Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3781 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 02 March 2010 - 11:41 AM

не знаех ,че има монопол при доберманите ab_041.gif може и да имат сръбски родословия знае ли човек, засега си имат повечето нови стопани и никой не пита за родословия .може и да не им харесва кинологията в бг. на хоратаaf_089.gif
User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#3782 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:45 AM

имам 4 бр.сръбски добермана от добри и известни линий които едва ли ще влязат в монопола,твърдо не те са за охрана и да радват стопанина си wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#3783 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:45 AM

Цитат(Грахче @ Mar 2 2010, 06:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
дори децата вече не разпознават добермана като порода.

Много правилно!!!Наричали са ни хрътка,питбул,вълк,ротвайлер как ли не.Става въпрос за децата,иначе възрастните знаят,понеже породата беше доста разпространена преди 15-20 години,заедно с Колито,Ирландския Сетер и така наречените болонки.Ама при които го разпознаят,несъмнено следва въпрос:Какво ще го правиш като стане на седем?? zz_216.gif Викам ще го качвам при мен в леглото,че да съм му подръка!!
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3784 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:48 AM

Цитат(alexy @ Mar 2 2010, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Грахче @ Mar 2 2010, 06:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
дори децата вече не разпознават добермана като порода.

Много правилно!!!Наричали са ни хрътка,питбул,вълк,ротвайлер как ли не.Става въпрос за децата,иначе възрастните знаят,понеже породата беше доста разпространена преди 15-20 години,заедно с Колито,Ирландския Сетер и така наречените болонки.Ама при които го разпознаят,несъмнено следва въпрос:Какво ще го правиш като стане на седем?? zz_216.gif Викам ще го качвам при мен в леглото,че да съм му подръка!!

а с каска ходи ли да не му се разбяга мозъка, има много изцепки за тази порода иначе са супер кучета wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#3785 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 March 2010 - 03:14 PM

Цитат(дани @ Mar 2 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не знаех ,че има монопол при доберманите ab_041.gif може и да имат сръбски родословия знае ли човек, засега си имат повечето нови стопани и никой не пита за родословия .може и да не им харесва кинологията в бг. на хоратаaf_089.gif

Няма монопол при доберманите. Просто това е клубен форум и си има някакви правила. Всеки е добре дошъл, може да представи кучето си и да сподели опит. Но - ако кучето не е клубно, меко казано не е етично да представяме тук кучило. Ако кучетата ви са родословни и искате да ги развъждате в България - ами има си правила. Ще добавя и, че тези правила са залегнали в законите (ЗЗЖ и ЗВМД), а не си ги е измислил, примерно, председателя на клуба.
И за да не ме упрекнете, че се заяждам или имам нещо срещу вас - само ще отбележа, че все още не съм член на БРДК, в момента не гледам Доберман, а източноевропейска овчарка, но Доберман е любимата ми порода и искам тя да се развива (качествено и без компромиси) в България.
P.S. Сега видях, че продаваш и сетери. Явно или въдиш, или внасяш кучета на килограм. Е, ако е така - имам нещо срещу теб и смятам, че не си за този форум. Без извинения.

А сега - за сайта smile.gif Има много полезна информация и като идея и оформление много ми допада. Но... и на мен са ми много ситни буквичките, и бих предпочела повече позитивизъм. Защо не качите снимки, които са качвани тук? Има прекрасни - особено тези от разни срещи на клуба. И друго - това заглавие на галерии "Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата). Не може ли да се промени това заглавие във "Вижте разликите" или нещо подобно? И още - може да се добави раздел за обучение - къде и как.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3786 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 06:52 PM

Цитат
"Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата).

напълно подкрепям, срамно е да НЕ се грижиш за кучето си, да го изоставиш и да го тормозиш. Не може да е срамно, когато обичаш и полагаш добри грижи за каквото и да е било куче. Това ще отблъсне и обиди всички добри хора, които гледат кучета без произход и със сигурност няма да ги накара да си вземат родословен доберман.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#3787 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:37 PM

Явно не можете да разберете за какво става на въпрос в този сайт,въпреки че е написано в самото начало с каква цел е създаден сайта.
Цитат
Главната цел на този сайт е да популяризира породата Доберман-такава,каквато е описана тя в породния стандарт.Статиите и галериите са използвани в подкрепа на клубните събития и чистопородното развъждане в България.

"Зала на срама" е създадена с идеята да се види разликата между породните(с родословие) и нечистопородните кучета.
Цитат
Тези снимки са на НЕРОДОСЛОВНИ"добермани" от БЪЛГАРСКИ сайтове за безплатни обяви

Срамното според създателя,е не това,че съществуват такива неродословни добермани,а че техните собственици представят тях и техните кученца за "чистокръвни" и "елитни" за сметка на клубните кучета.Те ги развъждат и продават като добермани.Именно така в България е дълбоко насадена представата за Добермана като опасно куче и убиец на собствениците си.Затова децата,и не само те,не познават породата,защото тези нечистокръвни "представители" на породата са много разнородни като екстериорен тип и поведение.
Именно затова след "зала на срама" са сложeни няколко големи галерии със снимки на Добермани,да се види тяхната еднотипност(в съответствие със стандарта на породата).

А що се отнася до предложения раздел за обучение,в стандарта е написано,че кучето не трябва да бъде агресивно към непознати хора и кучета и в Теста за развъдна годност е подробно описано какво поведение трябва да има Добермана-без проява на агресия и страх,уравновесено във всякаква ситуация.

#3788 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:29 AM

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ !!! flagbg.gif
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#3789 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 11:40 AM

ongal, това са лични мнения, с които вие ще се съобразите само ако ги намерите за полезни и целесъобразни.
Поздрав!
User's Signature

Качена снимка

#3790 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 11:43 AM

На мен много ми хареса сайта.Хареса ми и залата на срама.Едно голямо систематизирано,илюстрирано обяснение защо е по-добре да се взимат родословни ,хубави кучета.Прекрасно . ae_085.gif
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#3791 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 12:53 AM

Цитат(gabipap @ Mar 2 2010, 01:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(дани @ Mar 2 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Няма монопол при доберманите. Просто това е клубен форум и си има някакви правила. Всеки е добре дошъл, може да представи кучето си и да сподели опит. Но - ако кучето не е клубно, меко казано не е етично да представяме тук кучило. Ако кучетата ви са родословни и искате да ги развъждате в България - ами има си правила. Ще добавя и, че тези правила са залегнали в законите (ЗЗЖ и ЗВМД), а не си ги е измислил, примерно, председателя на клуба.
И за да не ме упрекнете, че се заяждам или имам нещо срещу вас - само ще отбележа, че все още не съм член на БРДК, в момента не гледам Доберман, а източноевропейска овчарка, но Доберман е любимата ми порода и искам тя да се развива (качествено и без компромиси) в България.
P.S. Сега видях, че продаваш и сетери. Явно или въдиш, или внасяш кучета на килограм. Е, ако е така - имам нещо срещу теб и смятам, че не си за този форум. Без извинения.

А сега - за сайта smile.gif Има много полезна информация и като идея и оформление много ми допада. Но... и на мен са ми много ситни буквичките, и бих предпочела повече позитивизъм. Защо не качите снимки, които са качвани тук? Има прекрасни - особено тези от разни срещи на клуба. И друго - това заглавие на галерии "Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата). Не може ли да се промени това заглавие във "Вижте разликите" или нещо подобно? И още - може да се добави раздел за обучение - къде и как.

кучетата са на приятели които нямат достъп до нета ,а и рядко имам време да влизам в форума

User's Signature

Качена снимка

#3792 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 12:55 AM

Цитат(Грахче @ Mar 2 2010, 04:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
"Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата).

напълно подкрепям, срамно е да НЕ се грижиш за кучето си, да го изоставиш и да го тормозиш. Не може да е срамно, когато обичаш и полагаш добри грижи за каквото и да е било куче. Това ще отблъсне и обиди всички добри хора, които гледат кучета без произход и със сигурност няма да ги накара да си вземат родословен доберман.

да речем ,че хората нямат желание да се занимават с клубна дейност кучетата са родословни ,но малките няма да имат
така са си решили
User's Signature

Качена снимка

#3793 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 08:31 PM

Честит рожден ден на Ф-ките(малко на патерица)!! Вчера навършиха 2 години.Да са ни здрави и много послушни.Фабия,Фиона,Фабела,Фара,Фантом и Фиф из Онгал,дано не пропускам някой.Много хубаво кучило,диванета от класа. af_089.gif Някои даже скоро ще дадат и своето поколение.Още веднъж Честито!!!!

Ето една снимка на Фантом на около 8 месеца.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3794 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 08 March 2010 - 09:45 AM

Честит рожден ден на всимките ни сестрички и брат ни!

Пожелавам да са много много дълги години здрави и жизнени и да се обичат с хората си, това е най- важно :))

Ние получихме много подаръци, всичките до един бяха изгризани, изядени и тн.. но май най- много на мойта черна шушка и хареса тортата, със златни свещи :D

Духнахме ги аз, като я държах за лапата :D

.. така де :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3795 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 March 2010 - 08:16 PM

благодаря от името на фифа и честито на всички Ф-ки и от нас
ако има още останало от тортата праштай на сам че на Фифа и текнаха лигите като видя снимките zz_225.gif

нашия рожден ден премина в голяма разходка съчетана с гонене на гушери и много снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3796 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2010 - 10:16 AM

Цитат
ако има още останало от тортата праштай на сам че на Фифа и текнаха лигите като видя снимките

по повод племенницие ше ви направим специално на вас торта, ако ни поканите да видим малките бебешори как щъкат около систъра :D
User's Signature

... and through it all,

#3797 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2010 - 10:32 AM

:) Ами ние да се похвалим.. преди време ми препоръчаха да купя на фаба за рожденния ден прословутата giggle ball, била много забавна.... е, отне ми малко време да се сдобия с това чудо, но мога да ви кажа, че няма друга такава играчка..... фабела направо пощуря по нея, запенва се от игра с нея, а и на мен ми е много забавно! Препоръчвам ви аок имате възможност да намерите такова чудо за ваще зверове, много ще се забавляват, а и като не може на разходка, това много ще ги занимава и изморява :))
Самата топка е боядисана в ярки зветове и вътре има няква джаджа дето издава звук, наподобяващ мяукане и бебешко хихикане :))) топката не е с правилна форма на топка, ами е леко ръмбава и е от много твърд материал ( още не сме я прегризали много) :))) eто тука долу слагам линк да ги видите :)) много се радвам, че я намерих :)

http://images.google...%26tbs%3Disch:1
User's Signature

... and through it all,

#3798 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 12:35 PM

Привет "Доберманияци" re_037.gif

Честито откриване на новият мото сезон на всички мотористи от форума-и по сециално на Грахче!
Пожелавам ви безоблачно време,пътища без дупки или поне с по-малко,весели компании и най вече отговорно и безаварийно каране! ba_025.gif

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3799 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 28 March 2010 - 08:48 AM

здравейте приятели на добермана , искам да питам от сега - ще ходи ли някой от вас на
в Полша 14-15.08 Debermann and Pinschers Club Show (CAC) Sopot miedzynarodowa - CACIB

#3800 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 07:54 PM

Благодаря! Вчера беше идеален ден, нека да ни върви на всички моторджии все така този сезон! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема