Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3701 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 17 December 2009 - 10:38 PM

еееееееее най после ги показа тия малчовци с това уникално родословие,страхотни са xb_035.gif

#3702 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2009 - 06:24 PM

Честито на ongal !:))Желаещите доберман , да обърнат внимание!!!В момента едва ли ще намерят по-добри кученца в България.Още един път честито и поздравления за добрата връзка.:)

#3703 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 02:00 AM

ongal,
найстина квалитетни бебета сте представил,
честити и живи и здрави да са ви.Дано се развият
според очакванията ви и да ви радват на подиумите!
Честито още веднъж. ae_085.gif

#3704 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 21 December 2009 - 11:15 AM

Браво, най накрая и в БГ да се появи хубаво кучило добермани!
Успех, дано да намерят най- любящите и подпходящи за тях стопани!!

Въпрос- ушиччките ще ги режете ли, или ще бъдят цели?
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3705 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:59 PM

ongal, честито за бебетата! Да са ви живи и здрави! И освен да са здрави, най-важното е да попаднат в правилните ръце!

#3706 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 23 December 2009 - 11:19 AM

ongal, и от мен честито! Да са живи и здрави бебоците и да печелят много награди! И най-вече - да случат на добри стопани.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3707 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2009 - 02:46 PM

Весели празници на всички beer.gif af_089.gif beer.gif
и ако някой си направи подърак за коледа с име iz Ongal да се похвали flagbg.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3708 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 09:04 PM

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ЧЛЕНОВЕ НА КЛУБА МНОГО ЩАСТИЕ,ЛЮБОВ И ЗДРАВЕ!
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3709 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 10:11 PM

Благодарности за пожеланията! Пожелвам на всички весело посрещане на коледните празници и напред към една по-успешна нова 2010 година!!!

#3710 Потребителят е офлайн   Alizya Asia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 10:53 PM

We wish You a merry Christmas and happy new year smile.gif

#3711 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2009 - 01:58 PM

Весела Коледа на Всички!
Marry Christmas to you and your dogs too, Tamara and Ivan!
User's Signature

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

#3712 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2010 - 01:01 AM

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на всички членове на БРДК и на всички приятели на Добермана.
Пожелавам Ви много здраве и успехи в кинологията! beer.gif

#3713 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 January 2010 - 06:44 PM

За много години на всички члинове и приятели на клъба,желая ви много здраве,любов,късмет и много успехи по изложбените подиуми,успех на всички през новата 2010 flagbg.gif

#3714 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 12:25 AM

Така.Първо-малко представяне ,за да стане ясно защо съм тук.
Винаги,каквито и кучета да сме имали през моя кратък живот,е съществувало желанието ми да имам доберман.За мен това куче винаги е било и ще бъде с най-магнетичното излъчване ,с най-невероятната осанка.Но...никога не съм се решавала да поискам(докато съм била под опеката на родителите си),нито да си взема сама или (вече)заедно с моето семейство(което ,освен мен,се състои от още двама човека,единия от които още няма метър,но успешно си отваря вратите и разглобява разни нещица).Защо?Като погледнеш това куче и просто няма как да го поставиш в графата"просто домашен любимец".Сигурна съм,че разбирате какво искам да кажа.
Та,както и да е.Решила съм,че доберман ще имам,ако ще и да се наложи да доживея до 150,т.е. независимо кога ще е това.Чрез опити,малки успехи и малки и големи фалове разбрах какви грешки съм допускала с кучетата и какви качества за развитие имам.Хмм...и тук спирам с историята,защото вече се появяват въпросите.С тях и ще продължа.Четох и тук(темичката "Доберман"освен със снимков материал ми беше полезна и с информация),и из други места из интернет за качествата,темперамента,характера на добермана.Но...недостатъчно ми е.Искам да знам ,така да се каже,от първа ръка,точно какво представлява съжителството с това куче .Това може да се каже,е въпрос номер 1.Освен полезно,ще ми бъде и особено приятно да ви прочета.

Наистина...колко точно им е голям ината?
По следващия ми конкретен въпрос с мъжа ми водехме малък спор.Или може би,не точно спор,но и в главите и на двама ни са набивани,знаете ,определени неща за точно тази порода куче.Не,не ,не става въпрос за ужасната кост в главата на кучето,която пробива мозъка и в един хубав ден биваш изяден докато спиш.Това даже няма да го коментирам.Става въпрос за т.нар."вродена,ярко изразена агресия".Наясно съм,че в миналото,когато тази порода е имала повече представители у нас,масата хора не са знаели най-елементарни неща за съжителството с куче и резултатите са налице.Тук следват още въпроси,но живо се интересувам(разбираемо вече защо) от отговора на един,а именно:
Има ли добермани,които ,макар,че са съжителствали от 3 месечна възраст(примерно) с деца просто...не ги понасят?Тук искам да внеса едно уточнение:въпростото дете не е много шумно,не е диво,не е много енергично,палаво или грубо с животните.Т.е. кучето не е тормозено постоянно,дърпано за ушите,стискано,мачкано.Не е било тормозено и в краткото си минало от деца.

Друго:разликите в характера на женския и мъжкия доберман.Има ли ги и ако да-какви са при тази порода?

Мисля ,мисля,но като че ли други въпроси на този етап не се сещам.Което е странно,защото ми се стори,че са повече,когато седнах да пиша ...

Следващо: имам голямото желание да посетя някоя изложба в София,на която да видя представители на тази порода,да се запозная с членове на клуба и други собственици на добермани .

Като заключение искам да кажа,че аз и другата ми половина още не сме решили окончателно кога ще вземем кучето(подозирам,че се повтарям :) ) .Не искам да допускам,че има възможност за въпроса "дали",но,предполагам,след дълго премисляне,вероятността за "дали" ще бъде или окончателно премахната или ще се превърне в напълно калцирано решение.

Ех,забравих...Малко поздравче от мен.Много хора не забелязват каква е "грешката" в рисунката. ;)

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#3715 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:54 AM

Здравей!
За мен съжителството с Доберман не бих могла да го опича с думи.Нямам мн време да обяснявам на дълго и на широко.По отношение на характера спрямо пола мога да кажа,че е доста относително, но все пак женските са по-дисциплинирани,по- чисти.Поне така ми изглежда като гледам чуждите.Със сигурност ,мойто е голям дивак.Относно детето няма проблем !И детето ми е доста буйно катери се отгоре му ,дърпа го,тормози го.и т.н.Aма си го търпи или се заиграват или се премества.Ох аз май от бързане не обясних както треябва!Кучето пази и се бие/ за сега / само,ако ние или детето сме застрашени и особенно детето!Ами това е в общи линии имат малко специфичен характер, който на мен лично много ми харесва.Не обичат да му дават наклон някакви др кучета дали да игра или не с тях,Надува се smile.gif Дано да ъсм ви била полезна и да съм допринесла поне малко за вашето решение и особенно ,ако е било в полза на тази прекрасна порода!!!

#3716 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 10:11 AM

kitana, здравей и добре дошла сред любителите на породата Доберман. ae_085.gif

Първо ще си позвля да цитирам един коментар от друг форум ab_041.gif

"По-емоционалните собственици на добермани са склонни да му приписват мистичен характер Това не е куче, в него е прероден човек!. Вярно е, че за всеки стопанин, влюбен в кучето си, неговото куче е най-куче, но доберманът в това отношение е издигнат в култ. Невероятна преданост, себеотдаване, жертвоготовност, смелост, интелект, способност за възприемане ще кажете, че с повечето породи е така. И вероятно ще бъдете прави. Но не спорете със собствениците на добермани те никога няма да приемат, че по всички тези характеристики има куче, равно на техния любим доберман.
Елегантен силует, почти на египетска хрътка, силен и бърз, доберманът си е спечелил симпатиите, както на най-взискателните специалисти, така и на обикновените любители на кучета.
Доберманът е куче средно по размери, силно и мускулесто. Благодарение на елегантните линии на тялото му, на гордата му стойка, на темпераментния му характер и решителния му поглед, той отговаря на идеалната фигура за куче."

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

В отговор на единият въпрос относно отношението към децата, ще кажа, че добермана преди всичко е семейно куче и би дал живота си за семейството, ако той самия е възприеман и възпитаван като част от него. В дома той става изключително внимателен, кротък, мил, забавен и винаги готов да угоди на своите стопани. Ако кучето се гледа с любов то отвръща със същата но много по-силна и никога не би посегнало на стопаните. Всичко друго са митове. Това за неконтролируемата агресия е тръгнало от хора, които хабер си нямат в отглеждането на кучета. Същите тези хора считат, че за да бъде надежден защитник едно куче, то трябва да е много агресивно към всички освен към шефа си. Напротив - надеждният защитник е УРАВНОВЕСЕНОТО, СОЦИАЛИЗИРАНО и след това ОБУЧЕНО куче. Такъв всъщност трябва да бъде Добермана.

А относно въпроса мъжко или женско мога да кажа, че много хора ще кажат, че няма разлика и ще излъжат. Пределно ясно е, че разликата е огромна. Женската става по-привързана към семейството, а освен това много по-лесно се обучава. Мъжките определено са по-мощни и по-красиви, но изискват повече работа и подход, за да бъдат хем весели и щастливи домашни любимци, хем напълно подчинени на семейството и водача. На разходка, ако кучето не е перфектно обучено от малко, много по-лесно и безпроблемно се разхожда женска отколкото мъжки. и т.н. Казвам го и от личен опит като човек, който има две женски и едно мъжко куче.
Изхождайки от това можете да си правите изводите какво куче искате. ae_085.gif

П.П. Може би ще участваме на изложба през Февруари в София. Може да се видим там
Поздрави!

#3717 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 10:26 AM

Тъй като ме вълнуват същите неща като китана, следя с интерес темата и съм благодарна за всяко включване! ae_085.gif

П.П. Китана, каква е уловката в картинката - да не би вътрешното ухо да е обърнато наобратно (нереално) или е твърде слабата долна челюст?
User's Signature

Качена снимка

#3718 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 10:37 AM

Ехее, къде я видяхте тази слаба долна челюст. Кучето е нарисувано със затворена уста. И ушите са много добре smile.gif Рисунка е и има художествен елемент все пак ae_085.gif

#3719 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 10:49 AM

Много се радвам на отговорите на всички ви.Топло посрещане.Усещам,че ще се задържа задълго тук. ab_041.gif
Токчев,вярно е за добермана и култа. :) Това куче просто се различава от всички други.

Имам въпрос към Parusheva-кучето ли беше първо,или детето? Да са ти живи и здрави и двамата.Сигурно е голяма радост у вас.

Окончателно съм убедена,че кученцето,живот и здраве да го вземем,ще е женско.И тук въпрос-как се справяте с разгонванията и бездомните кучета навън?Как реагира тя,когато е така притеснявана от тях в този период?

Поддържане на козината и кожата:видях в тази тема един проблем на протрити лакти.Ако кучето лежи на мекичко(както ще е при нас-килими),това може да бъде избегнато предполагам?
Какво е необходимо за поддържането на хубава и здрава козина освен консумацията на качествена храна?

Тъй като не мога да издържа,ще ви кажа каква е уловката.Тази рисунка съм я оставила така,въпреки,че мога да я поправя . ab_041.gif Уловчицата е,че .....носа е бял.

Ще проуча как стоят нещата с тази изложба през февруари(който,о,прекрасно!наближи съвсем).Ще ми бъде много приятно да се срещна с вас.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#3720 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 11:09 AM

Първо беше детето.Тогава беше на 3.Сега е на 4. Кучето ми вече е на година и два -три месеца.При мъжките др кофти, което е ,че са постоянно разгонени.Въпреки,че моя не се е побъркал още съвсем.Ама съм чувала и виждала мъжкари дето нямат озъптане.Така лесно може да се продтиш с кучето си!За козина Хубава храна-това е достатъчно.За лактите нищо не можеп да направиш>Маето спи в леглото и пак има малко липси на тия места.Това е от мен сега.На бързо,че все пак съм на работа!!

Поздрави!

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема