Доберман
Публикувано: 05 January 2006 - 11:41 AM
Лично аз имам много луди спомени от рязането на уши,беше голям филм b)
Но останах доволен и удовлетворен от чистотата,вниманието и като цяло от Първа Частна Клиника-Пловдив,за което благодаря на д-р Сяров cheers
Усмивка b) l) r)
Публикувано: 05 January 2006 - 12:26 PM
Цитат
Доколкото знам според новите стандарти, вече не се режат опашките на ротвайлерите и мислех, че и ушите на доберманите не се клъцкат вече? s)
По цял свят ги режат. Всеки който държи освен на съдържанието на добермана, но и на формата (т.е. екстериора) ги кълца.. С уши все едно гледаш друго куче.. Коментирали сме въпроса назад в темата! w) Страхотни кучета са! Обожавам ги! (love)
Публикувано: 05 January 2006 - 12:55 PM
Цитат
Цитат
Доколкото знам според новите стандарти, вече не се режат опашките на ротвайлерите и мислех, че и ушите на доберманите не се клъцкат вече? s)
По цял свят ги режат. Всеки който държи освен на съдържанието на добермана, но и на формата (т.е. екстериора) ги кълца.. С уши все едно гледаш друго куче.. Коментирали сме въпроса назад в темата! w) Страхотни кучета са! Обожавам ги! (love)
Мад Макс,не zаблуждавай хората a)
Ушите не се купират вече също както и опашките в много Европейски страни,аz също не харесвам некупирани кучета,но това е положението.
Тенденцията навлиzа все повече и се раzпространява иz цял свят,скоро до колкото успях да прочета и в БГ ще е zабранено копирането bl)
Публикувано: 05 January 2006 - 01:13 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ушите не се купират вече също както и опашките в много Европейски страни,аz също не харесвам некупирани кучета,но това е положението.
Тенденцията навлиzа все повече и се раzпространява иz цял свят,скоро до колкото успях да прочета и в БГ ще е zабранено копирането bl)
Не заблуждавам хората. Говоря за добермански страни! b) BEER
п.п. Тези които са с некупирани уши са просто изключения. Статистиката го показва! Можеш и сама да се информираш чрез гугъл. cheers
Публикувано: 05 January 2006 - 01:30 PM
Цитат
Ами щото се смята че е нечовешко и антиприродно.. Защото се очовечава кучето. Все ми дават примери за това, че ако моето бебе било с едно по-голямо ухо дали съм щяла да му го отрежа.. Ами в крайна сметка всеки сам си избира и взема решение. Разглежда се като комплекс на собствениците, а не като потребност на кучето, което си е истина! b) BEER
Публикувано: 05 January 2006 - 01:30 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Не заблуждавам хората. Говоря за добермански страни! b) BEER
п.п. Тези които са с некупирани уши са просто изключения. Статистиката го показва! Можеш и сама да се информираш чрез гугъл. cheers
Става ми интересно кой са тия Добермански страни,мила???
Доберманът е немска порода и тук копирането на уши мисля,че е zабранено от около 10 години.Скоро ще бъде и zабранено на внасянето на животни с копирани уши и опашки,zащото нарушители на zакона има много и често копират кучетата в съседни страни като Полша където не е zабранено.
Кучета с копирани уши и опашки след датата на zабрана не се допускат до иzложби,не само от висок ранг,но до никакви.
Ветеринарите се накаzват с отнемане на права.
Единственно до колкото zнам в Дания и още една страна се допускат до иzложби такива кучета.
В Русия също,но те там винаги са си имали собственни стандарти.
Доберманите раzвъжданив Русия са до 5 см над допустимите раzмери,zа какво си говорим ние тук?
Добермански страни,смешно ми става l)
Публикувано: 05 January 2006 - 01:32 PM
Цитат
Цитат
Ами щото се смята че е нечовешко и антиприродно.. Защото се очовечава кучето. Все ми дават примери за това, че ако моето бебе било с едно по-голямо ухо дали съм щяла да му го отрежа.. Ами в крайна сметка всеки сам си избира и взема решение. Разглежда се като комплекс на собствениците, а не като потребност на кучето, което си е истина! b) BEER
Колкото и да ти се иска неможеш да иzбираш сама.
Когато става zа стандартни добермани с ФЦИ родословия,а не махленски подобрени решението се вzима от комитети който имат правото да променят стандарта на дадена порода.
Такива свободни съчинения в всетовната кинология няма n)
Публикувано: 05 January 2006 - 01:33 PM
Цитат
И кои са тези изложби? От кого са организирани? Ти знаеш ли нещо за международният доберман клуб? Или наизуст спориш? cheers
п.п. Отдавна света вече не се върти около Германия. Много скоро Русия ще измести и Франция, Дания, Великобритания.. А за Италия нещо да знаеш? А за Сърбия? За щатите да не говорим..
Публикувано: 05 January 2006 - 01:39 PM
Цитат
Когато става zа стандартни добермани с ФЦИ родословия,а не махленски подобрени решението се вzима от комитети който имат правото да променят стандарта на дадена порода.
Аз не познавам себеуважаващ се кучкар дето да му пука за ФЦИ. Пука им до толкова, колкото всичко с родословията да е ОК. Става въпрос за монопордни и специализирани изложби.. Там е истината. 200 добермана на едно място, от които най-много 20 да не са купирани.. За какви тенденции говорехме??? n)
Публикувано: 05 January 2006 - 01:39 PM
Цитат
Цитат
И кои са тези изложби? От кого са организирани? Ти знаеш ли нещо за международният доберман клуб? Или наизуст спориш? cheers
Като цяло в Кинологията добри са Германия,Италия,Франция,Русия...във всички иzброени страни освен в Русия е zабранено копирането.
Кой са теz страни дето видиш ли а толкоz добри в раzвъждането,да не би това да е БГ?
Сажелявам,но тенденцийте световните са такива и то не zащото аz го искам или ти не го искаш,а zащото това е точка в zаконите zа zащита на животните.
Явно такива в Русия няма,в БГ е ясно,че дори и да има няма кой да ги спаzва.
Публикувано: 05 January 2006 - 01:41 PM
Цитат
Цитат
Аз не познавам себеуважаващ се кучкар дето да му пука за ФЦИ. Пука им до толкова, колкото всичко с родословията да е ОК. Става въпрос за монопордни и специализирани изложби.. Там е истината. 200 добермана на едно място, от които най-много 20 да не са купирани.. За какви тенденции говорехме??? n)
Едно си баба zнае,едно са баба бае... n)
Виждам,че си недоzряла zа неща от световен мащаб,няма смисъл да се спори с теб.
Вярвам че в кварталът си най~великата кучкарка,радвай се,zащото навън нещата стоят друго яче.
Публикувано: 05 January 2006 - 01:44 PM