blackburn, в 02 August 2011 - 06:30 PM, написа:
Ами сега???

Това към мен ли е насочено? Нещо не разбирам с каква цел е, но държа да ви усведомя, че не приемам и не толерирам някой да се опитва да ми се катери по нервите. С най-добри чувства и пожелания за хубав ден.
ironic_, в 02 August 2011 - 06:41 PM, написа:
СТАНДАРТ ЗА ВИСОЧИНА И ТЕГЛО:
Височина при холката:
Мъжки: 68 – 72 cm.
Женски : 63 – 68 cm.
Желателен е среден ръст.
Тегло:
Мъжки: около 40 – 45 kg.
Женски : около 32 – 35 kg
От това, което съм чела - женската е по-семеен вариант, по-търпелива с деца, с по-мек характер, по-контролируема и лесна за гледане. Мъжките - по-независими, по-упорити, че искат човек с повече опит. Разбира се, всичко е индивидуално, като решиш да си вземеш и добрия развъдник ще те ориентира на всяко малко какъв му е характера и какво да очакваш.
да, точното инфо, което сте дали съм го срещал в уикипедия, та тия разлики, които цитирах са същите, навярно. понеже аз съм бъдещ стопанин и в момента съм на етап образоване и менежиране на нужните средства за сдобиването с куче търся информация на всякакви езици. онзи ден намерих някакъв сайт с английска статия, в която се разглеждат разликите точно между мъжки-женски доберман. в него автора казва, че поради по-слабата си физика женската била малко по-агресивна с цел да отстоява себе си. това ставало още от както са малки сукалчета се научавали така да бъдат малко по-войнствени за да се "конкурирали" с братчетата си. но и аз мисля да си взема кучка, колкото повече информация имам обаче предварително - толкова по-добре. благодаря за постинга.