Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#801 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 August 2006 - 08:17 AM

Цитат

Цитат

Цитат

ike@nn-com.com  - това е мейла на Айк. Пише си го на сайта  1super

Аз му писах, но отговор никакъв. Остава варианта с магазина....... Сега ходих и като поразпитах разбрах , че е между английски и американски кокер, иначе кученцето си е хубаво.....

Какъв е проблема да се включиш тук: Клуб Кокери
Регистрирай се и пиши лична бележка на Dusko или assassin. Или направо в темата.
Сезонът е такъв, не се знае кой е по почивки, кой не, не прибързвайте.
Това между американски и английски ... в крайна сметка не е никакъв кокер. Чистокръвен мелез. Хората кокер шпаньол ли търсят или кокероподобно сладурче?

wink И аз съм за повече търпение. Знам какво е огромното желание, но... Особено за магазините - толкова изписани и болезнено преживени неща има вече, че няма смисъл да подхващам...
Когато търсиш наистина куче от дадена порода няма по-добро решение от това да се обърнеш към съответен клуб. А сега наистина е нормално да не ти отговарят - лято е. Аз не бях пред компютър близо три седмици... Търпение само. 1super

#802 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2006 - 01:13 PM

Избрах му име!Ще се казва Мърфи.Като предишния ми кокер.Него ми го бяха подарили тогава аз бях само на 4.Сестра ми се грижеше за него.Но някой го открадна.Спомням си че кака много плака , но това беше отдавна.Сега ще си имам нов Мърфи. d) wink

Ивана!

#803 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 August 2006 - 05:51 PM

Стискаме палци всичко с Мърфи да е наред, когато го получиш да се похвалиш.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#804 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2006 - 10:33 AM

Благодаря.Надявам се по-скоро да дойде.Нямам търпение. b)

#805 Потребителят е офлайн   alisiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2006 - 12:02 PM

Здравейте искам да ви попитам дали някой от вас може да ми каже някой адрес на зоомагазин в Царево,защото отиваме на море и много ми се иска да си вземем едно кокерче от там.Много ще съм ви благодарна b)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-( [br]Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.[br]Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да не живеят в този суров и нечестен свят!!![COL

#806 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2006 - 12:38 PM

bl) Ах, тия зоомагазини - защо, защо от зоомагазин.

#807 Потребителят е офлайн   desita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2006 - 02:18 PM

здравейте от мен и АДА. отдавна не сме писали,но бяхме заети. надявам се всички сте ОК. 1super по отношение на цените 150-200лв е добре, повече няма смисъл да давате.

#808 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2006 - 02:28 PM

Няма смисъл да се дава по вече от 150-200 лв за куче???
Такава тъпотия отдавна не бях срещала по страниците на този форум. n)

Замислете се , бе хора!!!!
Не, не мислете, просто прочетете малко , разровете се из същия този форум в , който пишете!!! Ще видите какво мислят , много по- опитни кинолози от ВАС за зоомагазините. Бива ли всеки ден да се тъпчат едни и същи теми и всеки ден пак тук да се появяват подобни "съвети " , че по вече от 200лв за куче нямало смисъл да се дават...Ама,какво ли се занимавам...Аз поне научих и грешките си ги знам..Айде , дайте 100лв за , някое нещастно кокероподобие и бъдете щастливи!!!
1super

#809 Потребителят е офлайн   desita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2006 - 03:06 PM

съжелявам ако нещо в моето изказване те засяга. онова което казвам е на база скорошния ми опит. аз търсих своя кокер около 1 месец и да цените са такива!!! но да оставим това, защото няма смисъл. b)

#810 Потребителят е офлайн   alisiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2006 - 10:01 PM

Незнам дали е правилно кученцето ми да е от зоомагазин но утивам за малко и нямам възможност да търся по обяви.А в моя град няма бебета прегледах сумати обяви,но без резултат.Май ще трябва да поизчакам,но искам кокерче и ще чакам w)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-( [br]Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.[br]Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да не живеят в този суров и нечестен свят!!![COL

#811 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2006 - 02:39 PM

Кучетата от зоомагазин в крайна сметка също трябва да си намерят дом. Не ви ли е мъчно, че някой стоят с месеци в клетки? ): Наскоро видях едно прекрасно, черно - бяла сладурче на два месеца и полвина в клетка. И честно казано ми се скъса сърцето за това животинче... та то едва се побираше.

Пък и не го разбирам това драпане за чиста порода. В крайна сметка най - важното е да си обичате кучето.

Съгласна съм, че не е хубаво да се продават кучета в зоомагазини, но ...

Ивана, ти попита ли сестра си дали иска кучето да се казва Мърфи? Може просто да и напомниш за кученцето, което са й откраднали. Помня, че и на нас ни откраднаха бебе кокер, когато бях малка. Не мога да ги разбера тези хора... О.О

Да си взимате бебе куче, докато сте на море, определено не е много разумно решение. Ако имате повече търпение, ще си намерите куче във вашия град или в някой близък. Кученцето може да се травмира от пътя на обратно. Хубаво е като си вземете малко куче да не излиза известно време от новия си дом, за да свикне с него. Не смятам, че е хубаво веднага така да го стресирате. А и надали ще имате време да го гледате, все пак сте отишли на почивка.

Колко всъщност е средната цена за породист кокер?

И имам едно въпросче. Бях започнала да храня кучето с Педигрии, но ми казаха да я сменя и сега сме с Роял Кениън, обаче преди и давах калций в добавка, защото храната не беше хубава... сега трябва ли да спра да й давам хапчетата?
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#812 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 August 2006 - 09:40 PM

Роял Канин, радвам се, че сте сменили марката, вярвай ми има защо. Ако видът е за бебета кучета, то няма никаква нужда от калций на таблетки, така само ще го предозираш, което е по-вредно.
User's Signature

#813 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 06:35 PM

Да говорих.На всички ни е тъжно че го няма.Въпреки ,че нямам много спомени си спомням как като видеше кака и за почваше да скача във въздуха от радост.Доро се е налагало да се крие като минава от него.Надявам се да е в добри ръце.И някой да се грижи още по-добре за него.Той изчезна в една съща вечер с едно комшийско куче.То беше едно офърфано и глупаво.Но като него под път и над път, само че като Мърфи няма да има.Е стига съм ви отегчавала с моите истории.Чао.

#814 Потребителят е офлайн   desita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 10:38 AM

здравейте! аз храня АДА с Роял Канин. Не съм я хранила с друго, но в последно време не я харесва. Знам, че е най-доброто, но ми е малко жал да я насилвам. Вчера направихме последната ваксина и началото на септември ще превземаме поляните. дотогава поне ще я караме с тази храна, а после wink Какво ще ме посъветвате?Стигат ли 10 дни след последната ваксина?А нещо за храната?

#815 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 10:42 AM

Вероятно е и заради времето. В жегите не малко кучета намаляват или отказват храната r)

#816 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 August 2006 - 10:47 AM

Храната е много добра, има още няколко марки, които биха ви свършили работа. Но ако имате предвид да сменяте на готвено е редно да знаете, че кокерите много често правят алергии към човешка храна, отделно стомахчетата им са много чувствителни. Моя съвет е да почакате докато минат жегите, тогава ще се появи по-гоялм апетит, или да пробвате да киснете гранулите така те стават малко по-желани.
10 дни след последната ваксина ми се струва напълно нормално.
User's Signature

#817 Потребителят е офлайн   desita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 11:47 AM

Много благодаря за съветите r) Надявам се ,че не е нахално да питам още? Зъбките например също ме интересуват. Кога се сменят, има ли някаква специфика в този период и въобще всичко свързано с тях. А и още нещо . Може ли някой да ми каже на каква възраст пораства козинката на главата bl)

#818 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 12:13 PM

Зъбките около петия месец - никаква специфика. Вероятно няма и да разберете. А може да видите кръв по играчките й или когато се боричка с друго куче (ако го прави - те обикновено все си душат по земята).

А козинката на главата е дефект по принцип. Истинският кокер шпаньол не трябва да има. В България обаче няма все още породисти и повечето са сладки подобия на такива. Такова беше и моето w)

#819 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 02:36 PM

Здравейте, фенове на кокера!
Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!! r)

#820 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 August 2006 - 02:48 PM

Цитат

Здравейте, фенове на кокера!

Отказа се от бигъл, а? nok
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

6 потребители четат тази тема