Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3472 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2009 - 03:08 PM

И при мен имаше такива моменти когато прибера играчката да ме отсвири.Хваща пътя и отива да си играе с нещо друго.Тогава аз пък тръгвах в обратна на неговата посока и започвах да си играя сам с топката подхвърлях си я демонстративно от ръка в ръка или я топах в земята за да може звука да го привлече.Пропуснах да кажа че въпросната играчка трябва да бъде показвана и ползвана само на разходка.През останалото време кучето не трябва да си играе с нея и дори да я вижда.Само на разходка и после я скриваш.Разбирам те че не искаш да я затваряш в клетка,но според мен няма по възпитателен метод от бокса.Върши чудеса.Отначало е много неприятно,имах чувството че кучето много се измъчва.Но с времето се успокои и тогава бях доволен че не проявявах слабост и не ставаше на неговата.Той разбра че скимтенето,драскането и тръшкането не помагат и когато аз реша тогава се излиза.Сега е съвсем различно куче и клетката я ползвам само когато го оставям сам в къщи.Защото ме гони параноя да не гризне някой кабел или да глътне някакъв остър предмет.А да и тренировките ги започнах на безлюдно място,където няма хора и животни,за да не се разсейва,рано сутрин към към 6.30-7 часа когато съмне,тогава е най концентриран и изпълнителен.А вечерната разходка вече за социализация с други кучета и хора.Вече почти не ползвам повод,излизаме от къщи с команда "на ред" и с изваждане на топката от джоба и само показване.Той се втренчва в мен и ходи до мен като от време на време избързва леко с един метър,но тогава пак му казвам "на ред" и той понякога с отскок се връща чак ми се блъска в крака.Разбира се да го прави го учих като го притеглях  отначало с повод.Ама може би вече 2 месеца не съм ползвал повода. И така много занимавка и много време,добре че работата ми го позволява.Другия вариант е както ти каза с учител,но според мен няма по добро от това ти да си го научиш,стига да го правиш правилно де ,не само да объркаш още повече животното.Ти вече си решавай сама.Пожелавам ти успех и не се съмнявам че ще се справиш.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3473 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2009 - 03:56 PM

Ще пробвам.. трябва само да помисля с каква иглачка да го правим.. тя апортира чудесно, пуска ми в ръката.. но с различните играчки- различен ентусиазъм..
Кофтито е, че нямам толкова време.. работа ли, гадже ли, куче ли, аз ли.. а и като добавим че мама я глези по цял ден.. става сложно!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3474 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2009 - 04:34 PM

"Страшно агресивен доберман" оставен от стопаните си в Сеславци.

Цитат

Докторът каза, че го дават при положение, че ще се гледа в двор. Доста е слабичък:

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3475 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 11:07 AM

Цитат

"Страшно агресивен доберман" оставен от стопаните си в Сеславци.

Цитат

Докторът каза, че го дават при положение, че ще се гледа в двор. Доста е слабичък:

тц, тц, тц, тц........ ейййй колко неграмотни хора има в таз България, божеееее..... Горките животни. Захапал го бил добермана.... Представям си как се е гаврил през целия му живот с него, за да го захапе. Кога най-после, ще отдели нашата крадлива държавица средства, за зоополиция и приюти тип "втори шанс". Недобросъвестните стопани да ходят в затвора, а животните да получават втори шанс. Животните не са виновни. Сигурен съм че това куче може да бъде перфектен домашен любимец с малко внимание и превъзпитание.
Често стигам до извода, че живеем в една крадлива, и все още тоталитарна държавица, в която няма и заченки на гражданско общество.
Ако всички, които пишем в този сайт не успеем да обединим усилията си за една такава кауза, и да представим искания и проекти по законен начин пред държавни и общински институции, значи сме много зле.... Наистина някой трябва да поведе стадото. Сигурен съм че има много свестни хора, които ще се включат.
Факт е обаче, че повечето хора не биха си мръднали и пръста, ако няма да се изкара някой лев, което е пагубно както за самите тях, така и за цялото общество.
На това безхаберие трябва да се сложи край!
Извинявам се за тоя пост, но ми писна вече да виждам изгонени, малтретирани и неразбрани домашни любимци....

#3476 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 05 February 2009 - 12:28 PM

Че и да не се е гаврил дори с кучето - едно захапване причина ли е да осъдиш "любимеца" си на смърт  :o
Баси майката .Чета днеска някъв си обезглавил децата , какво остава за куче !!! Просто нямам думи в каква лудница живеем !!!

#3477 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 01:12 PM

оффф... стига че направо...
Ами дано някой човек, който обича Доберманите и кучетата въобще да разбере, че един прекрасен приятел, чака своя втори шанс (те са много, но тук говорим за Добермана). Дано някой от тези, които искат да имат Доберман вкъщи и не държат на родословие, да отидат и да вземат това животно от там. На такова куче, ако си му приятел - умира за теб. Особено, ако му осигуриш по-добър живот от предишния който е водило. Просто няма как да ти мисли лошото... Това са митове -  пълен абсурд!
Ако имах място за още кучета, аз бих го взел с удоволствие, но уви засега нямам... Дано да се намери някой ЧОВЕК......

#3478 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 01:37 PM

Цитат

оффф... стига че направо...
Ами дано някой човек, който обича Доберманите и кучетата въобще да разбере, че един прекрасен приятел, чака своя втори шанс (те са много, но тук говорим за Добермана). Дано някой от тези, които искат да имат Доберман вкъщи и не държат на родословие, да отидат и да вземат това животно от там. На такова куче, ако си му приятел - умира за теб. Особено, ако му осигуриш по-добър живот от предишния който е водило. Просто няма как да ти мисли лошото... Това са митове -  пълен абсурд!
Ако имах място за още кучета, аз бих го взел с удоволствие, но уви засега нямам... Дано да се намери някой ЧОВЕК......
То май няма/ме много време

#3479 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 11 February 2009 - 09:48 AM

Здраввейте приятели!
Много съм щастлива днес, и бързам да споделя с вас!

Цитат

има и остатъчни пъпки, завехнали, но все пак пъпки на единия крак, които казаха лекарите, че били от алергия, и ги чакаме да се разкарат.. ама ме дразнят..

За тези пъпки д-р Влади от Добро Хрумване ни даде един лосион, с който я мажа, и вече почти ги няма- само една две останаха! А прогнозата беше, че може никога да не се разкарат! Космите по бутовете също набират дължина, благодарение на храната със сьомга, която давам на прасето, и Петнил-а, който пием за сега !

в поведението също имаме голям напредък, направо неузнаваемо е станало кучето- и послушно, и изпълнява с желание, че даже идва и като я викам, за да и се скарам.. Много съм щастлива, така ми е още по-гот да се мотая с нея и я обичам още повече :)))
Всеки ден ходим с нея някъде и си тренираме наще си команди, обаче въобще не се сещам да я снимам, че да ви я покажа :)))
User's Signature

... and through it all,

#3480 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 10:10 AM

Ти си осиновила добермана ли ?  :->)

#3481 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 10:20 AM

Цитат

Здраввейте приятели!
Много съм щастлива днес, и бързам да споделя с вас!

Цитат

има и остатъчни пъпки, завехнали, но все пак пъпки на единия крак, които казаха лекарите, че били от алергия, и ги чакаме да се разкарат.. ама ме дразнят..

За тези пъпки д-р Влади от Добро Хрумване ни даде един лосион, с който я мажа, и вече почти ги няма- само една две останаха! А прогнозата беше, че може никога да не се разкарат! Космите по бутовете също набират дължина, благодарение на храната със сьомга, която давам на прасето, и Петнил-а, който пием за сега !

в поведението също имаме голям напредък, направо неузнаваемо е станало кучето- и послушно, и изпълнява с желание, че даже идва и като я викам, за да и се скарам.. Много съм щастлива, така ми е още по-гот да се мотая с нея и я обичам още повече :)))
Всеки ден ходим с нея някъде и си тренираме наще си команди, обаче въобще не се сещам да я снимам, че да ви я покажа :)))

:blink: :blink: :blink: :yahoo: Чудесни новини,в този иначе мрачен ден.Поздравления,трудът винаги дава свойте плодове.Чак и на мен ми се стопли сърцето. :blink: :blink:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3482 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 11 February 2009 - 10:31 AM

Цитат

Ти си осиновила добермана ли ?  :->)

Не, аз си имам доберман от кучило Ф на Из Онгъл :))

За този доберман в изолатора.. не знам, мъчно ми е, но не мога да взема още едно куче, въпреки че м и е мечта по нататък да си имам още една госпожица, да са си двете с фибелина :)))
User's Signature

... and through it all,

#3483 Потребителят е офлайн   impala Икона

• Interests:dogs,dobermann and bloodhounds

Публикувано: 17 February 2009 - 02:40 AM

hello everybody!
i am from romania ,i have found your forum and i want to present my 2 dobermann
1 male:IMPALA JACK DANIELS(SCHWIMAS GHANIMA TO IMPALA X HIGHLANDER KING OF DARKNESS)
1 female:FOCUS PSYCHOTHERAPY(FEDOR DEL NASI X FOCUS LUCKY STRIKE)

#3484 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 08:20 AM

HI Impala!
put some fotos of your dobermans please.
Do they live i Bucharest?
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3485 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 09:39 AM

Цитат

HI Impala!
put some fotos of your dobermans please.
Do they live i Bucharest?
hAHAHAH - you have very bad english !!!  ;D
Impala - she wanted to ask you to put some pictures of your dogs  :blink:

#3486 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2009 - 09:43 AM

Dear kris4an,

please DO behave!
User's Signature

... and through it all,

#3487 Потребителят е офлайн   impala Икона

Публикувано: 26 February 2009 - 11:57 PM

please belive ,my english is also bad,so..............no problem!
i made one big picture with both my dogs,i think it is nice (you will decide this)!
i will also put some pictures separetlt with them
Качена снимка

#3488 Потребителят е офлайн   impala Икона

Публикувано: 27 February 2009 - 12:51 AM

i told u about my english.in my last mesage is *separetly(sorry i don't know bulgarian ,so i don't know if u have "Edit" on this forum)
so ,this is impala jack daniels

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#3489 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 27 February 2009 - 09:48 AM

Здравейте приятели!
Да ви се похвалим, Фабела вчера се разгони!
User's Signature

... and through it all,

#3490 Потребителят е офлайн   impala Икона

Публикувано: 27 February 2009 - 11:50 AM

:D :D
@AnubisA I try to translate with "google translate" but...........very funny translation :D .can u say it in english ,please?maybe i will learn bulgarian :P

#3491 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2009 - 12:30 PM

Показване на мнениетоimpala, в Feb 27 2009, 09:50 AM, написа:

:D :D
@AnubisA I try to translate with "google translate" but...........very funny translation :D .can u say it in english ,please?maybe i will learn bulgarian :P

He is saying that his dog is horny !!! :D :D :P

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема