Глутница кучета разкъса възрастен мъж
Публикувано: 22 April 2012 - 06:42 PM
Парадокса е че в София кмет,зам-кмет някои нещо ви обяснява че се прави.Каня ви във Варна,Кирчо даже не смята за нужно да дебатира по въпроса с кучетата.Симулира се дейност и това е,ако ми позволите една малка история-преди месеци изчезна едно от кучетата в района в които живея,с надежда си казах дано всичко е наред.Минаха мисля около 4 месеца,появиха седем нови с марки-минали значи през Каменар.Озовах се случайно в едно населено място до Варна,както си вървях по пътя междуградски-селски към мен се засили едно куче,което буквално се хвърли в ръцете ми .Изчезналото преди време,междувременно разбрах че е била хваната от каменарци,като направих вече проучване не беше там.Та редно ли е едно да се хване,без причина защото беше с марка да я пуснат на 20 км,а да докарат нови седем?
Публикувано: 22 April 2012 - 07:00 PM
mariasvetoslavova, в 22 April 2012 - 02:37 PM, написа:
Разсмяхте ме искрено! Най-вероятно и вие не почиствате след кучето си. Иначе щяхте да сте установили по емпиричен път, че тези принадлежности са за някои други държави, където тревните площи имат мааалко по-друг вид. Или за двора ви, ако имате английска морава примерно. А ние - понеже ходим по софийските междублокови пространства, не ползваме принадлежности. Аз също не съм си купила ни веднъж. Затова пък редовно купувам стек от 100 пликчета (за сандвичи се водят). Надяваш като ръкавица, вдигаш, обръщаш наопаки и издърпваш ръката. Вътре остава онова, дето е за изхвърляне.
Buddy28 - ако имаш нерви да ми ровиш из постовете - дори години назад, ще видиш, че рева срещу тези лели мноооого преди Фандъкова да го озвучи по медиите. Дай боже да не остане празно озвучаване, а наистина да се направи нещо по въпроса. Бих захапала и властимащите, ако видя някой такъв да излезе от входа си, да пресече тясната улица, да поспре до оградата на училището и да напълни две кутии с нещо от тенджера. После да се огледа доволно и да се прибере - горда от изпълнения дълг. Мога да продължавам, но вече съм го писала N пъти. Да уточня - "лели и чичовци" е характеристика на манталитета, не на възраст или визия.
mariasvetoslavova - и по този въпрос сме говорили. Просто тук темата е друга. Не върви някак да превръщаме всяка тема в тюрлюгювеч. Похватът да отвлечеш вниманието от един проблем, зачеквайки друг е мнооого стар, но засега не ви се удава. Упражнявайте се - може пък да се научите. За начало най-важно е да се направи ненатрапливо, сякаш между другото. Успех!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 22 April 2012 - 07:10 PM
Публикувано: 22 April 2012 - 07:10 PM
Публикувано: 22 April 2012 - 08:13 PM
mil_, в 19 April 2012 - 06:54 PM, написа:
grigo009, в 19 April 2012 - 07:23 PM, написа:
Възможно е, разбира се.
Неотговарянето на сигнали, неевтаназирането на агресивни кучета, полукастрациите, неработещият регистър, неадекватното маркиране, всичко това беше съзнателен саботаж, не просто мързел. Мило кротко изчакване зад паравана на "лудите кучезащитници", колкото по-луди - толкова по-удобни.
Да не мислите, че на Миро Найденов му е дошла гениалната идея да наприказва лъжите, които наприказва? Че кметицата сама си е измислила как осиновители разфърлят кучета по улиците?
Това е професионален добре платен пиар, добре подработен, с цел да се върне туй, дет' се връща.
В интерес на истината все още не мога да повярвам, че ще се върне, времената са други. Но знае ли човек.
Кучета, хора, болка, смърт, всичко това са странични ефекти на нечия програма за просперитет. Преди малко чета за два смъртни случая на ХОРА в Троян от отрова за кучета, даже нямам сила да ровя истина ли е.
Също чета вчера, че българите били най-страдащата нация в СВЕТА. В света, мили съфорумци, в същия свят, където има глад, войни и негрите ги бият, в целия този свят българите се самооценяват най-ниско и най-малко вярват, че животът им ще се подобри.
ПП Интересно, това за най-страдащата нация в света го нямаше в новините. Но го е имало в новините в Холандия вчера.
Точно,ясно и изчерпателно.
Публикувано: 22 April 2012 - 08:59 PM
danny, в 22 April 2012 - 07:00 PM, написа:
Дани, не ми се рови, не ми се и издребняваше така, ама нейсе! Дай линк на "Лелите" да знаят, че те дразнят, всъщност чакай Фандъкова да ти реши проблема. Ми да беше свикала общо събрание на блока, да беше говорила с тях, да беше..............Да ти имам проблемите и най-вече методите им за решаване. Не искам да обидя никой, просто не мога да разбера какво се случва с вас, защо всички сте като облъчени и не искате да мислите, или всички сте всичкознаещи и не допускате никакво чуждо мнение, или какво? И като отричате се аргументирайте. Иначе постовете ви са в стил:"Звездите ми го говорят".
Публикувано: 22 April 2012 - 09:31 PM
Той се различава в различните държави. Например в Турция хората с радост се грижат за кучета на улицата, но не искат да ги прибират в домовете си по религиозни причини (Пророкът не посещавал домове с кучета). В Индия убийството на животно е недопустимо. В Гърция трудно приемат кастрацията и т.н.
Културният фактор не може да бъде елиминиран, нито бързо променен. При добро планиране той трябва да бъде взет предвид, защото може да окаже съществено влияние. В един случай ще бъде обструктивен, в друг - спомагателен. При хвани и убий лелките и чичковците ще укриват кучета и ще пречат всячески на властите, при кастрирай и върни ще съдействат за кастрацията им.
При всички положения хората, обичащи животните, са по-силен фактор от неутралните, защото безразличието не дава мотивация за каквато и да било активност.
Публикувано: 22 April 2012 - 11:08 PM
Пинпонг, в 22 April 2012 - 03:06 PM, написа:
mil_, в 22 April 2012 - 02:17 PM, написа:
Идея си нямам какво е "измислени статистики". Не, това на което вярвам, не е "измислена статистика". Ако искаш да го обориш, дай опровержение, ама нещо по-различно от "Не вярвай", щото не си говорим за вяра.
А така ! Ти го каза от 50 ще се задържат 10 . А другите 40 къде ще отидат ? Сигурно в космоса (тоя космос ми стана любим) от който НЕ идват?
Или понеже капацитетя на моя блок е 10 ще се заселят пред съседния дето генофонда го позволява?

Понеже явно не четете ще си позволя да цитирам себе си!

Публикувано: 23 April 2012 - 12:04 AM
mil_, в 22 April 2012 - 07:31 PM, написа:
За такъв културен фактор в един стар КВН от времето на перестройката се бяха измайтапили "Ама защо ни е такова качество и при това в такова количество?!
Не, mil_, не съдействат. Ако разбира се под съдействие не визираш практиката периодично да се слагат нашийници на кучетата - "все едно са кастрирани, важното е да не ги приберат"! (Споделено от леля с плик кокали) Сигурно си мислите, че сипя фантазии - о, не, животът предлага много по-фантастични ситуации.
Какъв блок, какво събрание?! Не мога да свиквам събрания на съседните блокове! Още повече за неща, които не са забранени. Затова и пледирам - забрана за хранене в междублоковите пространства! Искам го още преди Фандъкова да го каже - колкото и нескромно да ви звучи. Ама вие действате по стария принцип "Аз не съм го чел това, но изразявам дълбокото си възмущение от идеите на автора..."
Относно недопускането на чуждо мнение - дали пък аз не баннах Furia? Аз трябва да съм била - със своята непоносимост към чуждото мнение и навика да обиждам опонента... Някой по-демократичен да ми подскаже как да махна бана?

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 23 April 2012 - 05:19 AM
Не може да ми разправяш за твоята една леля и да обобщаваш. Съжалявам, но е очевидно, че нямаш по-широк поглед. Кастрация от сто години не се доказва с нашийник. Лелките в моя квартал сами викат Екото. ВикаХА, защото след последните събития едва ли някой ще го направи пак.
Циганите от Малинова долина сами са предали кучетата си за кастрация. Ловците са отишли и са им обещали, че ще ги кастрират и върнат. Онези кучета, които сега са обявени за човекоядците и които няма да им върнат. Едва ли циганите някога ще го направят пак.
С един замах е лесно да разрушиш много.
Пинпонг, беше ти надлежно отговорено. Защо се самоцитираш и какво иска да каже поетът, освен "избийте ги", идея нямам.
Бан на фурии? Аз не забелязвам в дискусията да участва някой с правомощия за раздаване на банове. Плюс това съм леко озадачена как един баннат потребител пише от ника си "баннаха ме", не е ли странно?
Може ли някой с правомощия да ни каже има ли бан и за какво, щото е тъпо да висят във въздуха някакви уж неадресирани обвинения?
Публикувано: 23 April 2012 - 06:51 AM
mil_, в 23 April 2012 - 03:19 AM, написа:
Не може да ми разправяш за твоята една леля и да обобщаваш. Съжалявам, но е очевидно, че нямаш по-широк поглед. Кастрация от сто години не се доказва с нашийник.
Сигурно аз пиша непонятно/неясно/ неразбираемо... Всеки път казвам, че лелката не е една. В съседния блок отляво - една със своите си лудки, отдясно - друга с други, през два блока - две със своите си... По-нататък през три улици - хвърлят от балконите... Ама няма смисъл да изброявам.
Не целя да ми доказват кастрация с нашийника - говоря за споделена от тях практиката да ползват нашийник в опита си да имитират някаква дейност. За принципа им, за техния подход говоря - независимо дали успяват да направят нещо, или не. Най-грубо казано - за тяхната абсолютна безотговорност става дума.

Публикувано: 23 April 2012 - 06:55 AM
Това с нашийника не го разбирам, не ми е ясно за имитация на какво може да послужи някакъв нашийник.
Така или иначе не променя казаното - в един случай тези хора задължително ще пречат, в друг - може и да помагат.
ПП Аз всъщност не разбирам какво искаш, освен да се оплачеш от лелките? Някой да им забрани да хранят? И кво като им забрани? Поне доколкото четох реакциите на предложението на кметицата - и най-големите хейтъри го счетоха за глупост. Ми няма някой от нас да ходи при кметицата да иска нещо, което счита за глупост, ходи си го искай ти. И какво общо има това с методите за ограничаване на възпроизводство и научната им основа?
Публикувано: 23 April 2012 - 08:29 AM
danny, в 23 April 2012 - 12:04 AM, написа:
Furia_S няма поставен бан във форума и не е имала, абсолютно съм сигурна в това. Ако има проблем с влизането във форума е нещо съвсем различно и може да се обърне за помощ към нас

Публикувано: 23 April 2012 - 09:42 AM
mil_, в 23 April 2012 - 05:19 AM, написа:
Пинпонг, беше ти надлежно отговорено. Защо се самоцитираш и какво иска да каже поетът, освен "избийте ги", идея нямам.
Какво искам да кажа ли?
ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ АКО ПРЕД БЛОКА МИ ИМА 10 КАСТРИРАНИ КУЧЕТА ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ ОЩЕ 10 ,20 ИЛИ 30 НЕКАСТРИРАНИ . И АКО НЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ ПРЕД МОЯ БЛОК ЩОТО ТАМ ВЕЧЕ ИМА ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ НЯКЪДЕ ДЕТО НЯМА И ЩЕ СЕ РАЗМНОЖАТ НА ВОЛЯ.
А ако тези 10 бъдта махнати от там, после всяко ново животно ще се забелязва и ще бъде по-лесно да се махне
Публикувано: 23 April 2012 - 09:45 AM
Публикувано: 23 April 2012 - 10:08 AM
Пинпонг, в 23 April 2012 - 09:42 AM, написа:
ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ АКО ПРЕД БЛОКА МИ ИМА 10 КАСТРИРАНИ КУЧЕТА ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ ОЩЕ 10 ,20 ИЛИ 30 НЕКАСТРИРАНИ . И АКО НЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ ПРЕД МОЯ БЛОК ЩОТО ТАМ ВЕЧЕ ИМА ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ НЯКЪДЕ ДЕТО НЯМА И ЩЕ СЕ РАЗМНОЖАТ НА ВОЛЯ.
А ако тези 10 бъдта махнати от там, после всяко ново животно ще се забелязва и ще бъде по-лесно да се махне
Нищо не си разбрал.
Толкова пък да не може да се схване елементарно понятие като носещ капацитет ...
Да кажа пак: Носещият капацитет е предел, той никога не може да бъде надвишен. Когато не се контролира възпроизводството, носещият капацитет е достигнат. Независимо дали се махат или не се махат животни и кой какво забелязва, той си е все пълен.
Единственият начин да не дойдат въпросните 10-20-30 кучета е да се контролира възпроизводството на кучета в населеното място.
В момента в София се обират кастрирани кучета и се хвърлят неизвестно къде. Съвсем скоро сами ще видите резултата от това.
Публикувано: 23 April 2012 - 10:37 AM
Пинпонг, аз не си давам трите предблокови кучета, защото те са кротки, кастрирани и ТЕ ме ПАЗЯТ от идването на нови - зли и несоциализирани.
Три кротки, нахранени и доволни, любвеобилни кучета, с които всички деца и възрастни от махалата са сприятелени, имат мотивацията и съответно капацитета да те опазят от идването на 10 нови. Отделно от това, когато покрай тях се завърти някой малък изхвърлен, тъй като те са "тарторите", те го възпитават и го правят същата лигня като тях.

Затова аз съм ЗА "Кастрирай и върни" в сега съществуващите условия. Програмата си работи страхотно, когато се прилага правилно и със съответното разбиране за нейния смисъл.
Принципът при нея е ясен - да си пазиме и да си гледаме доброто и безопасно куче, но да се съгласим да евтаназираме опасното, когато не сме в състояние да му намерим "реализация според способностите", т.е. подходящ стопанин.
Когато няма залитане както в посока "да спасим всяко куче", така и в посока "да убием всяко куче", и когато освен спазването на този принцип, властите успеят да упражнят контрол върху безсмисленото, излишно, безумно размножаване, тогава ситуацията ще бъде овладяна. Когато ситуацията бъде овладяна откъм притока на нови кучила, тогава с най-голяма радост ще можем да си позволим да се лишим от махленските четириноги добродушковци и да намерим и за тях по-добро от улицата място. Но не преди това.
Огромна грешка ще бъде те да бъдат прибрани преди да сме "ремонтирали спукания кран", както се изрази Мил.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?