Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#681 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 January 2006 - 02:38 AM

Благодаря, agalina! Тъпкано да ти се връща! b) BEER

Честита Нова Година! cheers

#682 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 02:57 PM

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНААААААААААААААААА d) b) l) cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
Здараве и много разходки d)

#683 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 11:17 PM

caki, специално cheers - Зара и Макс..
Качена снимка

#684 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 09:00 AM

Здарвейте!Крис на мен ли така ми се струва или ушичките им са доста късо отрязани?
Иначе са много красиви,браво d)
Колко е голяма Зара?
Поздрави b)

#685 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 10:01 AM

Късички са. Най-късото за доберман. Приставка - 2/3-ти, т.е. две/3-ти от ухото се режи май.. bl) d) Зара е на годинка.

#686 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 11:41 AM

d) cheers Мдам 2/3 значи май точно това.
Лично аз имам много луди спомени от рязането на уши,беше голям филм b)
Но останах доволен и удовлетворен от чистотата,вниманието и като цяло от Първа Частна Клиника-Пловдив,за което благодаря на д-р Сяров cheers
Усмивка b) l) r)

#687 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 11:51 AM

Направо не ми се говори как му рязаха ушите на Макс... n)

"Малко хора можем да режим уши на око" n) Да се наслушаш на реплики и дуплики.. Както и да е. Свърши. ouu

#688 Потребителят е офлайн   Pandora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 12:15 PM

bl) Още ли се режат ушите на горките доберманчовци? NNN
Доколкото знам според новите стандарти, вече не се режат опашките на ротвайлерите и мислех, че и ушите на доберманите не се клъцкат вече? s)

#689 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 12:26 PM

Цитат

Доколкото знам според новите стандарти, вече не се режат опашките на ротвайлерите и мислех, че и ушите на доберманите не се клъцкат вече? s)

По цял свят ги режат. Всеки който държи освен на съдържанието на добермана, но и на формата (т.е. екстериора) ги кълца.. С уши все едно гледаш друго куче.. Коментирали сме въпроса назад в темата! w) Страхотни кучета са! Обожавам ги! (love)

#690 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 12:55 PM

Цитат

Цитат

По цял свят ги режат. Всеки който държи освен на съдържанието на добермана, но и на формата (т.е. екстериора) ги кълца.. С уши все едно гледаш друго куче.. Коментирали сме въпроса назад в темата! w) Страхотни кучета са! Обожавам ги! (love)

Мад Макс,не zаблуждавай хората a)
Ушите не се купират вече също както и опашките в много Европейски страни,аz също не харесвам некупирани кучета,но това е положението.
Тенденцията навлиzа все повече и се раzпространява иz цял свят,скоро до колкото успях да прочета и в БГ ще е zабранено копирането bl)

#691 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:13 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ушите не се купират вече също както и опашките в много Европейски страни,аz също не харесвам некупирани кучета,но това е положението.
Тенденцията навлиzа все повече и се раzпространява иz цял свят,скоро до колкото успях да прочета и в БГ ще е zабранено копирането bl)

Не заблуждавам хората. Говоря за добермански страни! b) BEER

п.п. Тези които са с некупирани уши са просто изключения. Статистиката го показва! Можеш и сама да се информираш чрез гугъл. cheers

#692 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:16 PM

А защо има такава тенденция? Защо постепенно се прекратява това купиране,както при доберманите,така и при ротвайлерите?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#693 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:30 PM

Цитат

А защо има такава тенденция? Защо постепенно се прекратява това купиране,както при доберманите,така и при ротвайлерите?

Ами щото се смята че е нечовешко и антиприродно.. Защото се очовечава кучето. Все ми дават примери за това, че ако моето бебе било с едно по-голямо ухо дали съм щяла да му го отрежа.. Ами в крайна сметка всеки сам си избира и взема решение. Разглежда се като комплекс на собствениците, а не като потребност на кучето, което си е истина! b) BEER

#694 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:30 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Не заблуждавам хората. Говоря за добермански страни! b) BEER

п.п. Тези които са с некупирани уши са просто изключения. Статистиката го показва! Можеш и сама да се информираш чрез гугъл. cheers

Става ми интересно кой са тия Добермански страни,мила???
Доберманът е немска порода и тук копирането на уши мисля,че е zабранено от около 10 години.Скоро ще бъде и zабранено на внасянето на животни с копирани уши и опашки,zащото нарушители на zакона има много и често копират кучетата в съседни страни като Полша където не е zабранено.
Кучета с копирани уши и опашки след датата на zабрана не се допускат до иzложби,не само от висок ранг,но до никакви.
Ветеринарите се накаzват с отнемане на права.
Единственно до колкото zнам в Дания и още една страна се допускат до иzложби такива кучета.
В Русия също,но те там винаги са си имали собственни стандарти.
Доберманите раzвъжданив Русия са до 5 см над допустимите раzмери,zа какво си говорим ние тук?
Добермански страни,смешно ми става l)

#695 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:32 PM

Цитат

Цитат

Ами щото се смята че е нечовешко и антиприродно.. Защото се очовечава кучето. Все ми дават примери за това, че ако моето бебе било с едно по-голямо ухо дали съм щяла да му го отрежа.. Ами в крайна сметка всеки сам си избира и взема решение. Разглежда се като комплекс на собствениците, а не като потребност на кучето, което си е истина! b) BEER

Колкото и да ти се иска неможеш да иzбираш сама.
Когато става zа стандартни добермани с ФЦИ родословия,а не махленски подобрени решението се вzима от комитети който имат правото да променят стандарта на дадена порода.
Такива свободни съчинения в всетовната кинология няма n)

#696 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:33 PM

мик, извинявай но информацията ти е доста остаряла.. Отдавна Германия е изместена от доста страни що се отнася до порода доберман.. super BEER

Цитат

Кучета с копирани уши и опашки след датата на zабрана не се допускат до иzложби,не само от висок ранг,но до никакви.

И кои са тези изложби? От кого са организирани? Ти знаеш ли нещо за международният доберман клуб? Или наизуст спориш? cheers

п.п. Отдавна света вече не се върти около Германия. Много скоро Русия ще измести и Франция, Дания, Великобритания.. А за Италия нещо да знаеш? А за Сърбия? За щатите да не говорим..

#697 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:39 PM

Цитат

Когато става zа стандартни добермани с ФЦИ родословия,а не махленски подобрени решението се вzима от комитети който имат правото да променят стандарта на дадена порода.

Аз не познавам себеуважаващ се кучкар дето да му пука за ФЦИ. Пука им до толкова, колкото всичко с родословията да е ОК. Става въпрос за монопордни и специализирани изложби.. Там е истината. 200 добермана на едно място, от които най-много 20 да не са купирани.. За какви тенденции говорехме??? n)

#698 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:39 PM

Цитат

мик, извинявай но информацията ти е доста остаряла.. Отдавна Германия е изместена от доста страни що се отнася до порода доберман..  super  BEER

Цитат

И кои са тези изложби? От кого са организирани? Ти знаеш ли нещо за международният доберман клуб? Или наизуст спориш? cheers

Като цяло в Кинологията добри са Германия,Италия,Франция,Русия...във всички иzброени страни освен в Русия е zабранено копирането.
Кой са теz страни дето видиш ли а толкоz добри в раzвъждането,да не би това да е БГ?
Сажелявам,но тенденцийте световните са такива и то не zащото аz го искам или ти не го искаш,а zащото това е точка в zаконите zа zащита на животните.
Явно такива в Русия няма,в БГ е ясно,че дори и да има няма кой да ги спаzва.

#699 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:41 PM

Цитат

Цитат

Аз не познавам себеуважаващ се кучкар дето да му пука за ФЦИ. Пука им до толкова, колкото всичко с родословията да е ОК. Става въпрос за монопордни и специализирани изложби.. Там е истината. 200 добермана на едно място, от които най-много 20 да не са купирани.. За какви тенденции говорехме??? n)

Едно си баба zнае,едно са баба бае... n)
Виждам,че си недоzряла zа неща от световен мащаб,няма смисъл да се спори с теб.
Вярвам че в кварталът си най~великата кучкарка,радвай се,zащото навън нещата стоят друго яче.

#700 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:44 PM

Мик.. Можеш да знаеш доста за други породи, но за доберман ти казах - не поставяй Германия на първо място. Говоря ти за страни като Италия, Русия, Франция, Дания, САЩ, Сърбия, Словакия, Австрия, Унгария, Хърватска, Германия и др.. Говоря ти за международна доберман асоциация. Щом те разрешават, останалите режат. Говорим за всички страни, независимо от забрани и т.н. Тенденцията за добремани с некупирани уши е нулева. Това е истината. Останалото е заблуда! super BEER

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни