Кокер спаньол
Публикувано: 02 May 2006 - 10:52 AM
Благодаря!!!
Публикувано: 02 May 2006 - 12:06 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 May 2006 - 12:32 PM
Публикувано: 02 May 2006 - 01:17 PM
Както винаги се включваме с известна доза закъснение, но за сметка на това ще разказваме надълго и нашироко b)
За начало ето няколко снимки да видите колко сме пораснали r) На първата сме двамцата а на втората жената едвам го държи l)
http://img234.images...kalyane11mp.jpg
http://img235.images...kalyane30tt.jpg
Снимките са от разходка в Панчарево.Много е красиво там и няма начин да не завторим.
Нашия вече смени всички зъби,почти се научи да си върши "работите" само навън и даже от вчера почна да вдига крак докато пишка (на батко гордостта) w) bravoS
През weekend-а бяхме на вилата и три дена голямо тичане и разхождане падна.За съжаление обаче минахме през място където имаше много кърлежи и въпреки противопаразитната каишка и фронтлайн ампулата, го налазиха зверски.Махнал съм поне 50 кърлежа преди да се впият и съм го носил на ръце до вкъщи.Колкото и да го пощих обаче съм пропуснал няколко и после голяма мъка беше докато ги махам.Голямо плакане и хапане падна.Сега купих някакъв препарат Bio Kill и довечера ще го напръскам целия.Добре, че е светъл и горе долу се виждат гадините та успях да ги махна почти всичките преди да се впият.Не ми се мисли ако беше черен какво щеше да стане s)
Я кажете вие пудрите ли се с нещо против кърлежи, че да не ви полазват.На мен ми казаха, че фронтлайн вършел добра работа, но явно при нас не действа :(
Хайде чао засега.
btw Дейв и Кокър са прелестни.Поздрави и на Сара ;)
Публикувано: 02 May 2006 - 02:20 PM
Дамм, периода е толкова дълъг, но няма нищо страшно. Според мен е малка грешка, че сте го взели без да знаете такива неща, имам предложение, кажи кое още не знаете и да вземем да ви помогнем, за да няма повече такива изненади :) Женските кучета се разгонват 2 пъти годишно, на около 6 месеца :)
Кошера здрасти, мали какви сте красавци, а да ти жив и здрав и много още да се гордееш с него. За фронтлайн аз знам че не действа на кокери, това вече стана ясно, но затова пък има супер спасение, което на всичкото отгоре излиза по-малко пари. Пудрата Болфо, пудриш малкия и може даже да не го пощиш, ако се качи кърлеж умира (изсъхва) преди да си е намерил място да се е забил. Да чукам на дърво тази година Сара не е хванала (да се е забил) нито един.
Айде искам още да разказвате, кажете кой с какво се храни, колко пъти излиза, как се държите навънка и каквото още се сетите.
Ако имате лични въпроси айсикюто ми е 329242883 за всичко останало всеки ден съм тук :) d) w)

Публикувано: 02 May 2006 - 03:17 PM
Разходките са по 2 пъти на ден в делничните дни по около половин час.Събота и неделя по няколко часа, като се вдигнем нанякъде с колата.Иначе на вилата по цял ден тича на двора и е безкрайно щастлив.Само пустите му кърлежи ни изкараха акъла последния път.Но вече ще ходим там подготвени и въоръжени с подходяща химия b)
Като стана въпрос за пътуване в кола - кажете вашите любимци как се държат вътре?Нашия в началото яко скимти и буиства, но след като потеглим се кротва в краката и не мръдва.
Публикувано: 02 May 2006 - 04:34 PM
А за колата, ми Сара откак е у нас не е имала проблеми в кола, сяда или ляга или много обича да гледа през прозореца, обикновенно й става топло, но нито шава, нито издава звуци, седи си спокойна :) d)

Публикувано: 02 May 2006 - 05:37 PM
Аз съм Дидо и колега ми е 6 месечния кокер Рей!
Ето 2 снимки:
http://www.vladislav...0328_160543.jpg
http://www.vladislav...0416_132509.jpg
(Снимките са правени с телефон и не са от най-добрите)
Много е палав, роден беладжия :). Имам няколко проблема с него. Първо - като го извеждам навън ме е страх да го пускам от каишката защото буквално захапва каквото види и прави опити да го изяжда. Когато е с каишка и когато захапе нещо винаги му показвам, че не трябва така, викам му НЕ и го удрям по дупето. А пусна ли го става много трудно да го хвана после, вкъщи правим сухи тренировки, но хола не може да се сръвнява с поляната навън. У нас що годе изпълнява, но излезем ли сякаш не сме правили нищо. Прилъгвам го с нещо за хапване, но той знае какво ще последва макар, че гледам не винаги да го викам за слагане на каишката, а просто да свикне. След като го пусна
пощурява и идва времето на хапването на каквото намери. Ако можете дайте някои полезен съвет, ще съм ви благодарен. Рей ми е първо куче, не съм много опитен, но се старая. Довиждане за сега!
Публикувано: 02 May 2006 - 07:33 PM

Публикувано: 03 May 2006 - 11:35 AM
Все пак ако някой познава някое малко кафяво кокерче което си търси дом нека ми каже. java script:emoticon('r)')
smilie
Публикувано: 03 May 2006 - 12:39 PM
Благодаря ти, че сподели това с нас и успех във всичко, ако имаш желание, продължавай да пишеш при нас, нищо, че нямаш в момента кокер w)

Публикувано: 03 May 2006 - 03:08 PM
Край
Публикувано: 03 May 2006 - 06:17 PM
Публикувано: 03 May 2006 - 07:54 PM
Цитат
Виж тук и по-конкретно тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 May 2006 - 06:59 PM
Бързам да ви представя Йори. Той е на 40 дни и току що пристигна вкъщи. Като всички кокери е много много игрив. Учуди ме, но веднага разбра къде е неговото място. Дори сега го оставих в стаята самичък, а той вместо да скимти си легна в креватчето и заспа oo Надявам се да ни приемете. Ако ви е интересно питайте определено има много за разправяне - на минута по дивотия :)
Много ми беше трудно да го накарам да затане мирен за една секунда d)
Публикувано: 05 May 2006 - 08:21 PM

Публикувано: 05 May 2006 - 08:42 PM
Пожелавам приятни мигове с новия член на семейството! w) Голям сладур е! Питайте ако има въпроси, проблеми илипросто разказвайте как вървят нещата d) Вече минах през това веднъж и тогава ми се стори досадно, а сега искам пак да мина през извежданията рано сутрин, след основно почистване на коридора, лепене на тапети, криене на оцелелите обувки и тъй нататък.

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.