Доберман
Публикувано: 02 March 2010 - 11:41 AM
Публикувано: 02 March 2010 - 11:45 AM
Много правилно!!!Наричали са ни хрътка,питбул,вълк,ротвайлер как ли не.Става въпрос за децата,иначе възрастните знаят,понеже породата беше доста разпространена преди 15-20 години,заедно с Колито,Ирландския Сетер и така наречените болонки.Ама при които го разпознаят,несъмнено следва въпрос:Какво ще го правиш като стане на седем??

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 02 March 2010 - 11:48 AM
Много правилно!!!Наричали са ни хрътка,питбул,вълк,ротвайлер как ли не.Става въпрос за децата,иначе възрастните знаят,понеже породата беше доста разпространена преди 15-20 години,заедно с Колито,Ирландския Сетер и така наречените болонки.Ама при които го разпознаят,несъмнено следва въпрос:Какво ще го правиш като стане на седем??
а с каска ходи ли да не му се разбяга мозъка, има много изцепки за тази порода иначе са супер кучета
Публикувано: 02 March 2010 - 03:14 PM
Няма монопол при доберманите. Просто това е клубен форум и си има някакви правила. Всеки е добре дошъл, може да представи кучето си и да сподели опит. Но - ако кучето не е клубно, меко казано не е етично да представяме тук кучило. Ако кучетата ви са родословни и искате да ги развъждате в България - ами има си правила. Ще добавя и, че тези правила са залегнали в законите (ЗЗЖ и ЗВМД), а не си ги е измислил, примерно, председателя на клуба.
И за да не ме упрекнете, че се заяждам или имам нещо срещу вас - само ще отбележа, че все още не съм член на БРДК, в момента не гледам Доберман, а източноевропейска овчарка, но Доберман е любимата ми порода и искам тя да се развива (качествено и без компромиси) в България.
P.S. Сега видях, че продаваш и сетери. Явно или въдиш, или внасяш кучета на килограм. Е, ако е така - имам нещо срещу теб и смятам, че не си за този форум. Без извинения.
А сега - за сайта

Публикувано: 02 March 2010 - 06:52 PM
напълно подкрепям, срамно е да НЕ се грижиш за кучето си, да го изоставиш и да го тормозиш. Не може да е срамно, когато обичаш и полагаш добри грижи за каквото и да е било куче. Това ще отблъсне и обиди всички добри хора, които гледат кучета без произход и със сигурност няма да ги накара да си вземат родословен доберман.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 02 March 2010 - 08:37 PM
"Зала на срама" е създадена с идеята да се види разликата между породните(с родословие) и нечистопородните кучета.
Срамното според създателя,е не това,че съществуват такива неродословни добермани,а че техните собственици представят тях и техните кученца за "чистокръвни" и "елитни" за сметка на клубните кучета.Те ги развъждат и продават като добермани.Именно така в България е дълбоко насадена представата за Добермана като опасно куче и убиец на собствениците си.Затова децата,и не само те,не познават породата,защото тези нечистокръвни "представители" на породата са много разнородни като екстериорен тип и поведение.
Именно затова след "зала на срама" са сложeни няколко големи галерии със снимки на Добермани,да се види тяхната еднотипност(в съответствие със стандарта на породата).
А що се отнася до предложения раздел за обучение,в стандарта е написано,че кучето не трябва да бъде агресивно към непознати хора и кучета и в Теста за развъдна годност е подробно описано какво поведение трябва да има Добермана-без проява на агресия и страх,уравновесено във всякаква ситуация.
Публикувано: 03 March 2010 - 11:43 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 04 March 2010 - 12:53 AM
Няма монопол при доберманите. Просто това е клубен форум и си има някакви правила. Всеки е добре дошъл, може да представи кучето си и да сподели опит. Но - ако кучето не е клубно, меко казано не е етично да представяме тук кучило. Ако кучетата ви са родословни и искате да ги развъждате в България - ами има си правила. Ще добавя и, че тези правила са залегнали в законите (ЗЗЖ и ЗВМД), а не си ги е измислил, примерно, председателя на клуба.
И за да не ме упрекнете, че се заяждам или имам нещо срещу вас - само ще отбележа, че все още не съм член на БРДК, в момента не гледам Доберман, а източноевропейска овчарка, но Доберман е любимата ми порода и искам тя да се развива (качествено и без компромиси) в България.
P.S. Сега видях, че продаваш и сетери. Явно или въдиш, или внасяш кучета на килограм. Е, ако е така - имам нещо срещу теб и смятам, че не си за този форум. Без извинения.
А сега - за сайта
кучетата са на приятели които нямат достъп до нета ,а и рядко имам време да влизам в форума
Публикувано: 04 March 2010 - 12:55 AM
напълно подкрепям, срамно е да НЕ се грижиш за кучето си, да го изоставиш и да го тормозиш. Не може да е срамно, когато обичаш и полагаш добри грижи за каквото и да е било куче. Това ще отблъсне и обиди всички добри хора, които гледат кучета без произход и със сигурност няма да ги накара да си вземат родословен доберман.
да речем ,че хората нямат желание да се занимават с клубна дейност кучетата са родословни ,но малките няма да имат
така са си решили
Публикувано: 07 March 2010 - 08:31 PM
Ето една снимка на Фантом на около 8 месеца.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 08 March 2010 - 09:45 AM
Пожелавам да са много много дълги години здрави и жизнени и да се обичат с хората си, това е най- важно :))
Ние получихме много подаръци, всичките до един бяха изгризани, изядени и тн.. но май най- много на мойта черна шушка и хареса тортата, със златни свещи :D
Духнахме ги аз, като я държах за лапата :D
.. така де :))

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 08 March 2010 - 08:16 PM
ако има още останало от тортата праштай на сам че на Фифа и текнаха лигите като видя снимките
нашия рожден ден премина в голяма разходка съчетана с гонене на гушери и много снимки
Публикувано: 09 March 2010 - 10:16 AM
по повод племенницие ше ви направим специално на вас торта, ако ни поканите да видим малките бебешори как щъкат около систъра :D

Публикувано: 23 March 2010 - 10:32 AM
Самата топка е боядисана в ярки зветове и вътре има няква джаджа дето издава звук, наподобяващ мяукане и бебешко хихикане :))) топката не е с правилна форма на топка, ами е леко ръмбава и е от много твърд материал ( още не сме я прегризали много) :))) eто тука долу слагам линк да ги видите :)) много се радвам, че я намерих :)
http://images.google...%26tbs%3Disch:1

Публикувано: 27 March 2010 - 12:35 PM
Честито откриване на новият мото сезон на всички мотористи от форума-и по сециално на Грахче!
Пожелавам ви безоблачно време,пътища без дупки или поне с по-малко,весели компании и най вече отговорно и безаварийно каране!
Прикачени снимки
Публикувано: 28 March 2010 - 08:48 AM
в Полша 14-15.08 Debermann and Pinschers Club Show (CAC) Sopot miedzynarodowa - CACIB

Вход

Горе
Цитиране +