Кокер спаньол
Публикувано: 31 January 2007 - 08:00 AM
Поздрави на всички от мен и много мокри целувки от Айричка! l)

Публикувано: 31 January 2007 - 07:14 PM
Цитат
Вече няколко пъти (ако не се лъжа) ви помолиха такива коментари да си ги разменята на лични. Не разбирам защо (а и е смело, все пак това е интернет) всички трябва да знаем, че си си сменила телефона.
За нагръдниците знам, че са много хубави, дори надделяват положеителните коментари, но бях чувала, че не с подходящи за подрастващо куче. Обикновенно ги купували, когато кучето е вече на годинка или пък купували нагръдник и нашийник и ги сменяли. Това го разбрах от една приятелка, която гледа хъски - много диво животниче и то се дърпа много точно като Ава. Хъскито е на вабанк, но не съм сигурна, дали информацията за нагръдника е от тях. Иначе аз съм твърдо решила да й взема, въпроса е мога ли вече да го направя или да чакам да порасне още малко?
Много са ви красиви ролковите каишки, но аз не обичам бебешко синьо и бебешко розово и исках някакъв по - тъмен цвят - тъмно синьо, зелено, черно или бордо. Ако е червена, все пак, може и да е по - светла. Много и отива червено на Авичка. На мен не чак толкова, но то кучето и без това лови повече погледи като излизаме :Р
Публикувано: 31 January 2007 - 08:52 PM
Цитат
Цитат
Вече няколко пъти (ако не се лъжа) ви помолиха такива коментари да си ги разменята на лични. Не разбирам защо (а и е смело, все пак това е интернет) всички трябва да знаем, че си си сменила телефона.
не знаех oleeee поне не съм чела нищо такова.... пък и едва ли някой телефонен гангстер ще чете форума l) малииии че тъпо се изразих
Публикувано: 02 February 2007 - 06:37 PM
Историята е дълга. Исках ловджийско куче и ми донесоха Харди на 16 септември 2005. Беше дебел и страхлив. Оказа се после, че е болен от демодекоза. Аз 4 месеца го лекувах, беше почти голичък.
Ходим на лов август/септември и се справя доста добре. Само едно ми тежи, че не мога да го гледам в София, баща ми не го дава и си стои в къщата ни на Луковит, ама там той си има приятел каракачанката, с която по-цял ден вдигат врява. Пътувам си почти всяка седмица и обикаляме полята с него, а какъв кеф е да се цопне в калтааааа dribble
Бе ко да ви разправям адски ми липсва този палав приятел. За игра на всичко е готов. Неведнъж съм се убеждавала, че това е доста енергично куче - какви преходи сме правили и пак има енергия, дори след лов. Много обича да плува в реките. Тази година съм му обещала да го водя на море l)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 02 February 2007 - 09:06 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 February 2007 - 03:40 PM
А и да кажа НЕ ПОДКРЕПЯМ борсите за кучета, освен това ми е подарък, което е малко глупаво, но аз пак си го обичам w)

Публикувано: 03 February 2007 - 04:53 PM
Никой ли не може да ми каже със сигурност дали е вреден? Не знам в кой форум точно трябва да питам...
Публикувано: 03 February 2007 - 04:57 PM
Цитат
Тъкмо онзи ден си приказвах с един приятел ловец и той ми прдложи лятото да взима Ава със себе си в планината. Заучдих се, защото аз самата не боичам да ходя на лов, а и това лято ще започне след средата на юли за мен, та надали ще имам и много време... Но този мой приятел каза, че може да я вземе и да се грижи за нея. Хич не ми се ще да я отделям от себе си, от друга страна ще й е много полезно това пътуване. Той каза, че за една седмица при него кучетата се научавали на страхотна дисциплина и то без да е нужно ТОЙ да ги учи. Каза, че се учели едно от друго - по - малките кучета схващали правилата от по - големите. Пък и със сигурност ще й се отрзи добре малко повече спорт... и все пак ще е далече от мен за цяла седмица, примерно.
Защо да е глупаво да ти е подарък кучето?! И моето ми еп одарък, при това си беше абсолютна изненада. Приятелите ми просто знаят, че обожавам кучета и от години искам кокерче и... ми подариха за рд.
Публикувано: 03 February 2007 - 05:05 PM
Ловът започва Август месец. Сигурно сте бракониери. А преди всичко е забранено обучението на ловно куче да става в ловен район, за да не се плаши дивеча от там.
Много е добре да ходи с другите, наистина се учат едно от друго и много по-бързо схващат така, а и е голям купон за кучетата и изобщо общуването им. d)
Миризмите са различни, а и няма нищо по-хубаво от това да си налепиш ушите с тръни и после стопанката два часа да те чисти. Тоя номер ми го прилага баща ми. Прибира кучето с по 2 кила тръни по ушите и аз естествено го почиствам. Лятото пробвах да му стрижа ушите на ивици ли там как беше и не е зле. Тази година мисля да го острижа по тялото целия при фризьор. Да видя как се прави и да му купя машинка и да го правя аз.
Успех пожелавам. А за подаряването - повечето хора са на мнение (тук във форума), че не е редно. Аз исках куче, но не кокер, а курцхар... Е и този палавник ми върши идеална работа. Още повече, че лятото си намерих един женски пойнтер и не ми липсва куче,работещо със стойка вече. 1super

Публикувано: 03 February 2007 - 05:10 PM
Прикачени файлове
-
naLOV.JPG (44.96K)
Брой сваляния: 41

Публикувано: 03 February 2007 - 09:09 PM
Моето лично менние е, че Ава няма да е хубаво да се отдели от теб за толкова време и то с непознат или малко познат. Аз като знам Сара за 10 мин без мен какво прави, си представям Ава за една седмица какво би направила. Сара би умряла от тревога, би избягала само и само да ме намери, би се загубила и т.н. и т.н. Никога, ама никога не бих причинила това на кучето си. Виж ако баща ти или майка ти са там е друга работа, аз например докато съм на очни по 12 часа на ден Сара я оставям на майка ми, там е спокойна, но ако я дам на някой си, ми тя ще се побърка.

Публикувано: 04 February 2007 - 03:03 PM
http://www.zoobg.com...rydnik_3_th.jpg
Скоро като се оправи очето ще направя някоя фотосесия, защото Сара много си промени външния вид. И тогава ще ни видите със всичките ни видове каишки колко сме хубави.
На Ава пожелавам със здраве да си го тегли новият нагръдник :)