Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3741 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2010 - 10:25 AM

Така като ви чета и почвам да проявявам леееекинко нетърпение. ab_041.gif

И на мен ми се ще да се появи Токчев и да пише и за мъжки,и за женски.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#3742 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 02:37 PM

Цитат(alexy @ Feb 11 2010, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Тук в Търново има един парк,който всеки нарича "кучешкия".Няма стопанин на мъжкар който да не се притеснява от Меджик.Няма куче което да не може да прегази с лекота.....

Това звучи ужасяващо, ако не се уточни, че Меджик по принцип е доста толерантен към по-дребните и беззащитни мъжкари и въобще не им обръща внимание дори и да лаят и да се държат заплашително към него. Най-много да им помърмори и той с едно две леки изръмжавания ако са много досадни. Проблеми с него имат едрите мъжкари, които са му в категорията. Никога обаче не е нахапвал куче, освен един мъжки, за който всички казват, че тормози всички кучета в парка - и мъжки и женски. Както казва alexy в повечето случаи на Меджик не му се налага да хапе.... отсреща просто се предават. Особен опит имаме с мъжки немски овчарки. Затова мъжкия си е по-голяма отговорност при разходките. Внимателно преценяване кога на повод, кога не... и постоянен контрол. Понякога и женски има трудни в това отношение, но като цяло по-рядко се среща. А Добермана по принцип е доминантно куче и не може да се очаква особено от един мъжки Доберман да се държи като балерина пред заплахата на конкуренцията... smile.gif

Като казвам доминантно куче дано не объркам с това някой начинаещ собственик на Доберман и да започне във всяка ситуация да вижда опит за доминация и оспорване на лидерството в домашната глутница и оттам да си развали насила отношенията с кучето, в опити да коригира доминацията. В това отношение Добермана е изключително лесен. С любов и толерантност от страна на собственика Добермана с превръща в най-привързаното към семейството куче. Ясно осъзнава и оценява всички жестове от страна на стопаните.

Иначе за разгонването смятам, че не е много коректно да се разхожда разгонена женска на място където после се разхождат и много други кучета. Не е етично към собствениците на мъжки кучета. И затова аз не го правя и си търсим места за разходки където не се разхождат други кучета.
Когато се разгони някое от моите момичета, в къщи ги държа разделени от Меджик. По време на разгонването, което по принцип трае 20-22 дена най-важните са 5-6 дена, които са апогея на разгонването и настъпват след първите десетина дни от разгонването. Тогава мъжките започват да преследват и се опитват да се докопат с всички средства до женската. Меджик например дори отказва да яде през тези дни и почти не спи. На женската поведението не се променя много, в смисъл да си търси тя мъжкия, освен че през тези важни 5-6 дена ако ги пусна заедно тя веднага отива при него и започва да му се гъзи. През останалото време го гони, а и той не напира много. И все пак реакцията до голяма степен зависи и от конкретното куче. Но при всички случаи не е болка за умиране. Свиква се... smile.gif

#3743 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 03:53 PM

моля да ме извините, че се намесвам така в разговора, но леко се притесних с това "газене" ... Доберман да гази тоя и оня ud_009.gif ... май не е точно нормалното поведение за тази порода. Доберманите са малко ъъъ... "надути" и разни там други кучета въобще не са повод за отклоняване на вниманието от любимия стопанин и играта с него. Е, ако дойде да се заяжда нещата са съвсем други. И въпреки това мнението на стопанина трябва да тежи. Ако каже "не" - бие се отбой.

Моля не оставяйте женската разгонена "да се спасява сама". Никакъв шанс за успех. Пазете се. С много внимание и пръчка. Здрава пръчка.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#3744 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 05:52 PM

принципно си права. НО представи си една ситуация на място около 300 м. диаметър и на него 20 кучета, половината мъжки, които обаче помежду си се познават добре, защото ежедневно са заедно (с добре познати и ние нямаме проблем) - пуснати да си "играят". В такава ситуация едно доминантно мъжко куче реагира силно на дразнители като приближаващи непознати и едри мъжки кучета. Иначе идеята ти е много вярна - Добермана и стопанина. Така и трябва да бъде. Но на практика това го постигам перфектно с женско куче, а с мъжко при условия на някои дразнители е по-трудно. Ако погледнеш реално, въобще не е нетипично възрастен мъжки Доберман да се сбие с друг възрастен мъжки от неговия калибър. Отделен е въпроса при какви условия ще се случи и до каква степен контакта със стопанина ще окаже влияние на развръзката. Ако говорим за кастрирани мъжки е съвсем друго положението. И никой не казва "гази наред". Ако трябва да съм точен, на такива места за разходка, моя мъжки е на повод, и до мен. И въпреки всичко има досади, които се бутат....

#3745 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 06:01 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Обаче как един израз "да не може прегази",дори неволно си променя смисъла и граматиката с всеки пост. wb_052.gif6

П.П.Грахче,трябва да видите моя Фантом,за какво диване става въпрос.Доберман с"шило в задника".Само ходи и се перчи и ако някой му изръмжи се сбива.Изтървана работа! xb_035.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3746 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 06:09 PM

Цитат(alexy @ Feb 12 2010, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
П.П.Грахче,трябва да видите моя Фантом,за какво диване става въпрос.Доберман с"шило в задника".Само ходи и се перчи и ако някой му изръмжи се сбива.

и това въпреки, че винаги предпочита да играе с теб вместо да се занимава с другите кучета.... smile.gif

#3747 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 06:11 PM

Плюсовете в полза на женското куче нарастват за мен.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#3748 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 06:18 PM

Затова едно време един мъдър сърбин казал:"Възрастен мъжки доберман навън,САМО НА ПОВОД"
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3749 Потребителят е офлайн   Sad But True Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 04:49 PM

Здравейте,
Първо да се представя. Казвам се Стоян и съм брат на Garo.
Понеже и двете семейства сме под един покрив (моето и нейното), от както взеха малкия беладжия, вкъщи е нон-стоп купон. Не съм спортен тип, но вече практикувам много нови спортни дисциплини, любимата ми е "опазване на чиния с ядене от малко диване", защото ако не я пазиш съдържанието бива, буквално, засмукано......
Другата ми любима дисциплина е "ранно сутрешна отбрана, в полузаспало състояние, от малък дивак, който е влетял в стаята с цел гризане на квото му попадне ( най-вече уши). Там става голяма веселба.....
Мога да говоря още, но едва ли ще викажа нещо ново....
Поздрави
Стоян

#3750 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 February 2010 - 06:49 PM

Цитат(alexy @ Feb 12 2010, 04:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Затова едно време един мъдър сърбин казал:"Възрастен мъжки доберман навън,САМО НА ПОВОД"

Много лоша реклама направихте на породата,много хора ще го приемат като мъжкар ли е звяр е,аз не мисля така всяко куче е с индивидуален характер не можеш да съдиш за цялата порода от видяното от едно две кучета и то баща и син,аз не мога да изкажа компететно мнение но от това което съм видял не мисля че всеки мъжкар е злобар ea_103.gif .
Мога да дам пример с моята женска която беше като малка страхлива след това стана много агресивна но в момента си слуша много и за борба не може да стане дума,борба само за да се защити не и да нападне.
Но иначе ако пак трябва да избирам какво да си взема мъжко или женско пак ще избера женско,те наистина са по любеобвилни и по послушни ae_085.gif

#3751 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 07:16 PM

Е,сега,едва ли някой ще сбърка доминантността със злоба. smile.gif А тези,които го направят,имат доста по-голям проблем и "дупки" в знанията. ae_085.gif

User's Signature

#3752 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 February 2010 - 07:22 PM

доминантно куче трудно се командва,това нали го знаеш md_064.gif
ето тук човека ще разкаже някои неща за доминантното поведение http://video.google....85827312960989#
ако изпитвате проблем с превода свиркайте ще ви го кача някаде преведено

#3753 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 07:25 PM

Мммда,имам малка представа. smile.gif
Но пак не става въпрос за злоба.Е,ако не използваме думата в смисъла на "спортен хъс". ab_041.gif

User's Signature

#3754 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2010 - 11:42 PM

Като собственик на 2 годишен, мъжки доберман, тежащ 48 килограма, ви казвам- НИКАКВИ РИСКОВЕ С ДРУГИ МЪЖКИ КУЧЕТА НАД 8 МЕСЕЦА. Аноар ми се подчинява безусловно, но ако му изръмжи друг мъжкар, веднаге го поставя на място. Не сме имали инциденти, защото внимавам много.Добермана не е за слаб човек!!!Иначе с хора няма никакъв проблем:))))))))))))За кученца бебета също:)))))))))

#3755 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2010 - 07:28 PM

Цитат(oppaaa @ Feb 15 2010, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
доминантно куче трудно се командва,това нали го знаеш md_064.gif

Аз пък знам, че доминантното куче е най-добро за работа по системите на SchH, IPO, и останалите свързани с полицейската работа. И всеки състезател и треньор също го знае.
С такова куче трудностите са в раздел послушание, АКО е сбъркан подхода и се правят опити за физическа и негативно емоционална доминация над кучето вместо в обучението да се подходи с позитивна мотивация, която избягва конфликта с кучето и появата на нежалана реакция на отбягване при изпълнение на командите. За мен подтиснато, но послушно куче, въобще не е добро куче...!
А съвсем отделен е въпроса, че едно служебно куче, не се учи да си играе с другите кученца... На това се учи домашния любимец с единствената цел стопанина да мързелува по време на разходките и в същото време да няма проблеми с останалите кучета. Доколко обаче едно възрастно, доминантно, едро, мъжко куче може да се научи да не е нащрек покрай друг ПОДОБЕН екземпляр е съвсем друг въпрос. Това могат да го кажат хора, които са имали такова куче. Аз лично съм виждал и доста знайни, и добре обучени, мъжки представители на породата да се нахвърлят един върху друг, при скъсяване на дистанцията по време на съденето в ринга, на голямо състезание. И съм го виждал не веднъж... Дори ще дам един пример с IDC Sieger-a за 2007 - Tаhi Reme Diablo, който е убил по време на "игра" полубрат си Tahi Reme Tornado, с когото иначе бил израстнал от малък... и това дори не е особеност на мъжките конкретно от тази породата, а на доста породи от едрите. В парка за който alexy говореше, редовно стават кавги между мъжки, хем и познати, представители на най-различни едри породи от уж "кротките", и ги спасява само това, че нямат силата и хъса на Добермана, иначе да са се изпотрепали, каквито са им "отговорни" стопаните.
Затова и направих ясно и безпристрастно разграничение на част от особеностите в поведението на мъжкия и женския Доберман, използван в ролята му на обикновен домашен любимец. Мисля, че един интелигентен човек, не би търсил смисъл между редовете, а ще разбере точно това, което е казано, и ще си направи преценка колко опит има и с какво куче би могъл да се справи така че хем и той, хем и кучето да е щастливо.

П.П. На кой му пука за реклама... Аз лично най много искам куче от тази порода да не попада в ръце на незнаещи, неучещи и неможещи. А който знае, може, интересува се, и има желание, на него реклама не му е необходима.

#3756 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 01:31 AM

Моя опит с доберман и въобще с кучета е много малък и приемам всякаква градивна критика от всеки с по голям опит от мене,но от това което съм видял с доминантно куче трудно се работи,а съм виждал не едно и не от една порода.
А относно рекламата на мен ми пука защото искам да променим негативното мнение на хората към породата,за това и държах да направим задължителен изпит за да може кучетата да се социализират,а точно от социализацията им зависи поведението в парка и по улицата,а там са тези които не знаят не учат и нямат желание защото са чули от дядо,баба,мама и тати че това е ......................... не искам да пиша как го описват на мен когато разберат че не е това за което са слушали.

П.П.не се заяждам,а изказвам мнение към човек които се е заинтересувал ae_085.gif

Поздрави на всички и очаквайте скоро да ви зарадвам dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif

#3757 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 10:10 AM

Цитат
Като собственик на 2 годишен, мъжки доберман, тежащ 48 килограма,

лелее много бе:))
мойто в момента е към 35-37 и ми се вижда огромно, и трудно го удържам, а тия 50 кила не си ги представям направо :))
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3758 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 10:15 AM

Вярно е,че са много.Аз тежа само с 6-7 отгоре. ab_041.gif
Ораааа , с какво ще ни зарадваш?Как ми се иска и аз да зарадвам близките скоро wub.gif
User's Signature

#3759 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:28 AM

Аз ще се включа много на бързо, защото в момента съм на работа.
Опа, социализацията е най-малкият проблем за кучето. С нея можеш да рпиключиш още в 8-9 месец и тя е важна само за отношението на кучето към хората. Социализация в глутницата (кучешката) НЯМА как да има. Токчев вече нееднократно е споменавал, че при кучетата си има йерархия която се спазва, а лидерското място се извоюва и това става само с бой, ако нито едно от двете кучета не отстъпят. Социализацятат ти приключва преди една година, проблемите с борбата с другите кучета започват селд навършена година.
Обучението и послушанието е много по-сериозно и изисква много повече работа отколкото социализацията. Доберман е работна порода и има страхотни качества на работно куче, така че определено си заслужава да се обучава доберман, дори и да си го гледаш като домашен любимец и да нямаш мераци за ИПО и Шутц Хунд.
Относно изказването, че с доминантно куче се работи трудно- това е пълната глупост. С доминантно куче се работи трудно, ако тръгнеш да го пречупваш при послушание и използваш негативна мотивация. Най-доминантните кучета са и най-интелигентните. Именно зареди това те се борят за водачеството в глутницата. Именно и зареди това, те се поддават най-лесно на обучение. Ако подхода е правилен и кучето ще изпълнява всяка команда със страхотно желание. Даже всяко следващо изпълнение ще е по-добро от предишното, за да те зарадва и да получи своята похвала. За доберман собственика е всичко и той е много по-обичан, когато кучето знае, че ти го обичаш и не го насилваш и подтискаш. Доберман си знае мястото и че стопанина е над него и няма да иска да го измества, защото знае, че ти го обичаш и часовете които прекарва с теб са добри и изпълнени с положителни емоции.

Това е от мен. Само някой да не помисли, че ми е лош това заради изказването това е пълната глупост. Просто исках да изкажа експресивно несъгласието ми с това твърдение.

И да отправя един призив- работетееееее. Май месеч ще се видим на БХ. Димо е готов, но май за сега е само той. Хайде да му направим поне малко конкуренция в работата с кучето, че да не вземе да изгуби форма.....

Йордан Попов
User's Signature

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

#3760 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 12:08 PM

Много искам да ме обедите по някъв начин че доминантното куче е по умно и работи по добре но искам да го видя с очите си защото до сега съм виждал обратното,доминантното куче особенно в група не може да работи то е разсеено от околните и мисли точно за това да си поддържа мястото в ерархията,а особенно ако има и непознато куче на което не си е показал зъбите

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни