Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4541 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2008 - 09:42 AM

Ние също мислим да кастрираме Бижу, но аз искам поне веднъж Бижу да си има бебета, въпреки, че кастрацията е хубаво да се прави преди кученцето да се разгони за първи път. Все пак още не сме решили напълно, аз също ще се чувствам гузна ако я кастрираме. Другото ни куче беше съвсем младо (3-4г) когато я кастрирахме, но се наложи защото имаше проблем с матката или нещо подобно, вече не помня, защото бях много малка, и сега си е здраво и жизнено куче колкото за 12 годишно :) (както ние я наричаме-баба Чери :) ). Това, че е имала проблем с матката единствено може да ме накара да кастрираме Жу. Както каза estranged ще избегнем доста болести :)
:)

#4542 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2008 - 10:50 AM

Ira,ще стискаме лапи и палци за Голди! Всичко ще мине както трябва, не се страхувай, операцията е рутинна, уж така се смята. Ще се моля и възстановяване след нея да мине гладко. Бъди по-спокойна, нали те усеща, горе главата!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4543 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 11:24 AM

Ira,не се чувствай гузна,с кастрацията само и помагаш.Ти представяш ли си колко объркана е Голди по време на всяка мнима бременост-нива на хормони нагоре,надолу,луда работа. Взела си най-разумното решение!Мисли позитивно,всичко ще е о.к.Стискаме ви палци и лапки и чакаме да пишете,че всичко е минало успешно утре! :wub: Междудругото моята Голди също е кастрирана,но сглупихме и оставихме 1 яйчник,за което много съжалявам и се чудя кой път да хвана...аз съм гузна.Случи се по време на раждане /единствено/.Започнаха болки,изтекоха водите,но раждане нямаше.Междувремено на нашия вет му приключи работния ден,но но непрекъснато подържахме връзка по тел.Така посред нощ се наложи вета да си събере екипа и да прави секцио и решихме  едновременно и да кастрираме.Бях доста уплашена и панирана,а паниката-лош съветник!В това си състояние решихме да махнем матка,1 яйичник и 1 да оставим,за да може да изхрани малките/кърми/.След това като "изтрезнях" от паниката разбрах,че съм направила най-тъпата грешка.Можеше да стимулираме лактацията и с лекарства  ,ама хайде де...Вета толкова ни говори,ама сние с мъжа ми не...Тъпа работа,полвинчата-ни
кастрирана,ни некастрирана.Ту прокървява,ту пие хормони.Стига съм писала,че колкото повече пиша,толкова по не се понасям за грешката си. :mazohist: :mazohist: :mazohist: 

User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4544 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 11:41 AM

Благодаря ви приятели за добрите думи!Сега се връщам от кабинета.Подготвиха я за операцията.Сложиха й упойката и направо ми казаха да изчезвам бързо от там.Ще ми се обадят като свършат да мина да я видя,но ще остане там до следобед, докато излезе от упойката.Правих се на весела пред нея и се опитвах да й говоря спокойно,ама тя сигурна пак ме е усещала как се тревожа защото беше много неспокойна и трепереше,криеше се зад мен,а аз трябваше да я оставя :'( :'(Все пак съм сигурна,че нашия доктор ще се погрижи добре за нея.Вече ще пиша как се възтановява.
violeta.di ,не бъди прекалено строга към себе си.Всички правим грешки особено под силен стрес и паника.Горе главата!(това е и за теб и за мен)
:drugarche:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4545 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2008 - 11:59 AM

Ira, пиши веднага как са нещата, ще чакам и вярвам, че всичко ще мине бързо и после пак ще си до нея. Стискам палци!  :wub:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4546 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 01:24 PM

Да тази тема и мен много ме тревожи. И на нас ни предстои това нещо, и аз обмислям след втората връзка да го направим. Засега чета и събирам инфо за нещата.
Стискам ти палци Ira , ще се оправи твоето момиче , и щом сте двете страшно няма!

#4547 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 January 2008 - 01:52 PM

Ира, стискаме палци и лапки всичко да мине безпроблемно  :drugarche:! Много правилно решение! И на Руди му предстои кастрация, само чакам да се стопли малко времето. От сега се притеснявам и ми се свива сърцето, но няма друг начин - решено е! Пиши възможно най- ВЕДНАГА, да знаем какво става. Прегръдки и целувки на теб и нашия огледален образ Голди :wub: :wub: :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4548 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 02:45 PM

Ира, не се притеснявай! Всичко ще бъде наред! Сега ми е много лесно да давам съвети, ама и аз ревах на рамото на Биляна, докато Айра беше в клиниката за кастрация... Изглеждат малко замаяни след упойката, но минава бързо!
Диянче, клипчето на Чарли е  :'( . Страхотно куче е бил!
Поздрави на всички кокери!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4549 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 January 2008 - 03:22 PM

Ира, С ТЕБ СМЕ! Пращаме ти силни положителни мисли, и знаем, че всичко ще мине както трябва. Твоите лекари са сериозни специалисти, и няма за какво да се притесняваш. Гледакат е ужасна, картинката на кокер след упойка и кастрация е плачевна. Поплачи си. Всички плакахме. Аз плаках 2 часа докато не ми се обадиха да си я взема. И после пак плаках. Но като отидох да си я взема бях весела, ентуасиазирана, за да не ме усети Сара.
Като я прибереш я сложи на тъмно и топло, гледай да стоиш през повечето време с нея. Да е на земята, че да не реши да скача с прясната рана. Привечер й дай да ближе водичка, нарочно казвам да ближе /от пръста ти примерно/ за да е по-малко количетсвото и да не се задави. Храна ако прояви интерес сутринта й дай. Два-три дни ще изглежда слаба, немощна, тъжна... ти бъди до нея. Всичко ще се оправи за 3-4 дни.
Стискаме палци да кажеш, че всичко е минало както трябва.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4550 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 03:30 PM

Здравейте на всички.
Често чета страниците на форума,защото и аз имах кокерче,но почина миналата година от старост.Беше на 18 години.През целия си живот Тами беше напълно здрава-с лъскава козинка,влажо носле и блестящи очи-които най-откровено показват верноста и преданоста на притежателя си.
Тами ядеше всичко-гранули,манджи-бульони,месо,ориз,супи,кокалчета понякога(много ги обичаше),плодове,зеленчуци-всичко ядеше...
Скъпи приятели,искам да ви дам един съвет-не ограничавайте кокерчетата толкова много,те са деца на живота,на забавленията и на лудориите,оставете ги да изживеят живота си истински-без толкова забрани.
Аз не разбирам защо им обличате тези меко казано смешни и излишни дрехи,с яка отгоре на всичко.Кокерите са издръжливи кучета.Навремето са гонели дивеч в блата и в шубраци.Вие по този начин им вредите,като излишно ги изнежвате,само за да си спестите къпането след това.
И още нещо искам да ви питам-колко хора от вас са си взели кучето от специализиран равъдник?И защо самотната дава съвети,че кученце се взима само от развъдник и след като тя е намерила своето на улицата и защо казва,с какво го храни след като тя самата признава,че кучето и страда от различни заболявания,които според нея са от преди да го вземе?
Вие в този форум направо сте вманиачени-няма нищо лошо в това да глезите кученцето си-да му купувате играчки,най-качествените храни,но да не ги извеждате много дълго,защото било студено,или да излязат на разходка чак като станат на 3 месеца и половина-това са напълно излишни ограничения.Та кокерите обожават разходките,тичането на воля,особено ако имат някое приятелче.Съветвала съм се с много ветеринари и тяхното мнение напълно съвпада с моето.
И искам да допълня за опашките.Въпреки,че вече е забранено тяхното купиране,много ветеринари продъжават да го правят.Това става като им ударят местна упойка и тогава им режат опашката.В този момент кокерчетата не изпитват болка-усещат чак тогава,когато упойката премине и след няколко дни всичко е забравено.Не съм ЗА рязането на опашката,просто разянявам каква е процедуата,за тези,които незнаят и твърдят,че кученцето изпитва неистови болки :huh: .
Та още веднъж искам да ви кажа-това е форум за кокера-най-игривия приятел.Не го разваляйте с някъкви излишни спорове.Самотната-най-напред към теб се обръщам-нали си студентка-недей да спориш постоянно с другите,колкото и да обичаш кокерите,все пак всеки има право на свое собствено мнение.Научи се да изслушваш хората,без възражения и натяквания на твоето мнение.Кажи го веднъж и край-за да бъдеш послушана.И дори да си по-възрастна от някои във този форум-това съвсем не означава,че и ти не грешиш за някои неща.Аз съм на 40 години и не твърдя,че зная всичко,но ОТ ОПИТ най-вече знам кое е полезно за кученцето и кое-не.И това,че твоето кученце не може да яде готвена храна,понеже има гастрит,не означава,че другите не могат.Много неща си зависят от самия кокер.
Е това е от мен.Надявам се да не съм ви обидила.Целунете кокерчетата си от мен и има дайте цялата си любов,защото те я заслужават.

#4551 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 03:54 PM

За пръв път да получа отговори на всичките си въпроси само със един постинг :yahoo:
Мила Тами,съжалявам за приятелчето,което си изгубила преди година,света е пълен със злини и озлобени хора,вярвам че е на по-добро място от това тук!
При гледане на филм от Нешънъл Джиографик разбрах,че кучетата са идвали от различни сташно студени страни...а първата котка е оцеляла на Сибир и по този начин е създала поколение...котките издържали на повече от -70 градуса по Целзии,а кучетата само до 40,но било достатъчно за да се възпроизвеждат...та ми е чудно наистина как са дошли родословията...от НЕ РОДОСЛОВНО куче...намираш куче на улицата,кръщаваш го Хенкел Бах(примерно ;D),правиш му родословие и започваш да го развъждаш само със кучета от неговата порода...а как са се появили другите кучета,които 90% от хората наричат "некачествени"??
Ветеринаря ми смята,че е добре да се разнообразява храната на кученцето(ходих до вета преди 25мин.,ако някой пита)...казах му мненията споделени от повечето от вас...и той ми каза:
-Хубаво е храната на кучето да е разнообразна,но не толкова като на хората...животните имат по заякнали стомаси заразлика от нас и могат да ядат всичко,но ТОЧНО кокерите трябва да се ограничават...защото обичат да обходат контейнерите...

Стана ми смешно като каза това,но си е прав човека...както и тами също...защо да ги ограничаваме от менюто им...на времето са ядяли каквото им падне,листа,трева,плъхове и мишки и тем подобни...уличните дори убиват котките...та мисля,че няма да им станенищо!
Самотната,извинявай за гадното положение което се получи и не само на теб,на Меридит,Идол Айк и всички останали с които се скарахме за едни ГЛУПОСТИ!!
Ядосах се заради това,че полувин месец спори за храната,че не било хранително само манджи,после каза "с кой акъл тръгнали да извеждат кучето преди 3тата ваксина" това за мен също е обида,защото аз я извеждах...ходих до ветеринаря с нея...това неправилно ли е...пуснах я малко да потичка на снега и я прибрах...и все едно съм е*ати простата,че съм си извела кучето,че няма 3та ваксина!!
Ето,извинявам ти се публично,на тебе и на всички останали и не го правя защото просто ми е станало гузно...ами просто думите на тами ме накараха да се замисля...поне малко,че не всички са безгрешни...а аз си знам,че не съм така че ;D

Не си обидила никого Тами...най-малко мен!!!
Вече я нацелувах Беба и имам нови снимчоци!!

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Още веднъж,извинете,щото ми омръзна да се караме за ГЛУПОСТИ,най-вече...и това,че съм на 15 само да добавя не ме прави по-тъпа от теб или от който и да било...има хора,които са едва на 10 и разсъждават по-добре от възрастен човек!!!
Замисли се малко ;)
Ча0-Ча0 на всички!!

#4552 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 January 2008 - 03:57 PM

Напротив, обидихте ме.  Тами. Най-малкото защото сте чели така избирателно, както ви е изнесло.
И щом ВИЕ казвате, че тук не си гледаме кучетата правилно и само ги ограничаваме за да си спестим миенето... няма проблеми. Вече ще си гледаме кучетата по друг начин.
Аз оставам този път безмълвна, че да не изръся нещо, което да ми довлече бан.
Хвала на Тами, която ми отвори очите, че ме мързи да си къпя кучето.

Джоле, не съм казала никъде, че някой тук е тъп. Просто тук е писано милион пъти, че не е хубаво да се прави еди какво си. СПоделен е опит, споделено е за да се избегне ИЗЛИШЕН РИСК за кученцето. Просто или сте го пренебрегнали или сте си помислили, че не сме го казали сериозно.
Тези неща са препоръчителни, не задължителни. Но щом толкова много хора са ги препоръчали /аз само ги препредавам/ значи може би е имало защо.
Никъде не съм казала, че като си на 15 си по-тъпа от някой. Възрастта я споменахме заради емоционалния начин по който реагира на постовете ни. Защото и аз на 15 реагирах много емоционално, без да вникна в смисъла на казаното/чутото.
Извиненията се приемат само с уговорката, че занапред когато решиш, че не си съгласна с нечие мнение ще го обсъждаме спокойно и с факти.ОК?
User's Signature

#4553 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 04:30 PM

Я, да ви питам, на колко време си къпете кучетата? Знам че не е хубаво често да се къпе ... Айде всеки който има възрастен кокер да напише ... и какви шампоани ползвате.

Ира, все още чакаме вести за Голди ... нямам търпение да разбера, дано всичко да е както трябва ... до скоро клубари!

#4554 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2008 - 04:43 PM

Аз моята я къпя веднъж в месеца с шампоан за кучета.Иначе лапите,коремчето и муцунката с вода след всяка разходка.По принцип не трябва да се къпят често,защото им отмиваме защитния слой на тялото,който ги предпава особено през студеното време и кожата им започва да се бели(получава се нещо като пърхот).
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4555 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 04:48 PM

Цитат

Аз моята я къпя веднъж в месеца с шампоан за кучета.Иначе лапите,коремчето и муцунката с вода след всяка разходка.По принцип не трябва да се къпят често,защото им отмиваме защитния слой на тялото,който ги предпава особено през студеното време и кожата им започва да се бели(получава се нещо като пърхот).

И аз съм на това мнение, че се нарушава защитния слой, лапите, дупето и муцуната е задължително след разходка!

#4556 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 04:57 PM

Да,1 месец е нормален интервал за къпането на кученцето.Необходимо е да знаем,че измитите естествени кожни мазнини се възвръщат в космената покрива едва 6 седмици след къпането.Затова е задължително да се използва беззвреден,мек сапун,шампоан за бебета,наиддобре шампоа за кучета,ащто той съдържа вещества унищожаващи или отблъскващи паразитите.

#4557 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:05 PM

Цитат

Да,1 месец е нормален интервал за къпането на кученцето.Необходимо е да знаем,че измитите естествени кожни мазнини се възвръщат в космената покрива едва 6 седмици след къпането.Затова е задължително да се използва беззвреден,мек сапун,шампоан за бебета,наиддобре шампоа за кучета,ащто той съдържа вещества унищожаващи или отблъскващи паразитите.

Какво мислите за катранените шампоани, одобрявате ли ги? Да ви кажа сякаш той действа най-добре срещу паразитите ... и други съм пробвала, само имат аромати ...  :-

#4558 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:11 PM

Много често съм чувала да ги хвалят,понеже катрана действа много добре на кожата на кучето,не я раздразнява излишно,но някои хора не го предпочитат защото миризмата му е малко по особена.Можете да миете лапите на кучето и с катранен сапун,които можете да си акупите от аптеките-козинката му става по-мека,но самият аромат е по-неприятен.

#4559 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 January 2008 - 05:12 PM

Аз използвам един кучешки шампоан, който просто беше първия, който видях и купих, и взе че се оказа много добър.
Иначе Сара я къпя на около 2 месеца, но всеки път е различно. Случвало се е да я къпя на 2-3 месеца, на 1 месец. Зимата не я къпя, освен ако не е много наложително. Лятото пък няма какво да къпя, защото я бръсна и не остава козината, която да се цапа особено.
User's Signature

#4560 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:17 PM

Аз имам един шампоан,който вета ми го препоръча...против паразити,за котки има го и за кучета...
Има аромат на краставица и лайка...козината на котките ми е невероятна след като ги изкъпя със този шампоан...много пухкава и мека ;)
Изтрило се е името на шампоана...но като го видя във ветеринарния кабинет ще ви кажа ;)
И самотната,никой не е казал че те мързи да си къпеш кучето...просто дрешките са излишни...хората ги ползват,за да не се цапат толкова бързо,същото е и при кучетата ;)
И немога да видя точните думи на тами,че не си гледате добре кучетата...тя каза това,което мисли...когато и аз казах това,което мисля...бях залята от нападким,историята се повтаря...стига толкова :)
Не се е заяла с никого и много ми хареса нейния пост защото е много верен за повечето неща...ти също четеш избирателно,затова си разбрала думите и така ;)
Поздрави и официално слагам ТОЧКА с главно "Т" на споровете и всички кавги и караници около "съветите" и "мненията"!!!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни