Кокер спаньол
Публикувано: 20 March 2007 - 10:13 AM
желая ти успех в тарсенето и дано скоро ни зарадва6 с ново бебе r) w)
Публикувано: 20 March 2007 - 10:50 AM
По въпроса с агресията, кокерите по принцип не са агресивни, незнам защо и двата ви кокера са били такива. По принцип всичко зависи от това как се социализира като бебе. Няма значение дали ще е мъжко или женско, просто трябва много да се извежда сред други кучета, големи и малки.
Сара е женска, но също проявява лека агресия понякога, но това се дължи на трудното й детство, малтретирали са я като бебе.
Успех и се надявам бързо да се сдобиете с кокерче и да станете част от нашето малко кокерско семейство, което напоследък се радва на много бебета.
Българската Републиканска Федерация по Кинология http://brfk.org/
БЪЛГАРСКИ КЛУБ КОКЕРИ БКК

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 20 March 2007 - 11:13 AM
мир4ето, благодаря за радушното посрещане и аз съм съгласна че семейство е по добър вариант от развъдник и борса, обявата на която попаднах вчера беше точно такава-говорих с хората и те казаха че и майката и таткото са при тях, което ме учуди..но да се надяваме че не лъжат. За отбиването от майката съм катергорична че ще чакам колкото е необходимо, за да се чувства бебето готово. Много благодаря за мнението:)
samotnata, мерси за идеята с Български Клуб Кокери-вече извафдих телефонния номер на председателя и малко ми е странно че само той е даден там и че явно на него директно трябва да звъня за повече инфо и съвет но ще действам и ще видим какво ще стане.
Относно агресията-определено има значение как кучето изживява бебешкия си период и колко е болнаво по време на този период, според мен. Надявам се да имам късмет със следващото мъниче.
Дано скоро да имам хубави новини:)
Публикувано: 20 March 2007 - 11:55 AM
Искам една вметка да направя, понеже прочетох, че собствениците с които си говорила, притежавали и майката и таткото. Мернах такава обява тези дни, хората са от Хасково, останало само едно кутре, та видях им снимките - кучетата живееха в ужасни условия. Мнението ми е, че по- добре да се купи пъпи от хора, които примерно гледат само майката. Така смятам, че възможността да е здраво и добре гледано куче е по- голяма. Относно хора, които притежават и двамата родители, смятам, че това често е начин за развъждане и не добри грижи. Поне обявата, която визирах беше такава. Заградена, мръсна площ, в която две зрели кучета гледаха тъжно... Тъжно!
Иначе за агресията - не непремено кучето е такова, заради преживяно отношение. Моите кокерки понякога също са агресивни, особено когато човек наближи колата и те вътре са сами, или на поляната са обект на лошо отношение, но това е нормално, още повече, че са две и се пазят.
Да не забравяме и своенравността им:)
Успех!
Публикувано: 20 March 2007 - 12:01 PM
По отношение на домашно родените кокерчета, мога само да ви кажа, че те нямат никаква гаранция за здравословното си състояние /не че ги разглеждам като стока/.
Ще дам два примера само:
моята Сара /поради невежеството ми/ щеше да роди, т.е. направихме опити да я заплодим. Добре, че не успяхме. В крайна сметка Сара се оказа доста болнава, което със сигурност щеше да се предаде на децата й. И ако си вземехте кученце от мен то в псоледствие щяхте да се сблъскате със същите проблеми като моите в момента с нея.
Втори пример: един познат от квартала, има женска кокерка. Тя е ужасно дребна, прилича на смеска между кокер и дакел, с къси крачета, и дребно тяло. Тази кокерка още на първо разгонване направи фалшива бременност, което само по себе си не е кой знае колко притеснителен факт, но псоледваха още 1-2 такива, което за мен лично е показателно, че нещо с кучето не е наред. Обаче той я заплоди, родиха се здрави бебета и до колкото знам ги продаде успешно. Но ми е много странно след една година дали хората закупили си куче от него няма да започнат едни визити по лекари, недай си боже операции от пиометри и така нататък. Иначе човека не го направи с лоши чувства, искаше кучето му да роди. Но той така и не можа да разбере какво всъщност е направил.
Затова мое лично мнение - куче се купува от развъдник, с доказано родословие /което за мен не значи нищо друго освен доказателство за здравето на родителите, изложби и тем подобни не ме блазнят/ И взимайки си такова куче вие малко повече ще сте спокойни, че то няма да се разболее на третата седмица.
Успех ви желая, и търпението е голяма добродетел. По-добре да почакате малко, отколкото да грабнете първото срещнато по обява и после горичво да съжалявате.

Публикувано: 20 March 2007 - 12:58 PM
и може да ми направи такова нещо.После ще сложа вътре облечения дунапрен,който трябва да е плътно по размера на легълцето ,за да не може да го измъква и да го разнася напред- назад.Като захапе няма пускане,много е силен от сега.И аз съм изненадана от това колко бързо възприема.Също като теб си мислех,че случайно изпълнява командите ми,но не.Разбира за какво става дума.Дори ми се струва,че не забравя за 2-3 мин.,когато направи беля ,а много добре му е ясно каква я е свършил,защото съм пробвала с много мек и гальовен тон да го попитам"Какво е това,миличък?",сочейки "белята".Реакцията е: подвита опашка и бум-под масата легнал кротко и те гледа с невинен поглед,сякъш казва "Не знам!Не съм аз!"Носи топка,само дето трудно я дава.
Публикувано: 20 March 2007 - 01:39 PM
Иначе се свързах с председателя на Клубът на кокерите за БГ и човекът ми каза че английски кокери читави у нас няма така че ми предложи развъдник в Сърбия-щял да попита дали имат и кога ще имат ако не сега и така...Сега чакам да се свърже с мен за повече инфо. Тпй ме посъветва да не бързам...макар че каза че има страхотни американски кокери тук, за които гарантира и ако искам мога да си взема такъв...Обясни ми още веднъж предимствата на това кучето да има родословие дори да не го взимаш с идеята да го водиш по изложби, какъвто е моят случай.
Така че сега чакам:)и се опитвам да бъда търпелива s)
Публикувано: 20 March 2007 - 03:12 PM
http://www.bgphoto.n...4&AlbumId=37401

Публикувано: 20 March 2007 - 04:26 PM
Публикувано: 20 March 2007 - 05:01 PM

Публикувано: 20 March 2007 - 05:21 PM
Публикувано: 20 March 2007 - 08:00 PM
сибирско хъски на година.Пълна излагация от наша страна bl) !Каката го души,
нашият уж позволява обаче дава на заден,опашката между краката и започва да се катери по мен...Взех го на ръце,а той по рамото ми и още малко на гърба ми ще се качи oleeee !За първи път се среща със себеподобно.Ще свикне!Раз- брах,че има доста кучета,които се разхождат със стопаните си в една близка местност "Боровата гора" ,та ще си имаме компания и то май доста разнообраз- на и голяма bravoS !Но ще му трябва време да свикне и на това да ме ЧУВА!Пуснах го пред блока без повод да потича.До едно време добре ,но в един мо-
мент като драсна към улицата...умрях bash !"Рудо,Рудо!",не чува!Бегом след него
и пак му закопчах повода.На близо има училище и спортна площадка.Ще го водя там , защото е оградено и докато се научи да ме ЧУВА (възможно ли е?)разходките му ще са там wink .
Добре дошла на Molita!Пожелавам ти скоро да си имаш дългоухо,здраво бебче за радост и ядове b) d) !!!
Робърт оправи ли се?Не сте писали!Мира пусни нови снимки на Арчи да го видим колко е пораснал.Приятни разходки утре ,ние вече oo .
Публикувано: 20 March 2007 - 08:28 PM
А за слушането - Лейди чува само като имам храна в себе си... иначе е пълен АБСУРД мога да викам докато ми се скъсат гласните струни и пак няма да има резултат... Но не се притеснявай има кокери които чуват - Голди на Ira и Чери на cherry_spa... поне за тях от форума имам наблюдения...
А някой знае ли какво стана с Ирис? Нали Nina_vn го подаряваше?
Публикувано: 20 March 2007 - 08:59 PM

Публикувано: 20 March 2007 - 09:18 PM
Публикувано: 20 March 2007 - 10:02 PM
С цялото ми уважение и съжаление, че така трябва да ви посрещна, но не мисля, че идеята вашето кокерче и приятелката му да имат бебета е много добра. Има доста изписано по темата, но като прясно може да погледнете 5 поста преди този, пак е мой. Ако мислите, че вашите кокерчета не са такива, опитайте пак да помислите. Не се знае какви последици ще има това за поколението, и дали изобщо ще има такова. Моля ви, недейте да бързате толкова, идеята, която се прокарва от много време насам, че кучето трябва да има поколение задължително - не са верни, напротив - грешни са.

Публикувано: 20 March 2007 - 10:36 PM
Публикувано: 20 March 2007 - 10:46 PM