Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2361 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2007 - 01:41 PM

Решението да подаря Лейди не е провокирано само от факта, че майка ми е оперирана и че ще кандидатствам, има и други причини, които нямам намерение да коментирам, съжалявам, че отговорих на въпроса на Рудо в темата, а не на лични. И не ме упреквайте, че не съм си направила сметката, не знаете какво е положението bash само търсите кого да оплюете a) cry2 fow
Нещата не зависят само от мен, ако зависеха нямаше да я дам, докато живея по един покрив с родителите си трябва да се съобразявам

#2362 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2007 - 01:56 PM

Цитат

само търсите кого да оплюете

carlie точно ти не си права да го казваш.за да не съм голословна ще цитирам твои постове във форуматук
тук
и
тук
както ти си написала това е форум и всеки има право да изкаже мнението си.защо когато мнението засяга теб реагираш така?
Никой не те упреква и не ти държи сметка за постъпката.Всеки човек най-добре знае защо прави или не прави нещо и в никакъв случай не си длъжна да даваш обяснения на когото и да било за взетото решение.Ти си знаеш най-добре какво те е подтикнало да постъпиш така.Макар че с теб никога не мелели брашно искрено съжелявам за случилото се.Не пожелавам на никого да се налага да взема такова решение.
п.с очаквам пак някоя бурна реакция,но ще го отдам не на лично отношение а на това че си разстроена заради Лейди wink

#2363 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 02:22 PM

Цитат

Цитат

само търсите кого да оплюете

carlie точно ти не си права да го казваш.за да не съм голословна ще цитирам твои постове във форуматук
тук
и
тук
както ти си написала това е форум и всеки има право да изкаже мнението си.защо когато мнението засяга теб реагираш така?

защото ме засяга в лошия смисъл на думата, това вече не е изказване на мнение... не правиш ли разлика?

#2364 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2007 - 02:28 PM

офф топ и мен твоите "мнения" ме засягаха лично и не ми беше приятно и заради теб спрях да пиша тук за известно време ,но всеки човек си има виждане.Никой не може да е съдник другимо.Най-малкото ти сама каза ,че има и други причини с които пишещите тук не са запознати.От написаното от теб те са си направили изводите които са написали,а само ти си знаеш дали са прави или не

#2365 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 04:39 PM

Не мога да се стърпя да не се включа.
Моля ви не нападайте Карли заради това, който й бе наложено да приеме.Сигурна съм,че ако нещата зависеха от нея никога нямаше да говорим за това.Видях колко бе трудно за Карли да остави Лейди в ръцете на друг.За съжаление,когато не си самостоятелен не ти вземаш решенията.
Snowy, и пак за съжаление не всички родители са като вас.
За успокоение на Карли мога да й кажа,че Лейди приема промяната доста добре.Днес ми беше на гости и й направихме прическа.Беше мнооого послушна - да не повярваш чак!Новия и собственик е много ентусиазиран и нетърпелив да я покаже на децата си.Толкова нетърпелив,че днес отишъл да си купува уеб камера специално заради нея.Не искал да я оставя сама и я взима със себе си навсякъде -по работа,по ресторанти.Купил й е три чанти с играчки и аксесоари.Тя май ще има повече багаж от него самия.Подозирам,че възпитанието й пак ще остане на заден план пред глезенето.Лейди заминава утре и ще живее в огромна къща с още по-голям двор и с две отраснали деца за компания.Ще чакаме снимки от там. l)
Пожелавам успех на Лейди и кураж на Карли! super best
Карли,надявам се да не спреш да пишеш тук все пак.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2366 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 May 2007 - 08:39 PM

Карли, съжалявам, че е трябвало да изживееш това, надявам се сега Лейди да е на още по-добро място.
Но тук упреците бяха за друго. На мен майка ми не ми даваше да си взема куче, както и да се тресях от рев, каквото и да й обещавах. И не си взех, защото знаех, че тя няма да може да живее с куче под един покрив дълго. Затова изчаках да заживея сама, което се случи не много след навършването на 18, и си взех Сара. В случая става дума, че майка й очевидно не е била много ентусиазирана още от самото начало. Факта, че някой й е наложил да махне кучето, означава същото. Майка ми не обича кучета и до ден днешен, но каквото и да стане аз съм убедена, че тя за нищо на света няма да ем раздели от Сара, каквото и да стане, защото знае, че без нея аз ще УМРА. И всички се съобразяват с това. Не е чааак толкова сложно /за нас де/
Та както съм казвала няколко пъти, по-добре е да страдаш, защото не си си взел куче, отколкото да страдаш че си го дал, след като си го взел.
Никога не съм квила какво мисля за Карли, казвала съм го, за мен тя просто не беше готова да се грижи достатъчно за куче. Това се отрази на възпитанието на Лейдата.
Искрено се надявам, че тя сега е щастлива, а Карли ще поотрасне още малко и ще си вземе някое страхотно куче, с което да се обичат. И й пожелавам от все сърце, колкото и бурно да реагира почти винаги.

П.п. Забравих да се похваля, Сара е регистрирана вече в общината, остава ни микрочипа и ветеринарките ни регистрират и в РВМС. Процедурата е много лесна.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2367 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 10:23 PM

Цитат

наложи се да я подаря, вкъщи имаше малко разногласия, а и майка ми преди седмица я оперираха и нямаше как, пък и в апартамента е трудно, тя иска много бягане и скачане, а аз нямам толкова време за това, тази година завършвам и ме чака учене и кандидатстване... за нея така е по добре сега ще има къде да скача да дивее и да бяга и никога няма да е сама

bl) Досега все си мислех, че си на около десет. Сега от любопитство реших да видя, на колко си щом ще кандидатстваш!!! УДИВИТЕЛНО. НЯМАМ ДУМИ bl) bl) bl) . Просто няма думи ouu

#2368 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 10:31 PM

голям разговор направихте от трагедията bash
Ira проверявай си по-често личните защото от сега нататък само там ще пиша и нямам намерение да проверявам тази тема повече... имаш ли снимки на Лейда остригана?
мвжду другото самотната само аз викам на Лейди Лейда, и Ira понякога... повече недей

#2369 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 May 2007 - 10:35 PM

Ето затова казваме, че си не достатъчно порастнала. Месеци наред сме толкова толерантни с тебе, опутваме се да обясняваме като на дете, а ти постоянно реагираш като ощипана госпожица от богаташки квартал. Не мислиш ли, че попрекаляваш понякога?
Наистина се надявам емоционалността ти да не ти попречи да порастнеш и да станеш малко по-общителна и толерантна към останалите хора. А тогава ще можеш и с куче да се оправяш както трябва. Успех ти желая, все пак.
User's Signature

#2370 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 11:21 PM

Карли, никой не те обвинява за това, че се е наложило да дадеш Лейди на друг човек, въпреки че е имало варианти това да се избегне или предвиди. Но щом Лейди отива на хубаво място, можем само да се радваме за нея, пък и е истина, че не сме запознати с причините. Обаче държанието ти наистина не отговаря на възрастта ти и дори мен почва да ме дразни, а аз все пак съм по - търпелива, сигурно защото сме на една възраст. Но този последният пост направо ме зяпна.

Интересно, че още обсъждате родословията. Отново искам да подхвърля на Карли, че е редно повече да се случва и по - малко да джафка. Истината е, че прочетеното до тук сериозно ме накара да се замисля, та те не си приказват празни приказки. Много по - запонзати са от нас и дори да не си сигъласна е редно да ги слушаш поне възпитано. Ето и аз не бях съгласна, но съм на път да си променя мнението. Цяла седмица си мисля, как ще си събера пари и ще си купя родословна женска. И колко ще ми е хубаво един ден, ако ми е по възможностите, да подаря родословното и поколение на хора като тези, които са се събрали тук и обичат наистина породата, но нямат средстава да си внесат кокерче. Примерно първият човек, за когото ще се сетя ще е Биляна. Помисли си защо. не познавам друг, който ще се отнесе по - съвестно към възпитанието и отглеждането на кученце. А за любов няма защо да говорим.
Освен това Биляна не е тръгнала да плюе хората, които си взимат кучета от зоомагазин. Но тази тема я четата и мн хора, които още НЯМАТ куче. Аз например бях абсолютно незапозната с тези неща около развъждането и пр. Мислех си, че кокерчетата без родословие са просто такива, чиито родители нямат родословие и пр, но същите. Ако бях попаднала тук по - рано, сигурно много щях да се замисля. И както аз си обичам авичка, така и тя обича Сара.
Ако сега имам възможност (пари, време, пространство) веднага бих си взела (още един) породист кокер. Това да не би да значи, че ще изхвърля Ава?! Просто ме изпълва с оптимизъм идеята родословните кокери да станат достъпни в България и бих се чувствала щастлива да помогна. А Авичка винаги ще си остане първото МОЕ куче. трудно ми е да си представя, че ще обичам друго повече от нея.

ПС. Винаги ми е звучала зловещо кастрацията. Знам, че не е така, но ме плаши просто. Все пак... малко повече информация, за да се успокя, че не е някаква касапска щуротия (((:
Например кога? И колко време ще се възстановява и как?
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#2371 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 10:01 AM

ДОРИ И ЗВЕЗДИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КАЛНИ

Качена снимка
папарашка снимка на кокера Мики - победител във фотоконкурса снимка на м. април
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#2372 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 May 2007 - 10:25 AM

аууу как можете да ни компрометирате така l)

#2373 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 May 2007 - 11:14 AM

Хахаха, Мики е сладур, пу пу, да не му е уроки... /калта е полезна/

lalait, мила, освен аз да ти кажа какво става покрай кастрацията, друг засега не виждам ;)

ЗНачи операцията трае 20-30 минути максимум. Прави се разрез 2-3 см, който след 2-3 седмици ще седи само като белегче, а след известно време изчезва и то. На Сара не й личи по никакъв начин, че е кастрирана. Нито белег, нито е дебела, нито е ленива, нито нищо. Напротив, след кастрацията даже се пооправиха някой проблеми, които очевидно са били пораждани от хормоналния дисбаланс.
След опрерацията кучето излиза от упойка общо взето бавно и до към вечерта е замаяна, трябва да стои на тпло и тъмно, за да е по-спокойно, но от следващия ден остава само леко вкочанено движение, все пак разрез има, който зараства. Сара на 5 ден тичаше и скачаше. След две седмици зарастна шева и започнахме да забравяме за случилото се.
Няма да те успокоявам, че това е нормална операция, операция си е. Но при наличието на здраво младо куче, лекари, които имат опит и си разбират от работата и качествена упойка, няма никакви места за притеснение. Само гледката първия ден е ужасно травмираща особено за момичета кано нас с теб и Вени, аз и Вени плакахме като видяхме как влизат в упойка и залитат, но повярвай ми само така изглежда и не е чак толкова трагично, колкото го виждаме.
Няма да говоря за псоледвалите предимства, че кучето не разгонва, не цапа, не привлича мъжки и т.н. и че риска за някои заболявания намалява много.
User's Signature

#2374 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 01:00 PM

d) Здравейте, приятели! Ой-ой, какви кавги сте спретнали през тези дни! d)
Моля всички да ни стискате палци, защото утре ще кастрираме Одри. Всъщност ще преживее две операции - херния и кастрация и между другото и чип. Сутринта ще я заведем в клиниката и след работа ще си я вземем. oo
w) Много се притеснявам, но нямаме избор. Хепнията е опасна, ако не се оперира, а кастрацията е задължителна, защото няма да ражда. d)
Бъдете с нас в мислите си! За сега чао! w)
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2375 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 May 2007 - 01:23 PM

Стискам палци, ще се моля всичко да мине както трябва. Само вие трябва да сте спокойни покрай Одри, за да не се разтревожи и тя. Като си я вземете бъдете колкото се може по-дълго време до нея. Говорене, милване, всичко, за което се сетите. Мила, знам какво е притеснението, аз мислено ще съм с теб. Вярвам, че след 2-3 дни вече ще скача както преди.
User's Signature

#2376 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 02:44 PM

Нарочно избрахме петък, защото искаме следващите дори и само два дни да сме до нея. Докторът каза, че ще й слагат антибиотици и също ще трябва да я водим в събота и неделя. d) Миличката ми, дано всичко мине добре! w)
1super Samotnata, благодаря за подкрепата! oleeee Целувки на Сара.
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2377 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 04:00 PM

Надявам се всичко да мине както трябва worthy

#2378 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 04:56 PM

bl) Ооо, съжалявам за малката. Не за кастрирането, а за хернията. Искрено се надявам най-скорошно оздравяване и забравяне на случая.
За кастрацията аз мога да кажа за сега само странично менние на наблюдател на оперирани кучета. Бесни и весели както преди. Оздравяването наистина е за броени дни, а освен притесненията на стопаните около разгонването и емоционалното и психическо спокойствие на животинката има огромно значение. Периодите, в които откачат, не чуват, не виждат заради бушуващите хормони вече не ги безспокоят. Няма го смута, нехраненето и фалшивата бременност. А и както Били казва не малко други здравни проблеми, които съпътстват женското куче се заличават.
Успех. Да знаете, че тревогите са само за нас - стопаните. На кученцата не им дреме, какво става. Усещат само нашата емоция. Така че подходете ведро към ситуацията, за да не се притеснят. 1super

#2379 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 May 2007 - 05:47 PM

Стискаме палци за Одри и нека всичко да мине "като ланския сняг", т.е. бързо и неусетно! И след седмица да d) d) d) 1super !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2380 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2007 - 06:02 PM

И ние стискаме палци за Одри, пожелаваме всичко да мине добре и да се възстанови по бързо!
"Спокойствие и только спокойствие!" Всички ви подкрепяме! 1super
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема