Кокер спаньол
Публикувано: 28 April 2006 - 07:44 PM
Дай сега да ти помогнем.
1. Погледни вулвата дали се е уголемила и дали изтича течност от нея (най-вероятно безцветна или розова, възможно е и да е с цвета на кръвта)
2. Най-лесния начин да познаеш че имаш разгонена женска е като доближите до някой мъжкар той да започва да я преследва и да се опитва да я "качи"
3. В повечето случаи започват да пишкат по-често, ако досега на разходка е пишкала да кажем 2-3 пъти, сега ще пишка по 6-8 пъти, по малко, но често, това е маркиране.
Съвети: дръж я задължително САМО на каишка, избягвайте часовете за разходка, когато на поляната има много кучета, и не я води по паркове и градинки (шанса да те нападне огромно мъжко куче и да не можете да се спасите е много голям)
Ако имаш още въпроси питай, тук сме за да помагаме :) w)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 April 2006 - 02:36 PM
Цитат
Не знам колко по-добре да го кажа - проблемът не е в обезпаразитяването и ваксинирането... проблемът е в стреса, преживяван от кученцето; в неестествените условия в аквариума/клетката... в това, че за него в зоомагазина грижата се изчерпва с изчистването на триците и паничката с манджа АКО в дадения зоомагазин бебетата изобщо ги хранят... в това, че им дават упойващи вещества да кротуват, минимални количества храна и вода, за да не цапат... в липсата на всякакъв контакт и социализация...
Да, добре - има зоомагазини, където гледат по-добре кученцата и такива, където ги гледат докато ги уморят. Но ВСЕ ЕДНО миналото през зоомагазина кученце остава прецакано...
Горе-долу същото е и с кучето на съседа. Да, чудесно е, че вашите три бебета са случили на стопани - но това е частен случай. В общия случай "случват" на прекупвач и минават през гореописания "цикъл", а стопаните на мама са ужасно щастливи, че лицето Х е дошло и е изкупило набързо цялата лудница.
Добре - цинична съм, може би. Може процентът на съвестните "стопани на мама" да е по-голям, отколкото аз съм виждала, чувала и смятам. Може и така да е, макар че личният ми опит сочи съвсем друго. Само че дори съвестните, когато не успеят бързо да продадат кученцата, стигат до прекупвачи...
Но това пак ни връща на първоначалната права: Зоомагазинът категорично не е мястото, откъдето да си купим домашния любимец Всички тези кученца и котенца в магазина са родени и отгледани някъде другаде и това "другаде" е мястото, където да ги търсим.
не мисля че разговора,който водим е безсмислен....
интересни са ми доводоите които излагаш. но все пак имам въпроси:
какво правим с мъниците от зоомагазина?
не-купувайки мъника от зоомагазина, не го ли обричаме на бавна и мъчителна смърт? bl) на дни,прекарани в упойка, без социализация и другите ненормални условия,които ти изброяваш? bl)
защото има и друг начин. купувайки ги от магазина,ние ги спасяваме.
да,на тяхно място ще дойдат други и други като нас ще ги спасят.

Публикувано: 02 May 2006 - 10:52 AM
Благодаря!!!
Публикувано: 02 May 2006 - 12:06 PM

Публикувано: 02 May 2006 - 12:32 PM
Публикувано: 02 May 2006 - 01:17 PM
Както винаги се включваме с известна доза закъснение, но за сметка на това ще разказваме надълго и нашироко b)
За начало ето няколко снимки да видите колко сме пораснали r) На първата сме двамцата а на втората жената едвам го държи l)
http://img234.images...kalyane11mp.jpg
http://img235.images...kalyane30tt.jpg
Снимките са от разходка в Панчарево.Много е красиво там и няма начин да не завторим.
Нашия вече смени всички зъби,почти се научи да си върши "работите" само навън и даже от вчера почна да вдига крак докато пишка (на батко гордостта) w) bravoS
През weekend-а бяхме на вилата и три дена голямо тичане и разхождане падна.За съжаление обаче минахме през място където имаше много кърлежи и въпреки противопаразитната каишка и фронтлайн ампулата, го налазиха зверски.Махнал съм поне 50 кърлежа преди да се впият и съм го носил на ръце до вкъщи.Колкото и да го пощих обаче съм пропуснал няколко и после голяма мъка беше докато ги махам.Голямо плакане и хапане падна.Сега купих някакъв препарат Bio Kill и довечера ще го напръскам целия.Добре, че е светъл и горе долу се виждат гадините та успях да ги махна почти всичките преди да се впият.Не ми се мисли ако беше черен какво щеше да стане s)
Я кажете вие пудрите ли се с нещо против кърлежи, че да не ви полазват.На мен ми казаха, че фронтлайн вършел добра работа, но явно при нас не действа :(
Хайде чао засега.
btw Дейв и Кокър са прелестни.Поздрави и на Сара ;)
Публикувано: 02 May 2006 - 02:20 PM
Дамм, периода е толкова дълъг, но няма нищо страшно. Според мен е малка грешка, че сте го взели без да знаете такива неща, имам предложение, кажи кое още не знаете и да вземем да ви помогнем, за да няма повече такива изненади :) Женските кучета се разгонват 2 пъти годишно, на около 6 месеца :)
Кошера здрасти, мали какви сте красавци, а да ти жив и здрав и много още да се гордееш с него. За фронтлайн аз знам че не действа на кокери, това вече стана ясно, но затова пък има супер спасение, което на всичкото отгоре излиза по-малко пари. Пудрата Болфо, пудриш малкия и може даже да не го пощиш, ако се качи кърлеж умира (изсъхва) преди да си е намерил място да се е забил. Да чукам на дърво тази година Сара не е хванала (да се е забил) нито един.
Айде искам още да разказвате, кажете кой с какво се храни, колко пъти излиза, как се държите навънка и каквото още се сетите.
Ако имате лични въпроси айсикюто ми е 329242883 за всичко останало всеки ден съм тук :) d) w)

Публикувано: 02 May 2006 - 03:17 PM
Разходките са по 2 пъти на ден в делничните дни по около половин час.Събота и неделя по няколко часа, като се вдигнем нанякъде с колата.Иначе на вилата по цял ден тича на двора и е безкрайно щастлив.Само пустите му кърлежи ни изкараха акъла последния път.Но вече ще ходим там подготвени и въоръжени с подходяща химия b)
Като стана въпрос за пътуване в кола - кажете вашите любимци как се държат вътре?Нашия в началото яко скимти и буиства, но след като потеглим се кротва в краката и не мръдва.
Публикувано: 02 May 2006 - 04:34 PM
А за колата, ми Сара откак е у нас не е имала проблеми в кола, сяда или ляга или много обича да гледа през прозореца, обикновенно й става топло, но нито шава, нито издава звуци, седи си спокойна :) d)

Публикувано: 02 May 2006 - 05:37 PM
Аз съм Дидо и колега ми е 6 месечния кокер Рей!
Ето 2 снимки:
http://www.vladislav...0328_160543.jpg
http://www.vladislav...0416_132509.jpg
(Снимките са правени с телефон и не са от най-добрите)
Много е палав, роден беладжия :). Имам няколко проблема с него. Първо - като го извеждам навън ме е страх да го пускам от каишката защото буквално захапва каквото види и прави опити да го изяжда. Когато е с каишка и когато захапе нещо винаги му показвам, че не трябва така, викам му НЕ и го удрям по дупето. А пусна ли го става много трудно да го хвана после, вкъщи правим сухи тренировки, но хола не може да се сръвнява с поляната навън. У нас що годе изпълнява, но излезем ли сякаш не сме правили нищо. Прилъгвам го с нещо за хапване, но той знае какво ще последва макар, че гледам не винаги да го викам за слагане на каишката, а просто да свикне. След като го пусна
пощурява и идва времето на хапването на каквото намери. Ако можете дайте някои полезен съвет, ще съм ви благодарен. Рей ми е първо куче, не съм много опитен, но се старая. Довиждане за сега!
Публикувано: 02 May 2006 - 07:33 PM

Публикувано: 03 May 2006 - 11:35 AM
Все пак ако някой познава някое малко кафяво кокерче което си търси дом нека ми каже. java script:emoticon('r)')
smilie
Публикувано: 03 May 2006 - 12:39 PM
Благодаря ти, че сподели това с нас и успех във всичко, ако имаш желание, продължавай да пишеш при нас, нищо, че нямаш в момента кокер w)

Публикувано: 03 May 2006 - 03:08 PM
Край
Публикувано: 03 May 2006 - 06:17 PM
Публикувано: 03 May 2006 - 07:54 PM
Цитат
Виж тук и по-конкретно тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 May 2006 - 06:59 PM
Бързам да ви представя Йори. Той е на 40 дни и току що пристигна вкъщи. Като всички кокери е много много игрив. Учуди ме, но веднага разбра къде е неговото място. Дори сега го оставих в стаята самичък, а той вместо да скимти си легна в креватчето и заспа oo Надявам се да ни приемете. Ако ви е интересно питайте определено има много за разправяне - на минута по дивотия :)
Много ми беше трудно да го накарам да затане мирен за една секунда d)
Публикувано: 05 May 2006 - 08:21 PM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +