Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3821 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2007 - 10:14 PM

Gesi,ще ми кажеш ли какво му даваш да яде,моята е много лакома,ама наистина много и си е дебеличка,знам че за тази порода не е хубаво да преяждат,ама като ме погледне все едно не е яла с месеци... :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3822 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 11:11 PM

А,и още нещо искам да попитам-обличате ли дрешки на кокерите и полезно ли е за тях,искам да кажа не  ли против природата им да ги обличаме все едно са хора,или на тях им е добре в дрехи? :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3823 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 October 2007 - 11:24 PM

За хранене на лаком кокер аз препоръчвам гранули, съчетани с плодове и зеленчуци /хем да ги яде, хем да не се дебелее от тях/. Моята Сара е много лакома, даже преди малко докопа храната на котката. Но с гранулите се контролира лесно теглото. Е, разбира се и с доста движение, но в дъждовните дни няма как да се движим много.
Дрешките не са никак против природата им, даже е добре на студовете да се обличат, заради големите разлики в температурите вътре у дома и навън. Даже сега й преплитам единия пуловер на Сара, че за 2 зими го е разтегнала.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3824 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 07:21 AM

jujolinka, много рано сте я започнали с 2-те разходки. Тя е още бебе, и така и трябва да се подхожда с нея. Забележи кога прави тези поразии, примерно 20-30 мин. след храна или нещо такова, и започни да я извеждаш по това време. В началото ще ви е трудно, 5 а защо не и 6 разходки на ден. Послушай Gesi, много добра тактика е приложила.
Пожелавам успех и на двете ви!  :wub:

П.П.: Амбасадор и Рафи са невероятни!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3825 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 08:31 AM

jujolinka наистина спасението е честото извеждане!Томи когато го взехме беше на 4 м първият ден беше нещо ужасно имах чувството че пиша  на всеки 15м.Започнахме с разходките на всеки 2часа голямо мърморене беше от страна на децата .Големите обещания които даваха,че само те ще се занимават с него останаха в историята.Но много бързо свикна и когато му се излиза стои до вратата и чака.И така постепенно увеличавахме времето 3ч ,5ч Сега вече е на 1г и излизаме само 3 пъти на ден,за награда и ние давахме гранули,така го научих и да дава лапа когато иска нещо. :blink:

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3826 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 08:38 AM

Рудо един руснак ми открадна ай си кю номера и покрай него олетях и с пощата си. Та сега докато възстановя връзката с тази мацка, която щеше да ми праща снимки с Лаурелчо ще пиша и публикувам нещичко. Той е много смешен и според мен грозен, но като в приказката за грозното патенце се надявам да стане красив момък като баща си. Явно съм отвикнала от малко куче, ама много ми е смешен един глупавичък такъв бебешорест кокер. Само търчи с малките си краченца и смешните му малки големи уши. Много ми е странно, а Харди не е бил бебе отдавна, но бях позабравила какво е. Много странно чувство, ама си го обичаме и Лари де. Ларката може и по-напредничав от баща си да стане, но засега това. Между другото Лаурел е завързал връзка с един шарен котак на неговите години, разбирайте на около 3-4 месеца и пада голяма игра. Бият се, играят, но когато стане време за хранене си папкат от една паница и са първи приятели. Много ги обичам и при първа възможност ще снимам бебешорите котка и кученце. Ей така като има мир и много се радвам.  ;D
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#3827 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 09:09 AM

Jujolinka, не е нормално да извеждате по два пъти пъти на ден, така както се извежда по-възрастно куче,ами тя си е бебе още и е нормално да пишка и ака по-често, както нашите деца, знаеш как е.
Четири пъти на ден, след хранене задължително излизате , сутрин рано веднага като се събуди мигновенно навън, защото е спинкала цяла нощ и веднага ще се изпишка.
Хубаво е вечер преди да легнете, пак една бърза разходка за последно преди сън (направо 5 излизания станаха вече)
Знам ,трудно е с малко дете и куче, но трябва да бъдеш по настоятелна, особено за хигиенните навици, нещата зависят напълно от теб, Рафаела е много умна и ще се отучи бързо, сигурна съм.
Ето Амбасадор отскоро е при Gesi и се справя много добре, Мираж отдавна е научен , Адик също , та каква мома ще става тя , бързо вземайте мерки!

#3828 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 10:09 AM

Jujolinka, нормално е малкото кученце да пишка така. Въоръжи се с търпение, извеждай я навън колкото често се сещаш. Вероятно си в къщи и ще ти бъди възможно. Нарка я носех на ръце, слагах я на тревата и й повтарях 'Бравооооо!' през цялото време. Тя започна автоматично да свързва действието с тези думи и сега вече голяма, ако се налага кажа ли ги  - веднага влиза в тревата и е готова. През деня съм се връщала по няколко пъти в къщи да я видя как е и да я изведа. Сигурно знаеш, че кученцата не пишкат там, където спят и се хранят, можеш да използваш това по някакъв начин.
Ще свикне, просто трябва да я наблюдаваш повече. Успех! :wub:

Meridit, сега наистина е много хубаво на морето. Пролетта и есента са прекрасни сезони за местните хора, сещаш се защо. Тичането по плажа е любимо на Нара, само малко се плаши от сърфове и рибари с дълги пръти. Лае ги до прегракване. ;D

#3829 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 10:21 AM

Доста сте изписали за два дена, едвам смогнах да прочета!  ;D
Доста се посмях, като видях космонавтчето  Hardy, много яко костюмче си имате!
liubka, по повод облекло за кокери, аз ги обличам не за студено, а за мокро и мръсно. Имаме два вида гащеризони, едните са шушкави за дъжд, другите са от хастар за сухо време, за листа, осили и т.н. За ам. кокер с дълга козина това е практика, доста е удобно. Иначе от дългата козина познай колко часа трябва да вадя треви, листа, боклуци... Добре, че вече имам човек, който се нави да шие тези дрехи, че в началото го шиех аз, кройката предназначена само за ам. кокер с козина, но шивачката вече я пригоди и за  други породи.
Е, разбира се, ако кокера подстриган нула номер, топла дрешка му необходима. Всяко куче което се движи няма начин да се разболее, много е опасно, ако седи вързано на студа, пневмония е гарантирана.
Вече съм показвала нашите дрешки, повтарям за всички новодошли. Това са хастарени за сухо време, за разходка в гора в този случай  ;)

Качена снимка

Инспектор Дюдю, мерси за поздравления! И моите кучета гледат и компютъра, и телевизия, особено реагират много на кучета и птици. Айк вече знае, че да скачаш по екрана е безполезно занятие, обаче Зорро все още го прави!  ;D
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#3830 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2007 - 10:49 AM

инспектор Дюдю,нашето куче явно е изключение,защото пикае точно в леглото си ,изпера ли го и пак там.... :huh:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3831 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 October 2007 - 12:26 PM

За пикаенето навсякъде: Рудо като беше бебе, първите нощи спа при мен (грешка) за да не тъгува за мама и братчета и сестрички. Само като се размърдаше и аз "граб" и в тоалетната. Много ми се искаше там да се научи заради моето удобство - и чистенето по-лесно и като ни няма в къщи през зимата ще си пишка там. Но НЕ! Той си избра терасата. Но преди да я предпочете пишкаше като чешма НАВСЯКЪДЕ и в нашите легла и в неговата територия... Бях се отчаяла :mazohist:! Не го извеждах навън, защото нямаше още всички ваксини. Докато ги направим и мине нужното време след тях, той свикна на терасата да върши всичко. После дълго време НИЩО не вършеше навън! Като се върнехме и терасата ставаше река и тортички, тортички... Чак като стана на 8 месеца, започна да препикава навън и един прекрасен ден се и изака. Сега също продължава на терасата, когато не сме навън. Но тези дни правя експеримент - затварям терасата и го наблюдавам дали ще се изходи на друго място. Радвам се, че задържа защото през зимата не може терасата да стои отворена непрекъснато и докато сме на работа трябва да стиска. Ще видя, времето ще покаже. Не ме бива много в дресировката, то си е дарба според мен. Аз нещо не мога да се справям лесно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3832 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 12:34 PM

И моя Амба така правеше и стискаше през разходката, и само като влезне вкъщи и се изпишква на дюшечето на леглото му  :huh: И така след 2-3 път го махнах и започнах тактиката която ти описах, и след като се научи че навън се ходи за да се изпишка(2-3 дни) пак му го сложих и вече няма птоблеми, не си е и помислил да се изпишка там, защото вече знае къде.Препоръчвам ти да го махнеш леглото, и така ще я объркаш и тя ще се зачуди " ами сега къде ли да пишкам" и точно затова си ти- за да и покажеш някоя полянка ида я насърчаваш.Но наистина разходките са минимум 4.
Пожелавам ти успех  :wub:

#3833 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 October 2007 - 12:38 PM

Сара ми е пишкала на леглото няколко пъти като по-малка. ВИнаги когато ми е сърдита за нещо. Това й беше начин за отмъщение. Даже го е правела и пред мен. Откакто няма за какво да ми отмъщава не е пишкала на моето /т.е. и нейното/ легло. Всичко зависи от възпитание, брой на разходките и постоянство. Няма куче, което да не може да се научи на хигиенни навици, има стопани, които не знаят точно как да го направят.  ;)
User's Signature

#3834 Потребителят е офлайн   sezgi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 12:59 PM

Съгласен съм с колегите-колкото повече разходки докато е по малко кокерчето-толкова по добре-това е истината-другото е търпение

#3835 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 01:05 PM

Айк, прекрасна снимка! Много впечатляваща! Имат невероятни осанки! А дрешките наистина са много практични, интересно е, че те явно не протестират срещу тях :blink:
И на Дюдя ще й трябва някаква дрешка, бебешкото й пуловерче е малко естествено, ще трябва ново. През зимата тук винаги духа студен вятър, а диването все гледа да ходи във водата. :huh:

jujolinka, може да показва характер твоята хубавица. Ти упорствай! Максимално често я извеждай, разходки е силно казано, просто я изнеси за малко и после пак вътре. На ръце е по-бързо и лесно, а и няма да миеш лапи по сто пъти. ;)

#3836 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 October 2007 - 01:12 PM

Наистина, търпение му е майката на успеха тук. Не мога да се сетя какво правех с предното си куче, но като стана на 6 месеца прекрати с пишкането навсякъде и си вършеше всичко в банята. Имало е моменти, в които сме забравяли вратата затворена и съм я заварвала да стои пред нея нещастна! Като ме види скимти и драска по вратата на банята ;D и при отварянето й едва сварва да влезе и да се облекчи! Не съм се мъчила да я уча навън, защото работното ми време е много скапано и няма кой да върши това отначало 5-6 пъти. Така е и с Рудито. Основното гледам да е някъде у дома, а за навън си е за навън.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3837 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 02:34 PM

Доста се изписа по този въпрос по форуми, припомнете това:

http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html

По надолу има и за по възрастни кучета, само търпение да има човек.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#3838 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2007 - 02:50 PM

искам да попитам слагате ли някакви медалиончета на жа6ите сладурчета?Аз търсих в няколко магазина и ми казаха 4е няма.Може ли да ми кажете от каде да си взема намоята.
User's Signature

#3839 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 October 2007 - 02:54 PM

Кучето би трябвало да има 2 медальона - 1 от ветеринарния кабинет, който да удостоверява, че кучето има сложена ваксина за бяс и един за поставен микрочип. А медальонче с адрес или нещо подобно се намира по зоомагазините.
User's Signature

#3840 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 04:23 PM

Ние на Томи като му сложихме чипа не ни дадоха медальон за ваксините също ,само му смениха паспорта,че за регистрацията ни искаха от новите паспорти.А видях в един зоомагазин тънко синджирче с табелка за адреса.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема