Кокер спаньол
Публикувано: 21 August 2006 - 02:39 PM
Пък и не го разбирам това драпане за чиста порода. В крайна сметка най - важното е да си обичате кучето.
Съгласна съм, че не е хубаво да се продават кучета в зоомагазини, но ...
Ивана, ти попита ли сестра си дали иска кучето да се казва Мърфи? Може просто да и напомниш за кученцето, което са й откраднали. Помня, че и на нас ни откраднаха бебе кокер, когато бях малка. Не мога да ги разбера тези хора... О.О
Да си взимате бебе куче, докато сте на море, определено не е много разумно решение. Ако имате повече търпение, ще си намерите куче във вашия град или в някой близък. Кученцето може да се травмира от пътя на обратно. Хубаво е като си вземете малко куче да не излиза известно време от новия си дом, за да свикне с него. Не смятам, че е хубаво веднага така да го стресирате. А и надали ще имате време да го гледате, все пак сте отишли на почивка.
Колко всъщност е средната цена за породист кокер?
И имам едно въпросче. Бях започнала да храня кучето с Педигрии, но ми казаха да я сменя и сега сме с Роял Кениън, обаче преди и давах калций в добавка, защото храната не беше хубава... сега трябва ли да спра да й давам хапчетата?
Публикувано: 22 August 2006 - 06:35 PM
Публикувано: 23 August 2006 - 10:38 AM
Публикувано: 23 August 2006 - 10:42 AM
Публикувано: 23 August 2006 - 10:47 AM
10 дни след последната ваксина ми се струва напълно нормално.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 23 August 2006 - 11:47 AM
Публикувано: 23 August 2006 - 12:13 PM
А козинката на главата е дефект по принцип. Истинският кокер шпаньол не трябва да има. В България обаче няма все още породисти и повечето са сладки подобия на такива. Такова беше и моето w)
Публикувано: 23 August 2006 - 02:36 PM
Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!! r)
Публикувано: 23 August 2006 - 02:48 PM
Цитат
Отказа се от бигъл, а? nok

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 August 2006 - 03:42 PM
Цитат
Цитат
Отказа се от бигъл, а? nok
Здрасти! Хвана ме на местопрестъплението!
Не съм се отказала от бигъла. Просто скоро време ще се пренасяме. Ама сигурно ще е след два месеца, което ще рече, че няма да мога да взема кученцето, което бяха запазили за мен. Е, пак не е сигурно. Може и след един месец да се пренесем. В такъв случай, при всички положения ще си взема бигълчето. Кокера беше алтернативен вариант, защото тий също много ми харесва.
Публикувано: 23 August 2006 - 04:05 PM
Цитат
Каквото и да избереш - упех и бъди подготвена! b)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 August 2006 - 04:07 PM
Цитат
Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
b) Това е абсолютно всяко едно куче, което е попаднало на смотани стопани. Имах кокер - изключително интелигентно, чисто, умно, невероятно добричко куче. Тези дето ти ги разправят тия им кажи да почетат малко книги за възпитание или да потърсят помощ, ако тяхното куче е такова.
Вече има клуб в България
Ако искаш чистокръвен кокер най-добре да се свържеш с клуба. Иначе кокерчета "български" има във всеки вход. Не отстъпват нито по интелект, нито по доброта, но просто не са чистокръвни и не би следвало ако вземеш такова след време задължително да решиш, че трябва да развъдиш с другото сладко от съседния вход, с което си приличат. Добре е преди да вземеш куче да си купиш някоя и друга книжка и подробно да прочетеш всичко за отглеждането, ваксини, хранене, възпитание, нужди... да не се оплакваш после, че не те слуша и прави поразии. l)
Публикувано: 23 August 2006 - 07:19 PM
Цитат
Цитат
b) Това е абсолютно всяко едно куче, което е попаднало на смотани стопани. Имах кокер - изключително интелигентно, чисто, умно, невероятно добричко куче. Тези дето ти ги разправят тия им кажи да почетат малко книги за възпитание или да потърсят помощ, ако тяхното куче е такова.
Вече има клуб в България
Ако искаш чистокръвен кокер най-добре да се свържеш с клуба. Иначе кокерчета "български" има във всеки вход. Не отстъпват нито по интелект, нито по доброта, но просто не са чистокръвни и не би следвало ако вземеш такова след време задължително да решиш, че трябва да развъдиш с другото сладко от съседния вход, с което си приличат. Добре е преди да вземеш куче да си купиш някоя и друга книжка и подробно да прочетеш всичко за отглеждането, ваксини, хранене, възпитание, нужди... да не се оплакваш после, че не те слуша и прави поразии. l)
Здравей,
Благодаря ти за отговора! Много се радвам, че кученцата не са такива, каквито ми ги описаха.
Само имам един въпрос. Как мога да разбера какви са точно видовете кокери, защото има един определен вид, който много ми харесва, но не знам как точно се казва. В интернет почти нищо неможах да намеря.
Благодаря предварително! r)
Публикувано: 24 August 2006 - 07:45 AM
Публикувано: 24 August 2006 - 08:15 AM
Цитат
Здравей!
Изпращам ти на снимка кученца, за да видиш точно от кой вид се интересувам и искам да те питам, дали са по - скъпи от другите видове s)
Публикувано: 24 August 2006 - 08:16 AM
Прикачени файлове
-
2903065.jpg (62.71K)
Брой сваляния: 92
Публикувано: 24 August 2006 - 08:18 AM
Прикачени файлове
-
b080680c900c1577bc9b102f4ebe205e.jpg (41.89K)
Брой сваляния: 89
Публикувано: 24 August 2006 - 09:39 AM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +