Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2521 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2007 - 11:38 AM

Относно спора,мисля че просто става малко недоразумение и нещата се тълкуват погрешно.
Правотата на samotnata и misheto7 е абсолютно неоспорима и те не говорят за кокерчетата ни,а за безотговорните стопани.
От др страна обаче,преди да си взема моето кокерче четейки форума за да се информирам максимално,се почувствах и аз едва ли не виновна че ще си взимам кокерче без родословие.....естествено не съжалявам и за секунда!
И аз мисля,че си има специално място във форума в което се говори достатъчно за ЗАПАЗВАНЕТО НА ПОРОДИТЕ и тук се прекалява от време на време,но има едно голямо НО!!!Според мен мн хора дори не си рпавят труда да прочета какво хората там са написали и затова се правят опити поне една част от нещата които там се дискутират да се споменат и тук за да имат по-голям ефект!
Аз честно казано разбирам и хората с "междублоковите" заплождания,защото съм убедена че е прекрасно да си имаш бебенца кокери и да изживееш всички трепети и отговорности свързани със бременността,раждането и отглеждането на малките и сякаш това е по-силно от всички доводи и мнения против това.Та дори и Биляна(надявам се че нямаш против че те наричам по име wink ) е искала Саричка да стане майка и да изживеят заедно всички емоции.С времето обаче,явно само когато човек има проблеми с кучето си и вижда колко е лабилно здравето на любимото му животно,само когато преживява безброй дни и нощи изпълнени с безпокойство си дава сметка че не иска и други кучета и техните стопани да преживяват същото.
Така че,явно само хора които са преживяли такива проблеми или са се докоснали по някакъв начин до тях могат напълно да разберат какво са имали впредвид samotnata,misheto7 и всички останали които са на тяхното мнение.
П.П.Държа да отбележа че не взимам страна и не споря с никога,просто изказвам мнение!Разбирам тези които искат малки,и аз бих искала(попринцип),но също така разбирам и какво е не дай си Боже те да се родят болни,да се разболеят след време или нещо още по-лошо!
d) d) d) d) d) d) d) d) d)

#2522 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 May 2007 - 05:17 PM

Разбира се. Всеки тук може да ме нарича по име, затова съм го споделила. Аз нямам какво да крия, просто се боря както мога по-малко кучета да са в положението на моята Сара. Да, права си, че почти само който е видял проблемите на кучето си може да разбере за какво става дума, но даже и такива хора си мислят, че раждането ще излекува кучето им. Имам и такъв пример с един познат. Кучката беше много по-зле от мойта, видимо повече приличаше на дакел, отколкото на кокер, да не говорим за хормоналните проблеми, проблемите при износването. Накрая продаде кученцата за по 200 и кусур лева. Спечели. Но какво са спечелили стопаните на малките, само те си знаят.
Никой, който си е взел кученце не може да бъде обвиняван. Все пак в България както установихме има само няколко породисти английски кокера, които не предлагат потомство. Разбира се, че не всеки може да си позволи куче от Сърбия, и аз не мога. Само не трябва да запложда. Това ми е "посланието". Нищо друго.
Иначе до прекаляването, казах - да, прекалявам. Аз съм като развалена плоча. Но ще кажа защо. Аз лично не бих прочела всичките 168 страници от темата. Освен ако нямам мноооого свободно време и нерви. Затова периодично обяснявам на всеки новодошъл възгледите си. Защото допускам, че може да не ги е прочел. Както и тези, които да кажем четат от скоро, но не пишат. Прекалявам и ще продължавам да прекалявам, в името на малките дългоухи пухковци - КОКЕРИТЕ.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2523 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 07:37 AM

Цитат

Разбира се. Всеки тук може да ме нарича по име, затова съм го споделила. Аз нямам какво да крия, просто се боря както мога по-малко кучета да са в положението на моята Сара. Да, права си, че почти само който е видял проблемите на кучето си може да разбере за какво става дума, но даже и такива хора си мислят, че раждането ще излекува кучето им. Имам и такъв пример с един познат. Кучката беше много по-зле от мойта, видимо повече приличаше на дакел, отколкото на кокер, да не говорим за хормоналните проблеми, проблемите при износването. Накрая продаде кученцата за по 200 и кусур лева. Спечели. Но какво са спечелили стопаните на малките, само те си знаят.
Никой, който си е взел кученце не може да бъде обвиняван. Все пак в България както установихме има само няколко породисти английски кокера, които не предлагат потомство. Разбира се, че не всеки може да си позволи куче от Сърбия, и аз не мога. Само не трябва да запложда. Това ми е "посланието". Нищо друго.
Иначе до прекаляването, казах - да, прекалявам. Аз съм като развалена плоча. Но ще кажа защо. Аз лично не бих прочела всичките 168 страници от темата. Освен ако нямам мноооого свободно време и нерви. Затова периодично обяснявам на всеки новодошъл възгледите си. Защото допускам, че може да не ги е прочел. Както и тези, които да кажем четат от скоро, но не пишат. Прекалявам и ще продължавам да прекалявам, в името на малките дългоухи пухковци - КОКЕРИТЕ.

Боже, какво заплождане ви гони?!? Вярно развалени плочи...

Амин!

#2524 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 10:10 AM

Ами точно за това става дума,че samotnata говори,че е против заплождането на непородисти кокери с недоказан произход,а се тълкува в повечето случаи като упрек към тези които искат да си купят кокерче от такива родители...
Не знам за какво изобщо се водят тия спорове,всеки да си пише каквото иска и д юа си изказва мнението,а ако нещо на някой не му се нрави,просто да не обръща внимание!Само мир да има!Стига вече с тия fow

#2525 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 10:32 AM

Забравих да питам каква става с Одри?

#2526 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 May 2007 - 11:55 AM

Одри се оправя, виж в темата за кавалер кинг чарлз спаниел, там е писала.

Относно спора, последно: за заплождане става дума да, Enfant^Terrible, защото вече 2ма трима от форума въпреки знанията придобити тук и въпреки съветите, които се опитваме да даваме все пак заплождат кучетата си и с това вече трябва да се чувстват виновни, че допринасят за повече непородисти кученца.
User's Signature

#2527 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 02:01 PM

Съгласна съм със Биляна, но - аз имам кокер, женски и много ми се иска тя да има кученца. Тя никога не е имала зравословни проблеми. Беше стресирана когато я купихме от магазина, но нища повече. Познавам много хора , добри, обичащи кучета , които много искат кокерче, непородисто, защото нямат парите за това и здраво. Ако кученцата на Беки отидат и дарят тези хора със здрави кокерчета, не виждам какъв е проблема. Няма гаранция, че хората , на които ще ги дам няма да ги изхвърлят, затова смятам да се подсигуря, като следя какво става с тях. Засега не съм много сигурна дали е правилно или не , затова чета форуми, споря със хора(дружелубен спор де) иии
мисля по въпроса ... Поздрави
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#2528 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 May 2007 - 02:50 PM

Специално за всички решили и все още не решили да развъждат кученцето си
прочети преди да създадеш живот

То явно ,че каквото и да се говори тук всеки ще си прави каквото си е наумил.Това ,с което са се нагърбили голяма част от форума е загубена кауза,макар че от 100 човека един да разбере за какво става въпрос пак е нещо super best

Поздрави на всички и весели изкарване не почивните дни victoryVVV

п.п много ми е интересно защо повечето хора държат толкова много да имат малки от кучетата си?!? bl)

#2529 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 08:51 PM

Хех, незнам точно защо... oleeee Може би на овек му харесва да допринесе за появата на нов живот... Каквото и да е, не е от полза ... защото повечето хора са на мерак - искам кученцаа, искам! и после като види що грижи и отговорности са се отказва... И после - кученца в кашони cl) Идин съсед преди се хвалеше какви хубави кучета правел - е страхотно просто - аз бях малка(към 10) и чуех ли думата куче - исках да видя l) Отидох и до сега помня колко потресена бях - приличащи на хъски кученца пяха набутани в претрупано с багаж мазе - имаха хляб смесен с вода в купичката си(сцепена тенджера). Незнаех за Роял канин и дрги, но знаех, че сместо хляб и вода е ужасна дори за куче. Мръсотията я помня - Бяха ужасно мръсни , По ушите им имаше кал а в помещението смърдеше отвратително. Майка им -беше ужасно слаба s) Изобщо пълна анархия в тая къща и в страната ни изобщо. Но по тая тема много се говори...
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#2530 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 May 2007 - 09:18 PM

Еми като искат да допринесат за появата на нов живот да правят деца-и без това държавата е в демографски срив b) То и без това към поколението на твоето куче нямаш кой знае какъв принос,то ги прави или то ги ражда с тебе или без тебе все ще се оправи.Такъв е живота.Въпросът е колко хора след като са наясно какво ги чака могат да справят.На приказки всички са много големи и много оправни докато не им дойде на главата.И добре всеки казва ще му намеря добри собственици.Тук има и такава тема-"Как да намерим добри стопани".Ако беше толкова лесно и безпроблемно хората нямаше да го дискутират и да го поставят на въпрос.А и колко от хората развъдили кучето си могат да си позволят финансово да отгледат малките до към 2 месец,а може и повече докато им намерят стопани със всичките разходи за храна и ваксини от една страна и лудницата с малките вкъщи.Ами ако някой от хората взел кученце от вас каже че не може да го гледа повече вие трябва да сте сигурни че ще можете да го вземете при вас,докато намерите кой друг да го вземе/в случай че те интересува съдбата на това кученце/ .Аз вече съм го казвала и ще се повторя няма да пусна моето куче със женска защото нямам желание в най-добрият случай да се карам със собственика на женската относно съдбата на малките или не дай си боже да ги видя в аквариуми като този от който аз взех моя Мики.
Така че поздрави на всички и бъдете здрави и вие и кучовците ви.Пък всеки си решава какво да прави и да си носи последиците за постъпките си.Аз лично се уморих да споря и да убеждавам хората тук в правотата си.За Билянка знам че няма да се откаже и и пожелавам успех в тази кауза 1super

#2531 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 May 2007 - 09:40 PM

Ох, да ти кажа аз съм си такава по природа - винаги споря докрай и убеждавам хората докрай, когато вярвам, че това в което убеждавам е правилно. Особено когато се отнася до живи същества, еле пък любимите ми кокери.
Мда, знам много добре каква е част от отговорността по заплождане, гледане на "бременна" кучка и очакване на раждане. Добре, че не се стигна до същинско раждане, че идея си нямам какво щях да правя. Тези 67 дни "бременност" на Сара ми се вифяха кошмарни. Храни, добавки, леки разходки, но пък чести, пазене от удари, ама тя не искаше и да яде, че жега.... ама взе, че не иска да роди на уречения ден, после и на следващия... вет-ката висеше целодневно у нас и цяла нощ на телефона, очаквайки да се обадя, че ражда. Е, слава богу не роди. Не, че не обичам и не искам да си имам бебета кученца у нас.... леле какви са мишки само.... но по-добре да спася някое бебе от улицата, отколкото да създавам още такива.

Макарта, това, че твоята кокерка досега е била здрава не гарантира по никакъв начин, че:
1. Няма да се разболее утре /недай си Боже/
2. Че няма непроявена генетично предавана болест, от която бебетата пък да са болни.

Няма да говоря пък какво става след раждането, че идват 2-3 още по-кошмарни месеца. Да не говоря пък, че след тези 2-3 месеца ти вече познаваш толкова добре кученцата, че все едно ти си им майка. И как си представяш да ги дадеш на някой, който има малко по-различни виждания за гледането на кучета? Аз например спя със Сара в леглото, на една и съща възглавница. Така ще е с всичките ми бъдещи кучета. Така щеше да е и с бебета й, ако се бяха родили. И после да дам аз на някой си човек, който почти не познавам кученцето, което 2 месеца ми е спало на главата и той да го затири да спи сам само в студената и тъмна кухня. Е как пък ще стане. Ще си го гледам аз, но няма да го дам на такъв човек.Лично аз, за останалите незнам/нали казаха от собсвено име да говоря/.
Та мисълта ми е, че никак не е лесно, и по-добре като не разбираме от развъждане, което вече си е станало наука, да не си правим експерименти с природата. Защото в крайна сметка една бременност и раждане са и много рискови за самата кучка. Никога не се знае как ще протече.
Ох, пак се отплеснах, пак ще ме набедят за мелница... ама какво да се прави.
User's Signature

#2532 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 May 2007 - 09:58 PM

Цитат

Ох, пак се отплеснах, пак ще ме набедят за мелница... ама какво да се прави.

l) l) l) ама пък как хубаво мелиш 1super

п.п и все не мога да си обясня защо във всички теми "Породи" във форума хората могат да обясняват тези принципи и да срещат разбиране ,а в нашата тема думите"родословие","развъждане на родословни кучета" и всичко свързани с тях да са ерес и едва ли не да чакаме да ни изгорят на клада заради разбиранията ни bl)

#2533 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 May 2007 - 10:25 PM

Аз ще ти кажа защо. Защото от всички породи има поне по няколко представителя родословни, и все пак не става пред тях така да хулиш родословията. Само и единствено кокерите си нямат такъв представител, а пък са доста широко застъпени. Но се надявам един ден и ние да си имаме няколко представителя.
Аз обаче друго се чудя, аз когато намерих Сара нищо не разбирах от кучета, камо ли пък от кинология. И като влязох тук /то се вижда кога е било/ взех да чета, взех да научавам някои неща и в крайна сметка станах както се казва фен на идеята. Разбрах защо хората толкова застъпват тази идея и я приех и за моя. Странно обаче но някои хора колкото и да им се обяснява защо и как и всичко, просто не искат да я приемат. Хем са достатъчно умни за да разберат всичко, просто не искат да приемат и си държат на своето. Интересно ми е защо?

П.п. Наще са преподаватели, сигурно от тях съм наследила ораторските си качества l) b) oleeee
User's Signature

#2534 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 11:25 PM

Цитат

п.п много ми е интересно защо повечето хора държат толкова много да имат малки от кучетата си?!? bl)

На майка ти не и ли се иска да имаш деца?

#2535 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2007 - 12:08 AM

Цитат

Странно обаче но някои хора колкото и да им се обяснява защо и как и всичко, просто не искат да я приемат. Хем са достатъчно умни за да разберат всичко, просто не искат да приемат и си държат на своето. Интересно ми е защо?

Визиваш мен нали? n) l) И да не е така си права хич на ми се иска да го приема... Обаче разбирам всичко. В крайна сметка някой ден ще си взема породисто куче , че да имам основание да го развъдя... d) Като се замислиш , това, че кучето е породисто също не означава че няма да ми е мъчно за кченцата, че собствениците няма да ги изхвърлят и т.н ... Само дето ще струват доста по-скъпо. По тоя повод - на Банкя на конната база видях породист курцхар и дого аржентино - породисти и все пак на улицата s)
User's Signature

#2536 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 May 2007 - 08:37 AM

Цитат

Цитат

п.п много ми е интересно защо  повечето хора държат  толкова много да имат малки от кучетата си?!? bl)

На майка ти не и ли се иска да имаш деца?

l) l) l) Не знаех ,че ти си майка на Лейди и искаш внуци от нея.
Пък и аз живот и здраве като имам деца няма да са първо толкова много и второ няма да ги раздавам на хората за да ги гледат и да ги мисля каква ще им е съдбата.С тия вашите фрустрации направо ме убивате ouu

maccarta говорим по-принцип ,а не визираме конкретни хора r) ,а че ще има и породисти кучета които са изхвърлени за съжеление е факт.Свят широк хора всякакви n)

#2537 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 May 2007 - 02:01 PM

Ейй, така и не се научихте да правите разлика между куче и човек.
Предполагам, че Мишето един ден като реши да има деца също ще си направи изследвания за генетично предавани болести /би трябвало всички жени като решат да забременяват да го правят/ както и по време на бременноста се правят други изследвания. И определено Мишето не вярвам да се навие да ражда потенциално болно дете. Но дори и да се случи така тя ще си го изгледа, ще си поеме отговрността за него. Никой от нас не може да поеме отговорността за 4-5-6-7 болни бебета кокери. Съдя по себе си. Аз едвам с едно се справям, па представям си 4-5. Финансово най-малкото не се издържа. Така, че правете разлика между кучета и хора, моля ви се.
User's Signature

#2538 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 02:27 PM

В четвъртък сложихме последната ваксина на Рончо и понеже ни предстоят разходки ще приема всякви съвети от вас.Сега сме взели нагръдник и през деня му го слагам да свиква-в началото беше супер смешен,така неадекватно ходеше все едно вестибуларния му апарат не е добре:)ама посвикна вече.Взех и поводи-обикновен и такъв разтегателен,обаче хич не му се нрави да го водя,ляга на земята и не помръдва,слагам му го вече 4-5 дена ама не ще и не ще,много е упорит незнам какво да го правя?!
Другото което искам да ви попитам е какъв препарат против бълхи и кърлежи ще ми препоръчате.Чета из форъма че най-добри отзиви има за Фронтлайн и Адвантикс или нещо подобно?
Самата първа разходка кога е по-добре да я проведа вечерта,сутринта или няма значение.Абе всякакви съвети приемам,защото искам да сма добре подготвена да не го стряскам кучо,а и да не се притеснявам самата аз.

#2539 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 May 2007 - 02:41 PM

Честита ви ваксина. Нали знаете, че най-рано след 2 седмици е хубаво да излезете? До тогава нека постоянно е с нагръдника и колкото се може по-често му слагайте и двата повода. Просто трябва да свиква. Не насърчавайте страха му, слагате повода и започвате игра, или команда, или хранене. Правите се, че повода го няма. И така се започват и разходките с него и вкъщи.
За обезпаразитяващо - в момента е времето на кърлежите, затова не съветвам фронтлайн. Той действа чак след като кърлежа се забие. Или Адвантикс, който има репелентно действие или пудра Болфо, слагала съм я на бебе котенце на 2 месеца, за бебе кокер няма да има проблем.
Разходката няма значение в кой час на деня е, но е хубаво в началото да е на светло, да е кратка, и да няма много кучета около бебето. С течение на времето увеличавате времето на престой навънка, започвате социализация с други кучета и постепенно започвате да се учите да си вършите работите навън. За последното е хубаво разходката да е не много след ядене, за да трябва да си свърши нуждите навън. Ако не иска и го е страх е хубаво да се носи с вас нещо, съдържащо миризмата на неговото пиш, парцалче или вестник на който е пишкал. Казват че много добра работа върши.
И ако може снимки на бебе кокерче на разходка ще съм много щастлива. Благодаря :)
User's Signature

#2540 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 03:18 PM

Мерси много!
Снимки ще има задължително!На мен вета ми каза след 10 дни,че може да излизаме ама аз така и така не бързам за никаде така че мисля да го задържа както ме посъветва 2 седмици.
А сега ще кача някои от последните да видите колко сме порснали b)

Прикачени файлове

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

10 потребители четат тази тема