Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3021 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2007 - 11:20 PM

PAtanasova, направо нямам думи да ти опиша как се чувствам в момента, като чета поста ти. Много съм щастлива от това, което написа. Браво на теб bravoS . Благодарение на голямото ти желание да му помогнеш и любовта, която му даваш - тази мила невинна душичка е ЖИВА и щастлива. Просто нямам думи!!!
Мога само да изкажа адмирации към теб 1super 1super 1super
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#3022 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2007 - 11:36 PM

Нищо особено не съм направила-всеки би постъпил като мен при тези обстоятелства.
Чудя се някой гледал ли е мъжко и женско куче едновременно-как се действа в периода на разгонване?А по време на разходки-до този момент ги извеждам-мъжкото кокерче и женската кавказка поотделно,но живот и здраве,си представям как след време ще бъдат заедно r) Ще е добре и за двамата,особено за кокерчето,което ще се ориентира по реакциите на кавказката,когато не ме чува,че го викам или нещо друго.Така си мисля.Поне у дома почти не се забелязва,че кучо е оглушал,защото наблюдава кавказката много внимателно и се учи.Например казвам Седнете -съпроводено със специфичния жест-и двамата изпълняват командата.Вие на какво мнение сте-споделете опит nok
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#3023 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2007 - 10:26 AM

bravoS bravoS bravoS Много се радвам за бързия напредък!А колкото до гледане на мъжко и женско куче заедно - моя близка гледаше .Женската е пуделче и ходеше с гащичи при разгонване,а мъжкия беше сетер.Обаче въпреки всичко сетера спираше да се храни от мъка по женската.Всъщност живяха си заедно ,докато сетерчето почина от старост.
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#3024 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2007 - 11:13 AM

Мъка е и за двете животинки. Задължително в различни стаи без да се виждат, по отделно на разходки... Но те се надушват и особено мъжкото ще откачи. Най-прекрасното решение е кастрацията, ако животинките са без родословие. Освен, че вие си спестявате главоболия, а спестявате също и на съседите, които ще чуват "страдащите" да си приказват през вратите и стените. Също така спасявате и кученцата от дискомфорта, който им причинява това състояние.

#3025 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2007 - 01:21 PM

Здравей PAtanasova, много се радвам, че твоя "Коко" вече е по-добре. Това се дължи изцяло на обичта с която го обграждаш. Сега той вижда смисъл да продължи живота си, за да може да те радва и да се грижи за теб w) Такива са си малките "психопати" (така им викам аз, само едно "ненормално" куче може по цял ден да маха така енергично с опашле) b) , искат само да ни доставят радост. Наистина и за двамата ще е по-добре да се разхождат заедно, ще си играят и ще се веселят. Но дойде ли размножителния период, горко ви bl) Тя ще плаче, той още повече, незнам... Относно гащичките, ..., няма да ви спасят. Тя са само за да не се цапа къщата. По-добрия вариант е, ако не двамата, поне единия, да се кастрира. На мен ми беше много трудно да кастрирам котката си, а за Памела още не мога да се реша. Но нея имам как да я пазя и не възнамерявам да ражда. Но куче което не ражда е по-добре да се кастрира, защото (гледах някъде, нещо...) можело да се получат някакви ракови образования. s)
Какво решихте, ще го задържите ли? victoryVVV
А какво стана с другото бебе, което щеше да си взимаш?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3026 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 01:01 AM

Привет дългоушковци!
Как са чаровните разбойници l) Кокерчото се подобрява с всеки изминат ден,вече започна да се заиграва с кавказката,макар че тя определено не му е в "категорията"."Чудя се защо кавказката се опитва да се качи на кокерчо като мъжко куче при скачка. a) Четох някъде ,че тава изразява доминиране на кучето и не е свързано с пола или сексуалност.Кокерчо не се дава на грамадната мадама и ръмжи предупредително-вече заяква и показва силен характер.Не е съвсем ясно кой ще се оформи като лидер между двамата...Имам късмет,че кавказката е много добре възпитана,та покрай нея и кокерчо се учи-дава лапа,сяда и ляга-не сме обработили командите,сега сме съвсем в началото,но с наградка в ръката успеваемостта е 100% b)
За периода на разгонване направо не ми се мисли s)До сега Мечка-кавказката,не е заплождана,но май нямам желание да се занимавам с развъждане,макар и с родословие,предпочитам да я кастрирам.Разбира се,че и аз още не мога да се престраша-чета различни мнения по въпроса и наистина има голяма полза за женските,тъй като се намалява риска от различни болести,ама...операция си е все пак,а и тя е вече на 5 години!
Колкото до кокерчо,аз никога не съм гледала мъжко куче и ми е съвсем неясен въпроса с кастрацията на мъжко куче-реагира ли пак на разгонените женски?А и малкия е голям женкар-днес пак ме заряза и кукна към една немска овчарка-Мечка и тя след него,явно ревнуваше-едвам предотвратих жински бой за кокерчо!М-да-а емоции не ни липсват... l)Все още няма изградени хигиенни навици-пишкаше навсякъде,но постепенно се научи да ходи на терасата-сигурно не може да стиска повече от 4-5 часа,а и той пие невероятно много вода-2-3-4 литра!!Сега спинка щастливо в леглото ми-признавам си,не издържах на изкушението и му разреших oo
User's Signature

#3027 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 August 2007 - 01:47 AM

Здравей PAtanasova, много се радвам, че кокера е добре. Незнам вече има ли си име?!?
За кастрацията - на мъжките, миризмата от разгонена женска им действа, но не така, както ако не са кастрирани. Пак си имат мерак, но много по слаб.
Казвали са ми, че женска е добре да се кастрира към 5-6 годишна, защото по късно може да има усложнения при операцията.
Разбира се, ти единствено можеш да решиш как да постъпиш.

За пиенето на вода - не искам да те плаша, но кучето на сестра ми, също кокерка, пие огромни количества вода и не можаха да и поставят диагноза. През м. Март се наложи спешна кастрация и при отварянето докторите ни казаха, че има много голямо сърце и много малък черен дроб. Обясниха ни, че може би точно това е причината за това огромно поглъщане на вода, т. е. от черният дроб идва всичко. Беше и правена ренгенова снимка, но там тези неща не се виждат.
User's Signature

#3028 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 06:27 PM

Здравейте приятели!
Dmm, благодаря ти за поста-не ме плашиш,аз се нуждая от всякаква информация,за да осигуря адекватни грижи и лечение на Кокерчо!Сега сме 7 дни на антибиотик,после 3 дни почивка,а след това евентуално отново кръвни изследвания и урина.Лекарствата за момента са-Synulox-широко спектърен антибиотик,BeNeurin-съдържа витаминиB1,B6,B12-много полезно,използвах го при екземи на кавказката.и още други,но не ги помня наизуст.
Проблемите са няколко,но с грижи и внимание,могат да се преодолеят и единствената трайна последица от ужасно тежкия живот
на Кокерчо да остане частичното оглушаване.Надявам се!
Голяма радост ни носи това куче-веднага стана любимецът на семействато,а и навън на разходките е така общителен с хората,че веднага спечелва симпатии...М-да-а-хубаво е,когато разхождаш кучето си,хората да не се отдръпват ужасени от гигантските му размери...
Весели моменти ви пожелавам,мили кокери!
User's Signature

#3029 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 09:01 PM

PAtanasova много се радвам чекокерчо е много по-добре щом му се въртят дами в главата super best значи нещата са под контрол, сладур.
Гандев Чери наистина прилича на малкия разбойник, муцунките им са направо едно към едно по форма удивително направо.
А Чери наистина порастна много и умствено, което е много важно, страшно послушна стана направо да не повярваш,катто беше по малко диваче не вярвах че някога ще започне да ме слуша ама явно любовта и търпението си казаха думата, разбира ме като че е човече сповечко окосмяване и този неустоим кокерски поглед - обичам ги тея сладкиши w)

#3030 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 09:02 PM

Привет на всички и от нас!

Атанасова, страхотно е, че сте добре! Дано съвсем скоро проблемите на чаровника да са един лош спомен!

Ай, днес като се прибрах онемях - Тимбър е останал за 2 часа сам в къщи и намерих перваза на вратата на банята да се държи на пирони... Уууууужас, а биби стои и ме гледа и мята с опашле ... Как да му се скарам, а и да му се скарам, дали ще разбере? ... Взех да ровя във форума за някакви миризми, които да отблъсват животните и поръчах един спрей ... да видим... Какво да правя вече не зная. Някой преборил ли се е с такъв проблем успешно? :-/

#3031 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 09:09 PM

cherry_spa, а Чери колко е голяма вече, Тимбър е на 8 месеца и порастнал освен на ръст не го виждам никак - страх го е да остане сам, прави пакости в момента в който го изпуснем от око... Направо ми се струва невъзможен момента, в който маааалко ще улегне. Диването не дава да го погаля - веднага го обръща на игра да хапка и гризка, прави чупки и стойки - абсолютен циркаджия! l) Любимото му е като си легнем, да започне игра с краката като с предните си зъбчета започва да гризка по малко и не усещаш как се взима на сериозно и се криви .... хаха .... Абсолютен маймун! r) Сега спи и въздишка като човек :)))

#3032 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 August 2007 - 10:33 AM

Айде да ви зарадвам с една снимка на Саричка

Качена снимка
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3033 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 10:35 AM

Ей, че хубаво глезълче :))) Джаф от Биби!

#3034 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 August 2007 - 10:41 AM

Мерси. Тук е на водопада Скакавица, беше шумничко, но това не й попречи да си дремне след изморителното изкачване d)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3035 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2007 - 01:57 PM

Пламена, кога ще качиш снимки на кокерчо?
Много ми се всички да се запознаем с него! Поздрави от мен и Памела!
P.S. И да оздравявате w)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3036 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:05 PM

Ау-у-у,колко е сладка Саричка като си спинка... angelpik
Обожавам ги тези дългоушковци!
Гандев,радвай се на детските моменти на Биби-колкото и неприятни да са беличките,после щи си спомняш за тях с умиление.Все още е мъник и белалия,постепенно ще улегне с времето,но трябва да сме търпеливи и упорити в обучението.Аз лично не успях да се справя с буйния нрав на предишната ми американска кокерка-и като поотраснала продължаваше да си вилнее в къщи,когато я оставяхме сама-просто пораженията бяха по-малки. s) Мисля че обикновено причините са две-имат твърде много енергия,която трябва да се изразходва.Ако не се оситурят изтощително дълги разходки и игри,енергията се насочва към белички-гризкане на врати,обувки,....Втората причина е,че кокерите обожават хората,цялото им същество предопределя нуждата им да общуват с любимия им човек,а неговото отсъствие от дома е твърде болезнено, чувстват се тъжни и изоставени-а отговорът им се изразява пак в белички.Моята кокерка си отваряше всички врати в апартамента,а любимото и занимание беше да разкъсва всевъзможни неща-тоалетна хартия,вестници...като старателно се превърнат на съвсем мънички парченца и се разпилеят из цялата къща.Решението е по-твърда дисциплина,без да се поддаваме на подкупващия кокерски чар,макар че дългоушковците са в състояние с един поглед да омилостивят всеки и даже да забрави беличката от преди минута... w) Осигуряване на изморителни игри,а у дома обезопасяване на апартамента преди тръгване за работа и даване на нещо за занимавка и гризкане.Със смях си спомням как сутрин хвърчах из апартамента и вдигах всичко ценно на недостъпна височина,но после се оказваше,че нашата хубавица,все пак е успяла да си хареса нещо l) ,затова се принудих да я заключвам в коридора,заобиколена от кокалчета за гризкане!
1super
User's Signature

#3037 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2007 - 10:12 PM

Здравейте на всички кокерченца от Биби!

Атанаосва, благодаря за съветите. Май са ни малко разходките ... ouu ouu ouu

Ти кога ще ни покажеш твоето коки? :) Дай да видим бонбончето victoryVVV

#3038 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2007 - 12:48 PM

Кокери d) привет!
М-да-а-за един дългоушко разходките никога не са достатъчни,особено за младежта l) Аз винаги намирам другарче,подходящо по пол и възраст на кучетата ми-така хем кучо лудва от игри и за 30-40 мин.изплезва езиче,хем аз съм доволна,защото после oo !И кавказката ми също е абсолютно социализирана-може да си играе дори и с женски кучета-е при нея беше бавен и сложен процес цивилизованото отношение към себеподобни....
Снимки скоро-да се разхубавеем окончателно-истински Дон Жуан-дами, внимавайте! b)
User's Signature

#3039 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 03:49 PM

Ей,кокери,от жегата ли се скрихте? oo
При моето кучешко войнство веселбата е пълна...Кокерчо се учи на възпитание от кака си,ама и тя прихваща белите от него l) Вече редовно,когато отсъствам от къщи,двамцата си полягват блаженно в моето легло
oo + oo = oleeee
Абсурд е да ги приуча на различни купи с вода-чуждата вода все е по-вкусна!Иначе и навън се подкрепят-опасностите са общи,навсякъде са като скачени един за друг-тук душне единия,след него идва и другия...а най-накрая и аз! l)
User's Signature

#3040 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 August 2007 - 03:54 PM

О-хо, щом започна да коментираш номерцата им, значи всичко при вас е ОК, което разбира се много ме радва bravoS bravoS bravoS
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена