Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#881 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2012 - 09:43 AM

Разбрах го това. Кажи ми защо се ПРЕЧИ на екипите да заловят останалите кучета. Ясно, че онова куче 3 килограма не е убиец. Ясно ми е. Кажи защо чупят стъкла и застават пред екипите? По този начин се пречи работата и онези кучета няма как да бъдат заловени. Никой не е виновен, че някой краен защитник, за който няма зло куче пречи. Ето затова се стига до Насилие и го отнасят кучетата.

#882 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:43 AM

DessyD , нали не мислиш ,че социални кучета в квартал = на не агресивни кучета ? Да, не са агесивни за подхранващите ги. Но за останалите щом са в глутница, са.

#883 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:44 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 07:32 AM, написа:

bushkata, погледни темите и ще видиш. Имаше няколко такива теми и там се твърдеше, че кучетата са невинни. Всъщност никой не може да каже кое куче е участвало и заради това от еко-то опитаха да хванат цялата глутница. За съжаление не успяха и пак ще стане инцидент.

За това говорихме през цялото време. Екото не успя да хване въпросните кучета и хващаше всичко което успееха, нищо, че някои не са и от района, а от Студ.град. Но прекалено надълго и широко се обясняваше, затова и не смятам да се повтарям. Никой здраво мислещ не би искал агресивни /доказано/ да се разхождат свободно. А аз имам само един въпрос и спирам - как въпросната глутница, за периода в който живея тук, а именно от 4г. друг инцидент с тях няма? Ако успее някой да ми обясни подробно ще съм му благодарна.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#884 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:45 AM

Показване на мнениетоdurka, в 11 April 2012 - 07:43 AM, написа:

DessyD , нали не мислиш ,че социални кучета в квартал = на не агресивни кучета ? Да, не са агесивни за подхранващите ги. Но за останалите щом са в глутница, са.

Ако имте предвид кучета разхождащи се по 2-ки, евала, страхотно изказване.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#885 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2012 - 09:48 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 09:32 AM, написа:

bushkata, погледни темите и ще видиш. Имаше няколко такива теми и там се твърдеше, че кучетата са невинни. Всъщност никой не може да каже кое куче е участвало и заради това от еко-то опитаха да хванат цялата глутница. За съжаление не успяха и пак ще стане инцидент.

Като кажеш "а", ще трябва да можеш да кажеш и "б".
Няма аз да търся, защото не знам къде има постове относно "акции по сплашване и спасяване по мазета и тавани се заформят тук". Искам да ми покажеш мнения, които целят сплашване. Както и акция по спасяване по "мазета и тавани". Покажи ми хората, които заплашват и прибират кучетата в мазетата си, явно с цел - да ги пуснат после отново на улицата.

Цитат

Всъщност никой не може да каже кое куче е участвало

Цитат

За съжаление не успяха и пак ще стане инцидент.

Ти коя от двете тези защитаваш в края на краищата? Че не може да се каже кои са кучетата? Защото това автоматично изключва варианта да знаеш, че не точните кучета са заловени.

Дето се вика - лалаш колкото да не заспиш.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#886 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:54 AM

Ами как да ти кажа кои са хората? Как след като ги снимаха и ги гледах по БТВ? Да търся записите ли сега? А темата е мисля "да спасим (или спешна помощ) за кучетата на Тина" или нещо подобно, и аз не знам точното заглавие, но ще потърся. Имаше публикувани цитати че времето за осиновяване на кучетата от "малинова долина" изтича. Ще потърся и ще ги публикувам тук, макар да е излишно, защото много добре знаеш, че ги има.

Ами затова трябва да се изловят всички кучета, които са в този периметър. Те са били глутницата, не са паднали други кучета от небето.. тази теза защитавам. А те като се плашат и се заплашват работниците на екоравновесие няма как да стане(справка-БТВ ТВ7 и др).

#887 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:55 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 07:54 AM, написа:

Ами затова трябва да се изловят всички кучета, които са в този периметър. Те са били глутницата, не са паднали други кучета от небето.. тази теза защитавам. А те като се плашат и се заплашват работниците на екоравновесие няма как да стане.

Е хайде спри се вече.
User's Signature

#888 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 11 April 2012 - 09:56 AM

valnata,чети назад колко пъти ти се обясни за тази глутница,но не разбираш! Насаждаш омраза и с изказванията си предизвикваш типажи като Кане Корсо,да правят подобни изявления.Твоето мнение вече го четохме 100 пъти.Мислиш ли,че помагаш с истерията която създаваш? С лъжите които пишеш за организациите които се занимават с програмата "Кастрирай и върни".Как ще обясниш това твое изказване:

Цитат

Измислена "програма" от която полза виждат вет. лекари и организациите набиращи средства

Докажи! В противен случай ти дискредираш тези организации! Не разбра ли,че докато държавата не въведе ефективни и действащи закони,глутници винаги ще има!? И ако според твоите писания спрат да бъдат хранени,ПАК ще са там....но този път с хлътнали ребра, болни,свирепи за храна,нещо таковаПрикачена снимка

Това ли искаш за тях? Считам,че на фона на снощната борба проведена от Явор Гечев,Стела и д-р Бобадова,изказванията ти са повече от цинични.Пак оставам с въпроса-какъв ти е мотива?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#889 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:57 AM

kai_tina, Искаш да кажеш, че кучетата, които обикалят близо до мястото са невинни? Нима може да се посочи точната глутница и кое от тях е взело участие?

Tи Джей, стига с твоето дискредитиране. Ами имам право да смятам, че дадени хора не работят и да не одобрявам това което се случва. Коя организация дискредитирам можеш ли да посочиш? Никой не карам да пише глупости, още ли не го разбра? Смятам, че не трябва да се хранят, да. Защо ми показваш снимки на болни животни? И аз мога да пусна на нахапани хора, но не това е целта..

#890 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 11 April 2012 - 10:02 AM

Цитат

Нима може да се посочи точната глутница и кое от тях е взело участие?

По твойта логика да съберат и да избият всички ли? Туй ли беше,онуй ли беше,дай наред-така ли?

Цитат

Коя организация дискредитирам можеш ли да посочиш?

Ти ще кажеш,след като отговориш на въпроса-Коя е измислената организация която направи тази акция с цел финансова облага.Назови я сега или се извини и изпари!

#891 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2012 - 10:03 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 09:57 AM, написа:

Е как бе хора? Искаш да кажеш, че кучетата, които обикалят близо до мястото са невинни? Нима може да се посочи точната глутница и кое от тях е взело участие?

Да, каза се милион пъти. Хората в квартала ги познават. Дори тези, които са срещу кучетата по принцип казаха, по любимите ти медии (ти за платени медии не си ли чувал?!), че точно проблемните кучета са още там.

В темата за кучетата на Тина се пиша, че искаме да ги приберем. На хотел, не по мазета и тавани. За да може да им се търсят домове после.
Изопачаваш нещата и ги преиначаваш.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#892 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:04 AM

само за последен път и наистина спирам до тук, като не искаш да разбереш твоя работа. Глутницата обитава район непосредствено до поляни, а останалите няколко които са в района са на различни места и са по двойки. Няма как да се смесат. Както и преди казах ще понеса отговорност срещу точно доказателство, че и останалите 6 броя които обгрижвам са участници в инцидента. Мога да кажа също така, кое куче къде живее в района. И спирам, нямам нерви вече
User's Signature

#893 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2012 - 10:04 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 09:43 AM, написа:

Разбрах го това. Кажи ми защо се ПРЕЧИ на екипите да заловят останалите кучета. Ясно, че онова куче 3 килограма не е убиец. Ясно ми е. Кажи защо чупят стъкла и застават пред екипите? По този начин се пречи работата и онези кучета няма как да бъдат заловени. Никой не е виновен, че някой краен защитник, за който няма зло куче пречи. Ето затова се стига до Насилие и го отнасят кучетата.

Защото това е същата първосигнална реакция, подобна на твоята. Хората ЗНАЯТ, че тези кучета ще станат "курбан" без вина и НИКОЙ няма да си направи труда да определи дали са участвали в някакво нападение. Нима толкова успешно телевизията успява да те манипулира при всичкия ти опит с кучета?!?

durka, изказването ти е .... съвсем в матрицата. Социалните кучета няма как да са агресивни, според дефиницията за агресия, която вече ви дадоха, т.е. няма как да ви нападнат непровокирано. Друг е въпросът, че българинът няма култура за нищо в живота си. От това да осъществява превенция, до това да е отговорен за поведението си във всеки един аспект. За да съм по-ясна ще ти дам един съвсем пресен пример от снощи:
Аз водя моето куче на разходка. То тежи около 35 кг, едро е. Срещу мен вървят двама мъже, единият се подпира на бастун. Кучето ми си души нещо по пътя, но аз забелязвам, че този с бастуна се е вторачил в кучето ми и върви право срещу него. Аз подръпвам кучето да направим място и в същия момент човекът пак променя пътя си точно срещу кучето. То вече забелязва, че въпросният индивид го фиксира. За незнаещите фиксацията е вид провокация. Ако във вас се е вторачил непознат от улицата какви точно емоции ще изпитате?! Най-елементарната ще е притеснение. Е, при кучетата е същото. Моето куче застана в отбранителна поза и излая. В този момент въпросния индивид се сети, че нещо не е наред, но вместо това изтърси следното "Дръжте си агресивните кучета настрана!".
Сега те питам според теб моето куче агресивно ли е?! После си отговори на въпроса, ако подобна случка се разиграе с бездомно, което няма кой да го спре с команда, а то просто излае предупредително и пристъпи към такъв човек. То агресивно ли ще е?! Много добре осмисли ситуацията. Не говорим нито за баба ти, нито за детето ти, нито за нещо лично твое. За да съм още по-конкретна, ще споделя, че миналото лято моята 5-годишна племенница беше нападната от комшийските кучета на село и само това, че има изключително изработено поведение към кучетата я спаси от нещо повече от нахапване. Как едно 5-годишно дете е успяло да се справи с 3 селски песа така, че след това нямаше дори стресови поражения?! Ще ти отговоря - въпрос на възпитание и обучение, а това прави културата на поведението ни. Двете неща, от които зависи като цяло развитието ни и определят отношението ни към света.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#894 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2012 - 10:06 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 09:54 AM, написа:

Ами затова трябва да се изловят всички кучета, които са в този периметър. Те са били глутницата, не са паднали други кучета от небето.. тази теза защитавам. А те като се плашат и се заплашват работниците на екоравновесие няма как да стане(справка-БТВ ТВ7 и др).

Ама да, разбира се! Да се изловят социалните, за да се настанят на тяхно място несоциалните и все още неизловени, за да стане още по-драматичен инцидент с две-три деца, примерно. Излагаш се, честно!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#895 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:14 AM

bushkata, -- http://tv7.bg/news/b...ia/7706292.html "От ФБ:
Iliana Atanasova:

Цитат : В "Екоравновесие" всеки, които иска до осинови куче може да подаде молба и да получи входящ номер. За кучетата от Малинова долина не остана много време. То и няма законово основание директора да откаже осиновяване, дори и на доказано агресивно куче. Издаденото предписание № 256/29.03.2012 г. на д-р Г. Генадиев противоречи на ЗЗЖ. Същото няма нормативен характер и не може да отменя ЗЗЖ или да забранява осиновяване на куче. За кучетата от Малинова долина не остана много време. Само утре можете да подате молба и да си вземете номер. Направете го. Не се поддавайте на устните манипулации, че за тези кучета не е разрешено осиновяване. Пойскаите в молбата писмен мотивиран отказ."

DessyD, как предлагаш да се случат нещата? Как ще се докаже, кои са и защо според теб не може да се хванат тези, които уж са зли и са виновни за инцидента?

#896 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 April 2012 - 10:16 AM

Аз па предлагам на Вълната, да отиде в Малинова Долина и лично да се заеме със залавянето на кучетата и да реши проблема :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#897 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:19 AM

Не ми е работа нито да ги ловя, нито пък да ги пазя. Предложението не се приема. Има си екипи, които това им работата и те ще ги хванат, ако им бъде позволено.

#898 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 April 2012 - 10:20 AM

явно и на екипите не им е това работата и сега ко правим?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#899 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2012 - 10:23 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 10:14 AM, написа:

DessyD, как предлагаш да се случат нещата? Как ще се докаже, кои са и защо според теб не може да се хванат тези, които уж са зли и са виновни за инцидента?

Защото несоциални и диви кучета не се ловят с бус, паркиран в квартала. Те няма да дойдат там и да кажат "Супер, дойдоха да ни приберат!". Те се ловят така, както се ловят диви животни, ама някой трябва да си направи труда да обходи района, да направи примамките, да събере хора, които знаят какво да правят. А не на последно място пак трябва да се провери поведението им, защото и ти много добре знаеш, че глутницата има водач, има подгласници, има облайващи само и не всички участват в едно нападение. Има начини да се провери, но основният проблем е, че общинарите и изобщо натоварените с отговорност да решат проблема НЕ искат да го решат, защото не могат да го решат за една нощ, а те искат точно това. НЕ искат да работят с хора, които реално могат да им помогнат. Искат да има фойерверки по телевизията за да не ги пита никой след това защо ви трябват 6 млн. лева за приют след като той струва 2 млн. Защо не работихте по ЗЗЖ, ами сега обвинявате НПО-та, които реално вършат вашата работа при това ДОБРОВОЛНО?
Решенията са дадени многократно в този форум и в различни обществени дискусии, но няма кой да ги чуе и да ги приложи, след като и ти, който си в този форум от толкова години ми задаваш този въпрос сега. Как се намира изход на ситуация, в която основния, делегиран да реши ситуацията, иска да мързелува и да си получава парите без да работи?! Както каза един мой комшия тази сутрин, ние сме готови да изберем не този, който ще каже "Проблемът ще се реши с работа", а този, който ще ни предложи далаверка, без особени напъни и замаже тарикатски положението. Това е истинският проблем.
User's Signature

#900 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 10:23 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 April 2012 - 10:19 AM, написа:

Има си екипи, които това им работата и те ще ги хванат, ако им бъде позволено.

koniarska , стараем се да не пречим. На екипите това им е работата.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни