Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#811 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2006 - 02:39 PM

Кучетата от зоомагазин в крайна сметка също трябва да си намерят дом. Не ви ли е мъчно, че някой стоят с месеци в клетки? ): Наскоро видях едно прекрасно, черно - бяла сладурче на два месеца и полвина в клетка. И честно казано ми се скъса сърцето за това животинче... та то едва се побираше.

Пък и не го разбирам това драпане за чиста порода. В крайна сметка най - важното е да си обичате кучето.

Съгласна съм, че не е хубаво да се продават кучета в зоомагазини, но ...

Ивана, ти попита ли сестра си дали иска кучето да се казва Мърфи? Може просто да и напомниш за кученцето, което са й откраднали. Помня, че и на нас ни откраднаха бебе кокер, когато бях малка. Не мога да ги разбера тези хора... О.О

Да си взимате бебе куче, докато сте на море, определено не е много разумно решение. Ако имате повече търпение, ще си намерите куче във вашия град или в някой близък. Кученцето може да се травмира от пътя на обратно. Хубаво е като си вземете малко куче да не излиза известно време от новия си дом, за да свикне с него. Не смятам, че е хубаво веднага така да го стресирате. А и надали ще имате време да го гледате, все пак сте отишли на почивка.

Колко всъщност е средната цена за породист кокер?

И имам едно въпросче. Бях започнала да храня кучето с Педигрии, но ми казаха да я сменя и сега сме с Роял Кениън, обаче преди и давах калций в добавка, защото храната не беше хубава... сега трябва ли да спра да й давам хапчетата?
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#812 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 August 2006 - 09:40 PM

Роял Канин, радвам се, че сте сменили марката, вярвай ми има защо. Ако видът е за бебета кучета, то няма никаква нужда от калций на таблетки, така само ще го предозираш, което е по-вредно.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#813 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 06:35 PM

Да говорих.На всички ни е тъжно че го няма.Въпреки ,че нямам много спомени си спомням как като видеше кака и за почваше да скача във въздуха от радост.Доро се е налагало да се крие като минава от него.Надявам се да е в добри ръце.И някой да се грижи още по-добре за него.Той изчезна в една съща вечер с едно комшийско куче.То беше едно офърфано и глупаво.Но като него под път и над път, само че като Мърфи няма да има.Е стига съм ви отегчавала с моите истории.Чао.

#814 Потребителят е офлайн   desita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 10:38 AM

здравейте! аз храня АДА с Роял Канин. Не съм я хранила с друго, но в последно време не я харесва. Знам, че е най-доброто, но ми е малко жал да я насилвам. Вчера направихме последната ваксина и началото на септември ще превземаме поляните. дотогава поне ще я караме с тази храна, а после wink Какво ще ме посъветвате?Стигат ли 10 дни след последната ваксина?А нещо за храната?

#815 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 10:42 AM

Вероятно е и заради времето. В жегите не малко кучета намаляват или отказват храната r)

#816 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 August 2006 - 10:47 AM

Храната е много добра, има още няколко марки, които биха ви свършили работа. Но ако имате предвид да сменяте на готвено е редно да знаете, че кокерите много често правят алергии към човешка храна, отделно стомахчетата им са много чувствителни. Моя съвет е да почакате докато минат жегите, тогава ще се появи по-гоялм апетит, или да пробвате да киснете гранулите така те стават малко по-желани.
10 дни след последната ваксина ми се струва напълно нормално.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#817 Потребителят е офлайн   desita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 11:47 AM

Много благодаря за съветите r) Надявам се ,че не е нахално да питам още? Зъбките например също ме интересуват. Кога се сменят, има ли някаква специфика в този период и въобще всичко свързано с тях. А и още нещо . Може ли някой да ми каже на каква възраст пораства козинката на главата bl)

#818 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 12:13 PM

Зъбките около петия месец - никаква специфика. Вероятно няма и да разберете. А може да видите кръв по играчките й или когато се боричка с друго куче (ако го прави - те обикновено все си душат по земята).

А козинката на главата е дефект по принцип. Истинският кокер шпаньол не трябва да има. В България обаче няма все още породисти и повечето са сладки подобия на такива. Такова беше и моето w)

#819 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 02:36 PM

Здравейте, фенове на кокера!
Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!! r)

#820 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 August 2006 - 02:48 PM

Цитат

Отказа се от бигъл, а? nok
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#821 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 03:42 PM

Цитат

Цитат

Отказа се от бигъл, а? nok

Здрасти! Хвана ме на местопрестъплението!
Не съм се отказала от бигъла. Просто скоро време ще се пренасяме. Ама сигурно ще е след два месеца, което ще рече, че няма да мога да взема кученцето, което бяха запазили за мен. Е, пак не е сигурно. Може и след един месец да се пренесем. В такъв случай, при всички положения ще си взема бигълчето. Кокера беше алтернативен вариант, защото тий също много ми харесва.

#822 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 August 2006 - 04:05 PM

Цитат

Кокера беше алтернативен вариант, защото тий също много ми харесва.

Каквото и да избереш - упех и бъди подготвена! b)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#823 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 04:07 PM

Цитат

Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може  b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!!  r)

b) Това е абсолютно всяко едно куче, което е попаднало на смотани стопани. Имах кокер - изключително интелигентно, чисто, умно, невероятно добричко куче. Тези дето ти ги разправят тия им кажи да почетат малко книги за възпитание или да потърсят помощ, ако тяхното куче е такова.
Вече има клуб в България
Ако искаш чистокръвен кокер най-добре да се свържеш с клуба. Иначе кокерчета "български" има във всеки вход. Не отстъпват нито по интелект, нито по доброта, но просто не са чистокръвни и не би следвало ако вземеш такова след време задължително да решиш, че трябва да развъдиш с другото сладко от съседния вход, с което си приличат. Добре е преди да вземеш куче да си купиш някоя и друга книжка и подробно да прочетеш всичко за отглеждането, ваксини, хранене, възпитание, нужди... да не се оплакваш после, че не те слуша и прави поразии. l)

#824 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 07:19 PM

Цитат

Цитат

Също искам да знам (ако може  b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!!  r)

b) Това е абсолютно всяко едно куче, което е попаднало на смотани стопани. Имах кокер - изключително интелигентно, чисто, умно, невероятно добричко куче. Тези дето ти ги разправят тия им кажи да почетат малко книги за възпитание или да потърсят помощ, ако тяхното куче е такова.
Вече има клуб в България
Ако искаш чистокръвен кокер най-добре да се свържеш с клуба. Иначе кокерчета "български" има във всеки вход. Не отстъпват нито по интелект, нито по доброта, но просто не са чистокръвни и не би следвало ако вземеш такова след време задължително да решиш, че трябва да развъдиш с другото сладко от съседния вход, с което си приличат. Добре е преди да вземеш куче да си купиш някоя и друга книжка и подробно да прочетеш всичко за отглеждането, ваксини, хранене, възпитание, нужди... да не се оплакваш после, че не те слуша и прави поразии. l)

Здравей,
Благодаря ти за отговора! Много се радвам, че кученцата не са такива, каквито ми ги описаха.
Само имам един въпрос. Как мога да разбера какви са точно видовете кокери, защото има един определен вид, който много ми харесва, но не знам как точно се казва. В интернет почти нищо неможах да намеря.
Благодаря предварително! r)

#825 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 07:45 AM

bl) Мииии, как така, как да разбереш? Това с книжката дето го споменах по-горе не е за изпускане. Ако не си наясно рови, търси, чети... Американски и английски кокер. Но ако още не ти са съвсем ясни, по-добре поучи още малко, за да си напълно подготвена. 1super

#826 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:15 AM

Цитат

bl) Мииии, как така, как да разбереш? Това с книжката дето го споменах по-горе не е за изпускане. Ако не си наясно рови, търси, чети... Американски и английски кокер. Но ако още не ти са съвсем ясни, по-добре поучи още малко, за да си напълно подготвена.  1super

Здравей!
Изпращам ти на снимка кученца, за да видиш точно от кой вид се интересувам и искам да те питам, дали са по - скъпи от другите видове s)

#827 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:16 AM

Ето от този вид

Прикачени файлове

#828 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:18 AM

Малко големички станаха, но се надявам на никой да не пречат oleeee

Прикачени файлове

#829 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:21 AM

Diyana Char, искам да те попитам нещо (ако може b) )
Някъде четох, че един от недостатъците на тази порода е, че са със светли очи. Неразбирам защо това да е недостатък? А и на мен не ми изглеждат светлооки.

#830 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 09:39 AM

Това прилича на английско кокерче. Недостатък може би не че са със светли очи, а ако са със светли очи, както и косичката по главата, както и бяло петно на гърдите при едноцветните... Защо е недостатък - това казват поколенията селекционери, създатели на породата. Аз не мога да дам отговор. Породата си има стандарт и всяко отклонение от нея е недостатък. А относно цените... В България до скоро нямаше клуб, но навсякъде се продават и предлагат кокерчета (разби ра се неродословни, но с "гаранция" че са породисти. Няма друга гаранция освен родословието.) Средна цена не знам, не съм се интересувала. За по-скъпо и по-евтино... зависи от много фактори. Примерно от кой развъдник е кученцето, какви са родителите и прародителите му, каква е селекционната линия... знам ли. А в България, ако няма развъдник тогава се обръща поглед кум чужбина, а там знаем, че са на друга планета в стандарта на живот (или по-скоро ни е сме на друга планета). Но на всички тези въпроси освен многото книги на пазара, които нееднократно те карам да попрочетеш, има и клуб, на който вече ти дадох координати. Обърни се към тях. Кученца, цени, и подобни могат най-добре те да ти кажат.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни