Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#681 Потребителят е офлайн   криста Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2006 - 10:52 AM

Много благодаря за изчерпателния отговор. А дали случайно знаеш и колко време продължава. Защото май вече 8-9 дена е така. Направих тази грешка да я заведа в парк с много кучета и едно огромно ни следваше доста дълго време, ама повече няма да повторя поне докато не свърши, дано да е скоро. Това за пишкането дето ходи по-често си е самата истина, тамън се научи да ходи само навън и сега пак започна от време на време да пишка и в къщи. Иначе си е голяма сладурана.

Благодаря!!!

#682 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 May 2006 - 12:06 PM

АМи недей да я правиш повече тази грешка :) щото следващия път може не само да ви следва, ами да стане някоя грешка. Би трябвало да продължи от 20 дни до около месец, при мойта Сара траеше около 20 дни, като след 15 ден започват да намаляват признаците.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#683 Потребителят е офлайн   криста Икона

Публикувано: 02 May 2006 - 12:32 PM

Ужас! Наистина ли е толкова дълъг период?! Аз се заблуждавах с 10 дена най-много. Явно съм в голяма грешка. Ако не е тайна но през колко време се разгонват. Аз я взех за подарък на моята дъщеря за Коледа и то толкова набързо стана, че изобщо не съм запозната с тези неща. Много благодаря за отзивчивостта ти. Между другото казвам се Галя.

#684 Потребителят е офлайн   koshera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 01:17 PM

Привет и от нас.
Както винаги се включваме с известна доза закъснение, но за сметка на това ще разказваме надълго и нашироко b)
За начало ето няколко снимки да видите колко сме пораснали r) На първата сме двамцата а на втората жената едвам го държи l)
http://img234.images...kalyane11mp.jpg
http://img235.images...kalyane30tt.jpg
Снимките са от разходка в Панчарево.Много е красиво там и няма начин да не завторим.
Нашия вече смени всички зъби,почти се научи да си върши "работите" само навън и даже от вчера почна да вдига крак докато пишка (на батко гордостта) w) bravoS
През weekend-а бяхме на вилата и три дена голямо тичане и разхождане падна.За съжаление обаче минахме през място където имаше много кърлежи и въпреки противопаразитната каишка и фронтлайн ампулата, го налазиха зверски.Махнал съм поне 50 кърлежа преди да се впият и съм го носил на ръце до вкъщи.Колкото и да го пощих обаче съм пропуснал няколко и после голяма мъка беше докато ги махам.Голямо плакане и хапане падна.Сега купих някакъв препарат Bio Kill и довечера ще го напръскам целия.Добре, че е светъл и горе долу се виждат гадините та успях да ги махна почти всичките преди да се впият.Не ми се мисли ако беше черен какво щеше да стане s)
Я кажете вие пудрите ли се с нещо против кърлежи, че да не ви полазват.На мен ми казаха, че фронтлайн вършел добра работа, но явно при нас не действа :(
Хайде чао засега.
btw Дейв и Кокър са прелестни.Поздрави и на Сара ;)

#685 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 May 2006 - 02:20 PM

Здравейте на всички.....
Дамм, периода е толкова дълъг, но няма нищо страшно. Според мен е малка грешка, че сте го взели без да знаете такива неща, имам предложение, кажи кое още не знаете и да вземем да ви помогнем, за да няма повече такива изненади :) Женските кучета се разгонват 2 пъти годишно, на около 6 месеца :)

Кошера здрасти, мали какви сте красавци, а да ти жив и здрав и много още да се гордееш с него. За фронтлайн аз знам че не действа на кокери, това вече стана ясно, но затова пък има супер спасение, което на всичкото отгоре излиза по-малко пари. Пудрата Болфо, пудриш малкия и може даже да не го пощиш, ако се качи кърлеж умира (изсъхва) преди да си е намерил място да се е забил. Да чукам на дърво тази година Сара не е хванала (да се е забил) нито един.

Айде искам още да разказвате, кажете кой с какво се храни, колко пъти излиза, как се държите навънка и каквото още се сетите.

Ако имате лични въпроси айсикюто ми е 329242883 за всичко останало всеки ден съм тук :) d) w)
User's Signature

#686 Потребителят е офлайн   koshera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2006 - 03:17 PM

Храним се предимно с гранули royal canin и филийки с пастет за мезе.Даваме му от време на време колаки (само свински и телешки).Иначе умира за портокали и киви bl) Не отказва маруля,моркови и краставици.За всеобщо изумление веднъж яде даже и лимон!Общо взето е всеяден l) А не е като да го държим гладен - просто си е лакомия неземна.Ако ние в момента ядем нещо и му дадем - каквото и да е ще го изяде r) w) Храним го преди разходка, че иначе навън първо налапва и после души - много неприятен навик, който все още се мъча да изкореня безуспешно.Засега храненето преди разходка върши добра работа, но скоро ще трябва да почваме да се храним по веднъж на ден и ще трябва да измисля нещо друго.
Разходките са по 2 пъти на ден в делничните дни по около половин час.Събота и неделя по няколко часа, като се вдигнем нанякъде с колата.Иначе на вилата по цял ден тича на двора и е безкрайно щастлив.Само пустите му кърлежи ни изкараха акъла последния път.Но вече ще ходим там подготвени и въоръжени с подходяща химия b)
Като стана въпрос за пътуване в кола - кажете вашите любимци как се държат вътре?Нашия в началото яко скимти и буиства, но след като потеглим се кротва в краката и не мръдва.

#687 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 May 2006 - 04:34 PM

Ъммм, аз да си кажа мойто мнение, против съм даването на кокали, каквито и да е. Одобрявам марката на храната :) Също така съм против даването на храна точно преди разходка, трябва да е поне час, час и нещо преди това, както и след нея пак поне толкова време. За разходките хубаво, ама могат и да са малко по-дълги, все пак младо кокерче има ужасно много енергия, трябва някъде да я изразходва. За пудрата се разбра за какво става дума, но кърлежите са опасни, всеки да внимава много.
А за колата, ми Сара откак е у нас не е имала проблеми в кола, сяда или ляга или много обича да гледа през прозореца, обикновенно й става топло, но нито шава, нито издава звуци, седи си спокойна :) d)
User's Signature

#688 Потребителят е офлайн   incretion Икона

Публикувано: 02 May 2006 - 05:37 PM

Здравейте,
Аз съм Дидо и колега ми е 6 месечния кокер Рей!
Ето 2 снимки:
http://www.vladislav...0328_160543.jpg
http://www.vladislav...0416_132509.jpg
(Снимките са правени с телефон и не са от най-добрите)
Много е палав, роден беладжия :). Имам няколко проблема с него. Първо - като го извеждам навън ме е страх да го пускам от каишката защото буквално захапва каквото види и прави опити да го изяжда. Когато е с каишка и когато захапе нещо винаги му показвам, че не трябва така, викам му НЕ и го удрям по дупето. А пусна ли го става много трудно да го хвана после, вкъщи правим сухи тренировки, но хола не може да се сръвнява с поляната навън. У нас що годе изпълнява, но излезем ли сякаш не сме правили нищо. Прилъгвам го с нещо за хапване, но той знае какво ще последва макар, че гледам не винаги да го викам за слагане на каишката, а просто да свикне. След като го пусна
пощурява и идва времето на хапването на каквото намери. Ако можете дайте някои полезен съвет, ще съм ви благодарен. Рей ми е първо куче, не съм много опитен, но се старая. Довиждане за сега!

#689 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 May 2006 - 07:33 PM

ЗДравей, радвам се, че се присъединявате към нас, за съжаление ние не сме имали такива проблеми, поне аз лично със Сара почти никакви. Затова понеже в този форум има много хора, които разбират много добре от обучение мисля, че ще е хубаво да попиташ в секция обичение, не вярвам да ти откажат малко помощ. В крайна сметка, ако положението е много зле си има учители, няколко курса ще ви се отразят добре :)
User's Signature

#690 Потребителят е офлайн   kateto Икона

Публикувано: 03 May 2006 - 11:35 AM

Здравейте, до преди две години и аз имах кокер-казваше се Сара и когато умря беше на 4 години.Загубих я, защото не можах да отдела някакви 20 лева за каишка против бълхи един месец по- рано. Не правете моята грешка, няма нищо по-жестко от това да гледаш едно жизнено преди това куче да отпада ден след ден. След аутопсията разбрахме, че е било от ухапване от кърлеж. Но тя грабна сърцето ми и единствената причина да нямам вече едно ново дългоухо същество вкъщи е че тогава бях бременна в 6-тия месец и сега чакам малката ми госпожица да порасне още малко. Сега тя е на година и 8 месеца, но съм я научила да се радва на вяко едно куче което срещнем.
Все пак ако някой познава някое малко кафяво кокерче което си търси дом нека ми каже. java script:emoticon('r)')
smilie

#691 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 May 2006 - 12:39 PM

Здравей, съжалявам за твоята Сара, наистина, аз януари месец загубих едно малко същество, опитахме се да го спасим, но не успяхме и знам каква е болката.... Урока който си научила е много суров, и не би трябвало така да се учи.... но времето не може да бъде върнато назад. Поне за следващото дългоухо същество ще имаш едно на ум и ще се грижиш за него както трябва. Това, че искаш детенцето ти да порастне още малко е добре, а че я учиш още от сега да се радва на кучетата е още по-добре. Вярвам, че ако бъдеш търпелива като мен (аз нямах пари да си купя кокерче, но съдбата го постави на улицата пред мъжа ми) съвсем скоро ще имаш и ти дългоухчо за който да се грижите.
Благодаря ти, че сподели това с нас и успех във всичко, ако имаш желание, продължавай да пишеш при нас, нищо, че нямаш в момента кокер w)
User's Signature

#692 Потребителят е офлайн   криста Икона

Публикувано: 03 May 2006 - 03:08 PM

Здравейте отново. Мойта Криста има същия проблем с това да яде всичко което види на вън. Много лош навик даже и камъни съм и вадила от устата, а във тях какво намира просто не ми е ясно. Но иначе с дисциплината нямаме никакви проблеми винаги идва когато я викаш, чакаме на вратата пред апартамента въобще много е добра. А за дъщеря ми ходи като залепена. Аз и затова си взех кокер защото са много игриви и за децата според мен са идеални като другар в игрите. Поне моята Александра се забавлява много с нея, да има как да се въргалят и двете по поляните би било и за двете прекрасно.

Край

#693 Потребителят е офлайн   incretion Икона

Публикувано: 03 May 2006 - 06:17 PM

Тъкмо се връщаме от разходка с моя Рей, за 30 минути разходка, 10 минути го дебнех докато го хвана. Викам го не идва, клякам вадя нещо да го залъжа пак. Дайте някой съвет как да го науча да изпълнява тази команда. Вкъщи идва, но навън не. Моля за съвети!

#694 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 May 2006 - 07:54 PM

Цитат

Тъкмо се връщаме от разходка с моя Рей, за 30 минути разходка, 10 минути го дебнех докато го хвана. Викам го не идва, клякам вадя нещо да го залъжа пак. Дайте някой съвет как да го науча да изпълнява тази команда. Вкъщи идва, но навън не. Моля за съвети!

Виж тук и по-конкретно тук.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#695 Потребителят е офлайн   incretion Икона

Публикувано: 03 May 2006 - 08:12 PM

Благодаря, аз го прочетох 5 минути след като пуснах това съобщение тук. Ще пробвам със съветите които сте дали и ще пиша за резултатите! Благодаря отново.

#696 Потребителят е офлайн   Emanuela Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2006 - 06:59 PM

Здравейте на всички!!! d)
Бързам да ви представя Йори. Той е на 40 дни и току що пристигна вкъщи. Като всички кокери е много много игрив. Учуди ме, но веднага разбра къде е неговото място. Дори сега го оставих в стаята самичък, а той вместо да скимти си легна в креватчето и заспа oo Надявам се да ни приемете. Ако ви е интересно питайте определено има много за разправяне - на минута по дивотия :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Много ми беше трудно да го накарам да затане мирен за една секунда d)

#697 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 May 2006 - 08:21 PM

Здравей, добре дошли w) Много се радвам че клуба расте, и че вие сте новите членове. Йори е страшен сладур, пожелавам ти да ти е жив и здрав и да те радва ужасно много, и помни грешките се пощават, любовта остава d)
User's Signature

#698 Потребителят е офлайн   Emanuela Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2006 - 08:38 PM

Мерси за пожеланията :) Утре ще разказвам как е минала първата нощ без мама. Дали сме прибегнали към бутилки с топла вода и часовници или още от началота сме послушни.
Поздрави на всичи кокери b)

#699 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2006 - 08:42 PM

Здравейте! r)
Пожелавам приятни мигове с новия член на семейството! w) Голям сладур е! Питайте ако има въпроси, проблеми илипросто разказвайте как вървят нещата d) Вече минах през това веднъж и тогава ми се стори досадно, а сега искам пак да мина през извежданията рано сутрин, след основно почистване на коридора, лепене на тапети, криене на оцелелите обувки и тъй нататък.
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#700 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2006 - 10:43 PM

Какво става кокери? rungrey
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни