Кокер спаньол
Публикувано: 16 November 2006 - 02:46 PM
Публикувано: 16 November 2006 - 03:16 PM
Цитат
Светла и около нас има доста кучета, но нашия не им обръща особено внимание. Има си само един приятел, дакел /наистина гооолям човек wink /, с който си играе. Е като мъж ухажва и 2 хъскита...без резултат. По-добре един приятел отколкото много познати b)
Публикувано: 16 November 2006 - 03:43 PM
Публикувано: 16 November 2006 - 06:09 PM
Публикувано: 17 November 2006 - 11:53 AM
Миленче, да, имаха мераци, но аз и да не я бях кастрирала пак нямаше да я пусна. Поради 2 причини - защото тя е носител на много болести, няма смисъл да обричам кученцата на такъв живот, вечно по ветеринари, и второ този дет сега не ми говори само се хвали по колко пъти на година мъжкия правел кученца, аккви хубави ставали и т.н. А мъжкия не е нищо особено. Квартален такъв, даже е груб. Абе да не казвам селска работа, ама проста си е тяхната.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 17 November 2006 - 03:15 PM
Публикувано: 19 November 2006 - 09:09 AM
Публикувано: 20 November 2006 - 06:03 PM
Не съм влизала в този форум доста отдавна а и виждам, че доста сте писали, което е страхотно, защото виждам, че има доста големи почитатели на породата.
Имам следния въпрос - относно копирането на опашките. Какво е мнението ви и смятате ли, че в момента могат да се копират опашки. питам, защото имаме три малки бебенца на по 10 дни и се чудим дали да ги оставим с опашки. разбира се, трябва да се посъветваме и с ветеринаря ни, но първо исках да сондирам мнения и тук.
благодаря ви за съдействието.
поздрави
Вани victoryVVV
Публикувано: 20 November 2006 - 08:27 PM
Публикувано: 21 November 2006 - 09:46 AM
всъщност аз писах във форума преди доста време под друг ник, но със стария ник вече не мога да пиша, не знам защо, затова се регистрирах наново.
моето кокерче се казва каспър - някой може да се сети за него - та каспър стана татко на три много готини кученца. английски кокери са и двамата родители, водят се златисти кокери, но според мен са нещо средно между златисти и кафеникави. две от бебетата са момченца, едно е момиченце. в момента приличат повече на шарпейчета, защото са с много набръчкана кожа и козинка.
вече проглежда - едното гледка, другите още са слепички. не сме запознавали таткото с бебетата му - предполагам, че ще изчакаме още една седмица, защото те са ама наистина много много мънички. ще се опитам да кача снимки на бебоците - вече приличат на кученца, допреди няколко дни просто бяха едни слепи мишоци.
честно казано аз пък харесвам повече кокерите без опашка, но не съм сигурна все още какво да правим с нашето кученце - нали ни се полага едно.
поздрави, вани victoryVVV
Публикувано: 21 November 2006 - 09:47 AM
Относно опашките, аз съм против купирането, такава е тенденцията, а и на мен повече ми харесва кученце с опашка. По принцип ветовете нямат право да купират опашки май от 2003 /може и да греша/, освен ако не е по здравословни причини.
И да питам - аз търся кокер за едни съседи, който наскоро загубиха кучето си и го приемат много тежко s) т.е. ако още нямате кандидати ние се записваме на опашката r)
Публикувано: 21 November 2006 - 09:54 AM
ами засега има кандидати повече от колкото бебета, но има време - може да се откажат, ще имам предвид, че искаш бебенце. тя стопанката май даже не иска да ги продава, а да ги подари -така се правело с първите бебоци.
а снимки ще гледам възможно най-рано да ви покажа.
Публикувано: 21 November 2006 - 11:56 AM
Относно опашката - както каза Миленка по принцип вече е забранено да се купират уши и опашки. По изложбите вече не се допускат кучета с купирани уши и опашки. Забраниха го защото не е хуманно да се режат уши и опашки без причина. След като кокерите няма да ходят на лов няма причина, поради която да се реже опашката. Моята Сара си има опашка /слава богу/ и това, че не сме свикнали да гледаме кокери с опашки не значи, че тези с опашките са по-грозни. Аз си мислех, че никога няма да свикна с опашката, а сега не мога да си я представя без опашка. И съм убедена, че ако Сара можеше да има бебета нямаше да им отрежа опашките. Ако никой не иска да ги вземе с опашки, здраве да е, аз щях да си ги гледам. Но да причиня такова нещо на бебе на няколко дни, твърдо НЕ. Мисля, че се режат без упойка, а и с упойка да е как на бебе на някоко дни ще сложиш упойка. Това за мен е ужасно и не бих го причинила на бебенца
И аз чакам снимкитееее victoryVVV

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 November 2006 - 01:22 PM
Публикувано: 21 November 2006 - 01:41 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1164109262.jpg (42.53K)
Брой сваляния: 45
Публикувано: 21 November 2006 - 01:47 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1164109669.jpg (46.17K)