Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1941 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2007 - 10:13 AM

здравей и добре до6ла r) аз ли4но бих те посаветвала да си вземе6 ку4енце не от магазин или борса а от някои хора които имат кокер4е за6тото 6те е гледано в по добри условия а тези по магазиите са супер стресирани и не се знае дали са здрави и т.н. тях ги отделят от маиките о6те по на 25-30 дни а вси4ки знаем 4е ку4енцето трябва да се вземе поне на околу 45 дни това разбира се е ли4но мое мнение аз например намерих 3 ку4енца от магазин и едно от семеиство за това от семеиството 4аках цели 40 дни но избрах 4акането пред незнанието произхода на тези от магазина и сега сам обедена 4е не сбарках в избора r)
желая ти успех в тарсенето и дано скоро ни зарадва6 с ново бебе r) w)

#1942 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 March 2007 - 10:50 AM

Molita, здравейте. Радвам се, че отново сте решили да имате кокер. Въпроса с магазина изобщо не трябва да стои, него го изключваме. Мен лично ме съмнява, че и от хора е много сигурно, засега няма да казвам защо. Най-добрия вариант ми се струва да се обадите в клуба на кокерите и там да ви посъветват откъде, как и кога да си вземете бебе.
По въпроса с агресията, кокерите по принцип не са агресивни, незнам защо и двата ви кокера са били такива. По принцип всичко зависи от това как се социализира като бебе. Няма значение дали ще е мъжко или женско, просто трябва много да се извежда сред други кучета, големи и малки.
Сара е женска, но също проявява лека агресия понякога, но това се дължи на трудното й детство, малтретирали са я като бебе.
Успех и се надявам бързо да се сдобиете с кокерче и да станете част от нашето малко кокерско семейство, което напоследък се радва на много бебета.

Българската Републиканска Федерация по Кинология http://brfk.org/

БЪЛГАРСКИ КЛУБ КОКЕРИ БКК
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1943 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:13 AM

Много съм ви задължена за бързата реакция..защото искам съвсем скоро да се взема кокерче а пък не искам да действам необмислено.
мир4ето, благодаря за радушното посрещане и аз съм съгласна че семейство е по добър вариант от развъдник и борса, обявата на която попаднах вчера беше точно такава-говорих с хората и те казаха че и майката и таткото са при тях, което ме учуди..но да се надяваме че не лъжат. За отбиването от майката съм катергорична че ще чакам колкото е необходимо, за да се чувства бебето готово. Много благодаря за мнението:)
samotnata, мерси за идеята с Български Клуб Кокери-вече извафдих телефонния номер на председателя и малко ми е странно че само той е даден там и че явно на него директно трябва да звъня за повече инфо и съвет но ще действам и ще видим какво ще стане.
Относно агресията-определено има значение как кучето изживява бебешкия си период и колко е болнаво по време на този период, според мен. Надявам се да имам късмет със следващото мъниче.
Дано скоро да имам хубави новини:)

#1944 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:55 AM

Molita, Здравей и от нас!

Искам една вметка да направя, понеже прочетох, че собствениците с които си говорила, притежавали и майката и таткото. Мернах такава обява тези дни, хората са от Хасково, останало само едно кутре, та видях им снимките - кучетата живееха в ужасни условия. Мнението ми е, че по- добре да се купи пъпи от хора, които примерно гледат само майката. Така смятам, че възможността да е здраво и добре гледано куче е по- голяма. Относно хора, които притежават и двамата родители, смятам, че това често е начин за развъждане и не добри грижи. Поне обявата, която визирах беше такава. Заградена, мръсна площ, в която две зрели кучета гледаха тъжно... Тъжно!

Иначе за агресията - не непремено кучето е такова, заради преживяно отношение. Моите кокерки понякога също са агресивни, особено когато човек наближи колата и те вътре са сами, или на поляната са обект на лошо отношение, но това е нормално, още повече, че са две и се пазят.
Да не забравяме и своенравността им:)

Успех!

#1945 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 12:01 PM

Радвам се, че съм успяла да помогна. Клуба е нов, затова предполагам няма много връзки все още, но съм убедена, че могат да ви помогнат.
По отношение на домашно родените кокерчета, мога само да ви кажа, че те нямат никаква гаранция за здравословното си състояние /не че ги разглеждам като стока/.
Ще дам два примера само:
моята Сара /поради невежеството ми/ щеше да роди, т.е. направихме опити да я заплодим. Добре, че не успяхме. В крайна сметка Сара се оказа доста болнава, което със сигурност щеше да се предаде на децата й. И ако си вземехте кученце от мен то в псоледствие щяхте да се сблъскате със същите проблеми като моите в момента с нея.
Втори пример: един познат от квартала, има женска кокерка. Тя е ужасно дребна, прилича на смеска между кокер и дакел, с къси крачета, и дребно тяло. Тази кокерка още на първо разгонване направи фалшива бременност, което само по себе си не е кой знае колко притеснителен факт, но псоледваха още 1-2 такива, което за мен лично е показателно, че нещо с кучето не е наред. Обаче той я заплоди, родиха се здрави бебета и до колкото знам ги продаде успешно. Но ми е много странно след една година дали хората закупили си куче от него няма да започнат едни визити по лекари, недай си боже операции от пиометри и така нататък. Иначе човека не го направи с лоши чувства, искаше кучето му да роди. Но той така и не можа да разбере какво всъщност е направил.

Затова мое лично мнение - куче се купува от развъдник, с доказано родословие /което за мен не значи нищо друго освен доказателство за здравето на родителите, изложби и тем подобни не ме блазнят/ И взимайки си такова куче вие малко повече ще сте спокойни, че то няма да се разболее на третата седмица.

Успех ви желая, и търпението е голяма добродетел. По-добре да почакате малко, отколкото да грабнете първото срещнато по обява и после горичво да съжалявате.
User's Signature

#1946 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 March 2007 - 12:58 PM

Мира,и аз обмислям такъв вариант за легло.Имам един съсед,който е дърводелец
и може да ми направи такова нещо.После ще сложа вътре облечения дунапрен,който трябва да е плътно по размера на легълцето ,за да не може да го измъква и да го разнася напред- назад.Като захапе няма пускане,много е силен от сега.И аз съм изненадана от това колко бързо възприема.Също като теб си мислех,че случайно изпълнява командите ми,но не.Разбира за какво става дума.Дори ми се струва,че не забравя за 2-3 мин.,когато направи беля ,а много добре му е ясно каква я е свършил,защото съм пробвала с много мек и гальовен тон да го попитам"Какво е това,миличък?",сочейки "белята".Реакцията е: подвита опашка и бум-под масата легнал кротко и те гледа с невинен поглед,сякъш казва "Не знам!Не съм аз!"Носи топка,само дето трудно я дава.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1947 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 01:39 PM

Enfant^Terrible, Хасковските ги прозвънях вече...но за тях почти не съм обмисляла варианта защото малко след това видях обява за кокери от София(тъй като съм от Сф ми е по добрия вариант)Не че не бих пропътувала еди какво си разстояние ако намеря 'моя' кокер:)Но за това че условията в които кученцата живееха бяха видимо кофти съм съгласна.
Иначе се свързах с председателя на Клубът на кокерите за БГ и човекът ми каза че английски кокери читави у нас няма така че ми предложи развъдник в Сърбия-щял да попита дали имат и кога ще имат ако не сега и така...Сега чакам да се свърже с мен за повече инфо. Тпй ме посъветва да не бързам...макар че каза че има страхотни американски кокери тук, за които гарантира и ако искам мога да си взема такъв...Обясни ми още веднъж предимствата на това кучето да има родословие дори да не го взимаш с идеята да го водиш по изложби, какъвто е моят случай.
Така че сега чакам:)и се опитвам да бъда търпелива s)

#1948 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 01:48 PM

Гарантирам, че няма да съжалявате за търпението си. Казвам го от личен опит /обратния обаче/. Ние ще чакаме с вас, и след това ще се радваме с вас, стига да споделите радостта си.
User's Signature

#1949 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 03:04 PM

samotnata,надявам се скоро да има с какво да се похваля и да има кой да ми прави локвички из къщи:)кучето на снимката е твоето нали?Много е красиво,пу да не му е уроки:) какъв кокер е?

#1950 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 03:12 PM

Сара се казва. Тя е софийски уличен превъзходен кокер, смисъл мъжа ми я намери на улицата един ден като се прибираше от работа. Беше на около 8 месеца и пустата и сладкост все нещо й има, и никакви противоурокови пазители не помагат и все е болна от нещо. Иначе наистина е много сладка. Ето ти албумче да я разгледаш скицата:
http://www.bgphoto.n...4&AlbumId=37401
User's Signature

#1951 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 04:26 PM

Прекрасна е:)и много прилича на втория ми кокер:)душичка абсолютна.Изглежда здраво щастливо куче,,,Какви проблеми има тя?(ако темата ти е неприятна не ми казвай)При всички положения горещо ти пожелавам всичко с нея да бъде наред.Знам какво е кучето ти да е болно а ти просто да искаш само най доброто за него....

#1952 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 05:01 PM

Ами не ми е неприятна темата, още повече, че целия клуб тук знае и е преживял повечето неща с мен. Сара още от как я намерихме имаше проблеми с половата система, с дихателната, с кожата, със зъбите, с очите /даже и в момента е с операция на окото/, с храносмилателната. Отделно слагам осилите, трънчетата, кърлежите и всичко останало, което се случва почти на всяко куче. В крайна сметка я кастрирахме, гранулите успокояват донякъде гастрита, след кастрацията кожата и козината са по-добре. Но затова не препоръчвам тези кокери, които не се знае какъв и е произходът да се пускат да раждат, защото после се пръкват такива кученца като Сара, които са си наследствено лабилни и не е виновен начина на гледане, ние си я гледаме доста добре.
User's Signature

#1953 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 05:21 PM

Повярвай,разбирам те много добре.Знам, че не е виновен начина на гледане.Аз си имам не обеца, ами цял камък на ухото по случая..Затова сега питам и разпитвам. Дано Сара да е добре от тук нататък и все по-малко болежки да има..Важното е че е много обичана.

#1954 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 March 2007 - 08:00 PM

Здравейте,приятели b) !На днешната "разходка" се срещнахме с една "какичка"
сибирско хъски на година.Пълна излагация от наша страна bl) !Каката го души,
нашият уж позволява обаче дава на заден,опашката между краката и започва да се катери по мен...Взех го на ръце,а той по рамото ми и още малко на гърба ми ще се качи oleeee !За първи път се среща със себеподобно.Ще свикне!Раз- брах,че има доста кучета,които се разхождат със стопаните си в една близка местност "Боровата гора" ,та ще си имаме компания и то май доста разнообраз- на и голяма bravoS !Но ще му трябва време да свикне и на това да ме ЧУВА!Пуснах го пред блока без повод да потича.До едно време добре ,но в един мо-
мент като драсна към улицата...умрях bash !"Рудо,Рудо!",не чува!Бегом след него
и пак му закопчах повода.На близо има училище и спортна площадка.Ще го водя там , защото е оградено и докато се научи да ме ЧУВА (възможно ли е?)разходките му ще са там wink .
Добре дошла на Molita!Пожелавам ти скоро да си имаш дългоухо,здраво бебче за радост и ядове b) d) !!!
Робърт оправи ли се?Не сте писали!Мира пусни нови снимки на Арчи да го видим колко е пораснал.Приятни разходки утре ,ние вече oo .
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1955 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 08:28 PM

Рудо, на нашата първа разходка и ние срещнахме хъски, само 4е батко беше и беше лош (хапал кучето на съседката). Аз добре че се вдетиних и помолих баща ми да дойде с мен, че имах страх от кучета... Лейдата се опита да се качи отгоре му, но той не и позволи - да не се разглезвала...
А за слушането - Лейди чува само като имам храна в себе си... иначе е пълен АБСУРД мога да викам докато ми се скъсат гласните струни и пак няма да има резултат... Но не се притеснявай има кокери които чуват - Голди на Ira и Чери на cherry_spa... поне за тях от форума имам наблюдения...
А някой знае ли какво стана с Ирис? Нали Nina_vn го подаряваше?

#1956 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 08:59 PM

Рудо, намини в раздела за обучение на кучето, и там има доста материали за четене, след това за прилагане. Точно сега му е времето да се пообучиш малко, след това да пообучиш и маненкия. Напълно е възможно, тук имахме съфорумка, която беше успяла да научи кокера си на "редом" освен всичко останало. Има си начини да се обучи, просто погледни какви са те. Няма куче, което да не може обучено, има стопанин, който не знае как или не иска 1super
User's Signature

#1957 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 09:18 PM

Здарвейте!Казвам се Сузи и съм от Перник.До сега не съм писала,но стриктно следях темата.Аз имам кокер на година и осем месеца,мъжки на име Алекс.Много е игрив и дори в момента седи до мен и се закача.За жалост си позволява от време на време да хапе сестра ми.Последния път я ухапа доста лошо,но аз го наказах тъй като слуша само мен.Много обичам животните и бих направиал всичко за тях.Преди малко првечв от година почина Пекинезчето ми-Чара.Беше болна от рак на червата.За огромно съжалление и много силна моя болка открихме твърде късно болеста й.След като я приспаха майка ми ми обеща,че ще ми вземе друго куче,тъй като бях много тъжна.Така след три месечно търсене аз намерих Алекс.Къде ли не пусках обяви и накрая една много добра жена от Плевен се свърза с мен и така аз отидох с баща ми и дядо ми до плевен и си взех Алексчо.Тогава той беше на три месеца,но випреки това беше много сладък.Когато го видях буквално се влюбих в него...знаете колко са хубави и сладки бебетата b) .Сега сме си намерили една госпожица,която е само с два месеца по-голяма от него,но въпреки това е доста по дребничка.Тя се казва Хера и от най-светлите кокери,а Алекс е от най-тъмните.Сега само чакаме само подходящия момент и Хера и Алекс ще си имат бебета. b)

#1958 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 10:02 PM

Добре дошли, радвам се, че се решихте да пишете.
С цялото ми уважение и съжаление, че така трябва да ви посрещна, но не мисля, че идеята вашето кокерче и приятелката му да имат бебета е много добра. Има доста изписано по темата, но като прясно може да погледнете 5 поста преди този, пак е мой. Ако мислите, че вашите кокерчета не са такива, опитайте пак да помислите. Не се знае какви последици ще има това за поколението, и дали изобщо ще има такова. Моля ви, недейте да бързате толкова, идеята, която се прокарва от много време насам, че кучето трябва да има поколение задължително - не са верни, напротив - грешни са.
User's Signature

#1959 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 10:36 PM

Да сагласна съм с теб Samotnata, но аз предварително съм се поинтересувала за родословието на Хера и Алекс.Майката на Хера е напално чистолръвна,както и баща й.А за Алекс няма спор майка му е била шампионка в някаква изложба за кокери,а баща му е трето поколение от чистокръвни кокери.Аз също много се притеснявам да не се получи нещо подпбно,тъй като Херичката е по-дребничка,но смятам,че тъй като родителите са с родословие няма да има проблени.

#1960 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 10:46 PM

Родословие? От кой развъдник? Има ли документи потвърждаващо го? Само документ, в който пише поне 3 поколения назад родителите, и техните родители може да доказва чистопородност. Останалото са само приказки. Нищо лично, вярвам, че кучетата са страхотни, но кокерите в Бг с такива документи са страхотна рядкост, да не кажа че даже липсват. Малко по-нагоре можете да се уверите, Molita днес е разговаряла с клуба, където са й казали, че чистопородни кокери у нас почти няма. Виждам, че сте мислили и че не сте кварталната лелка, която държи кученцето й да има поколение, но въпреки това си мисля, че без доказан произход е рисковано.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена