Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#701 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2006 - 01:46 PM

Цитат

Едно си баба zнае,едно са баба бае... n)
Виждам,че си недоzряла zа неща от световен мащаб,няма смисъл да се спори с теб.
Вярвам че в кварталът си най~великата кучкарка,радвай се,zащото навън нещата стоят друго яче.

Ех, как ми приличаш на Хлебаров (подсети ме за него с този си пост).. b) BEER Като не стигаме гроздето - то става кисело.. Пак ти казвам - светът не се върти около Германия, мик. Колкото и да не ти изнася.. cheers
Поздрави!

#702 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:52 PM

Асоциация или не,zаконите са zа да се спаzват и когато след няколко години няма ветеринари навити да копират кучета какво ще правиш?
Само ли ще ги реzнеш?
Не ме сравнявай с когото и да било,ако обичаш още по~малко след като не ме поzнаваш.
Твърде малка и глупава си все още zа да осъzнаеш някой неща,виждам,че в повечето форуми се бориш и спориш zа някакви неща и си мисля,че е само zа спорта.
Айде когато порастнеш може да си говорим zа Кинология,а до тогава тичай в Детската градина b)
Аz също не харесвам кучета с некупирани уши,но това е положението.
Или ти се иzживяваш като Жана Д"Арк?

#703 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 01:57 PM

Шах и мат с пешката! b) Повеждам в резултата. Искаш ли нова игра? Или се отказа?

#704 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 02:39 PM

Цитат

"На доберманите ушите ВЕЧЕ не се купират, ако не знаеш."- Написано от Хлебаров на 21.03.2005г. в специализирания форум за средноазиатска овчарка. Това просто не е вярно, тъй като:
Ears : The ear, which is set high, is carried erect and cropped to a length in proportion to the head.  In a country where cropping is not permitted the uncropped ear is equally recognized.  (Medium size preferred and with the front edge lying close to the cheeks).

И освен това
TAIL : It is high set and docked short whereby approximately two tail vertebrae remain visible.  In countries where docking is legally not permitted the tail may remain natural.
И това е:FCI-Standard N° 143 /14. 02. 1994 / GB

DOBERMANN
Забрана има само в НЯКОИ страни, където е забранено явяването на изложби на кучета с купирани уши и опашки, освен ако същите не са от държава, където това е разрешено.  Италия член ли е на Европейския Съюз?!!!! Е, влезте в сайта на A.I.A.D.(Asociacione Italiana Amatori Dobermann), или в който и да е италиански сайт! 
При добро желание целия стандарт може да бъде прочетен от Хлебаров в официалния сайт на FCI.
С уважение.

super

п.п. Всичко това вече е обсъждано многократно, мик. Аз просто чета и поемам информацията. А не споря за спорта! cheers

#705 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 03:16 PM

Mad Max,
няма да участвам в спора - нищо не разбирам от добермани, не съм кинолог.
Въпросът е в друго.
Според новоприетия у нас Закон за ветеринарно.... и в България купирането е забранено. Така, както е забранено да се измъчват животните, или както забраниха да се държат домашни мечки и маймуни, както е забранено да не си почистваш след кучето. И, ако искаме да се превърнем в човешка държава, трябва да се научим да спазваме законите, независимо дали сме съгласни с тях и дали ни харесват. Тоест, за всичко около нас трябва да се научим да мерим с една мярка - тази, която е по закон. Това, естествено, не означава да не протестираме и да не се опитваме да правим нещо, ако положението не ни харесва, но единствено по законови пътища.
Ти прилагаш двойни стандарти - в разсъжденията си и, вероятно, в поведението си. Например: казваш, че не може всеки както му хрумне да развъжда каквото дойде, напук на всички правилници (единствената нормативна уредба по въпроса, при това без силата на закон), че това не трябва да зависи от отделния човек, често неук и безотоговорен. А после твърдиш, че отделният човек сам ще решава да купира ли ушите и опашката на кучето си, или не. Излиза, че единствено ти раздаваш права за това какво може и какво не може да прави "отделният човек", при това в нарушение на закона.
Сега можеш да поведеш дълъг спор, че едното е коренно различно от другото, после полека темата ще се измести - аз няма да споря. Не е въпросъ в това какво е редно според нас и какво ни харесва. Въпросът е КАК Е ПО ЗАКОН. Можем да ругаем или да ръкопляскаме, но сме длъжни да го спазваме.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#706 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 03:28 PM

Цитат

Ти прилагаш двойни стандарти - в разсъжденията си и, вероятно, в поведението си. Например: казваш, че не може всеки както му хрумне да развъжда каквото дойде, напук на всички правилници (единствената нормативна уредба по въпроса, при това без силата на закон), че това не трябва да зависи от отделния човек, често неук и безотоговорен. А после твърдиш, че отделният човек сам ще решава да купира ли ушите и опашката на кучето си, или не. Излиза, че единствено ти раздаваш права за това какво може и какво не може да прави "отделният човек", при това в нарушение на закона.

Дани, сравняваш две много различни звена. Едното касае всички и краят му е ясен - пълна улица, нахапани хора, болести, простотии. А другото само собственикът. Не раздавам нищо. Споделям мнението си. cheers

#707 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 03:40 PM

Здравейте! d)
Лично за мен,ако се забрани със закон купирането на ушите на доберманите,ще се изгуби целият им чар s)
Високо вдигнатите уши на добермана са негова запазена марка d)
С некупирани уши и опашка той прилича по-скоро на ловно куче...... s)
Аз се влюбих в тези кучета точно заради гордо вирнатите уши и прекрасната глава.
Не мога да споря,защото не съм запознат със законите и с това къде е забранено и къде разрешно купирането,но мисля,че от такава забрана ще загуби като цяло породата cl)
Сега ще чета по-назад за да видя какво е казано по въпроса..................искрено се надявам обаче,такава забрана да има противници и сред елитните кучкарници.

Ами помислете си само,та хората обрязват рожбите си............................ bl)
Усмивка b)

#708 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 08:39 PM

Цитат

Mad Max,
няма да участвам в спора - нищо не разбирам от добермани, не съм кинолог.
Въпросът е в друго.
Според новоприетия у нас Закон за ветеринарно.... и в България купирането е забранено. Така, както е забранено да се измъчват животните, или както забраниха да се държат домашни мечки и маймуни, както е забранено да не си почистваш след кучето. И, ако искаме да се превърнем в човешка държава, трябва да се научим да спазваме законите, независимо дали сме съгласни с тях и дали ни харесват. Тоест, за всичко около нас трябва да се научим да мерим с една мярка - тази, която е по закон. Това, естествено, не означава да не протестираме и да не се опитваме да правим нещо, ако положението не ни харесва, но единствено по законови пътища.
Сега можеш да поведеш дълъг спор, че едното е коренно различно от другото, после полека темата ще се измести - аз няма да споря. Не е въпросъ в това какво е редно според нас и какво ни харесва. Въпросът е КАК Е ПО ЗАКОН. Можем да ругаем или да ръкопляскаме, но сме длъжни да го спазваме.

Благодаря ти,успяла си да се иzраzиш много правилно относно темата bravoS

#709 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2006 - 11:32 PM

Ears : The ear, which is set high, is carried erect and cropped to a length in proportion to the head. In a country where cropping is not permitted the uncropped ear is equally recognized. (Medium size preferred and with the front edge lying close to the cheeks).

И освен това
TAIL : It is high set and docked short whereby approximately two tail vertebrae remain visible. In countries where docking is legally not permitted the tail may remain natural.

И това е:
FCI-Standard N° 143 /14. 02. 1994 /

#710 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2006 - 12:06 AM

БРАВО .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#711 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2006 - 12:23 AM

един Закон е не невъзможно може да реши въпроса, помислете....
Примерие с хора са неуместни

#712 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2006 - 12:34 AM

Вие имате ли такива "проблеми" с купирането на ушите? При стафа как е? Какви са вашите мнения? Как ви харесват повече стафовете? А добермана? Как е по закон за стафа? Какво мислите за купирането?

#713 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2006 - 12:39 AM

Цитат

Ears : The ear, which is set high, is carried erect and cropped to a length in proportion to the head. In a country where cropping is not permitted the uncropped ear is equally recognized. (Medium size preferred and with the front edge lying close to the cheeks).

И освен това
TAIL : It is high set and docked short whereby approximately two tail vertebrae remain visible. In countries where docking is legally not permitted the tail may remain natural.

И това е:
FCI-Standard N° 143 /14. 02. 1994 /

super cheers super cheers

#714 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2006 - 11:29 AM

Цитат

Вие имате ли такива "проблеми" с купирането на ушите? При стафа как е? Какви са вашите мнения? Как ви харесват повече стафовете? А добермана? Как е по закон за стафа? Какво мислите за купирането?

а бе на мен ми харесват и с купиран и без. моята е с уши r)
В България се предпочитата купираните уши не знам защо!

#715 Потребителят е офлайн   ivo2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 09:08 PM

Кристина, ти направо ме удиви!
Ти си само на 19, а толкова много знаеш!
За познанията ти за доберманите при положение, че си само на 19 направо "шапка ти свалям"!
Направих си труда да прочета цялата тема- от къде намираш толкова сили така неуморно да събираш информация за породата, за кучетата въобще?
Познанията ми за доберманите са повърхностни- не съм обучавал такива кучета!
Най- близко до породата съм обучавал родвайлер!
Март месец ми предстои да обучавам доберман. По нещата които пишеш ми се струва, че е най- подходящо за тази порода е обучението да стане на 100% в присъствието на стопаните- само техниките да им показвам. Имам предвид, че пишеш че се привързват много и признават един човек за стопанин.........тези и другите характерни неща които пишеш ме убеждават в това!
Прав ли съм?
Имам практика при непозната за мен порода първо да чета и после да премина към обучение- Ще помагаш ли като го започнем обучението му!?
Как е Макс?- това че прави "пълзи" макар и с неухота ме учудва, броят се на пръсти хората които могат и правят тази команда!
Тя се използва при обучение от военните - за кучетата на границите!
Как я правиш ти- методология?
От любопитство питам- не съм кой знай колко добър при нея!
С уважение:
Иво

#716 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 09:31 PM

Иво!
Привет и тук! Първо, когато става въпрос за доберман трябва здраво и единствено да обучаваш само стопанинът! Доберманът е хронометър! Признава един човек за водач, признае ли го - КРАЙ! Останалите за него не съществуват, особено ако не са от обкръжението на стопанина.. За съжаление много малко хора в БГ знаят какво е доберман и има ли той почва у нас..

Тук, в тази тема пише най-великият дресьор, който познавам - онгал! Обърни се към него, ако имаш въпроси, защото те наистина са много, много специфични кучета и нямат нищо общо с ротвайлера. Често когато човек не познава такава психика получава обратна на очакванията си реакция!

Пълзи - два варианта на обучение съм прилагала. Искам да уточня, че не зная дали са правилни.. Използвах страхът му от високото, който аз създадох и е плод на моя грешка. Тук има колодрум. Той е с висок преход между етажите на местата за сядане. Аз на единият - Макс на по-горният. На повод от легнало положение, команда "Напред", като притискам холката към земята.. Така няколко пъти. След това без повод. След това спокойно. Което пък ни помогна да преодолеем страхът там конкретно от високото. Вече го изпълнява добре!

Другият вариант. От легнало положение с лакомство по земята - подавам гласова и жестова команда, като коригирам всеки опит за изправяне. На него лакомствата не са му интересни, за това не съм ползвала награди, а основно похвала. Това е!

Ще помагам с коментар на грешки, които аз съм допускала. И това е урок! cheers

#717 Потребителят е офлайн   ivo2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 09:51 PM

Благодаря, за информацията и за предупреждението!
Еми май ще трябва да спра почивката си и да го почваме, защото ме уплаши, а и колкото по-голям става толкова по- трудно ще ми е!
Добре те искат да им охранява къщата и да не се дърпа като го водят на разходки!
Това за охраната на къщата- стандартния метод ли да приложа или при добермана има някакви принципни разлики!? Казваш роден пазач, роден личен бодигард?!
Чувал съм, че ефективна охрана на обект с добермани се получава само когато са двойка!
Това че имат най- бързата захапка- 33 пъти в минутата отваряне и затваряне на челюста- вярно ли е?
При твоя Макс имала ли си случай да те е защитил успещно?

#718 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 10:03 PM

Иво, не искам да те разочаровам.. Ама ти няма да можеш да научиш кучето да им пази къщата! Първо, че това е заложено - аз Макс не съм го учила. Това зависи от връзката на добермана със стопаните. Това е куче-домошар! За него най-важен е семейният кръг и семейната територия! Това трябва да се изгради от собствениците! Колкото и да го учиш на това, ако няма връзка, той няма да им пази къщата! Нито пък тях!

В никакъв случай насилие над доберман! Това е голяма грешка!

Това за комбината е крайно грешно! За доберманът важи "И сам войнът е войн!".. Останалото зависи от наследствеността на кучето. Ако то е плашливо в резултат на лоша селекция и неправилна, ще има нужда от някой когото да слледва. НО ТОВА НЯМА ДА Е ДОБЕРМАН! Доберманът се отличава със решителността си, с безстрашието, със смелостта и с точната реакция в напечени ситуации - това носят във себе си! То не трябва да им бъде показвано, а по-скоро правилно управлявано, добре контролирано. Там собственикът трябва да се намеси - да покаже на кучето си кога желае и как желае да охранява, при какви ситуации..

Случка с Макс. С приятел се борим. Макс се занимава с нещо свое си. Докато аз го налагам (разбира се не да го пребивам) от Макс никаква реакция. В момента в който приятелчето посегна да си върне Макс направо се хвърли с лай и застана между мене и него. Не му позволи да завърши атаката си. И докато не го изпратихме от къщи го държа под око - всяко действие, всичко!

На добермана веднъж спечелиш ли му доверието ти е верен до гроб! Веднъж загубиш ли го - губиш го за цял живот! При това животно втори шанс няма!

Поздрави!

#719 Потребителят е офлайн   ivo2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 10:49 PM

Благодаря, разбрах точна и изчерпателна си!
Една съществена разлика с КК открих! При КК - никога не приключва обучението и доверието на кучето не може да се спечели напълно, от там и човек не трябва да им се доверява напълно!
За охраната разбрах- ще им обясня за какво става въпрос- колкото мога де!
Ще се съсредоточим само по техникете на правене на командите- като аз само казвам и показвам, а ти си ги правят сами с кучето!
Знаех че доберманите са специфични, но не вярвах...........но ти ме убеждаваш напълно!
Нямам търпение да започнем работа с него- но сега е много студено и ще премръзне на тренировките!
Добре какво ще искаш в замяна ако примерно побликуваш списък с неща които не трябва да се правят при отглеждането и възпитанието на доберман, такъв с неща които трябва да се правят!

Въобще каква е рецептата за да се получи това:

"За него най-важен е семейният кръг и семейната територия! Това трябва да се изгради от собствениците! Колкото и да го учиш на това, ако няма връзка, той няма да им пази къщата!"??????????????

#720 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 11:17 PM

Иво, КК е дивак, свободен дух, господар и войн! Доберманът е сила, контрол, хронометър.. Няма място за сравнение, въпреки че и двамата са пазачи. За съвсем различна техника и стил говорим.. BEER

Това, което си цитирал се носи в сърцето.. То не може да бъде описано - за всеки е различно! Въпрос на възприятия, усещане, морал, разбиране, оценка на природата, ценности.. Как да ти кажа! Чрез кучето човек изразява себе си - само че без втора сигнална система! Това е най-великата връзка в природата!

Поздрави!

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема