Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1721 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 March 2007 - 01:48 PM

Цитат

"(Аз не съм се отказал от интернет-компанията (имам предвид фирма)"

Защо всички мислят за преминаване към правене на пари и отглеждане на Доберманите професионално, след като още не са го развили дори като хоби. Ако става въпрос за БГ сайт за добермани то при мен проекта е вече готов, но "на гол тумбак - чифте пищови" не става!!! Кучетата трябва да се гледат с цел ХОБИ, а не пари (поне в началото, докато човек наистина събере хубави кучета, знае какво да ги прави, а и се докаже поне на 20-30 изложби). Защото където започват парите, започват компромисите и край с изяществото и перфекционизма (обикновенно това е много присъщо за манталитета на българина). Това е мое мнение.

tok4ev, мисля, че прекалено насериозно си "прочел" моята шега. [U]Това наистина е само шега Ако беше бизнес идея - можеш да си сигурен, че никой предприемач не споделя идеите си в ефир - някой ще се възползва преди него. Ако съм те подразнил - съжалявам - не е било това моя цел.

А за сайта - както написах там - работното му наименование е "МОИТЕ КУЧЕТА". Те не са добермани, даже и Рекс (като изключим Дарк, който за сега, ако не друго, поне по произход е такъв). С този сайт - ако се получи разбира се, се опитвам не да правя пари (не се извинявам -няма защо, но аз правя парите си професионално в друг бизнес), а за да разкажа за няколко истински приятелства на други (по-млади) хора, които сега са пред "хамлетовския" въпрос - да си вземат ли куче или не. След като си го задават извесно време, някои си отговарят с "НЕ.
За кучето приятел!!! w) w) w)

И благодаря за линковете. bravoS

#1722 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 02:37 PM

tonyg58&REX&Dark - сутринта се изказах малко грубо, наистина! Моля да ме извиниш още не се бях разсънил, май.... r) Не съм искал да те обидя ни най-малко, а и винаги съм се радвал на присъствието ти в този форум. Просто исках да изкажа вижданията си относно това как според мен трябва да стават нещата, а това което беше писал ти, наистина, не беше добър повод.
Отново моля да ме извиниш!
Между другото това, което си намислил да направиш е наистина много хубаво. Поздравления! w) 1super

#1723 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 02:58 PM

А когато казах "Защото където започват парите, започват компромисите и край с изяществото и перфекционизма" - имах впредвид когато парите са самоцел, не нещо друго. Без тях не може почти винаги, разбира се.

#1724 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 05:29 PM

Благодаря ви за комплиментите към Фредо.

Тони малкия е ужасно сладък. Фреди не беше толкова сладук като бебе b) b) (той не че сега не е r) ).
Много ще се радвам ако успееш да направиш този сайт, защото чрез него със сигурност ще обикна повече Фредо (въпреки, че сега го обичам адски много w) w) w) )

#1725 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:20 PM

Тони междо другото не бурзаи със шинирането на ушите. На Фредо изобщо не ги шинирах и колкото и странно да звучи сам ги изправи. Така че изчакай и до 1 седмица може да се изправят сами. На фредо изглеждат много добре (поне според мен).

#1726 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 08:03 PM

Цитат

Тони междо другото не бурзаи със шинирането на ушите. На Фредо изобщо не ги шинирах и колкото и странно да звучи сам ги изправи. Така че изчакай и до 1 седмица може да се изправят сами. На фредо изглеждат много добре (поне според мен).

Благодаря ти pippo. Твоя "дивак" както ти наричаш Фредо, изглежда просто чудесно. Иска ми се да го видя и на живо, за да "усетя" и характера му. От 28 до 31 март в Пловдив ще се проведе "Международната изложба за лозарство и винарство "ВИНАРИЯ" . Ако успея да я посетя и ти имаш време, можем да се видим. Допълнително можем да се уточним. А за ушите, благодаря за съвета - ценя това, аз наистина ще изчакам малко време. Рекс също изправи своите уши без помощ. Още повече, че първо трябва да заздравеят раничките и чак тогава да решавам необходимо ли е да се прави нещо. Ancheto ми препоръча едно мазило, с което "маже" дупетата на бебетата - и ушичките на Дарк ще станат нежни като бебешки д... l)

Ако с Фредо решиш да тренирате спортна дресура - клуб СИРИУС, където ходим с Рекс има "Група за спортна дресура на кучета, гр. Пловдив. Сега доколкото знам правят нов полигон. През ноември ще правят състезания и в гр. Пловдив

Клуб за спортна дресура "Сириус" http://www.sirius-bg.net/clenove.html

За контакти:
0887/647 319 - Иван Танев - Председател
0888/577 688 - Николай Василев - Старши треньор
0887/36-07-83- Мариана Ал Кюрди - секретар

Ето някои прояви от програмата:

ИЗПИТИ И СЪСТЕЗАНИЯ ПРЕЗ 2007г.:

- 21-22.04.2007г. вътрешен изпит BH и IPO - София;
- 19-20.05.2007г. семинар и изпит - София;
- 07.2007г. семинар с Иван Балабанов- София;
- 09.2007г. изпит с FCI-съдия - BH, IPO - София;
- 13-14.10.2007г. - състезание по спортна дресура по правилниците на BH и IPO-I - София;
- 04.11.2007г. състезание в гр. Пловдив.

Снимката не е на Рекс, но е от клуб СИРИУС. (от този сайт)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  sirius.jpg (31.45K)
    Брой сваляния: 79

#1727 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 09:01 PM

Тони наистина много ти благодаря. Ако идваш към Пловдив много ще се радвам да се видим. Ако искаш ми дай телефона си на ЛС и аз ще ти дам моя и като идваш може да ми званнеш. Между другото на 30 март (петък) в Пловдив в Панайра има изложба на кучета, така че ако искашможеш да съчетаеш нещата.
А за "Сириус", можеш ли да ми намериш телефон на техен представител от Пловдив. Благодаря ти предварително!

#1728 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 11:59 PM

Цитат

Тони наистина много ти благодаря. Ако идваш към Пловдив много ще се радвам да се видим. Ако искаш ми дай телефона си на ЛС и аз ще ти дам моя и като идваш може да ми званнеш. Между другото на 30 март (петък) в Пловдив в Панайра има изложба на кучета, така че ако искашможеш да съчетаеш нещата.
А за "Сириус", можеш ли да ми намериш телефон на техен представител от Пловдив. Благодаря ти предварително!

Ето още една снимка от СИРИУС

Пиппо, на интернет адреса, който пратих на клуб СИРИУС се отваря раздела членове и по пловдивската група, като се отвори името на кучето има телефони и мейли на собствениците.

Мисля че отговорника на групата се казва Любен Рубчев 0887/354-653;

Име: Рико - Порода: Малиноа
Собственик: Любен Рубчев Tel: 0887/354-653;

Име: Daisy aus Karasto Порода: Немска овчарка
Собственик: Галина Йорданова Конзова Тел.: 0887/709265

Име: Aaron Allegro Divace Порода: Ротвайлер
Собственик: Емил Наумов тел. 0887/980004

Телефонът ми е 0888 87 67 70 ще се чуем, но за 30 март едва, ли ще мога да дойда - трудно отсъствам от работа (освен когата съм по-майчинство dribble dribble dribble ).

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2_4.JPG (193.38K)
    Брой сваляния: 75

#1729 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 March 2007 - 12:14 AM

Тъкмо щях да кажа , че tonyg58&REX се шегува и виждам , че сте се разбрали victoryVVV Ако имаше женски кучета думите му щяха да звучат наистина подозрително .
Ех, как ми се ходи в Пловдив..ще има и птици dribble и кучета.... s)
tok4ev , като разгледах линковете за шинирането на ушите останах много доволна като видях , че преди около 10 г сама с приятелката ми правихме точно същите на нейният доберман. Само дето това с "короната" не съм се сетила как става. И вместо сламки- клечки от сладолед , вкуснооо dribble l)

#1730 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 08:20 AM

Аз се чудя дали да не започнем изложбената си кариера именно от тези две изложби CAC и CACIB на 30 и 31 Март в Пловдив. Все от някъде трябва да започнем, а и вече имаме възраст за Youth (junior) клас, защото съвсем до скоро бяхме в Бебе nok
Ако реша да отидем може още тогава да се запознаем с някои от вас wink victoryVVV

#1731 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 03:34 PM

Тони, благодаря ти много! Моя номер е 0889 194 229. Много ще се радвам да се видим. Ако идваш можеш да ми звъннеш.

Токчев, много ще се радвам да се видим и с теб ако доидеш на изложбата!

#1732 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 March 2007 - 06:53 PM

tok4ev , ако се явявате на изложба стискам ви палци , но предполагам какъв ще е оценката ви super best

#1733 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 07:47 PM

tok4ev , ние с Рекс и Дарк ви пожелаваме много призови места и награди 1super 1super 1super

#1734 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 07:50 PM

Тok4ev смятам , че наистина му е време да започне да свиква с изложбен ринг . Ще стискам палци . super best Не съм много сигурен какви ще са служебните ми ангажименти , но се надявам да успея да посетя изложбата. Ние още сме малки ( но като сме на диета все пак може да се чете менюто b) b) b) ) . Ще трябва да почакаме до лятото rungrey . Успех super best super best super best
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1735 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 08:15 PM

Огромно благодаря на всички и рано или късно да ви ги връщам тези пожелания! 1super
Вече почти съм решил да се разходим до Пловдив, но трябва само да се уверя, че съм 100% свободен тогава, защото работата ми е малко така - без работно време, от време на време и по всяко време NNN, но предполагам че ще можем да отидем. До няколко дена ще знам какво ще правя и ще ви уведомя, за да знаят тези, които са решили че ще ходят и да се запознаем. Много ще се радвам, защото много рядко срещам заинтересовани от породата хора s)

#1736 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 10:42 AM

Здравейте доберманисти

ето един сайт, на който попаднах днес:

http://www.dobermann...xer.php?oid=293

Можем да видим "комшиите" си. Не знам дали е тенденциозно или не, но в менюто за избор на страна (държава) няма Bulgaria . Хайде да "гребем" в тази посока, а!!! bgflag

#1737 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 10:58 AM

Този сайт ми стои винаги отворен 1super
Прочел съм всичко, ама всичко, което съдържа и не спирам да го разглеждам. Дори наскоро влизах в малка кореспонденция с админите на сайта. Това е един от най-готините сайтове и има добър форум.
w)
Нека направим така - http://www.dobermannreview.co.yu/ , защото някои може и да не се сетят wink

#1738 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 11:11 AM

Тенденциозно не е, защото ние никога не сме били някои в развъждането и представянето на Добермани, колкото и жалко да е това. Но човек вече може да се успокоява с това, че сме член на голямото европейско семейство и границите са нещо формално b) Тук не става въпрос за национални интереси, а за частни. И когато започнем да се появяваме на международни изложби с хубави и добре ОБУЧЕНИ кучета, тогава хората с удоволствие няма да ни подминават.

#1739 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 03:24 PM

Ще е хубаво да поработим в посока вдигане на нивото след като сега вече станахме достатъчно хората за да направим едно събиране и да решим как можем да си помагаме в развиването на уменията на нашите любимци. Спокойно мога да кажа, че за да се стигне нивото на някои от съседните държави дори, ще има много да се поработи и трябва да се съберат хора на едно място с една цел да обучават доберманите си (собствените поне в началото) за покриване на някои тестове. Ще трябват и професионалисти. Засега в България това е много мътна тема и не знам как ще се оправим с това ако не излезем някъде извън България за да учим кучетата и себе си (поне в началото). Ако някой има някакви идеи нека да сподели. На мен ми се иска за това да поговорим.
Знаем само за клуб "Сириус" евентуално, но аз лично освен Тони каквото е разказвал нищо друго не съм чувал.
Това IPO, ZTP... Някой може ли да каже нещо.

#1740 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 05:56 PM

Ето нещо за начало - FCI-PRUEFUNGSORDNUNG FUER BEGLEITHUNDE ( ВН )
Правилника за изпит (в превод) -
http://www.geocities...bg/izpitsoc.htm
Тук не искам да коментирам качеството на превода, има достатъчно адреси, където да се намери и на английски или немски.

Ето и ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ИЗПИТЕН ПРАВИЛНИК - IPO - http://www.sirius-bg.net/ustav.html

http://www.leerburg.com/rulestbl.htm

Ето и програмата на Клуб СИРИУС:

http://www.sirius-bg...sastezania.html

ИЗПИТИ И СЪСТЕЗАНИЯ ПРЕЗ 2007г.:

- 21-22.04.2007г. вътрешен изпит BH и IPO
- такса за изпит 10лв.

- 19-20.05.2007г. семинар и изпит;
- такси за семинара:
- за членове на клуба безплатно;
- за външни лица - 20лв.;
- такса за изпита 10лв.

- 07.2007г. семинар с Иван Балабанов;
- такси за семинара:
- за членове на клуба 50лв.
- за външни лица 100лв.

- 09.2007г. изпит с FCI-съдия - BH, IPO. Могат да се явят и покрили степени за повишаване на резултати;
- такси за семинара:
- за членове на клуба 30лв.
- за външни лица 60лв.;
- такси за изпитите:
- ВН - 20лв.
- IPO - 30лв.

- 13-14.10.2007г. - състезание по спортна дресура по правилниците на BH и IPO-I;
- такси за състезанията - 10лв.

- 04.11.2007г. състезание в гр. Пловдив;

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема