Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3952 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 February 2011 - 02:03 AM

ironic_ никога няма да можем да спрем тия хора да правят каквото искат но искам да ми покажеш едно хубаво куче което е останало без стопанин не зависимо породата,защото аз не съм видял такова,ако стопанина му иска да го остави ще го вземе веднага някой и няма да обикаля преютите и да се налага да пишат теми за куче изоставено и търсесщо стопани,нали се сещаш че ако спомена че не мога да се грижа примерно за фиона няма да мине повече от няколко дни и ще се намери новия и собственик а тези които висят тук и по приютите минават месеци и накрая някой от съжаление ги пребира при себе си,а това че винаги ще има безразборно развъжда няма как да го спрем но когато има повече качествени кучето ще има повече хора които искат да се сдобият с такова а не просто куче което е същия цвят защото няма друго общо между моето,твоето и онези в преютите.
Писах че темата е голяма защото има много за обсъждане,а аз нямам време за форума но бих се радвал да се срешнем скоро всички и да обсъдим всичко свързано с правелното развиване на породата :flagbg:

(сори за правописа свикнал съм на маймуница)

#3953 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 03:32 AM

tok4ev сега виждам че си писъл,не съм се засегнал но просто трябваше да изкажа мнение по въпроса които касае и мене.Тия дето знаеш че развъждат без знанието на клуба защо не споделиш с нас кои са за да се опитаме да се свържем с тях и да се опитаме да ги убедим да влезнат в клуба за да им обесним как пречат на породата на която са фенове,но не само да ги обвиним че пречат а и да им помогнем ако искат да продължават с развъждане да го правят както трябва(както трябва според клуба а не според мен теб или някой друг)А за това какви кучета трябва да се произвеждат темата наистина е голяма и доколкото виждам има какво да се обсъди когато се видим :md_064:

#3954 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:36 AM

Показване на мнениетоoppaaa, в 23 February 2011 - 11:08 PM, написа:

... а тези които висят тук и по приютите минават месеци и накрая някой от съжаление ги пребира при себе си,а това че винаги ще има безразборно развъжда няма как да го спрем но когато има повече качествени кучето ще има повече хора които искат да се сдобият с такова а не просто куче което е същия цвят защото няма друго общо между моето,твоето и онези в преютите.

В името на спора да речем, че не ни е грижа за не-родословните и добермано-подобните, а само за "качествените" кучета.

Мисля, че tok4ev искаше да каже (да ме извинява, че го тълкувам), че ако в България за 1 година има (например) 20 човека, които искат доберман кученца и имат парите да си купят.

- 5 от които ще гледат кучето като зеницата на окото си и според правилата за запазване на породата
- 5 от които ще го гледат добре, без да им пука за породата и без да заплождат
- 5 от които ще го гледат добре, без да им пука за породата и ще заплождат в разрез с правилата
- 5 от които ще го гледат зле

и има кучила от общо 10 кученца, то развъдниците ще могат да подберат най-добрите стопани за тях. Но ако има 30 кученца, критерия ще трябва да бъде занижен или да се търсят стопани на случаен принцип.

В дългосрочен план ти като развъдник сигурно разбираш ефекта от безразборното развъждане, започнало от родословни кучета и търкалящо се по наклонената плоскост надолу - да, те няма да са като твоето и моето, но ще има масово некачествени и евтини кучета, достъпни за търсещия, а също и такива с нестабилен и лош характер. Добермана не е куче за всеки комплексар, ще се случват инциденти с добермани, пак ще се засилят настроенията и предразсъдъците срещу породата, ще сме на топа на устата на всякакви общински забрани и пр.

П.П. Като гледам как се разви съседната тема май си прав, нищо не може да спре безразборното плодене. Една справка по малките обяви и на човек му иде да си скубе косата. Нейсе ...
User's Signature

Качена снимка

#3955 Потребителят е офлайн   niakoik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 06:16 PM

Не може да се ограничава развъждането с цел да се търсят само добри стопани.Как може да знаеш как даден човек ще се отнася към кучето след като премине първоначалната еуфория.Риск винаги ще има .И само едно куче да се произведе пак може да попадне в грешни ръце.Трябва все повече хора да започнат да се занимават с породата,което включва и да произвеждат кучета .Така конкуренцията се засилва и това би трябвало да доведе до повишаване качеството .А когата човек може да избира между качество и някъкъв компромис ,кое ли ще избере?За мен това е начина да се ограничи случайното развъждане и породата да тръгне напред.
User's Signature

Качена снимка

#3956 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 February 2011 - 01:50 AM

различни хора различни идеали,затова не можем да се сърдим на никой :flagbg:

качвам една снимка на моята хипопотамка,снимана преди няколко дни за да я видите каква е дебелана :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3957 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 06:55 AM

Оооо, значи бебета ще има :be_107:

(освен ако не си я прехранил много) :db_046:

Моето диване е леко подрискано, не знам дали от преяждане или от лека настинка, но по-скоро първото. Тъкмо позаглади косъма и сега пак трябва да внимаваме с яденето.

Иначе социализацията върви по ноти, не се страхува, смело се запознава с нови кучета, играе си, само някой като й е извън категорията, пък много нахалства, тя се изправя на задни крака и с предните го тупа по главата, да го изпъди :smile:

И вече не трепери в студа, както преди, а щъка навън и под нулата.
User's Signature

Качена снимка

#3958 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 02:10 PM

А се притесняваше !
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#3959 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 09:03 PM

ironic_, радвам се, че си ме тълкувала, за да видя, че правилно съм се изразил и написаното от мен не е трудно за разбиране :ba_025:
Не съм искал да засегна и обидя някого.
niakoik, с ей това не мога да се съглася

Цитат

Не може да се ограничава развъждането с цел да се търсят само добри стопани.Как може да знаеш как даден човек ще се отнася към кучето след като премине първоначалната еуфория.Риск винаги ще има .И само едно куче да се произведе пак може да попадне в грешни ръце.

Никой клуб няма право да ограничава развъждането, на когото и да било, по каквато и да било причина, ако използваните кучета отговарят на минималните изисквания за качество.
Всеки развъдчик обаче има моралното задължение да ограничава развъждането си дотолкова, че да може да намери за всяко едно от кученцата си, добри и отговорни стопани. Иначе е просто търговец.
Всичко написано от теб, по-нататък, е абсолютно вярно. :ae_085:

#3960 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2011 - 02:23 AM

Токчев, според твоите думи освен "дел читоне"няма други радвъдчици. Като почнеш да вадиш кучета, ще те питам аз тебе как ще намериш хората, които според теб трябва да вземат кученце от тебе.
Като се родят 10, а ти си намерил 4 човека за кучетата, какво ще правиш с другите. Ами следващия път като заплодиш и пак стане така? Или ще заплодиш, ако има на кой да ги дадаеш? Ами ако няма? Какво правим? И как се търсят такива хора, само по семинарите и сбирки на кучкари не се намират. Аз пак ви казвам - за да има развитие добермана, трябва да има реклама, а за реклама трябва популация, но не на какви да е, а на качествени кучета, които имат и характер и екстериор! :rc_036:

#3961 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 02:38 AM

Съгласен съм с oppaaa и niakoik. Токчев, пожелавам ти да ти се родят 12 кученца.

#3962 Потребителят е офлайн   frenk white Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 02:50 AM

само да отбележа че се запалих по българските добермани именно от Fiona iz Ongal, в подкрепа на изказването на oppaaa :mg_062:

#3963 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 05:47 AM

Мерси за искрените пожелания :ba_025:
ongal, aз бих държал ако трябва и 12-те кученца докато им се намери човека, а не до 2 месечна възраст. Ти би ли го направил? И хубаво ще е ако се научиш да не съдиш за хората по себе си!
oppaaa, какви семинари, и какво общо имат те или друга беше целта на казаното?
Моите планове са доста различни от твоето описание на нещата , но не виждам смисъл да ги обяснявам точно тук и на всеки. А дали ще ги реализирам... и на това ще дойде време да се провери.
И къде съм написал нещо за дел Читоне? Или пак друга беше целта на казаното?
Та той ми е последния критерий за това как трябва да се случват нещата, дори и за това, за което стана дума. Не означава обаче, че с лека ръка зачерквам кучетата, които е произвел, макар за повечето да имам особено мнение и ти го знаеш много добре :smile:
А защо се засегнахте не можах да разбера...

#3964 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2011 - 06:35 AM

Дел читоне е критерий за мен.
Исках само да ни дадеш примери,но явно ти не искаш да го направиш точно тук където всеки ще обърне внимание не само на обвинеията(независимо дали са за мен или не) но и на това как стават нещата по твоя начин,за това мисля че няма смисъл от повече празни приказки,времето ще покаже :ae_085:

#3965 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 06:39 AM

Показване на мнениетоoppaaa, в 01 March 2011 - 03:40 AM, написа:

Дел читоне е критерий за мен.
Исках само да ни дадеш примери,но явно ти не искаш да го направиш точно тук където всеки ще обърне внимание, за това мисля че няма смисъл от повече празни приказки,времето ще покаже :ae_085:

Като за тебе е критерия, защо каза, че излиза, че за мен е единствения развъдчик, без да ме питаш? И аз не виждам да искаш примери.... А празни приказки не са моите :re_037:

#3966 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 06:46 AM

Ние тук си говорим, хората "кинология" правят.

Цитат

Продавам кученца от майка - чистокръвен доберман, внос от Италия и баща германски брак, внос от Германия . Кръстоската е направена с цел създаване на кученца с перфектно послушание и желание за охрана на стопанина и домът му, и същевременно издръжливост при зимни условия.

:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#3967 Потребителят е офлайн   frenk white Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 04:21 PM

А най-лошото е че тази обява не е единствена, а като информация за тази крастоска е даден сайта http://dobermann-bg. com/, който доколкото знам е официалният сайт на БРДК . Изглежда само в България се извъдиха такива разбирачи който да правят толкова сложни крастоски и после като кажеш доберман всеки да те гледа на кръв и да ти обяснява какви убийци и още не знам колко епитета са :dry:

#3968 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 05:12 PM

Здравейте колеги,

Честита Баба Марта! благодаря ви за милите думи. Лошата новина е, че дребоса има краста и сега е в "изолатора" за три седмици. Добрата е, че се учи като /почти истински/ доберман и мисля да го запиша на училище да изкара поне първи клас послушание. Когато сме готови ще започнем да си търсим осиновител. Всъщност вече имаме и име - Албърт, на галено Бърти.

Поздрав на всички, много здраве и щастие на вас и питомците ви.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#3969 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 05:35 PM

Благодарим, Грахче! И на теб и питомците ти Честита баба Марта, здраве и късмет!

Инди още няма мартеничка, но довечера ще й бодна една на дупето :md_064:

Дай снимки на Бърти, да го видим.
User's Signature

Качена снимка

#3970 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 10:18 PM

Честита Баба Марта! Пожелавам много здраве и положителни емоции за всички, през настоящата година!

#3971 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 10:44 PM

Искам да уточня някои неща, които написах снощи, за да не звучат обидно или като празни приказки.

Първото е това

Цитат

И хубаво ще е ако се научиш да не съдиш за хората по себе си!

Имах впредвид "за всички хора". Не може и не трябва всички да бъдат слагани под общ знаменател.

Второто е

Цитат

Та той ми е последния критерий за това как трябва да се случват нещата, дори и за това, за което стана дума

Да, последния, но визирайки няколкото големи, чиито кръвни линии имат най-голямо влияние върху породата в наши дни. Плюсовете, които носят "дел читоне" кучетата са безспорни. Елегантен, сух тип с перфектни и изчистени движения. Като цяло много правилен екстериор по всички показатели. Но не и единствен. Минусите няма да коментирам, който иска ги научава и проследява. Предполагам, че като развъдчик с много опит, и ако времето е на негова страна, ще успее да изчисти проблемите в линиите си, като запази добрите качества.

oppaaa, може би и защото кучето, с което покри Фиона, и от което очаквате кученца е "дел читоне", бе причина да засегнеш именно това име. Нямаше нужда обаче да го правиш, интерпретирайки по грешен начин моите думи.
Сам знаеш, че мнението ми за цялото кучило на Зордан е много добро на фона на предшестващите го значими кучила на развъдника. Това, че има цели 4 мъжки и 1 женска от това кучило, които са известни всекиму и са все още сред живите е красноречив факт, че има някакво развитие в правилна посока. За това трябва да се благодари на майката на кучилото, която е напълно изчистена от проблемите на линията на бащата, а факта, че толкова от децата й са с високо качество, означава, че нейните фенотип и генотип са изключително добри! Знаеш много добре, говорили сме, уважавам връзката, която направи и ако към днешна дата нямах куче, може би щах да проявя интерес към бъдещото поколение.
Това е.

П.П. сега виждам, че си редактирал последния си пост, след като съм ти отговорил и съм го цитирал. Е, вижда се на какво съм отговорил.

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни