Кокер спаньол
Публикувано: 14 August 2007 - 11:20 PM
Мога само да изкажа адмирации към теб 1super 1super 1super

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 14 August 2007 - 11:36 PM
Чудя се някой гледал ли е мъжко и женско куче едновременно-как се действа в периода на разгонване?А по време на разходки-до този момент ги извеждам-мъжкото кокерче и женската кавказка поотделно,но живот и здраве,си представям как след време ще бъдат заедно r) Ще е добре и за двамата,особено за кокерчето,което ще се ориентира по реакциите на кавказката,когато не ме чува,че го викам или нещо друго.Така си мисля.Поне у дома почти не се забелязва,че кучо е оглушал,защото наблюдава кавказката много внимателно и се учи.Например казвам Седнете -съпроводено със специфичния жест-и двамата изпълняват командата.Вие на какво мнение сте-споделете опит nok

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 15 August 2007 - 10:26 AM
Публикувано: 15 August 2007 - 11:13 AM
Публикувано: 16 August 2007 - 01:21 PM
Какво решихте, ще го задържите ли? victoryVVV
А какво стана с другото бебе, което щеше да си взимаш?
Публикувано: 17 August 2007 - 01:01 AM
Как са чаровните разбойници l) Кокерчото се подобрява с всеки изминат ден,вече започна да се заиграва с кавказката,макар че тя определено не му е в "категорията"."Чудя се защо кавказката се опитва да се качи на кокерчо като мъжко куче при скачка. a) Четох някъде ,че тава изразява доминиране на кучето и не е свързано с пола или сексуалност.Кокерчо не се дава на грамадната мадама и ръмжи предупредително-вече заяква и показва силен характер.Не е съвсем ясно кой ще се оформи като лидер между двамата...Имам късмет,че кавказката е много добре възпитана,та покрай нея и кокерчо се учи-дава лапа,сяда и ляга-не сме обработили командите,сега сме съвсем в началото,но с наградка в ръката успеваемостта е 100% b)
За периода на разгонване направо не ми се мисли s)До сега Мечка-кавказката,не е заплождана,но май нямам желание да се занимавам с развъждане,макар и с родословие,предпочитам да я кастрирам.Разбира се,че и аз още не мога да се престраша-чета различни мнения по въпроса и наистина има голяма полза за женските,тъй като се намалява риска от различни болести,ама...операция си е все пак,а и тя е вече на 5 години!
Колкото до кокерчо,аз никога не съм гледала мъжко куче и ми е съвсем неясен въпроса с кастрацията на мъжко куче-реагира ли пак на разгонените женски?А и малкия е голям женкар-днес пак ме заряза и кукна към една немска овчарка-Мечка и тя след него,явно ревнуваше-едвам предотвратих жински бой за кокерчо!М-да-а емоции не ни липсват... l)Все още няма изградени хигиенни навици-пишкаше навсякъде,но постепенно се научи да ходи на терасата-сигурно не може да стиска повече от 4-5 часа,а и той пие невероятно много вода-2-3-4 литра!!Сега спинка щастливо в леглото ми-признавам си,не издържах на изкушението и му разреших oo

Публикувано: 17 August 2007 - 01:47 AM
За кастрацията - на мъжките, миризмата от разгонена женска им действа, но не така, както ако не са кастрирани. Пак си имат мерак, но много по слаб.
Казвали са ми, че женска е добре да се кастрира към 5-6 годишна, защото по късно може да има усложнения при операцията.
Разбира се, ти единствено можеш да решиш как да постъпиш.
За пиенето на вода - не искам да те плаша, но кучето на сестра ми, също кокерка, пие огромни количества вода и не можаха да и поставят диагноза. През м. Март се наложи спешна кастрация и при отварянето докторите ни казаха, че има много голямо сърце и много малък черен дроб. Обясниха ни, че може би точно това е причината за това огромно поглъщане на вода, т. е. от черният дроб идва всичко. Беше и правена ренгенова снимка, но там тези неща не се виждат.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 17 August 2007 - 06:27 PM
Dmm, благодаря ти за поста-не ме плашиш,аз се нуждая от всякаква информация,за да осигуря адекватни грижи и лечение на Кокерчо!Сега сме 7 дни на антибиотик,после 3 дни почивка,а след това евентуално отново кръвни изследвания и урина.Лекарствата за момента са-Synulox-широко спектърен антибиотик,BeNeurin-съдържа витаминиB1,B6,B12-много полезно,използвах го при екземи на кавказката.и още други,но не ги помня наизуст.
Проблемите са няколко,но с грижи и внимание,могат да се преодолеят и единствената трайна последица от ужасно тежкия живот
на Кокерчо да остане частичното оглушаване.Надявам се!
Голяма радост ни носи това куче-веднага стана любимецът на семействато,а и навън на разходките е така общителен с хората,че веднага спечелва симпатии...М-да-а-хубаво е,когато разхождаш кучето си,хората да не се отдръпват ужасени от гигантските му размери...
Весели моменти ви пожелавам,мили кокери!

Публикувано: 17 August 2007 - 09:01 PM
Гандев Чери наистина прилича на малкия разбойник, муцунките им са направо едно към едно по форма удивително направо.
А Чери наистина порастна много и умствено, което е много важно, страшно послушна стана направо да не повярваш,катто беше по малко диваче не вярвах че някога ще започне да ме слуша ама явно любовта и търпението си казаха думата, разбира ме като че е човече сповечко окосмяване и този неустоим кокерски поглед - обичам ги тея сладкиши w)
Публикувано: 17 August 2007 - 09:02 PM
Атанасова, страхотно е, че сте добре! Дано съвсем скоро проблемите на чаровника да са един лош спомен!
Ай, днес като се прибрах онемях - Тимбър е останал за 2 часа сам в къщи и намерих перваза на вратата на банята да се държи на пирони... Уууууужас, а биби стои и ме гледа и мята с опашле ... Как да му се скарам, а и да му се скарам, дали ще разбере? ... Взех да ровя във форума за някакви миризми, които да отблъсват животните и поръчах един спрей ... да видим... Какво да правя вече не зная. Някой преборил ли се е с такъв проблем успешно? :-/
Публикувано: 17 August 2007 - 09:09 PM
Публикувано: 19 August 2007 - 10:35 AM
Публикувано: 19 August 2007 - 02:05 PM
Обожавам ги тези дългоушковци!
Гандев,радвай се на детските моменти на Биби-колкото и неприятни да са беличките,после щи си спомняш за тях с умиление.Все още е мъник и белалия,постепенно ще улегне с времето,но трябва да сме търпеливи и упорити в обучението.Аз лично не успях да се справя с буйния нрав на предишната ми американска кокерка-и като поотраснала продължаваше да си вилнее в къщи,когато я оставяхме сама-просто пораженията бяха по-малки. s) Мисля че обикновено причините са две-имат твърде много енергия,която трябва да се изразходва.Ако не се оситурят изтощително дълги разходки и игри,енергията се насочва към белички-гризкане на врати,обувки,....Втората причина е,че кокерите обожават хората,цялото им същество предопределя нуждата им да общуват с любимия им човек,а неговото отсъствие от дома е твърде болезнено, чувстват се тъжни и изоставени-а отговорът им се изразява пак в белички.Моята кокерка си отваряше всички врати в апартамента,а любимото и занимание беше да разкъсва всевъзможни неща-тоалетна хартия,вестници...като старателно се превърнат на съвсем мънички парченца и се разпилеят из цялата къща.Решението е по-твърда дисциплина,без да се поддаваме на подкупващия кокерски чар,макар че дългоушковците са в състояние с един поглед да омилостивят всеки и даже да забрави беличката от преди минута... w) Осигуряване на изморителни игри,а у дома обезопасяване на апартамента преди тръгване за работа и даване на нещо за занимавка и гризкане.Със смях си спомням как сутрин хвърчах из апартамента и вдигах всичко ценно на недостъпна височина,но после се оказваше,че нашата хубавица,все пак е успяла да си хареса нещо l) ,затова се принудих да я заключвам в коридора,заобиколена от кокалчета за гризкане!
1super

Публикувано: 20 August 2007 - 10:12 PM
Атанаосва, благодаря за съветите. Май са ни малко разходките ... ouu ouu ouu
Ти кога ще ни покажеш твоето коки? :) Дай да видим бонбончето victoryVVV
Публикувано: 21 August 2007 - 12:48 PM
М-да-а-за един дългоушко разходките никога не са достатъчни,особено за младежта l) Аз винаги намирам другарче,подходящо по пол и възраст на кучетата ми-така хем кучо лудва от игри и за 30-40 мин.изплезва езиче,хем аз съм доволна,защото после oo !И кавказката ми също е абсолютно социализирана-може да си играе дори и с женски кучета-е при нея беше бавен и сложен процес цивилизованото отношение към себеподобни....
Снимки скоро-да се разхубавеем окончателно-истински Дон Жуан-дами, внимавайте! b)

Публикувано: 23 August 2007 - 03:49 PM
При моето кучешко войнство веселбата е пълна...Кокерчо се учи на възпитание от кака си,ама и тя прихваща белите от него l) Вече редовно,когато отсъствам от къщи,двамцата си полягват блаженно в моето легло
oo + oo = oleeee
Абсурд е да ги приуча на различни купи с вода-чуждата вода все е по-вкусна!Иначе и навън се подкрепят-опасностите са общи,навсякъде са като скачени един за друг-тук душне единия,след него идва и другия...а най-накрая и аз! l)