Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2901 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2008 - 09:36 PM

Цитат

а са достатъчни иначе един два случая за да тръгне легенда..

че и по-малко  :samoubiec:
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2902 Потребителят е офлайн   phantasm Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 01:13 AM

аз това го знам за ротвайлера че скачал на стопанте си но за добермана ми казаха и н е повярвах. мерси за отговорите. ая кажете кой е по добрия изобр за доберман-мъжки или женски? казват че женските пазили дома а мъжките стопаните. кой се обйучава по лесно и кой е по привързн кам стопанина?  :->)

#2903 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:High selection

Публикувано: 08 July 2008 - 09:14 AM

Цитат

аз това го знам за ротвайлера че скачал на стопанте си но за добермана ми казаха и н е повярвах. мерси за отговорите. ая кажете кой е по добрия изобр за доберман-мъжки или женски? казват че женските пазили дома а мъжките стопаните. кой се обйучава по лесно и кой е по привързн кам стопанина?  :->)

По-добър избор от кучките нема...............

(обр.техт)

К. Лоренц
User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583

#2904 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 09:27 AM

AnubisA - мислиш точно в правилната посока.Точно там се крие разковничето на тези легенди-в доминантноста.За това добермана не е куче за всеки.Трябва да му покажеш че ти си "главатар на глутницата" ,но не и като го пребиваш.Силовите методи изобщо не са за предпочитане.Ако го биеш системно много често се случва това да се обърне към стопанина,защото животното от много малко подражава на стопанина и ако го биеш системно започва да си мисли че това е нормалния тип поведение и ако не към стопанина,то към някой друг може да прояви агресия.Затова за бога хора не бийте добермана,накарайте го да работи той това иска.Доминирайте над него с интелект тогава ще ви се подчинява безусловно.И едно много важно правило(тука някой биха ме упрекнали),навън доберман,само на повод.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#2905 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 09:51 AM

Цитат

Затова за бога хора не бийте добермана

всъщност май ти си първия,който споменава нещо за бой в темата  :huh:

Цитат

И едно много важно правило(тука някой биха ме упрекнали),навън доберман,само на повод.

допълнение-не повод,а къса верига,със строг нашийник обърнат навътре(даже два за по-сигурно!),намордник тип кошница(кожения може да го прегризе) и задължително в клетка(изложбените,които са с колелца са особено подходящи за разходка),и за да не плашите малките деца по улиците-покриите клетката с брезент(тъкмо ще предпазите кучето от силното слънце)
Приятна разходка!  ;D
User's Signature

#2906 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 12:23 PM

Мисля че сарказма не е особенно уместен.Много често забелязвам хората да "бягат"в крайности когато изказват мнение.Ако пък това за клетката с брезент и на колелца и прегризания нашийник беше опит за някакъв вид хумор,също не е уместен.Само човек който е гледал доберман на картинка или в парка,може да се изказва така.Всеки който е отгледал доберман и не гу е обучил според правилата на "бай германец" знае че без повод навън,може да означава големи главоболий.Като почнеш от уплаха,минеш през сбиване с друго куче и стигнеш до ухапване на човек.Има хора които подценяват дори уплахата но много скоро и те ще трябва да се научат да спазват правила.Защото когато кучето ти уплаши някой защото не си го водил на повод и той те осъди за морални щети ,да заплатиш 2-3 хилядарки,тогава нещата се променят.Не всички хора мислят като нас любителите  на кучета и трябва да се съобразяваме с тях.Нас не ни е страх но хората които ги е страх са в пъти повече.Няма как да не се съобразиш.Не става да кажеш"майната му",който го е страх да не ходи в парка или където там си разхождаш кучето,защото всеки парк е създаден за хората а не за кучетата.А относно боя на кучето,получих упрек че съм единствения който го е споменал,но темата е сериозна.Убеден съм че  доста голяма част от хората си "пошляпват" кучетата но няма да си го признаят дори и пред самите себе си.За съжаление. :'( :'( :'(
User's Signature

#2907 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 12:32 PM

:tikva:

Цитат

Убеден съм че  доста голяма част от хората си "пошляпват" кучетата но няма да си го признаят дори и пред самите себе си.За съжаление

добре,прав си.....аз започвам първа с признанията  :mazohist: държа се много лошо с горкото куче-разходка един път в седмицата(за да не вземе да уплаши някой невинен човечец навън),задължително с бухалка(не е обучено според немските правила и ме е страх да не посегне на някой или на мен....а и тази кост в главата-човек не знае какво може да очаква-все пак е почти на 6 години),преди разходка задължително един здрав бой,за да се поизмори предварително и да не мисли за глупости навън,след разходка-още един...ей така профилактично.а за хигиенните навици....научихме се с традиционното пошляпване през нослето с навит вестник....с метална тръба вътре(ефекта е удивителен!)
User's Signature

#2908 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 03:52 PM

she_wolff - Ти май много обичаш да се заяждаш с непознати.Нямаш си друга работа и киснеш във форума по цял ден.Мама и татко ли те издържат??Не звучиш като особенно интелигентно момиче,щом си позволяваш нагли "детинщини".Бас държа че нищо не разбираш от кучета,камо ли от добермани.Нещо повече дори си мисля че нямаш куче.Написа 3-4 мита които си чувала за доберманите,знаеш че не са верни понеже си го прочела във форума и се опита да ме провокираш.Е успя,подразни  ме.Сега доволна ли си??Сигурен съм че не.Помисли от кои хора си,тези със собствено мнение или от тези които копират мненията на другите и ги моделират като свои.Аз мога да ти кажа,ама за да те подразня ще си позволя да се сетиш сама.Нагло хлапе!!

P.S-моля модератора и всички учасници да ме извинят за думите които написах на всеосмотрение.
User's Signature

#2909 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 05:02 PM

айде с коментарите,нямащи отношение към Доберманите или другите участници във форума като цяло,на ЛС,а?и без това скоро всичките тези глупости ще бъдат изтрити
User's Signature

#2910 Потребителят е офлайн   phantasm Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 06:13 PM

Я кажете около Варна,Добрич и Бургас каде има развъдници на доберманчета , че във Варна обиколих всички зоомагазини и били редки кучета, не били търсени и тн.  :'(

#2911 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 06:22 PM

phantasm,има разлика между развъдник и зоомагазин или борса и тя е огромна!

www.ongaldobermann.com това е сайта на единствения за момента развъдник за Добермани в Бг(за съжаление още не е завършен напълно)
User's Signature

#2912 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 08 July 2008 - 06:31 PM

а пък на голяма част от нас кучетата са ни оттам.. и сме роднини  ;D
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2913 Потребителят е офлайн   phantasm Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 07:04 PM

Къде е този развъдник не пише адреси?

#2914 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 08 July 2008 - 08:08 PM

в русе е.. ако си сериозен защо не се обадиш да попиташ
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2915 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 09:51 PM

МОД:Предопреждавам she_wolff и alexy ако продължите с нападки ще ви заключа и няма да пишете във форума.Ако имате нещо да си казвате си го кажете на ЛС ние несме длъжни да ви слушаме.

#2916 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2008 - 03:14 PM

Едно нещо изключително рядко срещано за доберман(ааз поне смятам за рядко  ;) ),едни страхотни кучета  :yahoo:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
;) :blink:
май обарках не трябваще тук да го слагам,съжелявам
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2917 Потребителят е офлайн   chikqr Икона

Публикувано: 14 July 2008 - 04:08 PM

az imam doberman4e jensko ot 2 sedmici igrivo e i poslu6no tova za kosta e golqma glupost koito si kupuva doberman ot zoomagazin go posavetvam vednaga da otide na vetirinar za6toto moeto razvi paroviroza koqto e mn opasna  pri malkite ku4eta. v BG nqma mn dobermani ostanali sa v Ruse i Sf. mn malak broi moeto e ot slovakiq 4akah za nego sedmica.Vzemete si takova ku4e i nqma da sajelqvate  :yahoo:

#2918 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 09:43 PM

Честито chikqr!Да ти е живо и здраво малкото сладурче!!!!Ще си позволя да ти дам няколко съвета които са много важни.Първо-храната,забрави за разни евтини храни,давай му Бош,Роял Канин,Пурина,Хилс,Белкандо и някой други марки които сам ще откриеш разбира се по цената най вече.Евтини храни само по изключение,колкото за спасяване на положението,никакво системно хранене.Евтините храни са "пошли",ще ти "опошлее" и кученцето.Домашна храна също не му давай,тя е за хора не за кучета,защото тя е пълна с мазнини и не е балансирана за тях.Второ-накарай го да работи,това е неговото призвание.Ако нямаш необходимите знания да го обучиш,дай го на училище.Това би ти спестило доста "главоболия" и проблеми.Едно ZTP a защо не и IPO.Трето-всички членове на твоето семеиство трябва да работят с него и да го контролират.Неговото място в човешкото семеиство е на последно място(малко грубо звучи)но така е най добре за всички.Четвърто купи си или му направи BOX(Клетка)сам ще се убедиш че това е повече от нужно за доброто му възпитание.Пето-никакво поощряване на агресията(то неминуемо ще проявява някои от видовете агресия в определени моменти).Не се кефи че "злобее" срещу хора или животни,защото по този начин ти неволно се слагаш сам на по ниско ниво във йерархията.Един ден може да реши да доминира и над теб.Никакъв бой,това е изключително важно.Ако го биеш системно,има опасност да вузприеме това за нормален тип поведение.Абе с няколко думи обучи го на послушание и работи постоянно с него,това е ключът към мирното съжителство помежду ви.Айде много здраве и само приятни мигове. ;) ;) ;)
User's Signature

#2919 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 10:29 PM

chikqr честито за кучето обичай го.

#2920 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 July 2008 - 08:40 AM

alexy, хубавата храна и т.н могат да влияят на кучето до 10 - 15% - другото си е ген!

...аз съм против продажбата на кучета в зоомагазини и заблудата, че с хубава храна и работа може да стане нещо!
Да може но се нарича случайност!

Мисля, че в клубния форум не трябва да се толоерира покупката на кучета от зоомагазин!

1. Нинаква информация за родители!
2, Никаква ваксини - пестят пари!
3. Кучкарниците произвеждащи подобни кучета са под сякаква критика - животните гледани в тях са
в клетки като за зайци без никакво движение. НЕ СЕ ВЗИМАТ ПОД ВНИМАНИЕ НИКАКВИ РАЗВЪДНИ ПРАВИЛА!!!
4. Докато се продадат кученцата се гледат в аквариуми - всички сте виждали - ужасно е!
5. Какво да очакваме от подобни кучета - освен да допълним улиците с няколко нови екземпляра!

МОЖЕ ДА ВИ СЕ СТОРИ ЖЕСТОКО, НО ТОВЕ МОЕТО МНЕНИЕ!!!
НЕ НА ЗООМАГЗИНИТЕ!!!
ТУК НЯМА МЯСТО ЗА ТОЛЕРИРАНЕ НА ЗООМАГАЗИНИ!!

В СЛУЧАЯ ДВАМАТА СЕ ЯВЯВАТЕ СЪУЧАСТНИЦИ НА ЕДНА УЖАСНА ТЪРГОВИЯ С ЖИВИ ТВАРИ!
User's Signature

Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема