Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#641 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2005 - 04:36 PM

Ами не зная.. Не се мерят. Предполагам, че се преценяват според пози, движения. Предполагам точно за това има различни видове движения в ринга и стативни пози..

За възпитанието...

Леле какво диване беше Макс!!! Искаше той да определя, той да избира кога да изпълнява и кога - не! Направо ме влудяваше! l) Изкарвал ме е от кожата ми не веднъж.. n) И понеже беше злояд - като му дам наградка и има два варианта:
1. Никакъв интерес.
2. Започвам да подхвърлям парченцето наградка и да лазя по нервите на Крис.. Играя си. Правя си каквото искам. Но така и не го изяждам. Нито го приемам като награда.

И как, как.. Работихме без награди. Тогава разбрах, че за него е достатъчно да го похваля, да го потупам, да ме накара да се чувствам горда с него! В началото много се магарясваше. Не искаше да му показвам. Не искаше да възприема. Не искаше да изпълнява. Правеше точно обратното на това, което се искаше от него... Колко пъти само ме е карал да си сменям цвета - не е истина.. Нямаше търпение за нищо! (не че аз бях особено търпелива.. l) ).. Но после, като се пооспокоих и като започнахме с търпение, старание и много упоритост от моя страна стана луд да изпълнява. Като му кажа "Към мен" идва, застава както трябва и ме гледа в очите. Аз мълча. Замръзнала. Тествам търпението му, а той :"Сега какво да направя? Какво искаш да ти изпълня? Виж какво знам! Да легна. Да умра. Да пълзя (макар че не ми е от любимите).." и започваше да изрежда като луд. l) Като магаренце което иска да покаже всичките си номера. Стана весело и приятно... С пръчките.. И ние така.. Нищо не даваме! (това си е моя грашка) Идва, закача ме с пръчката и ме подканва да играем. При което аз се обръщам към него "Чакай сега да те хвана аз.. Хитруша такава! Диванеееее" и тръгваме да се гоним. Тествала съм го. Гоня го, гоня го и по едно време спирам и тръгвам да бягам в обратната посока. Той тръгва да ме гони. И двамата забравяме за пръчката... Така сме вкъщи и с парцала. Трябва да кажа, че дадено нещо е негово, за да го пипне. Например, може цялата стая да е отрупана с дрехи, а той е луд по платове - да ги къса на мънички, мънички парченца и да се закача докато ги чистя, но не съм ли му казала, че дадена дреха е негова и че може да си играе с нея (не съм ли му я дала - ) не я пипа! Иначе не късаме обувки и не ги дъвчем. Но обичаме да променяме мястото им така, че Крис като бърза и като се е успала за работа и е максимално напрегнато да си проявим дяволъка. Скътава ги на разни места. И всеки път различни. След като един път са били открити - това вече не е нашето място. И това място не е интересно, понеже Крис вече знае за него.. l) Той стоя един месец гладен (без да хапва нищо) докато се научи, че купата ще стои 5 минути и ако в тези пет минути не ръчи да яде се прибира. Знаем команда "Вземи", но какво от това.. Яденето просто не ни е по вкуса.. Майка ми казваше: "Пада ти се! Пада ти се! Да видиш на мен хубаво ли ми е с тебе!!!" l) Та наистина видях... s) За това пък пие много вода. Най- малко обича да пие от купичката си обаче.. l) Локви, като полея цветята от чинийките им.. Абе отвсякъде другаде, ама не и от където трябва. Диване! Така обича да играе с парцали, пръчки, най-вече с нещо дребничко, и какво ли не.. Като си събере 2-3 обекта на игра и се опитва всичките да ги събере в устата си. Понякога успява и прави похвално едно мъничко кръгче за аплодисменти.. l) Иначе аз правех грешки, започвахме отначало.. Още сме в процес на обучение и не знам дали някога ще излезем от този процес.. Имала съм проблеми.. Не е като да съм нямала. Той е много доминантен. Обича да се налага, да се изтъква.. Не обича да е център на внимание, но обича да му бъде отдавано нужното уважение..

И случка:
В парка сме. С останалите кучета. Те си имат вече изградена йерархия и така нататък. Познават се. Куметата са на полянката. Аз пристигам с Макс. Пуснала съм го, върви в крак - не се отделя. Гордо вдигнал глава все едно отива на прием. Едновременно и хладнокръвен, безразличен... l) Наперен, като принц.. l) Всички кучета се засилват към него. Започват да се глезят.. Нисичко по тревата с протегнати вратленца към муцуната му. Опитват се да го ближат по носа.. Аз продължавам и той с мен. Абсолютно безразличен. Абсолютно хладнокръвен. Сякаш ги няма. Сядам някъде за малко да изпуша една цигара. Той се осамотява - маркира територия, души.. Навсякъде където се е изходило друго куче трябва да бъде препишано от него. През това време. Докато маркира. Един мъжкар отива да му се мазни. Той изръмжава и си продължава по пътя на маркировката.. Мъжкаря обаче не се отказва. Върви след него и Макс като спре пак се опитва да го ближи. Макс слага лапа на холката му и демонстративно с изръмжаване го смъква на земята.. "Само веднъж предупреждавам! Ясно ли е? Подчинен си!" - сякаш нещо подобно му казва.. Продължава си.. След това с периферен поглед оглежда глутницата... Избира си някоя женска. Наперва се такъв, сякаш до сега е стоял пред огледалото и уверено отива към нея : "Тази нощ си моята дама!" super l) . Отделя я от останалите и започват игра. Ако някое куче се намеси веднага бива овъргаляно на земята и му дава да резбере, че е нежелан. Ако женската се опита да играе с друго куче и да включи още някой в играта. Той застава между нея и другия и смъмря дрегия.. "Моя е! Само моя! Ясно?".. Със силно развито чувство за собственост и охрана на собствеността, територията и т.н. s) Понякога ми става неприятно.. Хората се притесняват.. Връзвам го и продължаваме сами нататък. Или го викам при мен, казвам "Място" и не го освобождавам.. s)

Ех, че патетично стана.. b) l) Много яко! Много топло! l)

#642 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2005 - 06:35 PM

Наистина яко d) d) d) все едно описваш моето куче b) ...за парцалите и пиенето на вода l) но за разходките не е точно така.
При нас има някакъв страх да не му направят нещо на /бившия/болен крак.Алекс е също толкова наперен и много важен когато види други кучета.В началото се спира и наостря уши,така,както само доберманите могат,после следва едно стрелване напред с всичка сила l) като точно в този момент другите кучета остават като втрешетени bl) .Когато се доближи много елегантно ги души ,като обикновенно стърчи над повечето и се виждат две уши и една навирена опашка,после си тръгва по територията и другите започват да го следят и да го душат,при което ако само някой му мине отзад откъм болния крак се прави едно бързо въртеливо движение и пак се обръща с лице.
Най-интересно ми е ,когато се засече с по-големи и по-стари кучета и се наложи да отстъпва,обикновенно това са овчарки,доста големички,които искат да му покажат кой е шефа b) Тогава се започва едно лудо гоненеееееееееее,не е истина l) някой ден ще го снимам!Толкова е маневрен,че овчарките не могат дори да го докоснат,стига се до там,че идва до мен,поглежда ме /забавлявайки се/и отново отива да се закача докато другото куче не се откаже......невероятни спринтьори са! d)
Иначе дяволъците им ги признавам,на мен също ми е вдигал нервите до небето,но бързо ми минава а и той ме гледа виновно и с едни такива очи l) l) /сетих се за очите на котето в "Шрек 2"/ l) l) та не мога да му се сърдя дълго super
Всяка разходка ми е супер забавна и различна!Айде,че още не е вечерял и ме чака да лудуваме b) ............А Крис кога го храниш?
Аз обикновенно по това време,6-7.Дали не трябва да е малко по-рано?!?!?!?!
Поздрави d)

#643 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2005 - 07:00 PM

Оооо.. Очите на котето от Шрек.. Хахахаха!!! ТОЧНО! И Макс го докарва същият поглед, да му се невиди! Като сгафи и става един... Леле.. За оскар е! Ще кажеш че по 5 пъти на късият ден го пребива човек... Че нищо хубаво не е видял.. Пригърбва се, снижава се, ушите назад, главата силно наведена. Погледът отдолу - нагоре към моят.. l) "Виновен съм! Не ме бий! Виновен съм! Забравих.. Не ме бий!", даже е преигравал понякога.. Чак настръхва и си разтреперва задните крачка, сяда пред мен и почва да премижа все едно всеки момент така ще го шибна, че ще му отнеса главичката.. l) Веднъж ми направи този номер пред кучкари, които не ме познаваха.. Е.. После като ни видеха все тръгваха да галят Макс едно съжалително, а мен ме подминаваха с такова презрение.. l) Голям актьор.. Там нямаме равни!!! oleeee dribble super best victoryVVV Ами храня го около 21 - 22.. Добре да е отпочинал.. Въпреки, че е по-хубаво сутрин като че ли.. С техните стомаси.. s)

#644 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2005 - 11:08 PM

Не се сдържах... Izrafel Maya di Altobello Страхотна глава!.. Харесва ми много!

Качена снимка

#645 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2005 - 08:43 AM

Мдам,красавец няма спор,изключително красив екземпляр d)
Абе аз питах веднъж ,ама никой не каза нищо конкретно b)
Моля ви кажете ми дали в България може да се намери и съответно да се закупи породист чистокръвен доберман?
Има ли условия на които трябва да отговаря човекът който иска да го гледа?
Също така какви са условията за взимане на такова куче от чужбина?
И в крайна сметка каква е цената на такъв красавец?
Всеки път когато видя каквато и да е снимка ми идва да замина за първият развъдник.....но нямам никаква идея какъв е редът и дали всеки страстен любител/не професионалист/може да си закупи куче.
При мен няма проблеми да гледам и две кучета като в същото време съм сигурен ,че ще се спогодят с Алекс.
Моля хората които знаят отговорите на тези въпроси да ми пишат,благодаря предварително.

#646 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2005 - 10:47 AM

s) d)

#647 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2005 - 07:40 PM

Цитат

Да има питомник в България и се казва "iz Ongal", досещаш се, че е мой и един на Десислава от София но тя вече не произвежда (за сега) и Сашо от Асеновград, но за там също незнам да се произвежда. Така, че засега оставам само аз. Искаш да знаеш защо не се гледат красиви добермани в България - нали трябва първо да има, да има популация и тогава на изложбите да се виждат красиви представители. А аз не мога само с една женска (за сега) да помогна. А и трябва да се намерят и отлични отгледвачи на тоз етап, защото всяко хубаво куче си има своята цена. А повечето предпочитат масовото, отколкото качественото. Ето там е проблема.
Ако искаш попитай и Мартен БГ ?

Ето Боичка.. Пак те хванах, че не четеш... cl) l)

онгал, Мартен преди време е предложил да пуснеш снимки на произведените в "Из Онгал" добермани.. Дали е възможно да ги видим? Благодаря!

#648 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2005 - 11:28 PM

l)

#649 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 12:41 AM

l) cheers l)

#650 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 11:38 AM

Цитат

Цитат

Да има питомник в България и се казва "iz Ongal", досещаш се, че е мой и един на Десислава от София но тя вече не произвежда (за сега) и Сашо от Асеновград,  но за там също незнам да се произвежда. Така, че засега оставам само аз. Искаш да знаеш защо не се гледат красиви добермани в България - нали трябва първо да има, да има популация и тогава на изложбите да се виждат красиви представители. А аз не мога само с една женска (за сега) да помогна. А и трябва да се намерят и отлични отгледвачи на тоз етап, защото всяко хубаво куче си има своята цена. А повечето предпочитат масовото, отколкото качественото. Ето там е проблема.
Ако искаш попитай и Мартен БГ ?

Ето Боичка.. Пак те хванах, че не четеш... cl) l)

онгал, Мартен преди време е предложил да пуснеш снимки на произведените в "Из Онгал" добермани.. Дали е възможно да ги видим? Благодаря!

Това съм го чел d) b) ,но няма никакви данни за това как може да се сдобие един страстен любител на породата с хубав доберман?!?!?!?!?!?! bl)
Няма също така условия към бъдещия собственик,защото аз съм сигурен,че ще има такива.
Мога да се разровя и да се лутам и нищо чудно и да намеря нещо конкретно,но искам хора като някои то участниците във форума,които са ходили дори до развъдници, да кажат кратко и ясно,дали хора като мен и теб могат да притежават подобни расови екземпляри и на каква цена?
Сериозно мисля да си закупя хубаво куче и чакам всякакви мнения,поздрави d) d) d) b)

#651 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 11:46 AM

Направено е необходимото.Чакаме резултат.
При положително развитие,ще бъдете известени.
Надявам се,до месец.
User's Signature

Marten BG

#652 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 11:49 AM

boi4ka... Първо и най-основно "Може да се сдобие само и единствено с търпение"... Условията към бъдещият собственик - всеки сам си е роб и господар.. Нали знаеш поговорката : "Ум царува, ум робува, ум патки пасе.. " - в България никой няма да следи как си гледаш кучето - остава твоята съвест. За цифрите... cl)
Ще цитирам нещо:
Ако ви разказах тези подробности за астероид Б 612 и ако ви доверих неговия номер, то е заради възрастните. Възрастните обичат цифрите. Когато им разказвате за някой нов приятел, те никога не ви питат за същественото. Никога не ви казват: "Какъв е гласът му? Какви игри предпочита? Събира ли пеперуди?" Те ви питат: "На каква възраст е? Колко братя има? Колко тежи? Колко печели баща му?" Едва тогава смятат, че го познават. Ако кажете на възрастните: "Видях една хубава къща от розови тухли със здравец по прозорците и с гълъби на покрива...", те не могат да си представят тази къща. Трябва да им кажете: "Видях една къща, която струва сто хиляди франка." Тогава възкликват: "Колко хубаво!"..
Екзюпери ("Малкият Принц")

И само за информация от 200 лв. до 7500 евро. Зависи какво търсиш.. Мисля обаче, че преди да питаш за тези неща, трябва да си го изясниш.. Не бързай.. И не забравяй, че цифрата невинаги отговаря на качеството и обратното...

#653 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 11:50 AM

Цитат

Направено е необходимото.Чакаме резултат.
При положително развитие,ще бъдете известени.
Надявам се,до месец.

cheers Остава да чакаме и да вярваме.. d)

#654 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 12:53 PM

Цитат

boi4ka... Първо и най-основно "Може да се сдобие само и единствено с търпение"... Условията към бъдещият собственик - всеки сам си роб и господар.. Нали знаеш поговорката : "Ум царува, ум робува, ум патки пасе.. " - в България никой няма да следи как си гледаш кучето - остава твоята съвест. За цифрите... cl)
Ще цитирам нещо:
Ако ви разказах тези подробности за астероид Б 612 и ако ви доверих неговия номер, то е заради възрастните. Възрастните обичат цифрите. Когато им разказвате за някой нов приятел, те никога не ви питат за същественото. Никога не ви казват: "Какъв е гласът му? Какви игри предпочита? Събира ли пеперуди?" Те ви питат: "На каква възраст е? Колко братя има? Колко тежи? Колко печели баща му?" Едва тогава смятат, че го познават. Ако кажете на възрастните: "Видях една хубава къща от розови тухли със здравец по прозорците и с гълъби на покрива...", те не могат да си представят тази къща. Трябва да им кажете: "Видях една къща, която струва сто хиляди франка." Тогава възкликват: "Колко хубаво!"..
Екзюпери ("Малкият Принц")

И само за информация от 200 лв. до 7500 евро. Зависи какво търсиш.. Мисля обаче, че преди да питаш за тези неща, трябва да си го изясниш.. Не бързай..

Малкият принц е страхотна книга!Поздрави b) d) c)
Аз съвеста относно гледането на кучета я имам,в смисъл,че няма да го осатвя нито гладен нито жаден и изобщо няма да му липсва нищо.Любовта ми към тази порода е невероятно голяма w)
При мен има нещо друго:
досега съм гледал с едно око на доберманите като цяло,не съм обръщал внимание на това,че моето куче не е чистикръвно.Това разбира се не значи,че не съм се интересувал от породата,НАПРОТИВ!Но ме интересуваха повече нещата свързани с възпитанието и най-обикновенни неща като храна и разходки,ваксини и т.н.
В момента в който попаднах на форума се замислих какво точно искам........оказа се ,че искам да имам истински чистокръвен доберман!
Не веднага разбира се,но предполагам до година-две.
Искам да науча всичко за породата и за отглеждането на тези кучета.Да си призная честно,до сега съм чел някои книги,повечето от които "екзотични"
Също така съм мислил да търся женска на Алекс,вариант който категорично отпадна след всичко прочетено super
Сега чакам с нетърпение да видя какъв ще е резултата от Мартен и след това той да сподели всичко за тези кучета.Наистина нямам търпение.
Благодаря ви за всичко до тук,аз започвам втори ПОДРОБЕН прочит на форума b)
Междувременно едва ли ще ви осатвим на мира с Крис и останалите d)
Надявам се нямате нищо против и не ви дотягам с постоянните си въпроси!

Малко оффтопик:какво ще кажете за филма излъчен по германска централна телевизия и ББС за кучкарниците в София и конкретно"Люлин"?И за пълтата от кучешки кожи?!?!?!?!?! a)
Аз лично няма да коментирам a)

#655 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 01:07 PM

bravoS Добро начало.. Добра основа за строеж имаш. Правилно си избрал парцелът земя (според мен) - твърд е и върху него може да се гради. И аз съм строител.. Още изучавам земята. Не съм правила планове за сградата. Рано ми е. Искам хубаво да я опозная, за да знам какво да очаквам от нея. Не мисля, че година - две ще са ми достатъчни, но всеки според разбиранията си. Иначе как си с времето? Мога да ти пиша за някои книги.. Какви езици знаеш?

Мартен е приятел-вестоносец. Очакванията ти не трябва да са насочени към него. По-скоро към онгал! super best

Не дотягаш! cheers Просто имай търпение - знам, че е трудно. Аз самата още се уча... (и ще има да се уча докато съм жива) w)

За оффтопика - има тема във форума.. cl) Там споделих мнението си.

#656 Потребителят е офлайн   Pandora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 01:45 PM

Бих искала да знам дали добермана е предразположен към тазобедрена дисплазия? Страшно много харесвам и съм харесвала винаги тази порода, но нямам такова куче, защото съм чувала че кучетата са агресивни, с доминантен характер и трудно се поддават на обучение. s) Вярно ли е това и доколко? bl)

#657 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 03:07 PM

Предразположен е (до колкото зная).. s) Но ако развъдните линии са добре спазени не би сладвало да има проблем!.. По-добре Тайсън да обясни..

Цитат

но нямам такова куче, защото съм чувала че кучетата са агресивни, с доминантен характер и трудно се поддават на обучение

Това мнение е много често срещано в България. За съжаление крайно грешно и няма нищо общо с реалността! Доберманът не е агресивен, той е темпераментен, емоционален, холерик.. Това в никакъв случай не означава агресивен. С доминантен характер? Не. Те са много толерантни по принцип и отдават нужното уважение на по-старите кучета, които заварват - примерно на поляна и т.н. Много са общителни. Но са със силно развито чувство за справедливост и не обичат нещо да им бъде налагано на сила. Имат собствено мнение и обичат да го показват. При всички породи има доминантни и подчинени кучета. Това зависи от много неща. А това, че трудно се поддават на обучение направо ме разсмя. Това е най-изпълнителното куче, което познавам! Манията им е да служат и да научават все повече и повече. За това се нуждаят силно от добър водач и приятел в лицето на собственика си. Страшно привързани са. Дотолкова, че ако един доберман бъде изоставен от стопанина си при създадена силна връзка помежду им - той умира. От мъка. Социални животни са. Четат мисли. До толкова опознават човека, че само от поглед знаят какво искаш и бързат да ти доставят удоволствието да го изпълнят. Страхотно сърце! Невероятна отдаденост! Бърза, справедлива и точна реакция в напечени ситуации... Готови са на всичко за човека когото обичат. Един случай (това в разговор с човек, който от дълго време се занимава с НОК) : "Ако видя, че някой застрашава животът ми и кажа на кучето си (НОК) "Дръж!" - той ще се замисли. Ще стои, ще преценява врага и ако реши, че е по-силен ще се откаже. Ако в същата ситуация попадна, а кучето ми е доберман ще е скочил още преди да му кажа, понеже ще ме е усетил..." b) Тези думи не са мои! Поздрави! cheers

Гршката беше допусната в бързината. Не пример, а случай имах предвид.

#658 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 03:40 PM

Цитат

Един пример (това в разговор с човек, който от дълго време се занимава с НОК) : "Ако видя, че някой застрашава животът ми и кажа на кучето си (НОК) "Дръж!" - той ще се замисли. Ще стои, ще преценява врага и ако реши, че е по-силен ще се откаже.

Интересно твърдение, да не кажа по-силна дума, защото би имало отенъка на присмех.

Явно този специалист или не е сработен добре с кучето си или кучето му няма необходимото ниво на дресираност.

Аз съм наблюдавал лично /мисля че някъде из форума преди доста време съм го казвал/, как срещу НОК стрелят с картечница с халосни патрони /забележете - Картечница, а не автомат или пистолет/.

Подава се команда "Дръж!" и атаката е мигновена. Естествено кучето не може да знае, че тези патрони не могат да го убият. Цялата операция протече за по-малко от минута, а като резултат кучето дори бе обгорено от огъня, който излизаше от дулото.

Много са факторите определящи пригодността за служебна работа на едно куче и подобни категорични констатации звучат някак си... Без коментар !
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 03:47 PM

cl) Не споря! b) Просто споделих мнението на човек, влюбен в друга порода.. l) До колко се е сработвал с кучетата си - не зная. Не съм прекарвала достатъчно дълго време с него. Пътува до Сърбия и от там си взема НОК (конкретно само работни линии, а не екстериорни). Ставаше въпрос за хъса на работа и за готовността. За подаване на гласова команда и четене на мисли. Това е негово мнение. Всеки има право на мнение. Не искам да засегна никого! Най-малкото, че човекът обича НОК.. b)

Той е работил с добермани и с НОК. Може да го е споделил и защото съм го омаяла.. Знам ли.. b) l)

cheers

п.п. Нека само не изпадаме в сравнения между породи. cl) Не така искам да бъда разбирана. Просто споделих. Нищо повече.

#660 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2005 - 03:58 PM

Цитат

Може да го е споделил и защото съм го омаяла.. Знам ли.. 

До истини в кинологията с омайване не се стига.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »