Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#901 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2012 - 10:25 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 10:14 AM, написа:

bushkata, http://tv7.bg/news/b...ia/7706292.html "От ФБ:
Iliana Atanasova:

Цитат В "Екоравновесие" всеки, които иска до осинови куче може да подаде молба и да получи входящ номер. За кучетата от Малинова долина не остана много време. То и няма законово основание директора да откаже осиновяване, дори и на доказано агресивно куче. Издаденото предписание № 256/29.03.2012 г. на д-р Г. Генадиев противоречи на ЗЗЖ. Същото няма нормативен характер и не може да отменя ЗЗЖ или да забранява осиновяване на куче. За кучетата от Малинова долина не остана много време. Само утре можете да подате молба и да си вземете номер. Направете го. Не се поддавайте на устните манипулации, че за тези кучета не е разрешено осиновяване. Пойскаите в молбата писмен мотивиран отказ."

Не виждам призоваване за "сплашване", нито призив за прибиране по "мазета и тавани".
Всеки има право да осинови куче от Сеславци, дори то да е обявено за агресивно. Има си указани законови начини да се следи след това какво се случва с кучето - а именно да не се пуска на улицата отново.

"Чл. 47
(1) Кучетата, настанени в приют, се кастрират, обезпаразитяват и ваксинират срещу бяс.
(2) Кучетата по ал. 1 се предоставят безвъзмездно на лица, които желаят да ги отглеждат като компаньони, и се регистрират по чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
"

И съответният 174:
"Чл. 174. (1) Собствениците на кучета, навършили 6-седмична възраст, ги представят на ветеринарен лекар, който упражнява ветеринарномедицинска практика, за издаване на паспорт по образец, ваксинация и обезпаразитяване.
(2) При навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст собственикът регистрира кучето при ветеринарен лекар, като представя документ за платена такса по чл. 175, ал. 1.
(3) При регистрацията на кучето ветеринарният лекар поставя татуировка или микрочип, които съдържат идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното.
(4) Ветеринарният лекар изпраща ежемесечно данните от ветеринарномедицинския паспорт на всяко регистрирано куче в РВМС и в съответната община.
(5) Собствениците на кучета заплащат стойността на ветеринарномедицинския паспорт и на манипулацията поставяне на татуировката или микрочипа. "
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#902 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 11 April 2012 - 10:27 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 08:23 AM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 10:19 AM, написа:

Има си екипи, които това им работата и те ще ги хванат, ако им бъде позволено.

koniarska , стараем се да не пречим. На екипите това им е работата.

Аз не видях никой да пречи да заловят въпросната агресивна глутница.Защо аджаба след като имаше десетки подадени жалби преди това, не се откликна ,защо се стигна до там да умре човек?И вместо да скачаш срещу нас,що не вземеш да попиташ органите,които отговарят за това?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#903 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2012 - 10:28 AM

Вълната и аз вчера цял ден го размахвах този призив тук, ама........Що за лудост е това непрестанно извеждане на кучета .ОК. Съгласна съм, но да им намират дом.Или да си ги водят в къщи. А не да ги пускат пак на улицата. И после, оле.....моите кучета от Судентски град ги няма. Как твоите ? Това ,че храните кучетата ,не ви дава право да ги водите като ваши. Мое е само кучето ми , което гледам в дома си.
Деси, според мен , на старците с бастуни , тотално трябва да им се забрани да се движат по улиците. Даже най-добре , тях да ги етаназират. Ми, да........те са виновни.А, да и тичащи деца , да няма , моля. Те също провокират ВАШИТЕ кучета.

#904 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:29 AM

Всеки имал право да Осинови. И къде ги пускат после? Пак на пътя, нали така? Не виждаш призиви, защото не ти се иска. Много ясно, че тези кучета пак ще отидат на пътя. Ще потърся и мненията, в които се казва че еди кое си куче е скрито-прибрано.

#905 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:30 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 11 April 2012 - 10:23 AM, написа:

Защото несоциални и диви кучета не се ловят с бус, паркиран в квартала. Те няма да дойдат там и да кажат "Супер, дойдоха да ни приберат!". Те се ловят така, както се ловят диви животни, ама някой трябва да си направи труда да обходи района, да направи примамките, да събере хора, които знаят какво да правят. ...

И защото тези екипи никога не са ловили диви кучета. Както всички знаем - практиката е да се ловят кротки, лесно хващаеми животни, че е по-лесно. Все пак им се плаща на бройка, не за свършена работа по сигнал. Стреляш и ходиш две крачки. На заспалото и вече съвсем безопасно животно се надява примка и се влачи по земята или се носи за заден крак, като главата му се тътрузи по земята. Виждала съм го лично.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#906 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2012 - 10:31 AM

Показване на мнениетоdurka, в 11 April 2012 - 10:28 AM, написа:

. Деси, според мен , на старците с бастуни , тотално трябва да им се забрани да се движат по улиците. Даже най-добре , тях да ги етаназират. Ми, да........те са виновни.А, да и тичащи деца , да няма , моля. Те също провокират ВАШИТЕ кучета.

Това само показва, че отказваш да осмислиш ситуацията, а реагираш емоционално. Мисля, че и в друга дискусия прояви същите реакции точно, когато вече нямаше аргументи. Прилича на онова за американците "Абе, вие що си биете негрите?!" :ud_009: Сега ми обясни, какво точно да обсъждам с такива като теб?! Кой аргумент би бил достатъчен?! Точно никой. Хващай пушката и отивай да трепеш!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#907 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:34 AM

Литературно отстъпление: Помните ли Индже на Йовков?
Пуска едно момиче с накити злато да премине само и пеша. И гледа дали някои ще я нападне.

Тръгва един човек сам през квартала, а екипите "дебнат" кои кучета ще нападнат и съответно ловят тях
Човекът може да носи бастун за допълнителен ефект. Естествено, облечен с нещо като хоpaта от разните тренировъчни клипове, за да е защитен в случай на нападение.

И към защитници и към противници , и най-вече към треньори и специалисти : Tова добра идея ли е? Възможно ли е?
Вместо да се разправяме кои са и кои не са, и кои не нападат , просто да изпробваме.

Под нападение разбирам да се хвърли да хапе, естествено. Защото в нашия квартал има някои лаещи , но никое не се хвърля да хапе

#908 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 April 2012 - 10:35 AM

ами вярно е,че ги провокират.Ква работа има като върви да посяга с бастуна срещу кучето,да му тропа с карак да се махнело от пътя му,да ми поливат кучето с вода да не вървяло по тяхната поляна още други примери да дам ли.После когато кучето се опита да те защити ма то е агресивно,нали?
И тука е ред пак на общината-да направи заградени кучешки пространства за не играят деца и кучета в непосредствена близост.Или и за това са виновни НПО-тата.Не дават на общината да построи заветните полянки пфу лоши НПО-та.
Щото друго спорехте по назад как така ще ги дават за осиновяване нали са агресивни ама нали няма да са в БГ Вас кво Ви интересува тогава?
Пък дай сега цялата Малинова долина всички кучета дето живеят там да ги изтребим и така дос ледващия инцидент в друг квартал и така до следващи,после ще се връщаме на първия квартал.
Разберете общината е тази която прибира парите и всичките Ви резонни въпроси трябва да са отправени към нея и към кметицата дето трябва да си отнесе глоба и то солена що до края на 2011 още скитат бездомни кучета по улиците нали уж по законите работят.Сега искат промени та да им е угодно да легализират избиването.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#909 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:36 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 10:29 AM, написа:

Всеки имал право да Осинови. И къде ги пускат после? Пак на пътя, нали така? Не виждаш призиви, защото не ти се иска. Много ясно, че тези кучета пак ще отидат на пътя. Ще потърся и мненията, в които се казва че еди кое си куче е скрито-прибрано.

Призивите в темата на Тина са за прибиране и търсене на домове на тези кучета.
Кой пречи да се пуснат на улицата? ЗАКОНА. Има си органи, натоварени да следят какво се случва с тях после. Да си четат (несъществуващите) регистри, да проверяват кучетата по улиците и да налагат санкции на нарушителите.
Ако едно куче бъде осиновено от Сеславци и се озове после на улицата, то то е изхвърлен домашен любимец. В закона си пише какво следва. Само че идва въпроса "Колко наказани стопани на изхвърлени домашни кучета има?". Нула. Щото не им се занимава с контрол. Щото няма доходи там, само харчове. Няма как да се краде.
Ако има глобени, дали ще е практика да се осиновяват и изхвърлят? Не би.
Не отричам, че има луди, които прибират по мазета и тавани, които взимат куче и го пускат. Има си санкции за такива, както и орган, който да провежда контрола и да налага санкции.
Но ще говориш коректно - тук няма пишещи за такова нещо. Конкретно в темата на Тина. Събираме пари за хотел, именно за да не се върнат на улицата тези кучета и да се разполага с време, докато им се търсят осиновители. Можеш да помогнеш. Хм?
User's Signature

#910 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 April 2012 - 10:36 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 08:29 AM, написа:

Ако имаше контрол къде отива кучето след това нямаше да е така нали?И кой е виновен ,че няма контрол?
ПС:Буш писали сме заедно
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#911 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:38 AM

bushkata, последен цитат пускам- Цитат: "Пречиме доколкото можем. Прибрана ми е една от женските. Хванати има от Студентски другите не можах да ги разпозная, предполагам от при циганите. Заповедта за залавянето е издадена за целия квартал.
Няма да имам време утре да се занимавам със спасяването на останалите"

Повече не ми се търси, а и смятам че е излишно да се ровя по темите.. не мога да говоря конкретно за хора, които не познавам и виждам на екрана. Как искаш да стане това? Ако търсим повод за бан, Ок, давай. Виждам какво се пише и какво се прави, а какво ще последва от всичко това не мога да кажа.

ShiBumi_GirL, а кой е виновен, че се осиновява и пуска на пътя? Не са ли самите осиновители хората, които ги връщат на пътя? Защо се прави това? Каква е целта кучето да не стои в приют а на пътя. На кого е?

#912 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:44 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 10:38 AM, написа:

bushkata, последен цитат пускам- Цитат: "Пречиме доколкото можем. Прибрана ми е една от женските. Хванати има от Студентски другите не можах да ги разпозная, предполагам от при циганите. Заповедта за залавянето е издадена за целия квартал.
Няма да имам време утре да се занимавам със спасяването на останалите"

Повече не ми се търси, а и смятам че е излишно да се ровя по темите..

С това съм съгласна. Само че отново не знаеш за какво става дума. А се изказваш сякаш си запознат с всяка подробност. Пречим като се опитваме да ги хванем преди Екото - пак да уточня - онези 6 познати, неагресивни, кастрирани кучета. За да се приберат на сигурно и да им се търсят домове.
Ако някой ходи да плаши всички кучета, за да не може екото да ги хване, ако някой им разхвърля храна по поляните - сори, не мога да нося отговорност за него и не одобрявам това поведение. Отново - има санкции, има органи - да се справят с проблема. да се справят и с "лудите" защитници (изключително вредни за каузата), заради които всички на които им пука се поставят под един знаменател, да се оправят и с истинските призиви за саморазправа с кучетата, чиито последствия можеш да видиш в темата Внимание отрова.
User's Signature

#913 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:45 AM

Повечето не зная защо изпитвате срам да се назовете събирачи.

#914 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:49 AM

Ами обяснете за да стане ясно на хората, които не са в квартала. Аз не съм врачка. Пак казвам гледам какво се пише, реакцията на еко-то и после как се говори че лошите кучета са пак там.. :ab_041: Горе долу се изясниха нещата, поне за мен. :ab_041:

#915 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Моля ви, спрете да обръщате внимание на това Валната! И друг път е показал, че мисленето не му е силната страна..не само в този форум..и в други!
Ако се игнорира - поне временно ще млъкне.

ПП: Някой има ли информация какво се случва с онзи от Видин, който се вживя като някакъв трапер и простреля съседа си? Дали ще му бъде повдигнато обвинение И за убийството на кучетата, след като е нарушил ЗЗЖ ?

#916 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Показване на мнениетоdurka, в 11 April 2012 - 10:45 AM, написа:

Повечето не зная защо изпитвате срам да се назовете събирачи.

Защото не сме събирачи. Ако знаеше какво означава това щеше и ти да си наясно. Ще си направя труда да ти обясня. Събирачи са хора, които събират кучета, котки и други домашни любимци и не им търсят осиновители, не ги обгрижват и не желаят да им осигурят по-добър живот. Те обикновено осъществяват насилствени действия спрямо животните. Сега искам да ми обясниш кой и кога от хората, които пишат тук е осъществявал подобна дейност, за да слагаш подобни квалификации?! Ще те помоля да бъдеш крайно обективна и съвсем конкретна, защото противното ще докаже, че си говориш ей, така, на ангро. "Най-мразим да мислим" е казал шопът.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#917 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Честно, гарантирам, че това, което се опитваме да обясним на Valnata, Durka и сие моите кучета щяха да са го разбрали отдавна. Че и някоя и друга котка щеше да схване.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#918 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:50 AM

elrisha, твоето щото ти е много силна страна.. Айде, айде... :ab_041: Хич и не държа ти да ми обръщаш внимание, може да си спестиш злобните коментари. :re_037:

#919 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 10:53 AM

Е да, за съжаление Еко-то не успяха. Пак... За съжаление те понякога не успяват и да кастрират кучетата. За съжаление понякога кучетата с резнати ушенца продължават да раждат.
Радостното е, че винаги успяват поне да маркират дейност.
Хубавото е , че проблемът с уличните кучета(е и някои други проблеми) се решава от дълги години и още дълги години ще продължи да се решава. Защото, колкото и да казваме, че не искаме да има бездомници, ние се нуждаем от тях.
Какво ще стане ако уличните кучета вземат, че изчезнат?
С какво ще си пълним новините - че коя друга тема така вдига рейтинга, както кървав, гаден и болезнен инцидент с улични кучета (може и домашен пит, рот или добрман). Вярно има тук-таме някой репортаж за издевателства и мизерия в старчески и детски домове, но когато несретничетата не ни хапят по глезените в междублоковите пространства, някак си не ни ангажират за дълго.
Народът иска зрелища!
Какво ще правим без постоянно насаждания страх, че излизайки от дома си ще бъдем разкъсани и изядени от подивели глутници. Ми нали, ако отпадне тази единствена опасност за живота и здравето ни по нашите улици, ще трябва да почнем да решаваме някакви други проблеми на мизерния ни животец.
А с какво ще се забавляваме, след като вече няма да има нужда да мятаме отрова по паркове и градинки или волно да отсрелваме притичващи нищо неподозиращи палета. Е да - поне в началото ще ни останат котките...
А как ще изхвърляме неудовлетворяващите ни поколения на домашните си любимци? Сега дали 5-6 кученца повече или по-малко в храстите...Ма като няма други, скоито да се смесят - някакси ще е некомфортно.
И не е важно, дали са хванали агресивните кучетата или разни други. Важното е да има вендета - да се изтрепят там 10-20 кучета и да спим спокойно до следващия път.

Важното е, че има закони и правилници, че чипирахме на юруш. Е базата няма да проработи скоро, но се е почнало... Абе като няма дейност, поне парите да се въртят. Те че няма да стигнат до кучетата, нито до тея дето ги хранят, нито до нахапаните, нито до сираците е ясно. Ма хубаво е все пак нещо да се усвоява.

#920 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:56 AM

Те двамата са чудесна извадка от нашето общество.
Те виждат каквото искат и както искат. За тях БТВ и подобни продажни, манипулиращи медии са авторитети и безкрайно обективни.
По този начин се манипулира цялото общество по всеки един проблем. До степен хората да не могат да мислят самостоятелно - заемат позиция след новините - там им се казва как да реагират и какво да мислят.

Който не го е гледал - гледайте филма Да разлаем кучетата. Не става дума за кучета изобщо.
След като го гледате, потърсете информация за филма в нета, както и за прилики на филма с реалността. Ако имате очи - ще видите, ако имате мислещи глави - ще разберете.
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема