Кокер спаньол
Публикувано: 20 February 2008 - 10:23 AM
А за мъничката Кара - милото бебенце златно и сладко!! много е миличка и Макс изглеждаше същия! не и се притеснявай, нормално е да скимти. тя до сега е живяла с много братя и сестри и мама разбира се. мъничка е и я е страх, не знае какво става с нея. но не я учи още от сега само като скимни и всички да тичате да я галите или да я гушкате и да и се тресете, защото тя бързо се научава, че така привлича внимание и ще го превърне в отлично оръжие срещу цялото семейство. покажете й, че много я обичате и се радвате, че е с вас, но си има правила за спазване, които тя трябва да научи. иначе за да е я е страх може да пробвате да сложите под одеалото, на което спи бутилка с топла вода :) знам,чезвучи смахнато,ама на макс му действаше. то действа като затопля постелята и имитира топлината на майката. но все пак има един период който е неизбежен :).просто е много мъничка, но бързо ще свикне. в този форум има много неща за възпитанието. всеки е добавил по нещо и от книгите и от личен опит! :) аз ти давам моята "тайна", дано подейства и при вас!:)
Ей,ама колко съм обстойна само!:) дано съм била полезна :) скоро ще разбереш какво е да имаш кокер у вас :)) страхотно е и си заслужава да останеш известно време малко недоспал! ние сме ставали с приятеля ми да го храним в три през нощта, досущ като мало бебе :) тай че понякога плаче, защотото е гладна, но внимавай с дозата! Успехи използвай мн фотоапарата! стават мн красиви бебешки снимки!
Публикувано: 20 February 2008 - 10:38 AM
Ами много малка сте я взели.Най-добрия вариянт е кученцето да е на около два месеца когато се дели от майката ,или поне на 50-60 дни в по-лошия случей.Скимти защото е съвсем ама съвсем бебе.Когато я оставяш да спинка,слагай до нея бутилка с топла бода увита с някаква кърпа или ел.възглавничка (също увита и пусната на най-слабо- внимавай с това да не я прегрееш).Целта е да се имитира топлината на майчиното тяло, до което е свикнала да спи.По същия начин увит в леглото й може да поставяш и будилник.Казват,че ритмичното тиктакане е като туптенето на сърцето на майката и действа успокояващо за току що отделени бебета.
Как и с какво се храните сега? Има гранулки за бебенца.Тях трябва да накисваш в топла водичка или булъон(ама истински ,не от тези на кубчетата) и като омекнат да й даваш по малко на често.Дневната дажба се дели на поне на 5-6 давания.
Иначе за разказването на играта през нощта ;D ще стискаш зъби.Така ще е първите дни.Сещам се ,че първата седмица ставах по 10-тина пъти ,всъщност всеки път като се размърда, да я водя до банята да пишка.Ставала съм и да си поиграем,че после да може да легне да поспи пак.
Имаш си едно много малко космато бебе! Да ти е честито! :P
Снимай я много-толкова бързо растът!
Brani and Max ,писали сме в едно и също време. ;)
Публикувано: 20 February 2008 - 10:50 AM
Просто запомни,че ти трябва много,много,много търпение и време за да направиш от твоето кученце един истински верен,възпитан и добър приятел.
Пращай снимки на бебока,да му се порадваме.Ето и ние ще изпратим една снимка,която много ми харесва.Тя Рейката много обича да позира. ;D
Целувки на всички кокерчета от нас. :wub:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 20 February 2008 - 10:50 AM
Публикувано: 20 February 2008 - 01:12 PM
ralica_v, чудесно момиченце. Да ти е жива и здрава. Ако нещо истински те безпокои, не се притеснявай и ти да безпокоиш вета ви с всякакви въпроси. Но сега наистина е твърде, твърде мъничко бебенце и може да е объркано, самотно, гладно... Хранете го няколко пъти на ден със специална бебешка храна - попитайте пак вет-а, каква, по -колко на ден общо, на колко разделена. Да ви е жива и здрава. :blink:
Публикувано: 20 February 2008 - 02:18 PM
Толкова е малка че ме е страх да я докоста,иначе след като се събуди докато не се изпишка където трябва не я оставям.
Впрочем как се слагат повече от 1 снимки тук че аз сутринта успях само 1 да сложа. :blink:
Публикувано: 20 February 2008 - 02:34 PM
Съжалявам, че ме нямаше толкова време, а и че все още няма да мога да чета редовно, но след лекциите имам и проблем с компютъра.
Не мога да прочета всичко, изписано докато ме е нямало, но адски много стискам палци на Айра, тя заслужава да се оправи /отново/ и още дълго време да бъде обичана. Просто го заслужава, невероятно куче е. Много ще стискам палци.
На новите добре дошли. На старите добре заварили. Поздрави от Сара и от мен.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 20 February 2008 - 04:16 PM
Публикувано: 20 February 2008 - 04:27 PM
Билянка, добре ни дошла, надявам се, че при теб всичко мина по мед и масло!
Добре дошла малката Кара, да ти е жива и здрава малката блондинка! ;)
irina_dimitrova, страхотна фото сесия си му спретнала на малчо! :blink:
Поздрави и :wub: на всички останали кучовци, че нещо не ми остана много време да пиша.
Публикувано: 20 February 2008 - 08:04 PM
Публикувано: 20 February 2008 - 09:06 PM
Наистина незнам коя емотикона да сложа,която да изрази най-силно чувствата ми...незнам какви думи да изрека към теб и семейството ви,затова колко съжалявам,че едно такова красиво същество ни напусна!
Бъди силна и знай,че имаш моята подкрепа :'(
В памет на едно красиво животно на име Айра!
Почивай в мир ангелче :'( :'( :'(
Публикувано: 20 February 2008 - 09:08 PM
Публикувано: 20 February 2008 - 09:21 PM
Нямам думи, просто не знам какво да кажа............... знам как се чувствате всички от семейството - преди 2 години и аз загубих първото си кученце....... знам какво е да изгубиш приятел, по-верен от всички останали...съжалявам за мъничето, то заслужаваше да тича още много,много.....остава само да знаеш, че то сега не изпитва болка, може волно да тича и да лае, нищо вече не може да го спре!!! то те чака, там на едно много по-нежно и справедливо място и ще те чака, докато един ден пак се срещнете!!! Бъдете силни!!
Сбогом, Айричка, почивай в мир, златна душице!!! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Публикувано: 20 February 2008 - 10:00 PM
Сбогом мила Айра! Ти беше част от нашето форумно семейство и аз скърбя за теб като за близък приятел!Почивай в мир малка танцъорке!Аз ще те помня така....
Snowy и Вени прегръщам ви силно!
....Избираме да сме заобиколени от животи по краткотрайни дори от нашия собствен....
Живеем в крехък кръг,който лесно и често се нарушава..
И неспособни да приемем ужасните празнини пак не бихме избрали да живеем по друг начин....
Ценим спомените като единственото сигурно безсмъртно нещо ,
никога не успявайки да разберем до край всевишния план....
Separate Lifetimes, "The Once Again Prince",by Irving Townsend
Публикувано: 20 February 2008 - 10:14 PM