- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Проблеми при развъждането на екстремали
Публикувано: 30 June 2006 - 11:51 AM
Ваш модератор най-сърдечен, в делата екстремум въвлечен: Vabank
Здравейте,
въпреки , че мразя да се конфронтирам с хората , но просто не мога да се сдържа да не си кажа мнението за породата. Много съжалявам тези кучета, винаги когато ги видя ми става мъчно за тях s) , затворени в това изкуствено създадено тяло от хора уж обичащи тази порода. И винаги се сещам за една книга от Виктор Юго , в която е описано как навремето са взимали деца и са ги държали затворени в бъчви или други подобни приспособления , зависи от желанието им за бъдещата форма на нещастното дете и след това са ходели по панаирите......
Сравнението може да не е много удачно, но не мога да разбера уродливия вкус , който имат подобни хора игнорирайки здравето на кучето. Носните пътища на това куче са така деформирани , че за него е трудно да диша през носа и от там идва и постоянното му хъркане , на което толкова се кефят фенове на породата fow , а оттам идват и проблеми със сърцето, междудругото това е едно от най-кратко живеещите кучета. Искам да уточня , че не говоря наизуст, мой приятел имаше такова куче ,което умря на около 6-7г. от сърдечен удар ( предполага се понеже умря внезапно без да боледува) . След това си взе женска , която дни преди да роди получи масивен вътрешен кръвоизлив и се наложи да извадят вече мъртвите кученца и матката. В момента кучето е сравнително добре ( операцията е правена преди около месец , момчето е от Варна)
Пак искам да ви попитам , след като толкова много обичате тази порода не ви ли е неприятно , че заради вашите предпочитания към външният му вид то е принудено да живее с това тяло. Чета някои как се забавляват от външният вид на кучетата си и от това как тромаво се движат и грухтят като прасета. bash
Замислете се малко струва ли си да причинявате това на вашия приятел!!??
Поздрави
Публикувано: 30 June 2006 - 12:57 PM
виждам ,че ти е адски мъчно и ми се искаше да те утеша някак си w)
Първо :"изкуствено създаденото тяло" НЯМА всъщност то си е сто процента естествено и дори "вервай ми" екологично чисто b)
Второ -сравнението което си дал наистина не е удачно oleeee Добре е според мен да прочетеш и някоя друга книга ,защото тази доста те депресира, пък е и хубаво да разшириш кръгозора си.
Тази порода съвсем не е това за което ти си мислиш ,тя е дала началото на всички кучета които в името си имат "бул" т.е (уточнявам само за теб) r)ФАКТ който ясно говори ,че това не само че не е грешка на природата ами е и сбор от качества.
Трето -ако нямаше селекция -нямаше да я има и науката кинология т.е.(пак за теб) щяхме да си я караме като индианците с вълците и чакалите victoryVVV
и на Последно място -след като се опитваш да пробуташ идеята za "чистата раса' "-би ли ми казал какво точно предлагаш ? oleeee Да избием кучетата за да им помогнем? oleeee
SORRY за резкия тон ама е редно да идваш малко по-добре подготвен и ако имаш конкретно предложение да го кажеш ясно и точно super best в противен случай колега b) " не ме занивай с глупости"

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 30 June 2006 - 01:04 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 June 2006 - 01:27 PM
Като човек, който е обичал и плакал за булдог мога да кажа, че физиката им действително е уродлива и няма грам естественост в нея. Самият факт, че кучетата не могат да раждат без цезарево сечение говори достатъчно. Нищожната продължителност на живота също. За рисковете от задушаване и инфаркт да не говорим.
Всеки има свой естетически поглед. И булдогът на мен определено ми лежи на сърцето като най-прекрасен на света. Но никога повече няма да взема такова куче и да участвам в това върховно издевателство над животното, което е физиката на тази порода.
ПП Придлагам да не бягаме по тъч-линията с реплики за породистост, тъй като кучето си беше съвсем по всички правила, родословното му име беше Нобел Саут Найт и беше донесен от Одеса от Валери Пеев.
ППП Радикалното ми мнение за физиката, която убива кучетата се отнася не само за булдога, но и за дакела, който има ужасни проблеми с гърба, и за дога, чието тяло не издържа огромната му маса. Смятам, че би трябвало да сме по-свестни от това да произвеждаме кучета, чиято физиология, създадена да ни носи естетическа наслада, съкращава и затруднява живота им.
Публикувано: 30 June 2006 - 01:34 PM
Цитат
Всеки има свой естетически поглед
Цитат
insult b) Извинявай ама май не си наясно сама със себе си b) такова понятие като "ужасно хубав" и "страшно красив" са по-скоро за деца до 7 годишна възраст .
Хайде малко по серизоно ;)
п.п. към ППП Специално НИЕ е т.ч. и ВИЕ не сме създали нищо ,всичко е създадено преди многооооо години от едни умни хора нашата задача е само да го доразвиваме victoryVVV

Публикувано: 30 June 2006 - 01:39 PM
И така: физиката на булдога е именно УРОДЛИВА, защото в него е акцентирано върху недостатъците във физиката на кучето: Обратна захапка, висока задница, къси предни крака, огромно туловище и т.н.
Булдогът за мен е именно "най-прекрасен на света" и това е мое решение, мой естетически поглед, който аз определям и ти си последният човек на света, който ще ми казва имам ли право да я възприемам като такава или не. Ще употребявам тъкмо Страшно хубав и тъкмо Ужасно красив и тъкмо ТурбоЯк и каквото още си пожелая по адрес на нещата, които ми харесват.
А сега, ако имаш каквато и да е, макар и нищожна аргументация в полза на твърдението си, че булдогът е куче с нормална и здравословна за него самия физика - разкажи ни.
ЕДИТ: Съветвам те да се осведомиш за първоначалния вид на булдога и времето, когато кучето е започнало да добива и затвърждава съвременния си "утежнен" вид.
Публикувано: 30 June 2006 - 01:46 PM
Цитат
ИЛИ r)
Цитат
хахахахах е ти ме разби oleeee "да кажа или да не кажа ,това е въпросът" super best
п.п. Но ,ако все пак се окаже ,че искаш да знаеш , bl) моля те върни се няколко страници назад и прочети защо кучето е създадено с точно такива пропорции.

Публикувано: 30 June 2006 - 01:54 PM

Публикувано: 30 June 2006 - 01:54 PM
Цитат
виждам ,че ти е адски мъчно и ми се искаше да те утеша някак си w)
Първо :"изкуствено създаденото тяло" НЯМА всъщност то си е сто процента естествено и дори "вервай ми" екологично чисто b)
Второ -сравнението което си дал наистина не е удачно oleeee Добре е според мен да прочетеш и някоя друга книга ,защото тази доста те депресира, пък е и хубаво да разшириш кръгозора си.
Тази порода съвсем не е това за което ти си мислиш ,тя е дала началото на всички кучета които в името си имат "бул" т.е (уточнявам само за теб) r)ФАКТ който ясно говори ,че това не само че не е грешка на природата ами е и сбор от качества.
Трето -ако нямаше селекция -нямаше да я има и науката кинология т.е.(пак за теб) щяхме да си я караме като индианците с вълците и чакалите victoryVVV
и на Последно място -след като се опитваш да пробуташ идеята za "чистата раса' "-би ли ми казал какво точно предлагаш ? oleeee Да избием кучетата за да им помогнем? oleeee
SORRY за резкия тон ама е редно да идваш малко по-добре подготвен и ако имаш конкретно предложение да го кажеш ясно и точно super best в противен случай колега b) " не ме занивай с глупости"
Наистина ли мислиш, че булдога в съвременния му вид се е бил бикове и т.н. , ако показвайки го разправяш приказки на децата си ( ако имаш такива) да, но не на мене тия. Щом толкова си фен на породата много добре знаеш как е изглеждал булдога преди 100-150г. А и кинологията може да я използваме в името на доброто на кучето, а не да задоволяваме някакви уродливи наши прищявки за куриозност. Не бихте ли искали вашият приятел да може да диша и бяга с лекота.... Не ми се пише по-вече....
Между другото моя приятел , който се казва Димитър и е от Варна , също като инсълт , вече е решил да не си взима английки булдог поради същите причини.
П.П. предложението ми е бъдещите собственици на тази порода да търсят кучета с по издължена муцуна по-олекотено тяло, а другото ще направи майката природа super best .
Публикувано: 30 June 2006 - 01:55 PM
Върнах се не няколко, ами доста страници назад. И гледам и чета и се мая на забележителните мнения, които си изписал в тази тема. Благодаря ти за забавните моменти. w)
agalina, откровено казно ми е леко необясним тона ти - надявам се на мен да ми се струва. И си ме разбрала съвсем правилно - да, аз БОЙКОТИРАМ ( l) b) ) кучетата с дълъг торс и къси крака, които им носят огромни проблеми с гръбнака, кучетата със сплескана муцуна, която не им дава да дишат и т.н. Да, казвам, че не бива да РАЗВЪЖДАМЕ (а не "отглеждаме") екстремали, животни с кратък живот и прочее.
И "бих била така добра" повече да не продължавам тази дискусия като модератор на този форум. Поне до момента, в който някой от така ущипаните от въпроса не реши да изкаже кротко, неемоционално и аргументирано мнение.
Публикувано: 30 June 2006 - 02:08 PM

Публикувано: 30 June 2006 - 02:13 PM
Виж insult , хабер си нямам защо си си взела куче което е уродливо и не харесваш oleeee не знам защо искаш и от нас да не ги харесваме. Но понежи си модератор ще се пробвам s)
Цитат
Е на това няма какво да отговоря oleeee Искаш да кажеш -булдог с крака на хрътка и муцунка на коли сигурно bravoS това ми звучи като обявата "търся немска овчарка -вишистка с цел брак"
малииииииии луда работа worthy

Публикувано: 30 June 2006 - 02:13 PM
Цитат
Та отговорът ми е: предлагам да не ги РАЗВЪЖДАМЕ (поне не и в този убиващ ги вид) r) А по-конкретно аз, като голям любител на булдозите, да не гледам такъв повече.
Ясно. w)
Не е куче за твоите емоции.Между другото- и за мен също.НО - дано има хора ,които успявят да се справят с това w) Искрено- свалям шапка!Щото аз съм егоист - много искам немски дог, но няма да справя с проблемите.. s)

Публикувано: 30 June 2006 - 02:29 PM
Цитат
Вече се убеждавам, че имаш проблеми със зрението. Или може би с въображението... b) l) b) l)
Айде да видим къде съм казала, че искам да не ги харесвате? Айде да видим къде съм казала, че не ги харесвам???
За пореден път:
1. обичам булдозите, за мен те са най-прекрасни на света;
2. считам, че животни с такава уродлива физика не бива да се развъждат, защото много боледуват, страдат и умират млади.
Кое точно не ти е ясно в по-горните изречения? l) l) l)
agalina, не знам кой човек (демек с каква "емоционалност") би искал кучето му да има средна продължителност на живота 5-9... При решението ми за пудел дългият живот и доброто здраве беше един от основните аргументи. Как може човек да уврежда старателно и целенасочено здравето на най-добрия си приятел? За мен това е егоизмът, не да не искаш куче, което ще умре от инфаркт на 5 години.
ЕДИТ: valev, това за издължената муцуна по мой адрес ли беше? Щото нещо не схванах намека.
Публикувано: 30 June 2006 - 02:40 PM
Цитат
Ами аз ти отоворих, ама ти нали ме игнорираш r) , промяна на стандарта , елементарно е, но не и лесно изпълнимо. Но по принцип тук важи закона на пазарната икономика , каквото се търси , това се произвежда. Така че за начало е достатъчно да се разясни на желаещите да си вземат такова куче за първи път, за проблемите които съпътстват гледането на булдога в сегашния му вид.
С две думи ако се търсят кучета с по-дълга муцуна, ще се произвеждат такива.
Не мисля , че от едно мнение в един форум , че ще се промени нещо, но просто това е един от възможните пътища.
Друг е да се намесят дружествата за защита на животните , както са направили вече по повод купирането на опашките и ушите на кучетата, а вкуса се променя.Преди години ако вашият боксер е бил с уши и опашка , сигурно сте щели да отнесете доста подигравки, но днес вече не е така и хората свикват с новия вид на кучето и си го харесват така.
Публикувано: 30 June 2006 - 02:46 PM
(Доколкото разбирам agalina отказва да приема твоята загриженост за здравето на булдога, защото си се (или се, не вникнах) занимавал/ш с битки с кучета. )
Публикувано: 30 June 2006 - 02:58 PM
Цитат
(Доколкото разбирам agalina отказва да приема твоята загриженост за здравето на булдога, защото си се (или се, не вникнах) занимавал/ш с битки с кучета. )
Не знаех! Но бих ги подкрепил 1super .
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »