Публикувано: 01 September 2006 - 01:15 PM
Здравейте отново!
Ето историята на Айра: миналата година най- после мама и тати ми разрешиха да си взема кученце, решиха че вече съм достатъчно голяма b) . И започнахме да търсим кокерче. Аз в началото исках голдън и по едно време дори обмисляхме да се включим към програмата на "Очи на 4 лапи", но после се съгласих, че ще ми бъде адски трудно да се разделя с кучето след една година, а и голдън в апартамент... И така - кокер! Пуснахме обява в Нет-а, че търсим малко МЪЖКО кокерче, дори почти се бяхме уговорили с anita ff да вземем едно от бебетата, които Карла тогава очакваше. Обаче в същото време получихме интересен e-mail, в който ни разказаха за кокерка, която по различни причини не могат да отглеждат повече, но много я обичат и искат да й намерят добър дом, по възможност с деца, които да й се радват. Първоначално се стъписахме, защото пишеше, че кучето е почти на 5 години, но като видяхме снимката й, се влюбихме всички, особено аз, от пръв поглед. И така, след няколко дни си я взехме!!!
Имахме притеснения дали ще свикне с нас и с условията, които мама постави - да не се качва по леглата, да се научи да спи в къщичката си в коридора, но Айра разбра всичко от вратата. Сякаш беше израстнала у нас - така добре се адаптира, че ни удиви всички. Само първите две вечери й слагахми бутилки с топла вода като на бебетата под одеалото, след това вече свикна да спи сама и като види, че се оправят леглата вечер, сама си отива в къщичката angelpik .
Дори бившите й стопани, с които поддържаме връзка, бяха изумени от адаптацията й и казваха, че така малко по- леко преживяват раздялата.
В общи линии - това е. Оттогава сме постоянно заедно - разходки, пътувания - тя си е с нас. Дори преди 2 седмици изкачихме заедно вр.Мальовица и героинята малко си подби лапите, но вече минава. Ама като е такава дивачка - мина разстоянието поне 10 пъти напред - назад, всички ги знаете кокерите колко енергия имат! d)
Аз май се поувлякох! Другия път ще ви разкажа какви номера сме научили, защото сега Айра ме чака с нетърпение да излизаме на "тренировка" - Apso ни впечатли страшно много с фристайла !