Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#4041 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 August 2011 - 10:07 PM

Аз да вкарам един бърз въпрос: има ли женска кучка от клуба, която иска да се бракосъчетае с Атила. На 2.5 години почти сме и са ни се надули ташаците, та се не знае. Като цяло, нямаме големи постижения в „работата“, но ако се появи някоя красавица, можем да се напънем и да вземем поне едно ВН до края на годината. За характера му не мога да говоря, защото си е мой и ще съм пристрастен. Ако се опитам да съм безпристрастен, бих казал, че е с благ характер, има високо ниво на търпимост към хора, към кучета от по доминантните породи не чак толкова, но успявам да го контролирам.
От към екстериор също не мога да се изкажа, защото ще съм пристрастен. 72см/42кг. аномалии няма, мисля, че всичко му е в норма.
Ако се появи желаеща, да се обади или да пише.

Поздрав,
Йордан Попов
User's Signature

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

#4042 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 10:35 PM

В потвърждение на думите ми, прилагам и снимкив материал:
- готви;
- не краде от масата;
- любвеобилен е и се гушка;
- гледа новини и се интересува от световната политика и икономика;
- спортува и за това е в такава страхотна форма;
- хигиенните навици са на ниво;
- облайва;
- обича и си пази стопаните;
- обича природата;
- събира дърва;
- обича красивите кучки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#4043 Потребителят е офлайн   Mal4o__ Икона

Публикувано: 14 August 2011 - 04:19 PM

az sum ot varna i ako moje nqkoi da mi pomogne da si kupq doberman ot varna mnogo 6te sum blagodaren pi6ete na imeilami Mal4o1@abv.bg

#4044 Потребителят е офлайн   dokotoo Икона

Публикувано: 15 August 2011 - 11:56 AM

My link
За тази обява какво мислите?
Чии сайт е това на обявата?

#4045 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 12:12 PM

Какво да мислим точно?

Обявата е стара, над 1 год, няма телефон, даден е информативния сайт за породата, който се поддържа от човек от форума и на който никога няма да видиш да се предлага куче за разплод.

Само дрязги и напрежение ли търсите да създавате, dokotoo? :ea_103:

Форумът е клубен. Който иска родословно кученце - да следи сайтовете на българските развъдници за доберман - iz Ongal / Defender of Bulgaria. Или в dobermann-review.com.

Който иска кученце без родословие, от малки обяви, междусъседско развъждане или внесено в багажник на кола - въобще да не си прави труда да пише тук или после да ни пита защо кучето му има седловиден гръб или прилича на ротвайлер.
User's Signature

Качена снимка

#4046 Потребителят е офлайн   dokotoo Икона

Публикувано: 15 August 2011 - 12:37 PM

Няма значение! Аз като гледам Вашето куче май е от обява......има ли родословие? Не е много по стандарт....

#4047 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 12:47 PM

Че си нов, нов си. Че не си чел, не си чел. Че не можеш да мислиш - факт. Поне спри да се излагаш... Просто приятелси съвет :)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4048 Потребителят е офлайн   dokotoo Икона

Публикувано: 15 August 2011 - 01:05 PM

Че си глупав - глупав си! има много по-добри кучета без родословие от Инди - това е факт!

#4049 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 01:11 PM

Показване на мнениетоdokotoo, в 15 August 2011 - 10:37 AM, написа:

Няма значение! Аз като гледам Вашето куче май е от обява......има ли родословие? Не е много по стандарт....

Така си е, много грозно куче имам, горкото, съвсем не е по стандарта :zz_225:
User's Signature

Качена снимка

#4050 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 01:55 PM

Този форум стана детска градина.....стига сте цапали нека малко се поизтрие от модераторите.Стига всички сте си избивали комплексите чрез кучетата си и сте си мерили ******** На кой кучето е по-по -най.Кучетата са за работа и за удоволствие.....а не за мерене на гордост!Спрете да се излагате и не само в тая тема а и в останалите.Като вляза тук и скам да чета интересни работи и факти.Не да слушам на кой кучето е истинско и на кой-не.Всеки има право на куче всеки ще си го гледа 12-13г.Каквото си го е избрал такова да си го гледа ! :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#4051 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 04:53 PM

Никой ли няма да прояви интерес към моя пост. Само на тъпотиите се клъве и се коментира тук ми се струва :)
User's Signature

#4052 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2011 - 08:39 PM

Аз на бързо ще драсна няколко отговора
Първо на Атила
Ако към мен е въпроса,аз нямам интерес но има доста женски кучета които ще са готови за заплождане в началото на следващата година за това ти предлагам да му направиш няколко снимки в стойка и да направиш нова тема"презентации" във форума за да го видят хората като им потрябва мъжкар,предлагам също темата да бъде заключена за коментари за да има само прзентации на клубните кучета .За сега аз обмидлям варианти -Pako Daker,Leo vom Markischen Land или някоя нова надежда която ще се представи на ИДЦ.
Следва Малчо
Във Варна развъдник няма,отговарям ти така защото форума е клубен и тук се стремим да развъждаме по правилата на Българския Доберман Клуб .Ако имаш интерес да се сдобиеш с клубно куче следи форума или сайтовете на развъдниците в които до месец предполагам ще има обявени няколко кучила.
dokotoo
За тази обява аз лично мисля че някой прави реклама на сайта които е даден и много добре е направил за да прочетат хората какво има там и да се замислят какво произвеждат и какво купуват.
А относно кучето на ironic_ не е хубаво да говориш като не си запознат.Кучето има проблеми и за това така изглежда но хората се надяват да се оправи и като се оправи повярвай ми няма да мислиш така.
Ivo Skoklev
Братле и на мен ми се четат само весели работи но няма как всички да мислим еднакво.Винаги ще има незапознати хора които ще задават глупави за нас въпроси и ще има ядове с хората които си пускат тук обяви на нередовни заплождания по един или друг начин.

Относно изтриването на постове от модератор,няма как да стане защото модератора му се роди детенце преди няколко дни и предполагам още не е влезнал да види какво има тук но като влезне може да го зарадвате с един пост.
Честито ти второ детенце да ти е живо и здраво,пожелавам му много здраве,щастие и весели мигове с добчовците в развъдника :flagbg:

#4053 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 16 August 2011 - 12:03 AM

:beer: Честито и от мен на ongal! Да ви растат здрави, силни и умни и много да ви радват!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4054 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 08:55 AM

Показване на мнениетоoppaaa, в 15 August 2011 - 06:39 PM, написа:

А относно кучето на ironic_ не е хубаво да говориш като не си запознат.Кучето има проблеми и за това така изглежда но хората се надяват да се оправи и като се оправи повярвай ми няма да мислиш така.

Благодаря за уточненията.

Честно казано, въпреки проблемите, никога не съм смятала, че някой може да възприеме кучето ми за грозно. Явно съм грешала.

Все пак има и добри новини. Смених храната и за 2 седмици има видим прогрес. Инди налива на мускул, скри ребрата и започна да лъщи като намазана с олио.

Снимки и подробности, след още няколко седмици, да не урочасам нещата. :smile:

Така че трябва да кажа: няма значение колко човека хранят с дадена храна, колко я хвалят и как влияе на техните кучета - ако нещата с нея не се получават за вашето куче, не чакайте толкова, колкото чаках аз да я смените. Всяко животно е различен организъм и най-добрата храна е тази, която му влияе най-добре.
User's Signature

Качена снимка

#4055 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 12:38 PM

Не съм визирал конкретни кучки, в момента не съм и много на ясно какъв е женският генофонд в клуба, и кои от кучките ще са налични за заплод. Запитването ми е отправено към всички, които имат женска, която е годна за заплод и възнамеряват да я пускат в рамките на тази или следващата година.
User's Signature

#4056 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2011 - 12:07 PM

Attila, пожелавам ти по-голям успех, от нашия, в опита да имате потомство. Аз продължавам с "напъването"! Явно, досегашните ни постижения са недостатъчни. Не се отчайвай! :ba_025: :flagbg:

#4057 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2011 - 08:56 AM

Димо, успех на IDC 2011 ви пожелавам!

Аз също ще съм в Унгария тогава, но няма да имам възможност да дойда най-вероятно :dh_188:

Кой друг от клуба ще ходи?

Да снимате много и да докладвате после какво интересно е имало там!
User's Signature

Качена снимка

#4058 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2011 - 09:18 AM

:)))) Естествено, че ще има снимки. Не мога да гарантирам супер качество, но ще снимаме.:)))) Най-много се радвам, че няма да сме сами на IDC :md_064: :flagbg:

#4059 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2011 - 11:31 PM

Ей, колеги, как сте? Отдавна не сме се "засичали". Минавам да се "обадя" с малко новини от нас, да не ни забравите съвсем. :md_064:
Да чукнем на дърво, всичко при нас е добре. Минаваме през второ разгонване (първото беше през февруари... или март като че ли, не помня точно). В тази връзка да вмъкна и нещо смешно: мъжа ми се сдоби с паническо разстройство :ab_041: - не разрешава кучето да се пусне от повода, сакън да не се загуби някъде и да не я заплоди някой пес. Принудена съм да търча заедно с нея. Не се отразява добре на и без това прекалено "стройната ми осанка". :ab_041: :ab_041:
Направихме снимка за ТД. Всичко е ОК. След половин година ще направим пак. За наше успокоение. И тук да попитам: кои ветеринари са упълномощени от БРДК да разчитат снимки за ТД? Не смятаме, поне засега ни е такова решението, да я заплождаме, но все пак...да се знае. Как стоят нещата и с кардиолозите? Чии диагнози се признават? За наше успокоение ще я заведем при този, на когото имаме доверие, но все пак ми се ще да знам клуба какво мисли по въпроса. Отварям още една скоба - ще ме прощавате за "сухия" тон, но не съм писала по форумите от мнооого време и съм загубила тренинг.
И... Нататък. Нали се хранихме с Хепи дог... Е, зарязахме я. Както ни се отразяваше добре... след един момент това се промени тотално.. Сдоби се с мнооого пърхут, почна и да заслабва. Пробвахме за изв време с Хилс. Прекрасна храна! Кучето беше в страхотна форма! И те взеха, че я спряха... Взехме Еукануба и в рамките на един месец всеки ден псувах и нея, и производителите й. Кучето акаше точно толкова, колкото ядеше. Отслабна жестоко (това беше юни месец, ако не ме лъже предателската ми памет). Заприлича на концлагеристка само за 2 седмици. Взехме й Cynotechnic Energy на Royal Canin и всичко почна да си идва на мястото. И все още поправяме щетите от един месец хранене с Еукануба. Явно на нея хич, ама хич не й се отразява добре тази храна. Сега сме на LArge Breed Adult от ветеринарната серия на Роял Канин и съм много доволна. Оставаме на тази. Както може би предполагате... откачих покрай това хранене. :dry: Само за 4 седмици си съсипах кучето. Ребрата й стърчаха, тазобедрените й кости също... Направо... Все едно я хранехме с царевични пръчици. Сега е във форма. Косъма й лъщи. Ех, стига толкова за тая храна!
Характер: доминанта. Инат, неотказващ се инат! На всичкото отгоре се мисли за човек.
Няма съзнание за размерите си. Скача в скута ти, все едно е чихуахуа. Пък тежи, да й се не види.
Почна да проявява охранителен инстинкт. Ако така се казва това, което имам предвид, де :) . Смята кучетата за врагове ( и правилно , беше нападана повече пъти , отколкото мога да преброя). Когато "прецени", лае и налита на кучета, доближили се прекалено наблизо до нас. Иначе поведението й към кучетата по принцип е напълно адекватно. Дразни се на мъжки, които й се залепят за опашката. дърпа се и се върти така, че да не я душат. Кани всяко добронамерено настроено куче за игра. Това понякога е голям проблем, особено ако и двете четириноги са на повод. За нас стопаните е неудобно, де.
Проявява недоверие към непознати. Най-често напълно ги игнорира. Сякаш виждам човек, който демонстративно си обръща гърба... Радва се само на хора от семейството. Другите все едно не съществуват. Свикнала е да бъде галена и да й бъде досаждано.
Днес залая двама човека. Може би защото и двамата почти минаха през нас с детето, а и защото бяхме само аз и малкото, без таткото да " ни пази". Много адекватно си се държа кучето.
Научи се " да хапе". Тренираме с въже - дърпалка. Виси се на него като мишка на сирене. Да имахме ръкав...
Команда " пусни" я изпълнява без грешка, въпреки моите очаквания за обратното.
Спря да тормози съседите с ариите си. Може би защото почнах работа и нямаше избор... :) За сметка на това почна да унищожава вещи. Разделих се с няколко от любимите си книги. И всичко , до което успя да се докопа с моята миризма на него. Отваря си врати и шкафове, така че барикадираме където с каквото можем :)))) Споменах ли, че яде предимно мои неща? :)))
Живее с две котки. И двете не я понасят. Горката, а тя само иска да ги почисти... Като докарахме малкото, веднага тръгна да й чисти ушите. Затова сега е с малко белези по муцуната - вре я там, където не трябва.
Странно е, че пък приема външните котки за деликатес.
Много прилича на брат си Хектор. ПОздрави на родата, в тази връзка. И на мама!
Краси, Токчев, не съм ви забравила. Пращам поздрави от цялото семейство! :rc_036:
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#4060 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2011 - 07:17 AM

Успех желая на Руби и Анко на ИДЦ -2011.На стопаните, лек път и умната по европейските магистрали.Не че е далеч Унгарията,ама си е път а в тия жеги хората "изперкват".Айде успех още веднъж да се представите на ниво и късмет,ще ви е нужен все пак това е ИДЦ най-доброто от доброто ще е там. :ba_025: :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »