Доберман
Публикувано: 09 August 2011 - 10:07 PM
От към екстериор също не мога да се изкажа, защото ще съм пристрастен. 72см/42кг. аномалии няма, мисля, че всичко му е в норма.
Ако се появи желаеща, да се обади или да пише.
Поздрав,
Йордан Попов

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 09 August 2011 - 10:35 PM
- готви;
- не краде от масата;
- любвеобилен е и се гушка;
- гледа новини и се интересува от световната политика и икономика;
- спортува и за това е в такава страхотна форма;
- хигиенните навици са на ниво;
- облайва;
- обича и си пази стопаните;
- обича природата;
- събира дърва;
- обича красивите кучки.

Публикувано: 15 August 2011 - 12:12 PM
Обявата е стара, над 1 год, няма телефон, даден е информативния сайт за породата, който се поддържа от човек от форума и на който никога няма да видиш да се предлага куче за разплод.
Само дрязги и напрежение ли търсите да създавате, dokotoo?

Форумът е клубен. Който иска родословно кученце - да следи сайтовете на българските развъдници за доберман - iz Ongal / Defender of Bulgaria. Или в dobermann-review.com.
Който иска кученце без родословие, от малки обяви, междусъседско развъждане или внесено в багажник на кола - въобще да не си прави труда да пише тук или после да ни пита защо кучето му има седловиден гръб или прилича на ротвайлер.

Публикувано: 15 August 2011 - 01:55 PM

Публикувано: 15 August 2011 - 04:53 PM

Публикувано: 15 August 2011 - 08:39 PM
Първо на Атила
Ако към мен е въпроса,аз нямам интерес но има доста женски кучета които ще са готови за заплождане в началото на следващата година за това ти предлагам да му направиш няколко снимки в стойка и да направиш нова тема"презентации" във форума за да го видят хората като им потрябва мъжкар,предлагам също темата да бъде заключена за коментари за да има само прзентации на клубните кучета .За сега аз обмидлям варианти -Pako Daker,Leo vom Markischen Land или някоя нова надежда която ще се представи на ИДЦ.
Следва Малчо
Във Варна развъдник няма,отговарям ти така защото форума е клубен и тук се стремим да развъждаме по правилата на Българския Доберман Клуб .Ако имаш интерес да се сдобиеш с клубно куче следи форума или сайтовете на развъдниците в които до месец предполагам ще има обявени няколко кучила.
dokotoo
За тази обява аз лично мисля че някой прави реклама на сайта които е даден и много добре е направил за да прочетат хората какво има там и да се замислят какво произвеждат и какво купуват.
А относно кучето на ironic_ не е хубаво да говориш като не си запознат.Кучето има проблеми и за това така изглежда но хората се надяват да се оправи и като се оправи повярвай ми няма да мислиш така.
Ivo Skoklev
Братле и на мен ми се четат само весели работи но няма как всички да мислим еднакво.Винаги ще има незапознати хора които ще задават глупави за нас въпроси и ще има ядове с хората които си пускат тук обяви на нередовни заплождания по един или друг начин.
Относно изтриването на постове от модератор,няма как да стане защото модератора му се роди детенце преди няколко дни и предполагам още не е влезнал да види какво има тук но като влезне може да го зарадвате с един пост.
Честито ти второ детенце да ти е живо и здраво,пожелавам му много здраве,щастие и весели мигове с добчовците в развъдника

Публикувано: 16 August 2011 - 12:03 AM

Публикувано: 16 August 2011 - 08:55 AM
oppaaa, в 15 August 2011 - 06:39 PM, написа:
Благодаря за уточненията.
Честно казано, въпреки проблемите, никога не съм смятала, че някой може да възприеме кучето ми за грозно. Явно съм грешала.
Все пак има и добри новини. Смених храната и за 2 седмици има видим прогрес. Инди налива на мускул, скри ребрата и започна да лъщи като намазана с олио.
Снимки и подробности, след още няколко седмици, да не урочасам нещата.

Така че трябва да кажа: няма значение колко човека хранят с дадена храна, колко я хвалят и как влияе на техните кучета - ако нещата с нея не се получават за вашето куче, не чакайте толкова, колкото чаках аз да я смените. Всяко животно е различен организъм и най-добрата храна е тази, която му влияе най-добре.

Публикувано: 16 August 2011 - 12:38 PM

Публикувано: 22 August 2011 - 11:31 PM

Да чукнем на дърво, всичко при нас е добре. Минаваме през второ разгонване (първото беше през февруари... или март като че ли, не помня точно). В тази връзка да вмъкна и нещо смешно: мъжа ми се сдоби с паническо разстройство

Направихме снимка за ТД. Всичко е ОК. След половин година ще направим пак. За наше успокоение. И тук да попитам: кои ветеринари са упълномощени от БРДК да разчитат снимки за ТД? Не смятаме, поне засега ни е такова решението, да я заплождаме, но все пак...да се знае. Как стоят нещата и с кардиолозите? Чии диагнози се признават? За наше успокоение ще я заведем при този, на когото имаме доверие, но все пак ми се ще да знам клуба какво мисли по въпроса. Отварям още една скоба - ще ме прощавате за "сухия" тон, но не съм писала по форумите от мнооого време и съм загубила тренинг.
И... Нататък. Нали се хранихме с Хепи дог... Е, зарязахме я. Както ни се отразяваше добре... след един момент това се промени тотално.. Сдоби се с мнооого пърхут, почна и да заслабва. Пробвахме за изв време с Хилс. Прекрасна храна! Кучето беше в страхотна форма! И те взеха, че я спряха... Взехме Еукануба и в рамките на един месец всеки ден псувах и нея, и производителите й. Кучето акаше точно толкова, колкото ядеше. Отслабна жестоко (това беше юни месец, ако не ме лъже предателската ми памет). Заприлича на концлагеристка само за 2 седмици. Взехме й Cynotechnic Energy на Royal Canin и всичко почна да си идва на мястото. И все още поправяме щетите от един месец хранене с Еукануба. Явно на нея хич, ама хич не й се отразява добре тази храна. Сега сме на LArge Breed Adult от ветеринарната серия на Роял Канин и съм много доволна. Оставаме на тази. Както може би предполагате... откачих покрай това хранене.

Характер: доминанта. Инат, неотказващ се инат! На всичкото отгоре се мисли за човек.
Няма съзнание за размерите си. Скача в скута ти, все едно е чихуахуа. Пък тежи, да й се не види.
Почна да проявява охранителен инстинкт. Ако така се казва това, което имам предвид, де :) . Смята кучетата за врагове ( и правилно , беше нападана повече пъти , отколкото мога да преброя). Когато "прецени", лае и налита на кучета, доближили се прекалено наблизо до нас. Иначе поведението й към кучетата по принцип е напълно адекватно. Дразни се на мъжки, които й се залепят за опашката. дърпа се и се върти така, че да не я душат. Кани всяко добронамерено настроено куче за игра. Това понякога е голям проблем, особено ако и двете четириноги са на повод. За нас стопаните е неудобно, де.
Проявява недоверие към непознати. Най-често напълно ги игнорира. Сякаш виждам човек, който демонстративно си обръща гърба... Радва се само на хора от семейството. Другите все едно не съществуват. Свикнала е да бъде галена и да й бъде досаждано.
Днес залая двама човека. Може би защото и двамата почти минаха през нас с детето, а и защото бяхме само аз и малкото, без таткото да " ни пази". Много адекватно си се държа кучето.
Научи се " да хапе". Тренираме с въже - дърпалка. Виси се на него като мишка на сирене. Да имахме ръкав...
Команда " пусни" я изпълнява без грешка, въпреки моите очаквания за обратното.
Спря да тормози съседите с ариите си. Може би защото почнах работа и нямаше избор... :) За сметка на това почна да унищожава вещи. Разделих се с няколко от любимите си книги. И всичко , до което успя да се докопа с моята миризма на него. Отваря си врати и шкафове, така че барикадираме където с каквото можем :)))) Споменах ли, че яде предимно мои неща? :)))
Живее с две котки. И двете не я понасят. Горката, а тя само иска да ги почисти... Като докарахме малкото, веднага тръгна да й чисти ушите. Затова сега е с малко белези по муцуната - вре я там, където не трябва.
Странно е, че пък приема външните котки за деликатес.
Много прилича на брат си Хектор. ПОздрави на родата, в тази връзка. И на мама!
Краси, Токчев, не съм ви забравила. Пращам поздрави от цялото семейство!

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 23 August 2011 - 07:17 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."