Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#881 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2006 - 12:17 AM

Цитат

Цитат

абе хора кога ще го разберете веднъж за винаги.
Никакви кости, нито пилешки, нито тръбни , нито меки.

Да за тръбните кости е ясно! 1super Но това мисля че, го писах по-горе!
Не е Ясно за останалите видове особенно за "меките". Та кучетата си играят с пръчки и други твърди предмети, значи това също застрашава зъбния емайл. И к'во правим: ще си играем с плюшени играчки, дрехи и т.н.?

П.П. Не се заяждам! angelpik Просто искам повече светлина по въпроса.

Застрашава и живота!Имам загубено куче от кокали.За херния чувал ли си?Запознай се с въпроса!Много гадна болест.След 3 операции кучето ми не издържа и почина, заради глупавата грешка на майка ми да му даде кокали.

#882 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 March 2006 - 12:25 AM

Цитат

Цитат

Не е Ясно за останалите видове особенно за "меките". Та кучетата си играят с пръчки и други твърди предмети, значи това също застрашава зъбния емайл. И к'во правим: ще си играем с плюшени играчки, дрехи и т.н.?

В костите няма нищо хранително. Те не са храна. Не могат и да бъдат заместител на храната.
При хранене кучето преработва храната, като отделя стомашен сок. При хранене с кокъли, те се преработват много по бавно от нормалната храна. Това може да доведе до неприятни последствия, особено ако извеждате кучето на разходка и го карате да тича или да прескача препятствия. Малки части от костите се забиват и дразнят вътрешните части на стомаха. Няма да ги усетите, разбира се, това ще се усети след време, когато кучето стане по възрастно и започнат проблемите с стомаха. При честа употреба на кости риска от заболяване на стомаха се повишава.
И защо в крайна сметка трябва да храните куче с нещо, което не е хранително ?
Дори и костното брашно бе забранено за употреба в храните за животни.

#883 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 08:40 AM

Уауу! По-полека бе хора, аз просто питам "П.П. Не се заяждам! Просто искам повече светлина по въпроса. " а, вие се нахвърляте като АСТ ха,ха,ха l) . Не така нека да си останем приятели защото като гледам каква мобилизация и активизация се получи по тази тема ме навежда на "OFF TOPIC" като в един друг близък нам форум в който, любителите на една прекрасна Българска порода немогат да си намерят местенце под слънцето. Но както и да е то си е въпрос на Его.

Благодаря на dog.bg за изчерпателния отговор super best ще си взема поука от думите му!

Поздрави! worthy BEER

#884 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 08:49 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Застрашава и живота!Имам загубено куче от кокали.За херния чувал ли си?Запознай се с въпроса!Много гадна болест.След 3 операции кучето ми не издържа и почина, заради глупавата грешка на майка ми да му даде кокали.

Слушай "Дечко"(надявам се да не се обидиш за обръщението) за всички тези неща съм чувал и съм наясно! Просто исках едно смислено и подплътено с разумно доводи обяснение, защото се говори приказва какво ли не но, нищо конкретно. А пък има ли нужда да цетирам една и съща реплика? bl) "П.П. Не се заяждам! angelpik Просто искам повече светлина по въпроса."

Распект! drink

#885 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 09:42 AM

Jackal, ясно е, че не се заяждаш, а се интересуваш истински...нека постовете ми не бъдат раглеждани като критика или заяждане, просто съветвам!
Поздрави!

#886 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 10:12 AM

Това за кокълите го разбрах, но някой ще ме светне ли за данъците които ни очакват? Както се чува кучетата щели да се делят на : ловжийски, някакви си там домашни, опасни породи и не знам още какви ? Чували ли сте нещо по въпроса и за кастрация защото и това се чува. Говори се за едни от 200 до 1500 лв. и няма никаква яснота по въпроса защо ще ги искат тези пари. Какво е осигурено по въпроса с хайванчетата ,че общините ще искат такива пари?????? При нас не е осигурено и указано даже и место за разходка но съм сигурен ,че има ли някаква такса 100 % ще осигурят хора които ще събират налога. Сигурно ще се основе и агенция за налози по дадения въпрос.

#887 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 12:11 PM

Цитат

Това за кокълите го разбрах, но някой ще ме светне ли за данъците които ни очакват? Както се чува кучетата щели да се делят на : ловжийски, някакви си там домашни, опасни породи и не знам още какви ? Чували ли сте нещо по въпроса и за кастрация защото и това се чува. Говори се за едни от 200 до 1500 лв. и няма никаква яснота по въпроса защо ще ги искат тези пари. Какво е осигурено по въпроса с хайванчетата ,че общините ще искат такива пари?????? При нас не е осигурено и указано даже и место за разходка но съм сигурен ,че има ли някаква такса 100 % ще осигурят хора които ще събират налога. Сигурно ще се основе и агенция за налози по дадения въпрос.

Цаки,
има три места посочени от общината. Провери в общината. 1super
Поздрави! w)

#888 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 04:53 PM

Jackal,Ханс е красавец браво d) b) d)
На колко е?
Ти от къде си между другото/ако не е неудобно да питам де bl) /

#889 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 March 2006 - 05:41 PM

Цитат

Прочети в " Новини, събития ,коментар"
27 лв годишна такса за притежание на куче - и от нея сa освободени собствениците на кастрирани, ловни, инвалиди и т.н.- чл.175 от новия ЗВМД.
Да не забравя- Дог е прав- костите не носят нищо хранително на кучета - освен проблеми.Давайте балансирана храна- гранули на добра фирма или домашно приготвена - по-трудното- според възраст, здравен статус ,енергийни нужди и добавки.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#890 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 06:09 PM

Цитат

Jackal,Ханс е красавец браво d)  b)  d)
На колко е?

Ханс е на 3 лазарника на 06.02 ги навърши.
Аз съм от всякъде. Но от 12 години живея в Бургас.

Отивам на разходка d)

Успех

#891 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 11:25 AM

Цитат

Цитат

Jackal,Ханс е красавец браво d)  b)  d)
На колко е?

Ханс е на 3 лазарника на 06.02 ги навърши.
Аз съм от всякъде. Но от 12 години живея в Бургас.

Отивам на разходка d)

Успех

В Пловдив видях един кафяв доберман онзи ден в градската градина и за това питам.Приятна разходка cheers

#892 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 12:01 PM

Ми тя разходката не беше особенно приятна защото заваля и трябваше да се прибирама доста бързичко при мокри като кокошки! a) s)

А ти значи си от Пловдив?!

#893 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 03:49 PM

Асеновград - ама той вече е почти квартал на Пловдив де cheers

#894 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:31 PM

Аз съм служил в Крумово и доста често бягахме в Асеновград доста познанства останаха там b)

#895 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 08:43 PM

Е надявам се да ти е харесал b) пиандета има доста l) /за казармени отпуски/ l) ,а и кучкари има и добермани d) миналия ден видях 12 годишна женска,прекарасна,ама бабата дето я разхождаше не даде да я пипна bl) сигурно си помисли,че ще я крада ли,незнам?!?!?!?!?!?

#896 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 05:03 PM

E Супер си беше! r)
В Бургас също има доста Добермани обаче там където ходим ние има сама една черна женска на 5години. Много хубаво куче но немога да накарам собственничката и да пише във форума. А пък има нужда от повече хора в този форум, повече хора-повече въпроси, повече въпроси-повече отговори, повече отговори-повече информация, повече информация - по-малко проблеми! Но к'во да правиш, така като гледам от минали месеци почти никой не е останал с изключение на теб и на Mad Max - но тя е навсякъде и ............ в крайна сметка "Добергилдията" оредявя. s)

#897 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 05:21 PM

Гледам много се е писало по темата за Бели worthy , Сини w) и Албиносни Добермани!
Но не ми стана ясно такова животно като бял Доберман съществува ли в нашата Родина? bl)

#898 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 03:48 PM

Добрютро b)
Ами не че не са останали хора във форума,обаче от време на време се поизгубват някои ,но за сметка на това идват нови като теб/не че аз не съм нов де/.
За белите добермани трябва да каже някой който има поглед върху породата и се е срещал с различни кучета по изложби и разни мероприятия.Лично аз не съм виждал до сега.Мисля,че срещнах преди време в един друг форум жена,българка,живееща в Германия която имаше бял доберман и не знаеше дали е хубаво да го размножава,нали все пак си е някакъв вид генна мутация bl)
Знам само,че живеят по малко от другите разцветки и са по уюзвими на болести,но да не говоря глупости ще изчакам да видя какво ще кажат спецовете,а до тогава със здраве cheers

#899 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 04:24 PM

Аз също не съм виждала и нямам представа дали сега в България има такива.
Поздрави!

#900 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 04:40 PM

Благодаря за инфото r) ! А може ли да ме насочите към хора които са по-запознати bl) ?

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни