Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6341 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 May 2008 - 09:30 AM

Опитите да "качват" при мъжките, са нещо нормално, но би било добре да не им се позволява да го "правят" с неща от мебелировката или обзавеждането, но...
Рудо, въпреки всичките ми забрани, продължава да "тръшка" възглавниците ;D!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6342 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2008 - 12:48 PM

Това е демонтрация за налагане. Не позволявайте на кученцата да се "упражняват". Правят го и по между си и без значение, какъв пол са. Това е просто демонстрация на доминантно поведение и няма нищо общо със сексуално поведение. Не им позволявайте. ;)

Цитат

разходките ни бяха само на повод, без никакво свободно пускане! Забележки и порицание за всеки помирисан боклук и...има резултати.

Точно това е начинът - никакво изпускане от контрол и корекция за всяко провинение. С времето кученцето ще стане прекрасен послушен другар. А и може да му спасите живота. По земята могат да се намерят много опасни "вкусотии". Не се притеснявайте в началото постоянно да НЕ-кате и да корегирате. Правите го както за ваше, така и за тяхно добро. ;)

ПП Някой спомена за педигри като качествена храна. Това, което рекламите показват и е евтино и шарено и цветно и привлекателно далеч не е качествено като педигри, фрискас и подобни. Качествена храна наистина е роял канийн, пурина про план, нутра, бош... и изобщо храните, които са по-скъпи. Другото са цветни нишестета и е задължително да добавяте доста скъпи витамини и минерали към менюто, за да компенсирате.
Като купувате храна винаги купувайте запечатани пакети. Отворените чували, от които се гребе е много вероятно да са отдавна, да са пресипвани или да са завъдили "живот" своевременно в гранулите - личинки, червейчета и подобна радост.

Много сладки кутренца са се навъдили тук. Да са ви живи и здрави.

#6343 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 02:09 PM

Diyana Char,благодаря много за съветите.Ще се постарая да не позволявам да ми се "качва" на главата,независимо от кокерския му поглед  ;)
Рудо,благодаря и на теб за съветите.Ти внимавай твоя палавник да не си направи малки възглавнички  :P
Ето го и моя голям чаровник  :yahoo:

#6344 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 02:33 PM

Много нови сладки бебете  :wub: !Добре дошли на всички !!!
А за опитите с възглавниците и ние така от малки имахме една оранжева възглавничка която като я видеше Рони и почваше един рев и опит за "обяздване" , става неконтролируем,а беше на не повече от 2 месеца,така че явно си е напълно нормално !
Даже я бях скрила и година след това като я видя случайно,докато ровех в една рекла реакцията беше абсолютно същата  :o незнам помнеше ли я, какво.....накрая я изхвърлих :)

#6345 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 03:31 PM

Макс за щастие не е "оплождал"  ;D възглавнички :) иначе съм го виждала при много кучета, дори женски  :o.но например брат му също много напредва с материала, чрез тренировки на възглавници и крака,главно!:) няма страшно!
User's Signature

Качена снимка

#6346 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 05:39 PM

Лелееее...каква тема подхванахте ;D само че...бившото ми ЖЕНСКО куче правеше такива опити с краката ми...като легна на леглото и тя започва да...сещате се...
За мъжко куче звучи нормално,но като кажех на приятелката ми,че кучето ми е сексуално маниаче тя не ми повярва...докато не я налегна този проблем ;D ;D
Когато бяхме на разходка тя ходеше да качва хората :rolleyes: беше ме срам понякога :huh:
С Бебка,пази Боже,нямам такива проблеми ;D
Много много бързо расте и хубавее :wub: а аз обратното-старея и грознея!
Днес имах надиграване по народни танци и моят отбор спечели ВТОРО място :->) :yahoo:

Поздрави и :wub: от мен и госпожица Чензи Мари Бианка Чакалина Сладурана ;D ;D

П.п. Да уточня: Чензи Мари Бианка Чакалина Сладурана е цяаааалото и име ;D Едно филмче ме вдъхнови ;D

#6347 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 May 2008 - 05:42 PM

Цитат

...накрая я изхвърлих :)

Няма да има на какво да спим ;D :Абе, ти чуваш ли ме?!:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6348 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 May 2008 - 05:49 PM

Цитат

ами аз не съм я пробвала на педигри също е добра и излиза по евтино   ;D пробвай която прецениш :)

Диана по-напред е обяснила, ама да си изпея песничката и аз. Педигри НЕ Е качествена храна. Тя е химия с много реклама. И никак не излиза по-евтино, защото когато кучето ви направи алергия към нея, недорасне здраво или кой знае какво може да му се случи от тая храна - лекаря излиза доооста по-скъп от по-скъпата храна. Освен това има и качествени не чак толкова скъпи храни. Да не излъжа, ама на мен храната ми излиза по-евтино от Педигри, защото си я купувам на чувал от магазина и ми излиза по-евтино от цената на килограм. Освен това като си купя чувал си знам, че храната не е отваряна, само аз съм бъркала в нея и си я държа в контейнер така, че си съхранява качествата до края.
Затова моля, недейте да давате Педигри, говоря от личен опит, Сара също я е яла, това не е качествена храна.

На въпроса кога може кучето да започне да яде кучешка храна - веднага. Попарата с мляко и хляб не е храна за малки кученца /може би е храна за малки кравички/ Кучетата са хищници и имат съвсем други изисквания. Не преработват млякото, а хляба не им носи много хранителни неща. Затова колкото и да е малко кученцето купувате храна за бебета кучета, ако не може да сдъвче гранулата я заливате за накисване с малко топла вода и я давате на каша.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6349 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 06:05 PM

И аз мисля,че тази храна не е много хубава,но всеки си преценява сам!
Понякога хората сме малко заблудени и вярваме чак когато си изпатим от това!
Аз на моята Бебзи давам Пурина Про План...без значение,че и Педигри е на Пурина аз не мисля,че е една от хубавите храни..а особено за малко кученце трябва да даваш качествена храна!
10кг. храна БОШ струва 80лв и ще ти излезе много изгодно!
Аз копувам на Бебка по чували...по 90г на ден,така ми каза вета...едно човалче от 3кг ми покрива месеца,понякога и част от другия!
Излиза ми доста скъпичко,лишавам се от някой неща,но гледам Бебка да хапва хубава храна...никой от нас не би искал да яде недобре сготвена храна или некачествена!
Ако видиш на пазара изгнили домати за 30ст. на кг и едни за 1.80лв кг-здрави и хубави-ЕСТЕСТВЕНО че ще вземеш хубавите домати!(Извинявам се ако примера ми не е много уместен!)
Иначе моята глезана неще да хапва храната САМО така,ами иска и някоя мръвка да има ;D затова и готвя пиле с ориз примерно...или заливам гранулките с пилешки бульон(примерно от варено пиле,не от онези готовите,имат много подправки),така ме посаветваха хората от тук,за което им благодаря сърдечно!!И ето сега Бебка расте здрава,щастлива ;D със страшен дъх от който настръхваме(понеже и давам ментови кучешки пръчици)...абеее изобщо...гледам да яде хубави неща,които и аз мога да ги ям...неискам да давам на кучето си огризки от ябълки,защото ние хората не ядем огризките,нали?
А и от както влезе във семейството Бебка,ние я имаме като за мъничко човече!
Гранулите немога да ги ям,но щом  за нея са добри-ще ги ядеее :P
Та от цялата тази работа,по-добре хранете кучето си само с домашна храна(което също не е много хубаво и полезно,понеже са им нужни някой витамини,които домашната храна няма!)от колкото със Педигрии или някаква такава евтина и супер рекламирана храна!
Това,което се рекламира по принцип не се копува и се игнорира,та затова спукват телевизора от реклами за тези качествени храни поооо 1лв за килограм :blink: опитват се да я продават!
Вета ми е спрял вече връзките със Педигрии защото си е патил!

#6350 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 06:41 PM

Добър вечер и от нас с Ралф, да се включа за храната ние вчера му взехме една страшно препоръчвана от ветеринарите храна, Virbac Ралф страшно я харесва за сега взехме 3кг. пък да видим ;)
User's Signature

Качена снимка

#6351 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 May 2008 - 07:15 PM

Един съвет към всички собственици на кокерчета от скоро - опитайте няколко вида висок клас храна, за които знаете и сте чували, че са добри. СЛедете да речем около месец как се развива кучето и какво му е състоянието с тази храна. След като проверите няколко храни, които сте си харесали изберете си една, за която сте видели, че действа добре на кучето, че то я харесва и си останете на нея. С течение на времето сменете само вида на храната от джуниър за порастнали кучета, но не и марката. Не е хубаво често да се сменят храните. Ние сме с една и съща от 3 години и не се оплакваме никак. Това е съвет, който съм чула от човек, който дълбоко уважвам и знам, че има огромен опит в отглеждането на кучета.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6352 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 09:47 PM

Здравейте и от нас.Сега да ви кажа ние какво ядем в последно време:
Гранули само на Роял Канин за подрастващи 2 пъти на ден. :blink:Понякога и ги смесвам с кисело мляко.Също и готвя пилешко месо с ориз без кости и и давам през другите 1-2 хранения.Сега покрай празниците имаше и някое агнешко кокалче,защото скоро не и бях давала,а все пак е полезно по малко. ;)И кашкавал и давам от време на време.
А за сиренето искам да попитам дали е полезно,защото съм чувала че е,но малко ме съмнява,понеже е много солено? :rolleyes:
А вчера дори опита една черешка и много и се услади...както всичко останало ;D.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#6353 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 10:37 PM

Кисело мляко недей да даваш, ще си докараш разстройство, а може и повръщане.
За млечните продукти не знам, предполагам, че щом са млечни и за тях важи същото, но не знам...
Ние сме на Royal Canin по принцип, но сега имаме малко Hill's.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6354 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 11:27 PM

JujitYy, по скоро прясно мляко ще докара разстройство при кучето, но киселото е ок, изварата е също, обезсолено сирене-тези неща могат да се дават спокойно!  ;) И аз искам да добавя на всички новодошли- недей те да експериментирате, ако храните с гранула, нека да е висок клас, спестявате на храната-давате пари за доктори! Давам за пример joleto, тя пробва какво ли не, но сега се убеди какво е най-доброто за Бебка и не само тя, доста хора са минали в търсенето на най-доброто за тяхното куче, та какво да говоря за малък организъм, който те първа почва да се оформя! Отминаха времена, когато кучета ядяха само хляб и кокали, така че ако искате да имате до себе си здраво, жизнено, пълно с енергия куче-ще купувате най-доброто за него!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#6355 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 10:10 AM

Зареждам си апарата за утре :yahoo: Ще бъде много яко, жалко, че ще сме 3 (нали 3?).

idol ike, мерси, не знаех. Просто котарака ми си докарваше разстройство от киселото мляко и дрискаше навсякъде. Затова бях изрично предупредила да не му се дава.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6356 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 10:53 AM

Бък пак си изяде акито ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6357 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 11:41 AM

Ох, да се оплача...ранени сме :( на вчерашната разходка се срещнахме с едно невъзпитано и недружелюбно пинчероподобно и то ни ухапа по носа. като бликна кръв...сега гледам затихнала е раничката.само го е одраскал,но май ще зарастне без проблем.  :(
User's Signature

Качена снимка

#6358 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 11:56 AM

Милото,дано бързо да оздравее.И Кара миналия ден едно пинчерче-подобно я захапа за връта,но нямаше последствия.Кара опищя света и аз много се оплаших.
Значи срещата остава за утре пред Пантиона в 14 часа  :yahoo: .Ще бъде много забавно.Засега сме 5 човека ± някой  ;) .А ако сме и повече още по-добре  B)
User's Signature

Качена снимка

#6359 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 02:09 PM

той Макси даже не разбра какво стана,ама после като видях кръвта се попритесних малко! сега гледам че има дупчици на носа :)дано не го боли
User's Signature

Качена снимка

#6360 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 02:48 PM

вижте колко сме сладки с вързана коса  ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (331 Страници) +