Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4061 Потребителят е офлайн   djili Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2007 - 11:10 PM

Цитат

:blink:О-х-о-о компанията се разширява!Добре дошли на Габи и Джили!Тази сладурана колко е голяма,а прави ли белички? :wub:
Здравейте Джили е на 2месеца за сега не прави белички и се надявам така да си остане!Поздрави  :wub:

#4062 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2007 - 11:22 PM

djili, за белите не знам, ама ще се развихри малката, бъди сигурна, просто все още не е сигурна в новия си дом, предполагам, че е от скоро е при теб.  ;) Да ти е жива и здрава малката, пиши повече за нея. Давай още снимки!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4063 Потребителят е офлайн   haski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 10:44 AM

Тази картинка дали ще ви хареса? ;)
Приличаме ли си? :P
User's Signature

Качена снимка

#4064 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2007 - 11:32 AM

haski, страхотна е снимката, има цяла поредица от календарчета с такива снимки на прилика.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4065 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 01:19 PM

Здравейте приятели,дълго не съм писала тук,но сега имам нужда да се оплача на хора,които могат да разберат болката ми.В неделя по- време на разходка Голди загуби сили и легна на земята. Наложи се да я нося до колата.По пътя не реагираше на гласа ми.Когато пристигнахме при ветеринаря тя вече едва се държеше на крака.Почти нямаше пулс-сякаш сърцето й отказваше..Венците и бяха  бяло-сини - цвят,който сигурно никога няма да забравя.Имах чувството,че кученцето ми,което до преди малко си играеше без никакви признаци за болест си отива в ръцете ми. :'(Много съм благодарна на нашия ветеринар за бързата и адекватна помощ.Веднага я сложи на системи,последваха инжекции адреналин и атропин за сърцето и още много на които не запомних имената.Вдигнахме я на крака и започнахме с изследванията,за да открием причината за този срив.Направихме всичко - кръв,ехография,ренгенови снимки,фекални проби.Излишно е да казвам,че с всяко едно изследване - за пиометра,диларофилария,порок на сърцето, тумор и т.н. съм умирала и съм се раждала на ново.Изследванията на кръвта показват много завишени показатели на черния дроб,т.е. увреден или възпален.Вчера тя вдигна и висока температура.Лeкаря казва,че това е по-скоро добър знак,защото може да се окаже вирусно заболяване..Незнам вече..Сега ходим по два пъти на ден до кабинета.Слагат й лекарства през абоката и други за дроба през устата.Видимо става по-жива след като са й дали лекарствата.Надявам се само да сме на верен път с диагнозата и да я излекуваме,за да не се повтори този ужас..Не мога да си обясня как един вирус може да доведе до това и то без никакви по-ранни признаци?!Щях да забележа,та нали тичам при доктора и за най-малкото.Как стана така изведнъж....Имам доверие на нашия ветеринар и все пак ме е страх..Не мога да спя спокойно-проверявам я дали й бие сърчицето.. :'(Може би защото всичко стана толкова внезапно и сега дори и да е видимо добре пак се притеснявам да не се повтори.Дано на никой не се случва!Да са ви живи и здрави!Е,оплаках се ама май не ми олекна :(

samotnata,и ние сме имали тези мистериозни сърбежи.Не са гъби,няма обриви.Появяват се веднъж-дваж в годината.И докато се опитваме да открием причината -изчезват.Една от теориите на нашия лекар е че може да е нещо свързано с хормоните.Особено като се има предвид,че Голди постоянно кара фалшиви бременности(за това съм се решила на кастрация само да се възтанови сега и да укрепне)Четох нещо за "естроген зависима дерматоза".Абе незнам.Може и да е случайно,но забелязах,че и в двата последни случея сърбежите затихнаха след като давах Петнил.Може да опиташ-това е хранителна добавка за кожа и козина,няма да навреди дори напротив.Успех!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4066 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 02:05 PM

Здравейте, Ира и Голди!!! Чета и не мога да спра да плача  :'( :'( :'(!!! Защо още едно кокерче минава през ужаса на тежка болест??? Наистина искрено ти съчувствам, знам какво ти е в момента, нали преди месец и нещо така се борехме за Айричка... Когато беше най-зле, ставах по няколко пъти на нощ да проверявам дали диша  :'(.Моля се и при вас всичко да се размине благополучно!!! Те са наистина силни душички, нашите сладурки и сладурковци, вярвам, че и Голди ще се справи, каквото и да я е сполетяло в момента! Прегръщам ви и двете горещо!  :wub: :wub:
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#4067 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 02:25 PM

Благодаря за подкрепата,Snowy ! Надявам се най-лошото да е минало!
User's Signature

#4068 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2007 - 02:46 PM

Ira, стискам силно палци за Голди! Дано правилно е поставена диагноза и да се намери адекватно лечение, а за вирус не съм чула да събори толкова бързо и внезапно...Ох, дано да се оправи по бързо малката. Стискам палци и за двете ви да се преборите с това!
User's Signature

Качена снимка

#4069 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 03:02 PM

Ззравейте Ира и Голди!Немога да ви опиша и аз как се чувствам в този момент след като прочетох за болката която ви е сполетяла, и аз немога да спра сълзите си напълно ви разбирам ,защото и аз съм го изживявала този ужас преди година :'( :'( :'( Но горе главата Голди ще се справи убедена съм ,тези сладури  са силни душици :wub: :wub: :wub:Успех с лечението стискаме палци :samodovolen:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4070 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 03:44 PM

idol ike, и аз за това се чудя.Вчера се видях с една позната с кокер-и нейния много болен в момента.Направил същите симптоми -съвсем внезапно както си били вкъщи.На нея и казали тежка пневмония от там увеличен дроб,който притиска сърцето и то не може да функционира правилно.Но вече не знам какво да мисля.Най-интересното е ,че и при тях е нямало признаци на болестно състояние преди кучо да се тръшне на земята.И как тази тежка пневмония няма да се е проявила по-рано,нито кашлица,нито отпадналост,нищо.Много странна работа.Това ,че симптомите са еднакви обаче не значи ,че и причината е еднаква при тях и нас.Ние ще търсим още възможната причина, защото искам да съм сигурна,че това няма да се повтори или пък поне да знам с какво си имам работа.Сега пак отиваме при ветеринаря за резултатите от вторите кръвни проби и за дневната порция инжекции.Убедена съм,че ще се справим,просто няма друг вариянт!!Благодаря на всички за топлите думи! Имах нужда от вливане на малко сила,че моята беше на привършване ;)
User's Signature

#4071 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 05:21 PM

Колко тъжно пак чета из нашия форум :'( Много съжалявам за Голди, но съм сигурна че ще се оправи, дано само наистина диагнозата да е правилната, ще стискам и аз палци  :blink:.Иначе много ме е яд че вече нямам толкова свободно време за да Ви пиша тук.Но все пак чета много редовно  :P Не успях и да ви се похваля на момента, когато водих моя хитрец Амбассадор на изложбата в Пловдив, и получи отценка Много Перспективен и едно много изчерпателно описание :kuchence: и също се включихме в конкурса BIS BABY, в които Амбассадор взе трето място, а се пребори с около десетима кандидати  :->)
Ето Ви малко снимчици и от нас, от изложбата станаха с много лошо качество и затова само една  :P но има и направени днес.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#4072 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 06:19 PM

О, Ира, клетото ви момиченце. Толкова съжалявам, дано се оправи и не се повтори. Щом и друго кученце има с подобни симптоми, може пък да е утеха, че наистина е вирусно и дано се излекуват и двете кученца. Добре че имате състрадателен доктор, на който вярвате. Дано всичко мине бързо и забравите.

Билянка, възможно ли е някакъв препарат у вас да дразни Сара? Нещо, с което миете? Аз така смених Доместос с Мистър Пропър, Мистър Пропър с Медикс. И накрая подобни дразнения изчезнаха. Медикса бил с най-ниско съдържание на ...незнам си к'во си - подобно на белината май. Та да не е от нещо подобно дразненето. Или някакъв ароматизатор за въздуха... неща, които ние не забелязваме. Аз съм на мнение да не предприямате лечение със силен медикамент. Чарли си замина от многото лекарства и затова съм може би предубедена и направо ужасена от подобен ход. Лекарствата много сериозно и невъобратимо увреждат телцето, черният дроб, бъбреците. Поизчакайте малко, пробвайте нещо друго, шом не е наистина наложително подобно лечение.
Дано всичко мине. И за Сара и за Голди. Прегърнете силно и нежно момиченцата от мен.

#4073 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 06:19 PM

Амбасадор е станал по-красив и от преди, великолепно красиво личице. Хубава стойка - браво на момчето, браво на вас :blink:.

#4074 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 08:04 PM

Ира има ли добри новини от кръвните изследвания ?Милата Голдичка!  :'(Стискам ви здраво палци и лапи от съименничката и.Като знам каква  ти е кротичка душица...много ми е мъчно,сега върви ли,хапва ли поне по малко.Дано не ви се повтори този ужас никога повече.Моля се за бързото и възстановяване!Чакам с нетърпение да прочета по-добри новини :kuchence:              Браво на Амбассадор! :->)
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4075 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 November 2007 - 08:14 PM

Ира, стискаме палци, лапички и всичко останало да се оправите бързо и да забравите всичко и да остане само лош спомен. АМа много силно се молим за вас. Подкрепям те и те разбирам напълно. И аз не съм спала с дни за да следя сърце и дишане.... Прегръщаме те силно. Вярвам, че ще се оправите.

За Сара, знаеш, не са хормони, тя е кастрирана. След кастрацията едни такива сърбежи се махнаха. Не са препарати, аз имам 4 животни у нас и след като измсия с препарат /което се случва рядко/ задължително минавам два пъти с вода само. Щото пък котката постоянно се ближе. Не позлвам нищо друго, нито ароматизатори, че даже и дезодорантите само в коридора се пръскат. Тя лятно време получава такива сърбежи, нашата докторка каза, че няма точна причина, много кучета правели така лятото. АМа сега е зима. Не съм съгласна с кортикостероидите и сега само си правим забележки, че се ближе и чеше. Мен ме съмнява жлезата, ама ще правим още консултации. ДО тогава - само витамини ще гълтаме.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4076 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 November 2007 - 09:06 PM

О, Ира!!! Съжалявам за Голди! Стискам палци да се възстанови много бързо. Дано е нещо временно и бързо да се излекува. Нагушкай милото и много целувки от мен :wub:!
Аз едва сега отварям тук, защото и ние сме с проблем и само наблюдавам Рудинцето. В неделя му се разреди акото и го оставих на малко сухар и водичка. В понеделник отидох на работа със свито сърце. От там се обадих на нашия вет в Шумен да го питам какво да правя. Той ми даде някои напътствия, но каза че е най-добре да го заведа. Като се прибрах, какво да видя - изпражненията съвсем редки и с кръв :'( - откачих! А той жизнен и енергичен за сто кокера. Намерих кола и - в Шумен! Измери му температурата, беше със 7 градуса повече от нормалното. Каза, че е вирусен ентерит, от рода на парвовирозата и добре, че е ваксиниран...Набоде го с антибиотици, витамини и още нещо, а аз бях полужива и трябваше да укротявам 15кг енергия. Днес беше на глад и водичка, но от обяд полекичка започнах да го захранвам със сухар и чай от лайка, защото сутринта си повърна лекарствата, които му дадох на гладен стомах. Единият антибиотик е Синулокс - 2 пъти по табл. и половина и Енрофлоксин - 1път по табл. и половина. Днес въобще не е акал, то няма и какво - с тоя глад. Но аз все го дебна и дори се чудя дали тази вечер да не го оставя да спи при мен??? В сряда сме на контролен преглед. Това е при нас  :mazohist:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4077 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 10:41 PM

Лелеее .. сладките кокерчовци.. не искам да ви виждам такива... направо ми се свива сърцето  :'( Пожелавам и на Голди и на Рудо да се оправяте бързо, че да си ядосвате стопаните само с хубави неща.. и Саричка да спира да се чеше...
Аз.. се налага да замина за Стара Загора и да поживея там.. до март месец сигурно. Ще се върна за празниците и после още веднъж два пъти ама Киарка ще ми липсва ужасно. Колко е пораснала само. Не я видях 1 ден и на другия ми се стори страшно голяма. Дано нашите дойдат на гости след 1-2 седмици, че да ми я докарат. Стига с лошите постове.. от сега нататък ви желая на всички само хубави неща да имате да пишете.. а мен докато ме няма само ще чета.. До скоро кокерчовци и бъдете здрави.. много целувки от нас

#4078 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 09:27 AM

Ира, мила бъди силна и стискай зъби. Скоро минах през подобен ужас. Знам, че е различно, но ти съчувствам на 100% и стискам палци Голди да се оправи бързо и да не е проблем със сърчицето. Знаеш ли, след катастрофата с Харди и аз нощем не спях да му проверявам сърчицето, защото очаквахме най-лошото всеки ден да ни сполети при евентуален мозъчен кръвоизлив. Плача с теб душицо, защото ми е много мъчно, когато невинни души страдат.  :'(  Даже бях готова аз да понеса всичко само да не е на моят четирикрак дългоушко. Изпращаме ви всичката си хубава енергия за оздравяване. Стискам ви палци момичета мили.

@samotnata: А чували ли сте нещо за невродерматомикоз? Една позната имаше нещо като руски пинчер ли и аз не зная какво и той имаш невродерматомикоз и от нервички се чешкаше и никога нямаше видими последици от това като струпеи и т.н., гъби и разни ми ти. Не зная възможно ли е това да е при вас. Като ти  гледам кучерланката има страхотна козинка. Намачкай я от мен :)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#4079 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:03 AM

О, милата Голди!  :'( Ира, с Айра ви стискаме палци и лапи да се оправи душичката!  :'( Знам какво е да те е страх да любимото същество и ти съчувствам искрено!  :'( Вярвам, че Голди ще се оправи, каквото и да й има сега, бъди силна, всичко ще бъде наред! С вас сме!
Рудо, пожелавам ви от сърце да не е нищо сериозно! Бързо да оздравява Рудито!
User's Signature

Качена снимка

#4080 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:12 AM

Рудо, познато. Милите ми кокерски душички, не бях прочела, че и вие сте с проблем. Моят Лаурел (Лари-синът на Харди) изкара същото нещо. Ужасно е! Лекува се обаче. Много инжекции му сложиха на малкия дивак, нямаше апетит и за най-любимите неща. Не съм писала за това, но мислех, че няма да прескочи трапа. А сега и той е жив и здрав и беснее. Бързо оправяне. И после силна храна!!!
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена