Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3452 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 09 January 2009 - 02:08 PM

И аз съм имал подобен проблем на четвртия месец, бучката беше колкото топка за тенис и си стоя доста време. Един ден Фиф се блъсна в едно дърво  ;D и бучката изчезна за два дена. Доктор наистина ще каже най-компетентно (при нас каза нищо да не правим винаги изчезвала)

Кое не е особеНно коректно.

#3453 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2009 - 02:44 PM

разбира се че
е отида на лекар.
Даже вече бях.Питам , да споделите опита си.Доктора каза да не ги разтривап.Наистина са от инжекции
KOKO_ko наистина ти благодаря ,че ме насочи към този доктор наистина съм мн доволна само от едно ходене.
Направихме ренгенова снимка за кашлицата.На първата излезе , че има пнвмония.
За щаястие на втора излезе , друго.Общо везто ще се оправи.Дано всичко да е наред , че вече не мога без моя бебчо.Калциите знам , че не е добре да се дават , но за болно куче може ли ?? как мислите?
Инжекциите са ги били като са му рязали ушите.
кой е този вет форум??Би ли ме ориентирал?!

#3454 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 06:30 PM

http://dog.bg/forum/...board,44.0.html това е форума
какво общо има калция с лекуването на "пнвмония" или на "За щаястие на втора излезе , друго."(каквото и да е то...)?
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#3455 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 09:39 PM

И аз тва питам!Обърках се защото доктора каза ,че ще прави кръвна и тогава , ако се налаг ще се дава калции,ппосле като видч ,че е настинал даде калции.За това питам.

#3456 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 01:52 PM

Ние сме си с демодекс и не ни е до снимки  :->). В началото беше на едно място - около врата а сега има и петно до крака. Мажем се с един спирт според доктора трябва да помогне. Иначе горкия Фиф е целия в белези от съжителството си с други кучета. През живота си не се е бил а изглежда като все едно е пускан някъде на бой.

#3457 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2009 - 08:43 PM

дали е заради това, `съжителството си с др кучета` - тези белези да не са от друго. Според мен демодекс само със спирт няма да излекувате, упорито е..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3458 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 11:02 PM

Раните са си рани  ;D те са безспорни. На врата според доктора е причинена от строгия нашииник :o. А че се появи петно до крака и не е от рана вече не знам. След кожна проба му е поставена диагноза демодекс, казаха ми че по народному се казвало гъбички. А според доктора демодекса е вторично проявен след употребата на строгия нашииник и може да се разпостре. Само че не виждам как от врата ще отиде до другия край. Мисля да потърся и второ мнение.

#3459 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 11:05 PM

Цитат

След кожна проба му е поставена диагноза демодекс, казаха ми че по народному се казвало гъбички. А според доктора демодекса е вторично проявен след употребата на строгия нашииник и може да се разпостре.
  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#3460 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 10:26 AM

Цитат

Цитат

След кожна проба му е поставена диагноза демодекс, казаха ми че по народному се казвало гъбички. А според доктора демодекса е вторично проявен след употребата на строгия нашииник и може да се разпостре.
  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Много дълбокомислено мнение. Браво

#3461 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2009 - 12:00 PM

ами това което ти е казал доктора ти са пълни глупости. демодекса е вид микроскопичен кърлеж, който живее в кожата, а не гъбички! лекува се с инжекции с айвермектин, къпане с шампоан тактик, може и слагане на спот он промерис. трява да се дават и добавки за кожата и имунната система, защото демодекса се появява като се понижи имунитета и така. Твоя лекар за мен говори пълни глупости ( колкото и да съм непросветена)..
User's Signature

... and through it all,

#3462 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 02:29 PM

Цитат

демодекса е вид микроскопичен кърлеж, който живее в кожата, а не гъбички! ... Твоя лекар за мен говори пълни глупости

абсолютно вярно!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3463 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 January 2009 - 12:51 PM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,22290.....html#msg563387
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3464 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:33 PM

Цитат

Цитат

Цитат на: AnubisA в Днес в 02:52:53 pm
Тя няма да стои гладна, заради това което ти каза.. а да си помисли дали ще прави такива дивотии пак, като снощните.. аз хляб не и давам..

AnubisA  моля сподели какви дивотии прави Фабела?Grin Много ми е интересно,защото моя е невероятно диване и торбичката с белите си я носи навсякаде Grin Grin било то в къщи,в другото вкъщи,навън,в колата,в парка.Е смея да твърдя че от известно време се промени и става все по спокоен,но след много часове усилени тренировки и обучение Седни! Благодаря на този който е измислил това магическо средство-тенис топка.Когато сме с топката нищо друго няма значение.Но това е тема за друга тема. Grin Grin Кажи сега за Фабела.

AnubisA - и аз също щях да те питам какви бели е направила Фабела, че си и толкова много набрала, но в тази тема. Сподели! Мисля че ще е интересно на повечето от нас.

#3465 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2009 - 09:25 AM

Здравейте приятели, макар и с малко закъснение- за което се извинявам!

Сега ше ви разкажа за наще неволи- мойте и на фабелита!

първо кожните- освен че е с плешиви крака, има и остатъчни пъпки, завехнали, но все пак пъпки на единия крак, които казаха лекарите, че били от алергия, и ги чакаме да се разкарат.. ама ме дразнят..
Второ, на местата, където и излизаха от последните пиодермични пъпки не растат косми вече втори месец.. въпреки храната и добавките, шампоана.. Докторите казаха, че от поидерм. инфекция може да е засегнат много фоликула на косъма, и там да не поникнат никога вече косми :((
Просто се притеснявам, за това го споделям с вас..

Сега поведенчиските.. понякога си мисля, че много съм се надценила, като съм взела такова куче- с нейния инат ми е много трудно да се справям.. вкъщи говедото слуша и не прави дивотии, обаче навън..
Оня ден, в четвъртък, я гоних 3 часа и половина на студа, докато успея да я прибера вкъщи.. на инат го прави май! Научена е и на ела и на седни и на легни и на още сто неща, ама проблема е че ги изпълнява само като е на кеф.. иначе оглушава и не я интересува викам ли я, или не.. Голямо чудо е!
По принцип я разхождам с едно въже около 15 м, което е вързано на нея и се влачи, та да я хващам по- лесно.. като е с въжето на врата слуша, направо е перфектна, всички ни се възхищават какво дресирано куче имам.. ама само да се удети без въжето, става черен демон на ината и няма ни хващане ни връщане.. и с храна и с играчки пробвам, и се карам и се моля, и сериозно викам- тц!

От малка се опитвам да я уча да се подчинава и да слуша, мисля си че проблма идва от това, че майка ми си седи вкъщи, за да не седи кучето само по цял ден, и я лигави много, и и позволява всичко- от скубане и хапане, до ръзкъсване на чехли и килими. Опитах се да обесня, че не трябва така, но майка ми с и е майка ми, и не ще да ме чуе. Та си мисля, че това прекомерно разглезване е причината да е такава своенравна фабела в момента.
Ходихме и на частен учител- треньор- нищо!
Ходихме и в Сириус, прехваления- ми изгониха ни, защото казвам на кучето ЗИЦ МАМИ (то изпълнява) и защото ходи с дрехи ( не било пекинез това, че да го обличам).
Не знам какво да правя, мисля си, че малко може да се направи докота аз  се опитвам да я затягам, а мама я лигави по цял ден вкъщи...
User's Signature

... and through it all,

#3466 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 11:58 AM

Здравей AnubisA
Според мен проблемите, с които се сблъскваш са породени от това, че на кучето не му е съвсем ясно, кой кой е. Дали ТИ, дали майка ти, или пък то е шефа на бандата. Има го и този момент, че е все още младо и тепърва с много постоянство трябва да му се изяснва това. Но все пак да ти припомня, някои прости правила, които особено трябва да се спазват, когато се възпитава едно младо куче.
Кучето трябва да усеща един от членовете на семейството като водач на глутницата. Разлгеждайки йерархичната стълбица на една глутница може да се каже, че има три основни стъпала - Алфа, Бета и Гама. Предполагам си чела за това. Водача на глутницата е Алфа, Бета са всички останали членове на семейството, а чак Гама трябва да бъде кучето.
Трябва да поработите по тоя въпрос. Да се докажеш, че ти си Алфа-та във вашето семейство, а не някой друг, защото при случая когато на кучето не му е ясно кой кой е, то автоматично се опитва да стане Алфа, особено на тази възраст, когато постоянно преоткрива себе си. Това трябва да постигнеш, без насилие, а с твърдост и отстояване на това, което ти искаш до последно. На първо време се опитай да накараш другите членове на твоето семейство поне временно да я лишат от каквото и да било внимание и глезене, камо ли друг освен теб да я храни. Трябва да получава внимание от теб и то само когато ти искаш да го дадеш. Играеш с нея, когато ти искаш, а не когато тя иска. Не я пренасищаш с внимание, за да и доскучава и да очаква с нетърпение да дойде времето когато ще поиграете и ще и поговориш. През останалото време пак повтарям, вниманието от останалите членове на семейството, трябва да се сведе до минимум. Ти трябва да се превърнеш в "центъра на вселената" и в човека, през когото минава всяко едно нещо, което и доставя удоволствие, поне засега.
Други примери:
Ти ядеш първа, след това яде кучето. Не и позволяваш да се доближава до масата, когато се храниш, камо ли да я храниш от нея, когато и ти се храниш.
Минаваш през вратите (особено входната) ВИНАГИ първа, след това е кучето.
Не и позволяваш да спи до теб поне засега, защото това автоматично ви слага на едно стъпало в йерархията.
Когато минаваш отнякъде, но кучето е застанало там, не я заобикаляш, а я принуждаваш да се измести за да минеш.
Ти казваш накъде ще ходите, когато сте на разходка - не тя.
Когато става превъзбудена или агресивна към странични дразнители, веднага заставаш ДО или ПРЕД нея.
Когато играеш с нея, старай се да не я пренасищаш, за да е играта с теб нещо велико за нея.
Общо взето без много много думи, без агресия, а с решителни действия и непоколебимост трябва да покажеш на Добермана КОЙ - КОЙ Е.
Заедно с всичко това ви трябва един курс на послушание, в група, например в Сириус. Трябва да се вземете насериозно обаче и да го посещавате. За предпочитане е да започнете от самото начало. Добермана има нужда от работа, за да е спокоен и да слуша. Резултатите не закъсняват.
Това е мнението ми накратко, като не претендирам то да е професионално. Нека и други да изкажат своето мнение, защото проблема е наистина основен.
Интересно ще ми е да чуя, от хора с повече опит, конкретни техники, които се използват по време на разходка, когато Добермана отказва да се подчини, освен превантивното водене единствено на повод, докато абсолютно се изясни кой командва парада и докато постепенно се натрупа опит с различните дразнители. Това е горещо препоръчвано от много хора, с които съм говорил по темата.
Поздрави!

#3467 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2009 - 12:55 PM

Благодаря много за изчерпателния отговор, токчев!
Ще го принтна и ще то дам на семейството да се образова, защото тези неща им ги повтарям откакто е кучката в нас, ама те не ми вярват ли, що ли и си правят каквото искат с нея ( по-скоро тя с тях ) и става въпросната ситуация.
Съществен проблем е че.. кучето е да така да се каже истерично- не и ли обръщам внимание постоянно квичи неистово, трака със зъби и всякави такива дивотии, просто като истерично инатливо дете е. И за това малко по- трудно ще стане това с обръщането на внимание.. Но ще стане! Ще се опитам с всички сили да приложа постоянно твоите съвети ( защото според мен са правилни ), пък да видим какво ще стане..
Не желая да се занимавам повече с клуб сириус - тези, които познавам оттам гледат на кучетата си най- вече като на спортисти, които трява да се обучат за съзтезание.. На мен това не ми допада.. А и не ща да я уча на тези неща, които правят там, просто искам да ме слуша. С друг треньор, професионалист, не оная аматьорка, дето я намерихме миналия път съм съгласна да опитаме отново- препоръчайте някого?..
User's Signature

... and through it all,

#3468 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 01:01 PM

Цитат

А и не ща да я уча на тези неща, които правят там, просто искам да ме слуша.

:sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3469 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2009 - 01:03 PM

Цитат

Цитат

А и не ща да я уча на тези неща, които правят там, просто искам да ме слуша.

:sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:

Ясно е, че в клуба на това ги учат, но да го кажем така, за да е по ясно и да няма поводи за много смеещи се иконки- просто не искам да ме слуша по този начин. Не че е лош, супер е, но просто не ми допада.
User's Signature

... and through it all,

#3470 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 02:07 PM

Здравейте! AnubisA много съжалявам за здравословните проблени на Фабела,надявам се на скорошно пълно излекуване без остатъчни ефекти.Сега по другия въпрос.Напълно съм съгласен с казаното от tok4ev . Аз имах подобен проблем,при излизане на разходка.Не искаше да ме слуша,не идвше,бягаше от мен и сякаш ми се присмиваше колко съм бавен и не мога да го докопам,дори му ставаше все по интересна тази игра.Тогава си казах край.Ще те науча каквото и да ми коства това.Първо започнах с лишаване от внимание когато сме у дома.Никакви глезотии,лиготии и толериране на своеволия от негова страна.Никакво внимание освен когато се храним или е време за разходка.Намах възможност да му купя готов бокс,затова му сковах един от дъски и телена мрежа.Когато не е на двора или на разходка е в бокса.Той скимтеше,драскаше,обаче аз железен,никакво внимание,въпреки че отвътре направо горях от яд и ми идваше да го смачкам.И така с времето се успокои и само чакаше момента за разходка.При разходките навън при мен помогна тенис топка.Отначало го зарибявах по топката докато не започна да я иска неистово и да е готов да изпълнява каквото поискам за да я получи.Започнах отначало да я държа с дясната си ръка върху рамото за да може гледайки към нея постепенно да свикне да ме гледа в очите.На тях им е вродено да черпят информация за емоционалното ни състояние по очите и гримасите които правим.
И така започнах с просточки неща да го карам да ги прави и когато ги изпълни,получава топката,като му я хвърлям колкото мога по надалеч защото му е кеф да я гони.За да го науча да ми я донесе,ползвах и друга топка,едната разменям за другата.Може и с бонус да става това.Постепенно го карах да прави всякакви неща,седни,легни,ела тук,на място,до крака ми,на ред,превърти се, търси,играй,даже имаме и леки наченки на пълзене.Всичко това с безброй повторения и много търпение.Никакви крясъци,никакъв бой,ако не изпълни,го лишавам от топката.Или се правя на луд почвам да гледам в друга посока и му обръщам гръб,или прибирам топката в джоба.След малко повтарям пак,докато го изпълни.Няма значение колко време ти е нужно да го накараш да направи нещо,важното е да го накараш ,с многото повторения кучето се подчинява и започва все по пъргаво да работи и със кеф.И така с времето и постоянните тренировки,кучето започва да става все по добро в тази "игра"  осъзнава го и се надъхва да те слуша още повече.Тази игра си става само ваша и ставайки все по добро в нея,кучето започва само това да желае,да го караш разни неща а то да ги изпълнява,получавайки така копняното от него твое внимание.С времето спира да обръща внимание на всякакви дразнители и да иска само теб. Тогава вече ти му доминираш с интелект,отношенията ви минават на по висше ниво.Виждал съм и кучета много добре научени с бой,но тогава отношенията  са на по ниско(животинско) ниво и има опасност чувствайки се в силата си кучето да се опита да ти доминира със познатите методи(бой).Докато ако му доминираш с интелект,то ще научава всеки ден по нещо ново,ще ти се подчинява с кеф и никога няма да прекрачи границата,виждайки колко неща научава от теб и колко по високо интелектуално си от него.Иска се много работа,много повторения,железни нерви и търпение.Колкото си по спокоен и концентриран,толкова повече те слуша кучето.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3471 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2009 - 02:25 PM

Алекси, благодаря и на теб!
Това с вниманието ще го пробваме, още от днес! Аз имам голяма клетка на Савик, но не мисля да пробвам да затварям Фабела вътре- По скоро ще има игнор..
Това с играчката ми е мечтата- като извадя една играчка и да пощурее.. С какви ли не играчки пробвах.. не става, брат! Губи интерес на втория, максимум на третия път като играем с нея.. а пък ако и я прибирам или нещо такова, направо ме заебава и отива да си търси други забавления.
Интересното е, че Фабел изпълнява безпрекословно когато сме навън и въжето е вързано за нея- концентрирана е в играта и не ме изпуска от поглед, изпълнява преди още да съм казала командата.. за това и оня ден я изпуснах- беше толкова изпълнителна и старателна, че си викам- дай да и махна въжето, да не и пречи.. и като фукна да бяга.. от 20 до 23 и 30 сме се гонили из квартала..
Команди знае много, проблема е, че ги изпълнява когато си иска.. или по скоро- не изпълнява, когато не иска..
User's Signature

... and through it all,

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни