Кокер спаньол
Публикувано: 11 March 2008 - 05:29 PM
Idol ike, не й се впрягай на Надето. Тя е малка още, набедили са пак нейната порода и тя се опитва някак си да удени останалите, че не само пит була е агресивен като изкара всички кучета агресивни. Просто е малка още и не прави връзката, че няма да помогне като изкара всички кучета агресивни. Знаеш, че не е така, всички знаят, че кокера не е такъв, не й се връзвай.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 March 2008 - 06:06 PM
A бе то е ясна работа , че не е така, ама кой е този умник, написал такова нещо??? Всяко куче може да ти се покатери на главата, ако го оставиш да расте като трева! Но все пак, не бива така да се слагат всички от породата под общ знаменател! За това се прави селекция, в крайна сметка, за това не се допускат агресивни в разплод! И ми пределно ясно, защо кокера води класацията. Много години тази порода бе свръх популярна, от това разбира се, се възползват търговци и от тук нататък се почва една въртележка. Всяка порода трябва да е с типичен за нея характер, с дадените качества, но в никоя порода не се допуска агресия, това е много важно за селективно развъждане!
Публикувано: 11 March 2008 - 06:08 PM
ketinka Лейди е прекрасна,добре дошла и от мен :blink: .Майта кукличка също е от велико търново,съгражданки са ;D .
Да попитам препаратите са много опасни нали,реторичен въпрос.Каричка постоянно се вре докато чистя.Даже един ден както обикновенно след лекции започвам да чистя със стирката /ширм/и тя както винаги му се зъби,лае го ,гони го ама веднъж докато чистих едната стая се чува едно "ТРЯС" от банята и Кара пристига и тече като изпран килим.А тя в лигена :chaika: с препарата.. .Ама нищо й нямаше,само дето миришеше на препарат ;D .Иначе проблема с пишкането си го имаме и неможе да се научим още колкото и да сме й ограничили пространството до банята.
Да попитам препаратите са много опасни нали,реторичен въпрос.Каричка постоянно се вре докато чистя.Даже един ден както обикновенно след лекции започвам да чистя със стирката /ширм/и тя както винаги му се зъби,лае го ,гони го ама веднъж докато чистих едната стая се чува едно "ТРЯС" от банята и Кара пристига и тече като изпран килим.А тя в лигена :chaika: с препарата.. .Ама нищо й нямаше,само дето миришеше на препарат ;D .Иначе проблема с пишкането си го имаме и неможе да се научим още колкото и да сме й ограничили пространството до банята.
Публикувано: 11 March 2008 - 07:11 PM
мале аз ей сега 4ух за този случай с кучето, пак всичко ще настръхне!!! ама тия хора, акъл нямат ли.днес до полуда спорях за бездомните кучета. като казвам, че са следствие, не причина никой не вярва! а с питбули е същото! те да не са се родили такива - пак ние си ги правим,за да се забавляваве,ама после вече не ни е интересно и хайде, сега кучето е виновно!
Публикувано: 11 March 2008 - 11:18 PM
Kayia ,честито ви момченце!Явно малкото кокерче веднага ви е грабнало сърцата щом толкова бързо сте се взели.А уж щяхте само да отидете да видите малките ;D Живи и здрави и много да се слушате! ;)Давай снимки да го видим юнака.
Публикувано: 11 March 2008 - 11:27 PM
Добре дошло на новото кокерче и неговото семейстов!!! глутницата ни става все по-голяма!:) може някой ден да си устроим сбирка и да вдигнем огромен кокерски купон с много пръчки и игра на поляната! би било страхотно, чак се замечтах!!! ама колко му е :) само желание да има!:) искаме снимки на буболечката!!!!!!!!!!!!!!!!!
ама то се знаеше, че ще си го вземете!! който малък кокер е видял, без него не си е тръгнал! и ние уж бяхме само да видим бебетата,ама Макси реши,че иска да дойде веднага с нас! като ме загледа с тия големи очи и махаше ли махаше опашка, в стил "вземи мен, вземи мен!!" аз, аз ,аз!!!и нямаше как да си тръгнем сами!:)
ама то се знаеше, че ще си го вземете!! който малък кокер е видял, без него не си е тръгнал! и ние уж бяхме само да видим бебетата,ама Макси реши,че иска да дойде веднага с нас! като ме загледа с тия големи очи и махаше ли махаше опашка, в стил "вземи мен, вземи мен!!" аз, аз ,аз!!!и нямаше как да си тръгнем сами!:)
Публикувано: 12 March 2008 - 12:24 AM
Добре дошли на всички и от нас :wub: Скоро чакаме снимки на новото черничко момченце ;)
А относно статията, да Ви кажа честно, найстина кокерите нямат нищо общо с агресията.Но аз колкото пъти съм срещнала кокер из махалата, не можем и да се доближим даже,(ако не е бебе де) :huh:... а сме играли и с пит бул...
Така че за мен всичко идва от безразборното плодене, и съм склонна да вярвам че това е искренно мнение на хората... те се срещат най-вече с такива кучета навън.Много жалко за породата найстина... и всичко дължим на чудесните ни търговци, и тяхната "селекция" :samoubiec:
А относно статията, да Ви кажа честно, найстина кокерите нямат нищо общо с агресията.Но аз колкото пъти съм срещнала кокер из махалата, не можем и да се доближим даже,(ако не е бебе де) :huh:... а сме играли и с пит бул...
Така че за мен всичко идва от безразборното плодене, и съм склонна да вярвам че това е искренно мнение на хората... те се срещат най-вече с такива кучета навън.Много жалко за породата найстина... и всичко дължим на чудесните ни търговци, и тяхната "селекция" :samoubiec:
Публикувано: 12 March 2008 - 10:13 AM
Добре дошли на новите бебоци и от нас :blink:много здраве и дълги години да сте все заедно :wub: :wub: :wub: Gesi напълно съм съгласна с тебе- кокер и агресия това е пълен абсурт може би който е писал тази статия изобщо не е бил запознат с породата :huh:но всичко си зависи и от възпитанието на кучето!
Публикувано: 12 March 2008 - 11:39 AM
Kayia, добре се справи с прикачването на снимка, браво! Да е живо и здраво черното момче!
Лошо име излезе на кокера благодарение на борси и ферми, които бълват огромни количества нови бебенца "кокерчета", и докато няма драконовски мерки,те ще продължат да "въдят" страхливи, неуравновесени и агресивни кучета. За наследствени болести да не споменавам, а външен вид и не визирам в случая. Там няма селекция, няма подбор, женската ражда докато е жива, на всяко разгонване се запложда с всеки който я докопа, било баща, син, брат и т.н.. :( И за съжаление това ще продължи, защото са лесно достъпни, евтини, търсени. :(
Лошо име излезе на кокера благодарение на борси и ферми, които бълват огромни количества нови бебенца "кокерчета", и докато няма драконовски мерки,те ще продължат да "въдят" страхливи, неуравновесени и агресивни кучета. За наследствени болести да не споменавам, а външен вид и не визирам в случая. Там няма селекция, няма подбор, женската ражда докато е жива, на всяко разгонване се запложда с всеки който я докопа, било баща, син, брат и т.н.. :( И за съжаление това ще продължи, защото са лесно достъпни, евтини, търсени. :(