Кокер спаньол
Публикувано: 06 January 2008 - 05:02 PM
Публикувано: 06 January 2008 - 05:15 PM
Аз да си похваля добичето, откак е студено е толкова кротка. Лежи си и само понякога става да се повъргаля. Трябва на сила да я измъкна изпод някое одеало, че да си поиграем. Само с яденето на сняг не можем да се справим, явно е някакъв деликатес.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 January 2008 - 06:34 PM
Публикувано: 06 January 2008 - 06:45 PM

Публикувано: 06 January 2008 - 08:01 PM
Невероятни стопани сте,кучето ви изглежда наистина щастливо и доволно :wub: :yahoo:
Един ден дано и моето да е така ;)
Целувки на всички!!
Лека нощ
Публикувано: 07 January 2008 - 03:17 PM
Пуловерчето на Сара е собствено плетиво. Реших, че не ми харесват тези по магазините, защото не закриват коремчето, а при нея то е слабо окосмено. Затова й изплетох две пуловерчета, които смятам, че я пазят по-добре.

Публикувано: 07 January 2008 - 03:51 PM
Страхотен е Томи, а коженото елече е много фешън и много му отива!!
Joleto, Честото малко съкровище, да си го гледаш и пазиш многоо! Не е добра идеята, обаче за такова малко бебе да общува с котките, особено и след като едната е майка в момента, пазете кученцето, за не го одерат по очите. Има време да се опознаят по нататък, а и нямате всички ваксини все още, разумно е да не го събирате с котараните.
Публикувано: 07 January 2008 - 03:55 PM
joleto, добре дошла с твоето мъничко бебче! Стискам ти палци, както четох, изглеждаш ми отговорна, и се надявам, че ще направиш всичко което трябва за това крехко създание. Иначе сте голяма глутница, котки, кучета, веселба! Кажи ми само, защо избърза толкова, не можеше ли поне още един месец да почакаш?
Diqna_Stoicheva, Томито, както винаги е хубав, наперен, голям сладур е станал, всеки път като го видя, си спомням как сме те насочвали към пълна промяна, и ето, че чудото стана! Все пак едно подстригване прави чудеса!
А нашите празници продължават- днес празнуваме Рождество Христово!
Публикувано: 07 January 2008 - 05:52 PM
Взех бебата от зоо магазин,като питах жената,каза че човека не ги искал и и ги дал...тя ги гледаше на топло и меко,защото били много малки...а и реших,че ще се справя...все пак толкова си я харесах!!
В момента спинка във легълцето си(То не е купено...ами голямо кашонче със възглавничка вътре,докато и купим нейно собствено!),много е послушна...прави малко белички,нооо те са от рода на 'изпускането' извън легенчето отредено за целта,но не съм и се карала...все пак мъничка е още,ще и правя забележки като порасне малко повечко(ако прави още тези бели!).
Обещала съм си,че няма да дам на татко или мама да и се карат за белите след като са вече свършени...тя майка ми си пусна отпуска до края на февруари заради нея ;D
Искам да ви попитам,т.е да ви кажа какво и давам да папка да ми кажете правилно ли е:
Значи,вчера и сипах консервичка(съвсем малко,колкото да я опита),няма последствия(от сорта 'рядко щастие' или повръщане!),дори много я хареса!Давам и специални гранулки(купих на Роял Канин,за бебоци,150г и от Пурина Про План,пак за бебоци,но 300г)Гранулките също и харесаха...мама сготви някакъв специален бульон и и накиснахме гранулки(малко),също много и харесаха...та менюто и е от киснати гранулки,пресни гранулки и малко консервичка на ден по няколко пъти...кажете ми редно ли е...защотот вета ми каза,че е хубаво да и кисна гранулките,че да може да ги хапва по-лесно,апък един приятел каза да не и давам нищо накиснато :huh:
Незнам с какво да я храня наистина...отразява и се храничката,която и даваме МНОГО ДОБРЕ...под това разбирайте,че не повръща и и няма нищо на стомахчето!
Плийз,хелпайте,че незнам дали е добре за нея :rolleyes: :rolleyes: :(
Публикувано: 07 January 2008 - 06:12 PM
В момента знаеш,че има 4 :blink:
Когато аз взех кремавото ми чау-чау,тя беше едва на 26дни ;) ...но бях убедена,че ще се оправя и ще мога да я изгледам и да и дам добър старт в живота.Никога не съм имала проблеми с нея от сорта на разтройство или пък повръщане.А и да не забравяме,че първото ми куче беше кокер.За това ще ти дам моя съвет,който ти давам от личен опит.
Златно правило номер едно е никога да не и даваш прясно мляко,предполагам знаеш.
Много икономично и полезно е да и купиш,овесени ядки ... можеш да ги свариш заедно с телешка кайма,общо двата продукта са ти 2лв най-много.Добави вода и яйца,бъркай докато стане на каша всичко,яйцата,каймата и ядките ... Остави го да изстине и и давай по-малко през няколко часа,ще се учудиш колко ще и хареса,а пък и ще и стигне за доста време.Съхранявай го в хладилника и преди хапване го притоплай лекичко.
Когато аз взех,Белла жената ми даде чувалче с бебешката храна на Еукануба ..тя също ме посъветва да я кисна,защото бебока на тази възраст,все още няма толкола сила и здрави зъбки да ги дъвчи гранулите.За това поппарваш ги с вряла вода и ги мачкаш да станат на кашичка,оставяш ги да изстинат и пак и даваш.Когато направи 2м и нещо без проблем и ги давай така както ги купуваш,пресни :blink: ...
И запомни,че кучетата нямат нужда от разнообразна храна ;) за това,пре спокойно можеш да я захранваш само с тези неща които ти казах по-горе :blink:
Дано съм ти била полезна

Публикувано: 07 January 2008 - 07:21 PM
И разбира се че ми беше полезна!!Даже много ми помогна!Още сега отивам до магазина,тъкмо ще си взема някой неща за вкъщи...на Кауфланд има много хубави глезотии за кучета!Каишки,дюшечета и на ниска цена...дано са качествени :huh:
Между другото,майка ми е страхотна плетачка,но има много хляб да изяде още докато започне да плете толкова хубаво колкото теб samotnata :) наистина половерчето за твоята сладуранка е много красиво!!Мама много го хареса и пита за плетката ;D
Публикувано: 07 January 2008 - 07:23 PM
Публикувано: 07 January 2008 - 07:37 PM
Пропорциите на продуктите са такива,слагаш пакетчето кайма и някъде две-три супени лъжици овесени ядки,доливаш водичка и слагаш на котлона да се вари преди да го свалиш чукваш две яйца и го правиш на кашичка ;)....
А иначе Еукануба е една от най-добрите храни,заедно с БОШ :blink: ..но до преди известно време много трудно се намираше,до колкото помня изобшо не се внасяше известно време,но вече е на българския пазар и се намира в почти всеки по-голям зоомагазин ;)
san4eto1 ... да тази смеска става за абсолютно всички възрасти,аз си имам меню за моите кучета и гледам да го спазвам.Единствено количеството храна се променя според големината и килата на кучето.
За едно вече пораснало куче менюто става малко по разнообразно от това което дадох за пример.Може да му дадаш печени дробчета,също сварени с ориз ...сърчица и пилешко месо,но овесените ядки са много полезни и по принцип заместват хляба който не е хубаво да се дава на кучето.Ориза върши същата работа,по-добре тези два продукта отколкото хляб.
Аз на моите кучета редувам менюто,сутрин им давам суха храна на Про План със сиомга,а вечер готвено от тези неща които казах по-горе ;) ...
Избягвайте да купувате консерви от магазините,не се знае какво месо слагат вътре :- ..най-добре купувайте пакетчета каймичка по 1лв и им я варете.Също е добре да добавяте по една лъжичка зехтин в яденето,той много помага за козината и тя става лъскава и мека ;)

Публикувано: 07 January 2008 - 09:18 PM
Бижу, ще опитам със овесените ядки, звучи и вкусно даже, не съм се замисляла дали кучето би могло да яде нещо такова, но хубава идея е да пробвам.
joleto смело кученце излезе Биби, страшно сладурче е докато спинка, без задръжки и както и е удобно. Изкефи как е ръбала ушите на котето, но наистина не е добра идея да ги събираш тъй като не са минали всички ваксини, трябва първо да се подсили имунитета. Котки разнасят по-опасни болести. Поне така знам, но знам че твоите котета са добре гледани.
Хайде всичко най-хубаво на всички стопани и на кучовците им! Изморена съм от днешния изпит, направо се чудя как намирам сили да мисля дори ... чао чао!
Публикувано: 07 January 2008 - 09:55 PM
Искам да те питам **БИЖУ** ако Беба не хареса манджичката :kisel: но аз съм обедена,че ще я хареса(поне ще се надявам)!Утре майка ми ще купи овесени ядки,защото днес на магазина нямаше и затова утре :) ОЩЕ 4 ДЕНА ДО ПЪРВАТА ВАКСИНКАААААААААААААА :yahoo: :yahoo:
Пак имам гадно контролно утре :'( цялата седмица в контролни :'( без сряда само :'(
Имам малко нови снимки от днес,ето ги и тях :wub:

Мисля утре,след училище,да отида при ветеринаря и да и купя кожени солети,за които ме посъветвахте :)