Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1501 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2007 - 07:20 AM

мале, че готина историйка ама си е умничка Голди и възпитана, всеки който я е виждал знае браво на момичетата за добре свършената работа bravoS

#1502 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 10:05 AM

Брагодаря,cherry_spa! И вие ще станете така умни и послушни като пораснете- както виждам има кой да се занимава с Чери.Как е малката черна хала, искам да я намачкам скоро! w) Хайде сега на разходка, че казаха ,че от утре времето се разваля!Отиваме на лов за катерициииии d) (най-много да изкараме акъла на някоя и това ще е ) dribble
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1503 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 10:53 AM

Вие сте по разходки в хубавото време.... а аз съм на училище ouu
НЕ Е ЧЕСТНО ИСКАМ И АААААЗ НА СЛЪНЧИЦЕ bl) b)

#1504 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 09:39 AM

Един въпрос: Вашите кокери обичат ли портокали? l) Защото Айра отскоро примира за парче портокал. l) bl) И за всякакви плодове, всъщност... w) И аз да питам и вашите дългоушковци и дългоушки ли са такива всеядни... wink
А сега при нас е дъждовно, след разходка сме кални до ушите, идва време за разходка, а тя едва е изсъхнала от предишната! l) Вчера бяхме навън в дъжда, като я намокри беше много смешна. l)
User's Signature

Качена снимка

#1505 Потребителят е офлайн   Nina_vn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 10:13 AM

Ирис и той е всеяден r) За портокал незнам, не съм му давала, ама ябълки, банани, моркови не отказва.От време на време му давам някое парченце плод. Имам чувството, че каквото и да му дам все ще го изяде и няма наяждане b)
Ira, днес с Голди ще бъдете ли на кучешката полянка? Аз мисле след малко да излизим и да видим кой е там. Дано се засечем.

#1506 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 January 2007 - 10:17 AM

Сара яде включително и варено цвекло. По-всеядно куче от нея няма. А плодове обожава. Може по цял ден да яде ябълки, банани, малко на мандарините си бърчеше нослето, м си ги ядеше с хъс. Кокерите са си лакоми и могат да изядът всичко, което им се предложи d)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1507 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 11:59 AM

Ако има нещо, което кучето да не яде значи не е кокер l) dribble

#1508 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 12:12 PM

Здравейте, кокери!

Нас доста дълго време ни нямаше. Навършихме 7 месеца (: А Ава се очертава да е доста особено кокерче, расте й косичка!!! Ще се опитам да я снимам днес, за да ви покажа снимки,а довечера, ако имам време, ще изчета как са вашите рошковци (:

Поздрави от мен и Ава.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#1509 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2007 - 03:08 PM

честито да сте живи и здрави и много да те радва.а по-въпроса за яденето както каза diyana char ако не яде нещо значи не е кокер l) отивам аз днес до магазина да му купувам храма и питам продавача има ли такава и такава храна.той ми отговаря че не и започав да ми предлага някакви други храни.аз се опитах да му обясня че моето диване не ги яде и последва въпроса какво е кучето.казвам кокер на 6 месеца.отговора беше bl) кокер да не яде нещо bl) b) b) .така че нашите любими d) явно са пословични l)

#1510 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 08:27 PM

ооооо и Лейди яде всичко.... най много обича хляб bl) oleeee когато избира между месце кокали и хляб примерно.... винаги налита на хляба l)
Nina_vn видях те във вторник в морската с Ирис вечерта до слънчевия часовник r) освен ако не съм се объркала в тъмното bl) l)

#1511 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 January 2007 - 09:17 PM

Кокали на кокер? bl)
User's Signature

#1512 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2007 - 09:23 PM

Цитат

Кокали на кокер? bl)

какво те учудва?

#1513 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 10:02 PM

кокали да... направо ги обожава... е повече обича хляб l)

#1514 Потребителят е офлайн   Nina_vn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:08 AM

Carlie,напълно е възможно да си ни видяла r) Всеки ден минаваме от там за задължителната ни разходка. Днес времето е много гадно и ще пропуснем s) Поздрави на Лейдито от мен и от Ирис и да я намачкаш хубаво w)

#1515 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:08 AM

Тъкмо ни пуснаха в грипна ваканция и се радвах, че ще ходя на разходки с Лейди в морската..... и ..... времето се развали a) , дано се оправи по скоро че само до 5-ти сме в грипна
Аз Лейдата нон-стоп я мачкам... сега имам повод да я гушкам още повече l)

#1516 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:56 AM

Здравейте, пораздвижили сте се малко гледам браво, по въпроса за плодовете моята Черешка обожава всякакви плодове и ако имам късмет да си хапвам мандарина и да не и давам така ме лае - ужас, а лошото е, че като хапне повечко мандарини и повръща, какво да ви разправям не може да и се угоди и не разбира, че не и е полезно явно
Carlie и мен така ме е яд, че не може да ходим по разходки, Черешка издивява вкъщи вярвай ми, събира пътеки килими събаря вази и аъобще си е същинска черна хала

#1517 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 01:13 PM

Мойта Лейди решила че не и се седи на сухо в колибката.... и се разлая и се разскимтя и излезе на дъжда.... и трябваше да я суша.... като е мокра въобще не прилича на себе си.... жалко че нямах нито телефон нито камера да я щракна да се посмеете l)

#1518 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 01:26 PM

Не знам защо Голди прави разлика между мандарини и портокали -за портокалите умира ,а мандарини не иска и да помирише.А какво ще кажете за киселото зеле(не сготвено)?Моята фръцла се скъсва от радост само докато го помирише.Естествено не съм и давала много, защото не е полезно доколкото знам, но с тези танци на радосттта дето ми играе винаги си спечелва две-три парченца. Обичаме и сладки круши,ябълки,краставици ,задушени брокули и карфиол.А салата от домати,може да изяде цяла чиния.Но всичко това го ядем само на принципа -едно на мен ,едно на теб- ако и се сложи в купичката веднага губи интерес.Същото става и ако аз спра да ям.И така си се черпим двете. cheers
User's Signature

#1519 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 02:00 PM

А колкото за кокалите-ами учудва се Самотната,защото те не само не носят почти никаква хранителна стойност ,но и могат да ви докарат сериозна беля на главата.Костите и особено тръбните птичи кости се цепят по дължината на костта и образуват много остри върхове,които могат да се забият във гърлото,червата или стомаха на животното.Краят може да бъде фатален.Може и с години да давате кости и нищо да не се случи,но може и веднъж да дадете и да стане белята.Аз лично смятам,че риска не си заслужава.Преди,когато бяхме в много капризния ни период,съм давала (5-6 пъти всичко на всичко )сварено свинско рагу.Казват че свинските и телешки кости са най-безопасни.Но откакто наш познат със 60 килиграмово Дого аржентино имаше сериозен проблем вследствие на ядене на свински кокали съвсем се отказах.Направете сравнение между големината на това куче и вашия кокер и колко по-сериозно може да е положението за него.Пак повтарям костите не са полезни и нямат хранителна стойност.За гризане си има безопасни кожени кокали ,а ако държите да давате нещо натурално и полезно към гранулите -ами давайте месо.

А така и така се отвори приказка за това,да ви питам знаете ли нещо по този въпрос:
В много американски сайтове чета предупреждения от изпатили си собственици,че кожените кокали(тези дето ги продават по зоомагазините за дъвчене) са опасни. Има дори смъртни случеи, вследствие на това ,че кучето е глътнало голямо парче,което не се е разградило в стомаха му и се е получило запушване.Според нашия вет не може да не се разгради,но пък хората разказват истински случеи и дори съдят(в Америка това е възможно ,не като тука) компаниите производители.Какво мислите вие и знаете ли нещо по въпроса?.Аз давам на Голди кожени солетки ,защото тя много ги обича,но винаги със свито сърце s)
User's Signature

#1520 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 07:28 PM

Цитат

Цитат

Кокали на кокер?  bl)

какво те учудва?

Ами учудва ме. Като четящи в този форум би трябвало да сте попрочели колко са вредни, нехранителни и безполезни кокалите, и като прибавим и факта, че стомахчетата на кокерите са много чувствителни и се надявам сещате се вече накъде бия.
Аз лично съм против даването на кокали, пилешки незнам си какви си там и хляб на кокери, защото от личен опит казвам, кокерите /е не всички де/ правят доста често алергии към такива храни. Изпитала съм го на гърба си и знам колко е гадно кучето да умира от сърбежи, да няма бълхи, да се чудя защо аджеба кучето иска да си "свали" кожата и т.н.
Много мога да говоря за кокалите, но все пак това си е само мое мнение, вие си знаете как храните и то не порастнали още кокери. Мислех, че сте изчели всички постове в темата и сте понаучили нещо, така както аз когато взех Сара научих много от този форум, за което благодаря на пишещите тук специалисти и такива, които си споделят опита.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена