Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4121 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2007 - 09:25 PM

Какво правите кокерииииииииииииииии  :P  :yahoo: :P :yahoo: :P :yahoo:

Ние много се залисахме в работа и уикендите в Добрич и сега решихме да драснем един ред и да кажем, че с нас всичко е ок.

Тимбър дивее и щуротията не утихва, а не спира, не спира! ... хаха

Ако организирате среща във Варна, пуснете едно ЛС, че иначе няма шанс да се видим! А времето е доста приятно напоследък :)

Муцунчици  :P

#4122 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 09:48 PM

Da otrejem li na Heri opa6kata????ako ostane 6te i pre4i li ako q mahnem s kakvo 6te se podobri??

#4123 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 01:37 PM

Опашката е част от тялото :o, как така ще го подобри или ще му пречи? Нито уши, нито опашки се режат вече. От години!

Отидохте ли с бебето на доктор да ви даде специална храна за него и да ви каже, как да гледате бебенцето. Моля пишете на кирилица. Как е малкото?

#4124 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 December 2007 - 02:32 PM

Забранено е да се режат опашки със закон! Няма да режете опашката, няма да й пречи. Как изобщо може да й пречи част от тялото й? Тя няма да става ловно куче, че да има опастност да си я нарани. Ако искаш да видиш как изглежда кокер с опашка е сега ще дам линк към снимките на Сара, която вече 4 години живее с опашка и е супер щастлива от факта, че си я има.

И на лекар отидохте ли?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4125 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2007 - 07:21 PM

Ние взехме Рея с отрязана опашка и като гледам колко е бурна и как си я върти,си мисля че така и е по-добре без опашката.Пък и всички кокери,които съм виждала до сега са с отрязана опашка.Наи-добре отиди при ветеринар и каквото те посъветва-това направи. :blink: .Успех!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4126 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 07:40 PM

Дам и аз взех Бижу с отрязана опашка, и след като не отидохме на ветеринар веднага след като я взехме, до тогава не знаех за закона, който забранява купирането. Иначе в момента е развила някакъв невродермит, ужаст много се чеши и не спира, водихме я при нашия си вет, а той ни прехвърли при друг и сега в събота  сме на контролен, а ако не е спряла да се чеши минаваме на инжекции, за сега и даваме някакви лекарства, които приличат на бучки захарчета :) . Иначе е много жизнена и става все по непослушна и нешослушна  :sedni!: , а вчера направи 5 месеца  :yahoo: :)

#4127 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 December 2007 - 07:56 PM

liubka, когато кучето е взето без опашка няма друг избор, така си се гледа. Но когато кучето се взима с опашка вече уж има избор. НЯМА избор. Закона забранява рязането на уши и опашки. Ветеринар, който се съгласи да реже нарушава закона.
И сега, по отношение на енергичното махане с опашките, кокерите не махат кой знае колко по-енергично от останалите кучета, които са с опашки. Така ви се струва, защото всъщност замаха е на малка опашка. Сара 4 години толкова енергично маха с опашка, а пък досега нищо не й е станало, както и на всички останали кучета с опашки. Опашките на кокерите са се рязали когато кокерите са се ползвали за лов, да не се наранят, заплетат и т.н. когато кучетата ловуват. Колко от пишещите тук имат ловно куче? 2ма, останалите имат домашен любимец. Нищо им няма на кокерите с опашки, страхотни са си.

П.п. Аз малко лично го взимам този момент при кокера, ама ще ми простите, кокера ми не е по-грозен с опашка ;)
User's Signature

#4128 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 08:02 PM

:) до даскалото ми се разхожда един мъжки черен кокер с опашка, просто според мен не сме свикнали, някои хора, да гледаме кокерите с опашки, даже бих казала, че са много симпатични :)

#4129 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 09:55 PM

А аз моя Амбасадор даже не мога да си го представя без опашка, та тя му е такъв чар.Толкова наперено ходи, и така гордо я маха.Никога не бих причинила такова нещо на каквото и да е животинче, та нали така си е създадено.Все едно на мен да ми пречи някоя част от тялото  :o Поредната приумица на хората, как да пригодят всичко, според техните нужди  :rolleyes:
Ето и едни горещи снимки от преди минута, на двете ми момченца  :wub:
Качена снимка
Качена снимка

#4130 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 10:16 PM

много са сладки двамата :wub:явно доста добре се разбират ;)
User's Signature

Качена снимка

#4131 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2007 - 10:47 PM

На мен Рея си ми харесва без опашка-може би,защото съм свикнала да си я гледам така.Обаче,ако тя си има кученца по нататък не бих ги завела на ветеринар да им ги отрежат :( .Виждала съм на едно куче как му връзват опашката за да изсъхне и тя сама си пада.Мисля ,че е по безболезнено.Някой знае ли нещо по въпроса?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4132 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 11:46 PM

Честно казано по глупаво нещо от това да се върже опашката на куче, за да изсъхне, не съм чувала.
Що за мародерство  е това?
Добре че при нас хората някои друг не взема решение за това , иначе щяхме  да ходим  без един крака или ръка , например за по естетично.
Ако на някои му харесва неговото куче да няма опашка, да си я реже, но да има впредвид че тази манипулазия се извършва на дни, а не на месеци .
Не мога да разбера защо хората прибягват до такива мерки, или това е доказателство, че кучето е чиста порода например????????????

#4133 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2007 - 01:48 PM

Прочетете новият закон за защита на животните - в гугъла го има - изброени са всички подобни "манипулации" като жестокост, подлежаща на наказание. И Чарли беше без опашка, врътколеше неспирно миниатюрното вентилаторче на дупето си, дори когато спеше. Но тогава се режеха. Сега и на догове и на ротове и кокери всякакви... нито уши, нито опашка им се реже.
Аз сега имам лабрадор - с една хубава яка, дебела и дълга опашка. Лупа с нея постоянно - по земята като е легнала, по врати, по маси, по краката ни - нито се е наранила, нито й пречи. Това също е ловно куче и все още се ползва за лов, но опашката не му се реже, не му и пречи :P

#4134 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2007 - 01:50 PM

Божеее, какви страсти само! Тема за рязането на уши и опашки дискутирана не веднъж и ми се струва губи смисъл. Щом закона забранява, длъжни сме да го спазваме!  ;)  Никакво рязане, кучето ви е на месец и малко, ако искате да му причинявате тази болка... :huh: По важно е в момента вашето бебе да се ваксинира и да се обезпаразити, и да се види причина за кихане, а вие за опашка, та това му е чара на кучето! Пишете как е бебето, какво каза доктора.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4135 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 05 December 2007 - 06:01 PM

mari_mvj, liubka, дечица мили! Вие присъствали ли сте,когато режат опашки на кученца?! Аз защото станах неволен и онемял свидетел на това преди около десет години - случайно. Не ви пожелавам! Ако наистина ОБИЧАШ кучето си, не му причинявай това! Още повече опашката е част от тялото на животинката - не е рудиментарен орган , че да се налага да се намесваш. А Рудолф с 5 опашки да беше се родил, щеше да си ги размахва и 5-те!  Докато е жив!!! И наистина - много по-важни са ваксинациите и здравето на бебето :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4136 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2007 - 08:58 PM

А вие присъствали ли сте на скопяване на прасета?Тях не ги ли боли?А хората като си слагат обеци на пъпа и къде ли не?Това също е болезнено,както пластичните операции и тем подобни.А и много неща са забранени със закон,но кой ли ги спазва? :huh: .Наистина е безмислено,но до сега не съм видяла някой да спазва този закон,за ушите и опашките. :- .Жалко,но факт!
User's Signature

#4137 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 December 2007 - 10:22 PM

1. Доколкото АЗ знам прасетата се скопяват с упойка /може и да бъркам, ама за такава операция си трябва упойка, че то иначе няма и да стои на едно място/
2. Обеци имам 3 и с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм усетила грам болка. Но това е мое решение, за моето тяло. Аз сама се съгласявам с болката, ако има такава, и тя е само за мен.
3. Факта, че толкова много хора не спазват закона и факта, че има такива като теб например, които си викат "А, ми то я вижте колко много хора не спазват закона, и аз така ще направя, щом няма последици" поставя държавата ни в това положение, в което сме в момента.
Жалко за което...

П.п. Аз пък знам за доста хора /че и лекари/ които спазват закона, все пак.
User's Signature

#4138 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2007 - 11:05 PM

Ами щом лекарите спазват закона защо режат опашките на животните?Аз мога да кажа,че моето куче е много щастливо и много,ама много обичано,въпреки,че му е отрязана опашката.То е здраво,весело и игриво кученце като всички други кучета с опашки  или без.И още нещо-виждали ли сте доберман с опашка и дълги уши?Аз не съм ЗА рязането,но е факт,че повече от 90% от хората,продължават да го правят.А и рязането на опашката е нищо в сравнение с многобройните бездомни кучета по улиите,които са всекидневно бити,прегазвани от коли,умиращи от глад,от студ или от някъква болест.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧОВЕКА.А моето куче с опашка или без живее в уютен апартамент,спи на топло,яде по скъпа храна от моята и е много щастливо.
User's Signature

#4139 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2007 - 11:12 PM

http://www.iwns.org/...iew/312/43/lang,bg/
User's Signature

#4140 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2007 - 11:17 PM

Преди няколко години си спомням на село имаше или още има нз :) един доберман, на който нито опашката нито ушите му бяха отрязани и супер много приличаше, поне според мен, на гонче :) , а пък така като видя кокер с опашка и все едно гледам сетер, ама в омален вариант :). Просто мисълта ми е, че просто не сме свикнали да гледаме кокерите и доберманите и всички други кучета, на които преди им се е режело я опашка, я уши...но има време :). А пък тези които знаят, че не трябва да се купират или го правят, защото така им харесва и така са свикнали, или защото са некадърни. Не знам...но на мен лично не ми прави чак толкова голямо впечатление това, че моето куче е с отрязана опашка, а дори да не беше, щях да си го обичам по същия начин...няма разлика :)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни