Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4081 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 November 2007 - 11:28 AM

а малкият вкъщи разви алергия към кучето...сега какво да правя ми кажете....ужас
направо незнам ...
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4082 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 November 2007 - 11:39 AM

Как сте днес кокери? По-добре от вчера, вярвам.
Харди, възможно е, тя нали е страдала много преди да я намерим, може и нервите да не са добре. Иначе не дава признаци да й има нещо, спи разплута на възглавницата ми /за справка аватара/. С нас си е през цялото време, сама не остава вече. Не се вижда вече с други кучета, че да се скарат... не знам от какво може да е стреса.

Жужолинке, това е голям проблем. Потърси адекватна лекарска помощ /не от педиатрите дето веднага ще ти кажат да разкараш кучето/ Допитай се и до ветеринарните лекари.... попитай хора с опит.... направи каквото можеш, че да остане бебока вкъщи.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4083 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 12:51 PM

Цитат

а малкият вкъщи разви алергия към кучето...сега какво да правя ми кажете....ужас
направо незнам ...

В медицинска академия правят посевки, на тях се определя от какво е алергията - в случая вече знаете, после на Янко Сакъзов се изготвя на тази база Серум, който се бие като инжекция това е лечение в рамките на 3 или 5 години. Имах приятел с много тежка алергия, водеща до задушаване от кихане - сега е излекуван по този начин. Дано успеете, но процесът отнема време. Страшно ви съчувствам. Ееехххххх.

Дано и Рудо се оправи, много болни тия дни дечицата бе. Стискам палци за всички. Явно нещо броди.

#4084 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 03:52 PM

Рудо, бързо да оздравяваш, мушмороче пораснало! Не мога да повярвам, какво става с тези кученца?! Наистина сме с вас, чакаме резултатите от прегледа! Бързо да ви забравят всички болести и да пишете всички за весели неща!!!  :yahoo:
jujolinka, не знам какво да кажа... Дано наистина с помощта на лекарите (независимо дали хуманитарни или ветеринарни) успеете да задържите кученцето и да не страда детето! Преди време пробите за алергия ги правеха само на деца над 4 годишна възраст, дано сега да са се развили и променили нещата  :(. Ех, защо не можеше само да се радваме на съкровищата си - двукраки и четирикраки, без да страдат и те, и ние...
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#4085 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 05:49 PM

Ох и Рудо милия пък сега.  :( Стискам палци, информирайте ни как е положението сега.
Ира, как е малката? Дано вече да е по добре. Ако е наистина вирус, то просто нямам думи как мутират тези гадове, дано лечението да е адекватно.
jujolinka, за вас нямам думи... Сигурна ли си че е от кучето, провери го, не разчитай само на педиатри, как то казва samotnata, за тях все кучето е виновно. В какво се проявява алергия?
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4086 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 November 2007 - 06:33 PM

Не знам и аз какво става :angry:! Докато си пишем що-годе весели случки и други неща, изведнъж "БАМ"- болести... Днес кучо се изходи за "сефте" след лекарствата. Вече е оформено, но пак има кръвенист цвят като обвивка, сякъш му се "обелват" чревцата...но слабо в сравнение с преди. Утре сме на лекар.
Ира, пиши как е Голди, че се тревожим!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4087 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2007 - 07:22 PM

ох,ще изчакам аз...каката плаче милата,те с Рафинка толкова да се обичат,пък сега като че ли още повече.Аз като и казах,че братчето и има алергия и може да се наложи да нямаме Рафи и тя горката така посърна...нищо не ми каза,но я усетих колко и е мъчно.
Сега бяхме на разходка и наш'та лудетина като каза,че ще бяга и няма да слуша и край...чак до вкъщи си дошла сама пущината...детето бяга и реве и вика и изобщо не гледа ,че ще я сгазят колите.Много се изплаших и Рафка яде шамари  :Абе, ти чуваш ли ме?!: :gnqv:.
Дано да мине всичко ,щото не искам да я махам.Толкова си я обичаме. :kuchence:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#4088 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 11:37 AM

Сега се връщаме от ветеринаря.Изчаках малко с новините,за да има  нещо ново да кажа а не само да се оплаквам.Вече махнаха абоката -няма да се налага да го използват  :blink:.От днес спираме и инжекциите и минаване на лекарства от същия тип но на хапчета.Вета се притеснява да не й се подуе врата от толкова много боцкане,пък и имаме подобрение :yahoo:.Голди започва да си връща предишния облик.Наистина личицето и изражението й е друго вече.Яде-но аз я изкушавам  все с едни вкусотии,тотално съм развалила дисциплината и май много ще се разглезим ама това да е.От време на време като я гледам и не мога да повярвам,че преди няколко дни беше толкова зле.От повторните изследвания излезе,че левкоцитите са се завишили,което според доктора говори за възпалителен процес.На ренгеновата снимка се видяха и възпалени бронхи и като се има предвид,че и лимфните й възли бяха доста уголемени заключиха ,че всичко това е било някаква вирусна пневмония.Мисля,че са на прав път,защото кучо се повлиява добре от лечението,което прилагат.Аз й се радвам,че е нещо,което може да се излекува,а не нещо вродено или непоправимо.Към края на седмицата ще направим пак пълна кръвна картина,за да видим как вървят нещата.
Много,много благодаря на всички,които изпратиха положителната си енергия и мисли към нас!Не знам  за Голди, но на мен много ми помогна!

За всички болнички душици и най-вече за техните хора - дръжте се;мисля за вас и ви желая много бързо оздравяване! Целувки и много гушки от нас!
Рудо,не се тревожи(знам,че не е лесно)-реагирала си навреме,кучо има диагноза и е на лечение,направила си всичко възможно,въпрос на няколко дни е да се възтанови напълно и пак да те побърква от лудории.Аз се поддадох и взех Голди да спи при мен -по-спокойно ми е като ми диша в ухото ;D после като се пооправи не знам как ще се разберем обаче.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4089 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 29 November 2007 - 11:45 AM

Няма да се разбирате, Голди остава на възглавницата. Виж колко им отива, като малки кафяви човечета са. Радвам се, че сте по-добре. Да се оправяте напълно и да започват разказите с щуротийките.
На останалите още стискаме палци.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4090 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 12:03 PM

Самотната,и аз подозирам нещо такова ;)

jujolinka, сигурна ли си ,че алергията е от кучето.Тестове за алергия все още не се правят на малки деца.Това е не заради друго ,а защото може да дадат нереални и подвеждащи резултати.Сигурна съм в това,защото племенника ми ,който е на 5 години и половина има някакъв алергичен проблем и го водиха по какви ли не лекари и професори тук и в София.Единственото,което препоръчват е да се изключат от менюто всички възможни алергизиращи храни и напитки и изписват хапчета на основата на хистамина.Казват,че е възможно алергиите ,които се проявяват толкова рано да се израстат с времето.
Последните изследвания  сочат,че противно на предишните схващания животът със домашен любимец по-скоро предпазва от алергии отколкото да ги предизвикват.Виж тази статия Алергии и домашни любимци
Много интересен материал по темата"Болест ли е алергията" имаше и в "National Geographic"  броя от Май 2006.Там също се обръща внимание на това,че контактът с животни помага на децата да изградят имунитет към алергените.
Не е нужно веднага да мислите за раздяла с Рафи.Първо се убедете,че тя е причината.Наистина ще бъде много тъжно ако се наложи това.Стискаме палци!

Сега се сетих и за една истинска история на наши приятели от преди доста години.Детето им имаше астма  с тежки пристъпи.Водиха го къде ли не,накрая в отчаянието си стигнаха до Ванга.Тя им казала да си всемат рошаво кученце и да оплетат елече на детето от него.Взеха му коли.Майката разказваше как като довели кутрето детето се прозяло и кучето се прозяло, детето кихнало и кучето кихнало.Оставили ги да се боричкат и играят ,да спят заедно.И така лека полека пристъпите затихнали,били вече съвсем леки.Оплели и елече от събраните космарлаци ка кучо. ;D Абе знам,че звучи нереално ама живота е шарен!
User's Signature

#4091 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 01:37 PM

Радвам се за бързото  възстановяване на Голди , дано и  другите болни душички се оправят така бързо!Днес станах сведетел на много неприятен случай ,имаме във входа един ротвайлер преди два месеца нападна Томи и дъщеря ми за наш късмет се разминахме само с уплахата но оттогава Томи стана страшно агресивен към това куче въпреки малките си размери, ще скъса верижката като го види лае с такава злоба и настървение ужас със страх винаги излазаме навънка да не се засечем във входа.Днес стана точно това с една съседка тя излиза от асансьора с кученцето си ,а ротвайлера се прибира засичат се точно на етажа пред нас нахвърля се върху жената тя успява да вземе кучето в ръцете си и влиза в асансьора обратно ,но понеже вратата се затваря бавно и кучето влиза вътре  немога да ви опиша какви викове и писъци се чуваха когато отворих вратата стопанката на кучето беше успяла да го хване и го задърпа нагоре да го прибира 50 кг куче трудно се удържа,а жената отвътре ни жива ни умряла кученцето на няколко места нахапано предложихме да я закараме нея на лекар кучето до ветеринарния но тя отказа ,дано да няма последици и аз много се изплаших, винаги със страх изкарваме Томи точно заради това куче!jujolinka,преди 8 години когато нашата пекинезка роди ние дадохме кученце на наши познати  гледаха го 5 месеца и изведнъж синът им разви алергия ,джипито им казал че е от кучето и трябва да го махнат нито ходиха по-други лекари нито се заинтересуваха,че алергията може да е прадизвикана от нещо друго както се и оказа в последствие,но те бързо взеха решение да го махнат и ние си го взехме и го дадохме на други наши познати които и до сега си го гледат.Когато разбраха ,че алергията не е била от кучето искаха да си го вземат обратно но хората не им го дадоха.Така че не бързайте да се резделяте с това малко съкровище докато не сте напълно сигурни в причината  :'(
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4092 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 November 2007 - 03:56 PM

ама как бе хора,как ще я дам ....НЕ ,докато аз не съм сигурна,че е от нея никакво даване.Остава си вкъщи за момента,пък да видим.Ще им се невиди и на докторите.... :angry:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#4093 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 05:08 PM

Дано пък се окаже нещо друго наистина. Не мога да си представя дилемата, пред която сега сте изправени. Това е ужасно.

Ира, радвам се за моимченцето ти. Нека бързо се оправя. И Рудо също да оздравява и да се разведри отново форумът с весели неща за кутретата.  :kuchence:

#4094 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 06:48 PM

Радвам се за Голди! Добре, че е нещо временно и лечимо.
Днес не ходихме на лекар, защото аз съм болна от грип с 39 температура и едва стоя. Обадих се на вет по телефона. Обясних му, че Рудо вече е добре, всичко си е както преди. Аз продължавам да си го наблюдавам.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4095 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 07:45 PM

Много се радвам, че кучовците вече са по добре, стискам палци и за по нататък, за пълно възстановяване!  :yahoo: Стопанката на Руди и тя да не се залежава дълго!
Ira, страхотен линк прати, добре че е в бг мама, нека повече майки да го прочетат, че все домашните любимци бяха виновни за всичко!  :blink:
jujolinka, така и не ми отговори как се проявява алергия. Стискам палци да не от кучето!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4096 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 07:43 AM

Никакво залежаване! Че кой те оставя? Топката в устата и с ръмжене ме побутва да играем ;D! Абе, дивчо смотан, не разбираш ли, че ми е лошо? Нали уж разправят, че кучетата усещали...дръжки! Дългоухото ме тупка с лапа и толкова.
Жужолинка, в какво се изразява алергията на малкия? Моят син когато беше 3 годишен прояви алергия към котки. Баща ми има 4-5 котки в двора и нашият като ходеше да играе, се връщаше с подути очи и обилна хрема. Всичко това отзвучаваше след прием на алергозан, а по-късно и от самосебеси. Успоредно с това му взехме куче и хамстер. Интересно, че към тях не проявяваше такава алергия. Чувствителността към котките си остана, но в значително по-мек вариант. Дано да се оправи, човечето! Но вие имате Рафи отдавна. Възможно ли е толкова късно да се прояви алергия към кучето? Синът ми получаваше и обструктивни пристъпи и естествено докторите ме посъветваха да махнем животните. Детето се разплака, а аз се заинатих, защото тези пристъпи ги получаваше и като ходеше на градина, а ги имаше и преди животните. Борихме се и се лекувахме дълги години - до 7-мата, когато всичко приключи. Но аз продължавам да съм убедена, че не беше от кучето и хамстера.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4097 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 10:17 AM

Рудо, супер е че малкия не спира да играе.Моята кучица вкъщи само лежи и се гушка и не мога да разбера лошо ли й е или не.Научих се как да й меря температурата и от време на време като ми се види много омърлушена й правя проверки.Тя нали си ми е послушка стои и ме трае. :wub
Ето така се лекуваме - с големи количества любов!  :PИ е най-добре ако се е наместила между мама и тати!
User's Signature

#4098 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 12:31 PM

Ама много е красива Голди! Наистина е като златна :wub:! Нашият и той доста изсветля като си смени бебешката козинка. Особено по корема на места е платинено рус. Сега дивее общо взето, но не съвсем, защото аз се гушкам в леглото и той се подрежда до мен след доста уговорки и "не"-кане. Много е нахален с подканването си за игра! Толкова е настоятелен по някога, че чак се чудя какво да го правя - освен да му угодя и тогава се кротва. Ама имам ли винаги желание, кой ме пита??? Започна нещо кофти да му мирише слюнката, дано да е от лекарствата, защото много обичам да ме целува, но сега след това е нетърпимо. Дано да се стабилизира Голди. Може би е изтощена от боледуването и й трябва време да се възстанови.Приятелски поздрави и гушки :drugarche:! 
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4099 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 02:04 PM

Мерси! На мама сладкото момиче е тя!
Ха-ха -  говориш за бебешка козина, все забравям,че сте доста по-малки от нас. :blink:На Голди бялото жабо  на гърдите се разхубави и започна да расте след годинката.Я виж аватарите ни ;D стават все по-еднакви. :OK:
User's Signature

#4100 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 02:21 PM

Наистина си приличат все повече! Сигурно е някоя братовчедка ;)! Само де то нашите ушища стърчат над линията на очите и изглеждат по-къси. Ти не разбра ли, Рудото навърши годинка на 22.11 и вече не е бебок :->)! Току- що си отвори сам вратата и си домъкна дупарата върху краката ми. Следва да се научи и да я затваря, че избяга топлото  :angry:! А нашето жабо вече го подстригвахме лятото и сега пак е "избуяло". Защо не й направиш галерията, да си я гледаме до насита?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема