kai_tina, в 10 April 2012 - 10:20 PM, написа:
Според Valnata всеки кастрирал куче и получил паспорт за него, трябва да си го прибере в къщи, така ли? Да, ама не. Това, че си отделил време, не в малкото случай и средства, не означава, че трябва да прибереш в къщи всичко за което се грижиш пред и около блоковото пространство. Ако успееш задомяваш, ако кучето не пречи с присъствието си и поведението си продължаваш да се грижиш за него пак на същото му място.
Един въпрос към него - дали едно, единствено куче/коте си кастрирал, само това. За да имаш очи да сипеш непрекъснати упреци
Не е така. Трябва тия дето събират по 10-20 песа и ги хранят между блоковете да си ги запишат на тяхно име и да носят отговорност, защото застрашават живота на околните. На нормалните хора, които всеки ден заобикалят милите им глутници. Не е добре тези хора да спасяват кучетата от малинова долина, понеже убиха човека. Ти това не го ли разбра? Защо ги пазят.. да не би да знаят кои са взели участие? Защо плашат глутницата и я гонят в полето а като им остане време мятат камъни по работниците, сякаш те са им виновни. Много човешко отношени е това.. Ето за това съм против тези крайни действия от страна на някои "загрижени" "стопани". Имам очи, защото пак ще ти кажа, че съм и ще помагам и се грижа за колкото имам възможност, Но не и по посочения по-горе начин. Не мога да събирам стотици и да спасявам глутници убийци.. Това е безотговорно и нечовешко.

Освен мерките, които се предлагат трябва да се вземат мерки и срещу подобни "стопани" на бездомни кучета, иначе няма оправия. Не може да казваш 'моето куче" или "прибраха моето куче в приют"..Изкривена любов, която избива в лудост и истерия.. Те затова не могат да си предствят "душичките" в приют, понеже ги имат за свои. Моето що никой не го прибира? До нас има направена къща и едно куче си живее от години там. Него защо никой не го прибира? Знаеш много добре защо никой не го закача и кога се минава границата, както и че глутниците са опасни..
Да не си мислиш, че щом не искам глутницата да излезе и не мятам камъни по работниците на еко-то(отишли да изкарат една заплата), значи искам навсякъде да има отрова и да се тровят кучета, котки и хора? Или че щом не съм пуснал тема тук не знам какво е бездомно животно. Тук и да пусна тема няма смисъл, защото има една определена групичка, която си менка кученца и охка и пъшка само в техните си теми. Казвам ти да знеш защо не съм се похвалил. Но смятам да снимам къщата и кучето и да ти го покажа, за да разбереш че съм виждал и хранил бездомно куче. Не искам него и такива като него да ги избиват, защото са безобидни и не се купчат по 30 парчета.