Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3341 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 November 2008 - 09:22 PM

Май верно си чел само отгоре отгоре  ;D
User's Signature

Качена снимка

#3342 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 December 2008 - 08:29 AM

Цитат

Май верно си чел само отгоре отгоре  ;D

:blink: така е.
Но нека спрем дотук с този спор, защото през няколко страници в темата се задълбаваме в спора "родословни-неродословни". Ясно е че родословието е най-малко гаранция за произход, и чрез него може да се направи извод за качеството на кучето.
А неродословните екземпляри, може да не трябва да се заплождат и продават като Добермани, но това не значи, че тези които имат такива трябва да бъдат накарани да се приберат в черупките си и да не задават въпросите си на публични места. Все пак кучетата им приличат най-вече на Добермани, отколкото на която и да било друга порода и макар и кофти селектирани и неграмотно развъдени те си остават най-прекрасните домашни лщбимци за собствениците си и имат нужда да бъдат обичани също както екземплярите с родословие.
Извинявам се ако изглежда, че толерирам неродословните екземляри и искам да кажа, че това не е така. Наясно съм че това е клубен форум. Ясно е, че човек ако иска да има добър Доберман трябва да го търси най-малко с родословие, макар че то в никакъв случай не е 100% гаранция за качество. И който иска се съобразява с това. За всеки влак си има пътници.

#3343 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 08:52 AM

Цитат

А неродословните екземпляри, може да не трябва да се заплождат и продават като Добермани...

това е нещо което със сигурност е вярно и си го прочел тук в този форум...

Цитат

...но това не значи, че тези които имат такива трябва да бъдат накарани да се приберат в черупките си и да не задават въпросите си на публични места...

виж ако това вече ми покажеш, че някой ти е написал тук във форума, ще си обръсна брадата и ще те черпя бира където кажеш и колкото можеш да изпиеш ... ако ли пък не успееш да ми цитираш подобно мнение, ще се задоволя с едно простичко: "сори, поувлякох се..."
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3344 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 10:50 AM

някой знае ли чии е този доберман от клипа на Миро от Каризма , че ми стана интересно?

#3345 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2008 - 10:53 AM

Да, това е Дарк, на Тони.
Има негови снимки във фотогалерията, както и клипа на песента :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3346 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 10:58 AM

Някъде из единия форум за кокершпаниолите беше споменато , че може да се издаде бяло родословие на неродословно куче , само , ако отговаря на стандартите и ако съдиите така преценят.Това така ли е или този който го е писал е назад с информацията.

#3347 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:18 AM

Токчев, ко се фърляш кат чикия на баластра ве пич?
Много добре знаеш за какво става въпрос!
Айде стига! Няма нужда! Да си беше взел не родословни и ти.
Няма да има толерантност, защото това означава да се пренебрегва смисъла на клуба!
Всяко родено куче заслужава добри грижи, без значение с порода или без, но не и да се "рекламират" неродословните тук!
Родословието не е гаранция, то е ИНФОРМАЦИЯ!
И онази персона още веднъж ако се обади и се прави на разсеяна и не я баннат, незнам! То бива твърдоглавство бива ама....
То и аз си имам не родословни, ама къв е смисъла да занимавам хората тук с тях???
User's Signature

Качена снимка

#3348 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:19 AM

;)
User's Signature

Качена снимка

#3349 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 01 December 2008 - 11:49 AM

Добре де, хайде да ми кажат тези, които защото имат родословни добермани си позволяват да раздават тук обиди и квалификации - с какво до този момент сте допринесли за развитието на породата в България и за добрия и имидж?
Какво правите с прекрасните си кучета - обучавате ли ги, водите ли ги по изложби?
Подкрепяте ли идеите за въвеждане на изпит за развъдна годност (което ТРЯБВА да стане, ако искаме да се гордеем с Българските добермани)?
Или само се перчите с родословните си кучета? (което е заслуга на друг, а не ваша)
Извинете ме за този пост, но наистина се ядосвам, че този форум вече не е място за нормална комуникация :huh:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3350 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:52 AM

Стъпка по стъпка...

;)
User's Signature

Качена снимка

#3351 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 01:41 PM

Цитат

Цитат

А неродословните екземпляри, може да не трябва да се заплождат и продават като Добермани...

това е нещо което със сигурност е вярно и си го прочел тук в този форум...

Че е вярно, е вярно. А дали съм го прочел тук или на друго място няма никакво значение, според мен. Важното е, че го мисля.

#3352 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 01:42 PM

Цитат

виж ако това вече ми покажеш, че някой ти е написал тук във форума, ще си обръсна брадата и ще те черпя бира където кажеш и колкото можеш да изпиеш ... ако ли пък не успееш да ми цитираш подобно мнение, ще се задоволя с едно простичко: "сори, поувлякох се..."

Едва ли ще тръгна да търся някое конкретно мнение по темата, за да доказвам това, което съм казал. Такова впечатление се създава в мен, дори и от контекста да е, а си представям какво им е на хората, които са собственици на такива кучета. 

#3353 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 01:47 PM

StormBringer  :blink:

и аз имам неродословен доберман, приятелю. И го взех след като вече имах два родословни такива. Прибрах животно, което имаше нужда от нов дом и уютно място за живеене и не съжалявам нито за миг за това  ;) Кучето се различава от другите ми две единствено по външния си вид.

#3354 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 02:16 PM

Цитат

Цитат

Едва ли ще тръгна да търся някое конкретно мнение по темата, за да доказвам това, което съм казал. Такова впечатление се създава в мен, дори и от контекста да е, а си представям какво им е на хората, които са собственици на такива кучета. 

и да търсиш и да не търсиш няма да намериш мнение което да съвпада с измишльотините ти ... тук НИКОЙ НИКОГО НЕ ДИСКРИМИНИРА ИЛИ ГОНИ...такива като теб обаче обичат да се ЧУВСТВАТ ОБИДЕНИ или "ДА ОСТАВАТ С ТАКОВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ" ... едно извинявай не ти се откъсна ... хора като теб по гръб си мислят че не могат да падат ... както и да е... поредният форумен разбирател и плямпалник ... аз ти се извинявам че ти обърнах внимание и обещавам това повече никога да не ти се случи ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3355 Потребителят е офлайн   darsi_2008_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 02:56 PM

не ме притесняват заплахите ВИ, господине, дали някой ще ме банне или не. още повече че не сипя глупости без да чета внимателно. а и Токчев добре ви го е написал " ...Кучето се различава от другите ми две единствено по външния си вид..."

изобщо не сте в час откъде и защо се води този разговор - нито Вие, нито "чистокръвните" като Вас.

#3356 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 03:07 PM

;D ;D ;D

взимаш ли хапчета?
User's Signature

Качена снимка

#3357 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 04:31 PM

Цитат

и да търсиш и да не търсиш няма да намериш мнение което да съвпада с измишльотините ти ... тук НИКОЙ НИКОГО НЕ ДИСКРИМИНИРА ИЛИ ГОНИ...такива като теб обаче обичат да се ЧУВСТВАТ ОБИДЕНИ или "ДА ОСТАВАТ С ТАКОВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ" ... едно извинявай не ти се откъсна ... хора като теб по гръб си мислят че не могат да падат ... както и да е... поредният форумен разбирател и плямпалник ... аз ти се извинявам че ти обърнах внимание и обещавам това повече никога да не ти се случи ...

KOKO_ko ИЗВИНЯВАЙ ако нещо те обидих и смяташ, че има за какво да ти се извинявам на теб и на някой друг във форума.
Никога не съм се притеснявал да призная, когато съм сгрешил, и не смятам, че да се извиниш е падане по гръб. Това е твое мнение и аз не го разбирам...

#3358 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 09:50 PM

Ще говоря като член на този форум а не като модератор.
Престанете да се нападате на родословни и неродословни кучета.Това е клубен форум и тук повечето хора който пишат имат клубни кучета и се интересуват от клубната дейност и развитието на породата( gabipap ви го каза правилно).А на тези които кучетата нямат родословие вслушайте се в съветите на другите,никога няма да е късно да научите нещо което не знаете.В противен случай ще бъда принуден всеки който не се съобразява с клубните интереси да бъде баннат. ФОРУМА Е МЯСТО ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И НОВИ ИДЕИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПОРОДАТА В БГ,А НЕ МЯСТО ЗА СПОРОВЕ.

#3359 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:31 PM

Цитат

Ще говоря като член на този форум а не като модератор.
..........В противен случай ще бъда принуден всеки който не се съобразява с клубните интереси да бъде баннат.................

Е ти пък - хем като член, хем пък ако някой не слуша ще го БАННЕШ както се изрази. Ей това не го разбирам.
Много ме изкефи човека, как го беше казал преди да му изтриеш поста, все едно само той беше казал нещо обидно досега...... Само в няколко поста по-нагоре могата да се видят много по-грозни изказвания.  Само не ми хареса, че и той обижда KOKO_ko, но знам ли, може пък да е заслужено. Иначе направо уцели десетката.
Но факт е.... ако някой говори истината малко с по-груб тон, която обаче не е в услуга на един конкретен човек в този форум, то неговия пост почти сигурно бива изтрит. Ако човек обаче е от гилдията на ПОСЛУШНИТЕ може да говори каквото си поиска! Браво номер едно сте  :->)
Този форум престана да има смисъл откакто стана клубен! Ми има И-мейли, за таз работа, без това клуба е от 10 човека.
Влизай да обявиш някое ново кучило тук ако има и толкоз! Кво се хабим тука всички?  :-

А на gabipap, ако въпросът и беше към мен ще кажа, че аз съм от хората, които първи имаха мисленето - НИКАКВО ЗАПЛОЖДАНЕ БЕЗ ТЕСТ ЗА РАЗВЪДНА ГОДНОСТ, т.е ZTP а не някаква си импровизирана клубна проверка. Ако нещо друго ме е разбрала в онези дискусии за ZTP които водихме, значи не е разбрала нищо. Тогава не говорех за своите кучета и моите желания, а принципно и според възможностите на клуба. А иначе в Сърбия например ЗТП не се изисква, но на комшиите не им пречи да развъждат едни от най-добрите Добермани В СВЕТА. Другото което ще кажа е - ДА обучавам доберманите си (бавно, но методично и правилно) и са обучени по-добре от всички други КЛУБНИ Добермани ГАРАНЦИЯ, може би единствено Дарк не ни отстъпва! Не виждам смисъл и не намирам време да ходя по-изложби на този етап, защото не ми е само това на главата и се опитвам да си подреждам нещата по важност. Ще имате удоволствието да ни видите и на живо, тези които имате желаение - имайте търпение. И някой за 2 години сме направили за породата в България, толкова, колкото други не биха направили и за 10. Достатъчно е на този етап, че такива като нас ги ИМА. Всчико с времето си.

Поздрави на всички приятели и неприятели на Добермана!

#3360 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:44 PM

Цитат

И някой за 2 години сме направили за породата в България, толкова, колкото други не биха направили и за 10.

ти какво си направил?
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема