Доберман
Публикувано: 17 December 2009 - 10:38 PM

Публикувано: 21 December 2009 - 11:15 AM
Успех, дано да намерят най- любящите и подпходящи за тях стопани!!
Въпрос- ушиччките ще ги режете ли, или ще бъдят цели?

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 23 December 2009 - 11:19 AM

Публикувано: 23 December 2009 - 02:46 PM

и ако някой си направи подърак за коледа с име iz Ongal да се похвали

Публикувано: 26 December 2009 - 01:58 PM
Marry Christmas to you and your dogs too, Tamara and Ivan!

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 01 January 2010 - 06:44 PM

Публикувано: 22 January 2010 - 12:25 AM
Винаги,каквито и кучета да сме имали през моя кратък живот,е съществувало желанието ми да имам доберман.За мен това куче винаги е било и ще бъде с най-магнетичното излъчване ,с най-невероятната осанка.Но...никога не съм се решавала да поискам(докато съм била под опеката на родителите си),нито да си взема сама или (вече)заедно с моето семейство(което ,освен мен,се състои от още двама човека,единия от които още няма метър,но успешно си отваря вратите и разглобява разни нещица).Защо?Като погледнеш това куче и просто няма как да го поставиш в графата"просто домашен любимец".Сигурна съм,че разбирате какво искам да кажа.
Та,както и да е.Решила съм,че доберман ще имам,ако ще и да се наложи да доживея до 150,т.е. независимо кога ще е това.Чрез опити,малки успехи и малки и големи фалове разбрах какви грешки съм допускала с кучетата и какви качества за развитие имам.Хмм...и тук спирам с историята,защото вече се появяват въпросите.С тях и ще продължа.Четох и тук(темичката "Доберман"освен със снимков материал ми беше полезна и с информация),и из други места из интернет за качествата,темперамента,характера на добермана.Но...недостатъчно ми е.Искам да знам ,така да се каже,от първа ръка,точно какво представлява съжителството с това куче .Това може да се каже,е въпрос номер 1.Освен полезно,ще ми бъде и особено приятно да ви прочета.
Наистина...колко точно им е голям ината?
По следващия ми конкретен въпрос с мъжа ми водехме малък спор.Или може би,не точно спор,но и в главите и на двама ни са набивани,знаете ,определени неща за точно тази порода куче.Не,не ,не става въпрос за ужасната кост в главата на кучето,която пробива мозъка и в един хубав ден биваш изяден докато спиш.Това даже няма да го коментирам.Става въпрос за т.нар."вродена,ярко изразена агресия".Наясно съм,че в миналото,когато тази порода е имала повече представители у нас,масата хора не са знаели най-елементарни неща за съжителството с куче и резултатите са налице.Тук следват още въпроси,но живо се интересувам(разбираемо вече защо) от отговора на един,а именно:
Има ли добермани,които ,макар,че са съжителствали от 3 месечна възраст(примерно) с деца просто...не ги понасят?Тук искам да внеса едно уточнение:въпростото дете не е много шумно,не е диво,не е много енергично,палаво или грубо с животните.Т.е. кучето не е тормозено постоянно,дърпано за ушите,стискано,мачкано.Не е било тормозено и в краткото си минало от деца.
Друго:разликите в характера на женския и мъжкия доберман.Има ли ги и ако да-какви са при тази порода?
Мисля ,мисля,но като че ли други въпроси на този етап не се сещам.Което е странно,защото ми се стори,че са повече,когато седнах да пиша ...
Следващо: имам голямото желание да посетя някоя изложба в София,на която да видя представители на тази порода,да се запозная с членове на клуба и други собственици на добермани .
Като заключение искам да кажа,че аз и другата ми половина още не сме решили окончателно кога ще вземем кучето(подозирам,че се повтарям :) ) .Не искам да допускам,че има възможност за въпроса "дали",но,предполагам,след дълго премисляне,вероятността за "дали" ще бъде или окончателно премахната или ще се превърне в напълно калцирано решение.
Ех,забравих...Малко поздравче от мен.Много хора не забелязват каква е "грешката" в рисунката. ;)

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 22 January 2010 - 09:54 AM
За мен съжителството с Доберман не бих могла да го опича с думи.Нямам мн време да обяснявам на дълго и на широко.По отношение на характера спрямо пола мога да кажа,че е доста относително, но все пак женските са по-дисциплинирани,по- чисти.Поне така ми изглежда като гледам чуждите.Със сигурност ,мойто е голям дивак.Относно детето няма проблем !И детето ми е доста буйно катери се отгоре му ,дърпа го,тормози го.и т.н.Aма си го търпи или се заиграват или се премества.Ох аз май от бързане не обясних както треябва!Кучето пази и се бие/ за сега / само,ако ние или детето сме застрашени и особенно детето!Ами това е в общи линии имат малко специфичен характер, който на мен лично много ми харесва.Не обичат да му дават наклон някакви др кучета дали да игра или не с тях,Надува се

Публикувано: 22 January 2010 - 10:11 AM

Първо ще си позвля да цитирам един коментар от друг форум

"По-емоционалните собственици на добермани са склонни да му приписват мистичен характер Това не е куче, в него е прероден човек!. Вярно е, че за всеки стопанин, влюбен в кучето си, неговото куче е най-куче, но доберманът в това отношение е издигнат в култ. Невероятна преданост, себеотдаване, жертвоготовност, смелост, интелект, способност за възприемане ще кажете, че с повечето породи е така. И вероятно ще бъдете прави. Но не спорете със собствениците на добермани те никога няма да приемат, че по всички тези характеристики има куче, равно на техния любим доберман.
Елегантен силует, почти на египетска хрътка, силен и бърз, доберманът си е спечелил симпатиите, както на най-взискателните специалисти, така и на обикновените любители на кучета.
Доберманът е куче средно по размери, силно и мускулесто. Благодарение на елегантните линии на тялото му, на гордата му стойка, на темпераментния му характер и решителния му поглед, той отговаря на идеалната фигура за куче."

В отговор на единият въпрос относно отношението към децата, ще кажа, че добермана преди всичко е семейно куче и би дал живота си за семейството, ако той самия е възприеман и възпитаван като част от него. В дома той става изключително внимателен, кротък, мил, забавен и винаги готов да угоди на своите стопани. Ако кучето се гледа с любов то отвръща със същата но много по-силна и никога не би посегнало на стопаните. Всичко друго са митове. Това за неконтролируемата агресия е тръгнало от хора, които хабер си нямат в отглеждането на кучета. Същите тези хора считат, че за да бъде надежден защитник едно куче, то трябва да е много агресивно към всички освен към шефа си. Напротив - надеждният защитник е УРАВНОВЕСЕНОТО, СОЦИАЛИЗИРАНО и след това ОБУЧЕНО куче. Такъв всъщност трябва да бъде Добермана.
А относно въпроса мъжко или женско мога да кажа, че много хора ще кажат, че няма разлика и ще излъжат. Пределно ясно е, че разликата е огромна. Женската става по-привързана към семейството, а освен това много по-лесно се обучава. Мъжките определено са по-мощни и по-красиви, но изискват повече работа и подход, за да бъдат хем весели и щастливи домашни любимци, хем напълно подчинени на семейството и водача. На разходка, ако кучето не е перфектно обучено от малко, много по-лесно и безпроблемно се разхожда женска отколкото мъжки. и т.н. Казвам го и от личен опит като човек, който има две женски и едно мъжко куче.
Изхождайки от това можете да си правите изводите какво куче искате.

П.П. Може би ще участваме на изложба през Февруари в София. Може да се видим там
Поздрави!
Публикувано: 22 January 2010 - 10:26 AM

П.П. Китана, каква е уловката в картинката - да не би вътрешното ухо да е обърнато наобратно (нереално) или е твърде слабата долна челюст?

Публикувано: 22 January 2010 - 10:49 AM

Токчев,вярно е за добермана и култа. :) Това куче просто се различава от всички други.
Имам въпрос към Parusheva-кучето ли беше първо,или детето? Да са ти живи и здрави и двамата.Сигурно е голяма радост у вас.
Окончателно съм убедена,че кученцето,живот и здраве да го вземем,ще е женско.И тук въпрос-как се справяте с разгонванията и бездомните кучета навън?Как реагира тя,когато е така притеснявана от тях в този период?
Поддържане на козината и кожата:видях в тази тема един проблем на протрити лакти.Ако кучето лежи на мекичко(както ще е при нас-килими),това може да бъде избегнато предполагам?
Какво е необходимо за поддържането на хубава и здрава козина освен консумацията на качествена храна?
Тъй като не мога да издържа,ще ви кажа каква е уловката.Тази рисунка съм я оставила така,въпреки,че мога да я поправя .

Ще проуча как стоят нещата с тази изложба през февруари(който,о,прекрасно!наближи съвсем).Ще ми бъде много приятно да се срещна с вас.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 22 January 2010 - 11:09 AM
Поздрави!