Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2012 - 12:28 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 03 April 2012 - 11:04 AM, написа:

Мен ме ядосва , че тя излиза с такива бомбастични цифри и никoй не я кара да обяснява.
Можеше и 6 милиарда да каже. Ако никoй не я постава в позиция да се обоснове, може всичко да каже.
А хората четатaт и не мислят. Възприемат ги като факт и реагират : толкова милиони СМЕ ДАЛИ, парите ги няма, кучетата ги има , значи кучезащитниците и НПО са ги ВЗЕЛИ. (идеята на много коментари под различни статии в различни издания)

А медиите предимно създават психоза. Не виждам разумни въпроси от журналисти и отговори от отговорни лица.

Много, напълно и категорично на 100% съм съгласна с теб....Дрън, дрън..кви 6 000 марки...
Освен това мн ми стана смешно сутринта като я чух, че всъщност искала забраняване на храненето със сурови кокали...щом е гранулки може... :ab_041: Палячка. Ми то така само онзи Янко за когото вс говорят им е проблемът...1 човек. Толкова ли не могат да се справят?! А и в Екото много наплашени от него...Брейййй какъв човек. Ти да видиш...

#322 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 12:47 PM

Тази жена говори колкото да не заспи,а по повод на това че в другите градове не е страшно,напротив и във Варна положението не е розово.И в допълнение на тази истерия ,която спретнаха медиите хората изтрещяха.Днес когато тръгвах по задачи две от кварталните кучки,които са всичко друго но не и агресивни си вървяха след мен ей така ,а едни пенсионери с пяна на уста "ще има глоби,ще има глоби,ще има глоби",ауууууууууууу какви злобни създания.Ама не му стига акъла,че и той е за глоба като си хвърля боклука през терасата,и че този боклук пак превлича кучетата пред блока.Ама върви обяснявай .

#323 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 April 2012 - 01:25 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 April 2012 - 10:21 AM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 03 April 2012 - 09:00 AM, написа:

Това да не ви е социализЪма от едно време? Да доносничиш срещу хората около теб заради "благото" на обществото?

Много си забавен :)

Живял ли си на запад? Там не доносничат, там подават сигнали, когато видят нарушение и веднага идват органи да санкционират. Дори за това, че родител удря детето си ... Не живеят в социализъм, но и са много по-уредени като живот от нас. Ние живеем в нихилизъм...

Стана ми интересно как нашата организация ще си пълни джобовете от кастрации на домашни кучета. Моля те сподели ми, ще ми е много полезно - няма да се налага да харча лични средства, щом организацията ни ще има пълни джобове :)

И ти си още по-забавна - да беше цитирала и следващото ми изречение, от което е видно, че именно за донос става въпрос, сигнализирайки за човек, който с нищо не пречи на околните... Иначе, не съм живял на Запад и нямам каквото и да било желание да го правя - консуматорските общества ги ненавиждам... уви и в нашето бг-такова се превръщаме в зомбитата, чието единствено удоволствие е да блуждаят из моловете, провеждайки шопинг-терапиите си... А ти като живееш в БГ, не ти ли стана ясно, че мнозинството от народа ни едва свързва двата края и изобщо няма каквото и да е място за сравнение с англосаксонците, които се пръскат от угояване...Предполагам, че си чувала за лафът "сиромах човек - жив дявол"...Ето защо не се чудете, че тамошните "правила" не намират благодатна почва у нас... Та с глоби плашете този, който има пари, за да си ги плаща... Пък ако посягате на кучетата, не съм убеден дали всеки ще скръсти ръце и ще гледа безучастно...
От кастрациите, не знам дали точно вашата организация ще си пълни джобовете, но от опорочаването на общинските и премахването им, точно вашите "загрижени" за псетата организацийки ще нададат вой за дял от пая (постъпленията от глоби и разни кучешки такси), с които да издържате подопечните ви "бездомници"... пък средствата от благотворителност, ще са ви едно "прилично" допълнение...
За кастрациите... Обясни, аз като не си кастрирам кучетата, как допринасям лично за увеличението на помиярите по улиците...Примерно харесвам си моите кучета... и не желая да купувам или осиновявам други...и искам следващите ми кучета да са продължение на сегашното потомство... И след раждането, вследствие на естествения подбор, оцелява само най-силното, което остава за продължение на потомството...Та по какъв начин при изложената ситуация допринасям за увеличението на уличните псета...? Да приемем също, че имам и доброто желание да си водя кучката при ветеринар по време на разгонванията, а и след около 45-50 дни след тях, за да провери аджеба дали не ми е бременна кучката...
За мен кастрациите са противоестествени, няма нищо природосъобразно в тях... Много по-природосъобразно е излишните да не могат да оцелеят...затова ги има и хищниците сред природата... А всяко останало неизядено от някого същество, да има право на ПЪЛНОЦЕНЕН, а не кастриран живот... :smile:

#324 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 03 April 2012 - 01:38 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 03 April 2012 - 01:25 PM, написа:

За кастрациите... Обясни, аз като не си кастрирам кучетата, как допринасям лично за увеличението на помиярите по улиците...Примерно харесвам си моите кучета... и не желая да купувам или осиновявам други...и искам следващите ми кучета да са продължение на сегашното потомство... И след раждането, вследствие на естествения подбор, оцелява само най-силното, което остава за продължение на потомството...Та по какъв начин при изложената ситуация допринасям за увеличението на уличните псета...? Да приемем също, че имам и доброто желание да си водя кучката при ветеринар по време на разгонванията, а и след около 45-50 дни след тях, за да провери аджеба дали не ми е бременна кучката...
За мен кастрациите са противоестествени, няма нищо природосъобразно в тях... Много по-природосъобразно е излишните да не могат да оцелеят...затова ги има и хищниците сред природата... А всяко останало неизядено от някого същество, да има право на ПЪЛНОЦЕНЕН, а не кастриран живот... :smile:

Въпросът не е към мен,но си позволявам отговор.Разбира се,ще има хора които не желаят да кастрират кучето си и те трябва да бъдат задължени да вписват колко и какви кученца са им се родили,както и на кого са ги дали.След това информацията ще подава новият собственик.Трябва да има някакво проследяване на кучето особено когато е без кастрация за да няма нежелани приплоди на улицата.
Улицата не е природата,и тук кучетата пречат веднъж на човека но най-вече на себе си.Кучето не е нито вълк,нито койот,нито има какво да "ловува" по булевардите,а ако оставяхме всичко на естествения подбор,тогава нямаше и да ваксинираме,лекуваме и обезпаразитяваме.
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 April 2012 - 01:47 PM

http://www.acs.bg/Ne...d=1&news_id=277

Цитат

Published on3/29/2012 1:02 PM
Press Release responding to the reported incident whereby a dog pack attacked a resident of Malinova Dolina district

As per the information released earlier today, that “an ACS teacher is in the hospital struggling for his life, after he was attacked by a dog pack in the Malinova Dolina district of Sofia”, the American College of Sofia would like to clarify that the person who was attacked is not an employee of the school. Nevertheless, we take this opportunity to express our sincere concern that the stray dogs problem on and around the ACS campus is a continuous risk for our students and employees.

On several occasions the ACS administration has sent earnest requests for collaboration to various members of the Sofia municipality responsible for dealing with the issue, including Mrs. Mariya Boyadzhieva, Deputy Mayor responsible for ecosystem issues, ecology, and land protection at the Sofia municipality (dated October 13, 2011), the Director of the municipal division Eco Balance („Екоравновесие”) Mr. Iliyan Kardzhev (dated October 21, 2011), and to the Mayor of Sofia municipality Mrs. Jordanka Fandakova (dated 9 December, 2011).

The latter mentioned letter to the Mayor of Sofia municipality Mrs. Jordanka Fandakova was signed not only by the President of the school but also by all department heads working at the Ministry of Interior Affairs units near the school’s campus.

We urge the immediate collaboration of all responsible institutions and authorities in solving the stray dog issue.

ACS Administration

Attached: A copy of the letter to the mayor of Sofia municipality Mrs. Jordanka Fandakova with incoming number from the Sofia municipality 2100-386 (1) 09.12.2011

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#326 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 03 April 2012 - 01:53 PM

Ето, да не се оправдават. Колко писмени сигнали е имало, и повече от година не са си свършили работата :eg_033:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#327 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 03 April 2012 - 02:07 PM

Хе хе, gordyron, нещо много гняв си насъбрал, като те чета, май всичко те гневи :)

Ако ти си отговорен стопанин, защо смяташ, че всички хора са такива? Аз говоря предимно за къщи, вили, села, където кучетата са вързани на синджир и женските раждат безконтролно. А женските раждат и в апартаменти и то съвсем целенасочено заплодени. Ще кажеш, че не е вярно ли? Тогава откъде се вземат всички онези палета, изхвърлени в кашончета или без кашончета, край които няма улично куче-майка? Предложеният от теб вариант да оцелява по-силният си е в пълна сила в момента - виждаш, че дори и за хората на улицата важи - и тях ги нападат кучетата, които в даден момент са по-силни. Не се ли спре размножаването, така че да няма свръхпопулация, която да се изхвърля на улицата, и да се убиват, и да не се убиват, и да се хранят, и да не се хранят - кучета по улиците все ще има. Природен закон. Намесата в този природен закон е да се спре възможността за размножаване. Хич не ми е приятно това да се прави, но за разлика от теб, предпочитам едно куче да е кастрирано и да си живее пълноценно в дом (ела у нас да ти покажа 6 наши лични кучета, всичките кастрирани, колко непълноценно живеят), вместо заради наша човешка изкривена логика да ги оставяме да се множат, да ги хвърляме по улиците, да ги газим и убиваме в приюти. (Тук ще отворя скобка за пълноценния живот на кучетата. Не знам къде живееш, дали изобщо виждаш природа и живот, различен от този в апартамент в градска среда, но ако някога си минавал покрай вилна зона или село, или квартал на град от селски тип, ще видиш колко пълноценно живеят 90% от кучетата - на синджир, има няма метър дължина, някой варел в добрия случай за подслон и ... така цял живот, колкото успеят да издаянят. И не са кастрирани, и женските раждат. Но ... условията на отглеждането им не са важни, важното е кучето да е пълноценно, т.е. да не е кастрирано, според теб).

Още повече, че ако си отговорен, значи си платил таксата за притежаваните от теб кучета и никой нищо няма да те принуждава да правиш. Но голяма част от хората по вили, къщи, села, с облекчение биха си кастрирали женското куче, само че да не плащат те. Правили сме го вместо тях - и на тях не им е приятно да се занимават с поколенията кученца, но НИКОГА няма да дадат пари да предотвратят появата им. За съжаление обаче и ние нямаме финансовите ресурси да кастрираме всичките дворни кучета и поради тази единствено причина не тръгвам по къщи и дворове да им предлагам безплатни кастрации. Иначе изобщо нямаше да се замисля и да чакам някой да взема мерки - щях да тръгна от врата на врата да им предлагам кастрация на женските им кучета, а във Варна няма къде да се кастрира безплатно.

Човечеството, за радост, винаги върви в посока нагоре, т.е. еволюира.

Не е съвсем назад времето, когато все още е имало робство. Тогава едните /южняци/, не възприемали различните по цвят като хора с равни права. Не ги възприемали изобщо като хора. Отношението към тях е било вероятно и по-лошо отколкото нашето отношение към кучетата по улиците в момента. Но ... колкото и по-малко по численост да са състрадателните и мислещите, неиминуемо в един момент те вземат превес и човечеството става малко по-хуманно. За съжаление това става едва тогава, когато предприемачите (онези, които виждат бизнес във всичко), намерят начин да извличат изгода и тогава се приемат и въвеждат по-хуманните принципи, макар и поизопачени от същината.

Така че, ако все още съществува човечество, със сигурност след време лошото отношение към животните ще е само далечен лош спомен. Но ... след много много време ...
User's Signature

#328 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 03 April 2012 - 02:23 PM

Уйнд , ти си умна , обаче си се объркала :ab_041: , и то по 2-3 направления поради липса на информация .
Горби е прав .
Като опънат конец в безветрен ден , или като тиха вода .

#329 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 03 April 2012 - 02:35 PM

Emil, всички сме прави :) за себе си...

В същото време всички сме грешни, нали знаеш, иначе нямаше да съществуваме, а само Адам и Ева щяха ди се наслаждават на райската градина :)
User's Signature

#330 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2012 - 04:48 PM

Не малко спам се изля в тази тема, та ще напиша и аз ,и това е последното ми влизане тук.
OFF/
Днес, в центъра на София, едно дребно мръсничко куче ми се замота в краката.Клекнах и го погалих.И изведнъж ме блъсна цунами от омраза - свирепи погледи от всички страни , един мъж каза "Мръсница!Такива като теб са виновни!"Младо момиче ,спряло от пътя си ме гледаше с отвращение.Ако го бях ритнала животното ,сигурно щяха да ми ръкопляскат..

Все си мисля ,че съм нормален човек.Не искам да има кучета по улиците.Правела съм каквото мога през почти целия си съзнателен живот ,за да стане това.Потресена съм от трагедията с човека, хапало ме е куче ,боли много ,ама много боли, а да те направят на кайма и да си в съзнание ..ужасът е нечовешки!извън представите ни !Адът!!

Ужасена съм от истерията, която изригна.Не че няма защо да сме ядосани!А защото не търсим причина - обобщаваме и призоваваме към омраза.Какво ни става на всички ? Медиите ,интернет, ФБ групи призоваващи за избиване ,съвети за убиване ,по улиците осверепели хора.
Омраза, омраза, омраза.На кого и как изобщо някога е помогнала омразата? Какъв проблем ще реши насаждането и ?Как се живее мразейки?
Всички бездомни животни ли са виновни ,че някой си години поред събира глутници ,ръси кости защото бил имал потребност и му дреме за последствията ?Че общинарите и министерството само на думи работят? Има виновни, Но сякаш не е важно. Явно трябва да се мразим .Да живеем в омраза едни срещу други .Такива ли им трябваме - мразещи и мразещи се ??

Миналото лято комшиите ,Турция ,бяха опнали огромни трасперанти от общината в Истанбул, призовавайки гражданите да слагат по паница с вода на бездомните животни ,за да не жадуват в горещините.Тези дни бяха наслагали ,пак от общината ,по кошчетата за кучешките изпражнения плакати ,в които посланието е ,че животните са като нас Снимах ги с телефона си, гледаха ме наоколо и попитах :Бездомните кучета вас не ви ли хапят тука? Отговориха ми - Случва се, разбира се ,ама то е животно ,не е виновно ,госпожо ,хората сме виновни.
Това е - омразата се възпитава.И обратното - също.

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#331 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 April 2012 - 06:25 PM

agalina
Гале, не им е мястото навън на животните, там е работата. Уверявам те, още нищо не си видяла от истинската омраза - но натам вървим с пълна сила. В обществата с шибаното "Кастрирай-върни" отдавна върви неофициална война на хранилките срещу тези които отравят.
Уверявам те, човек, еднакво ме е страх както от факта че детето ми може да се разхожда измежду садисти, осакатяващи животните, така и измежду милозливите хранилки които не са в състояние да сложат безопасността на старци, инвалиди и деца над никому ненужни глутници. Погледни, ние твърдим че садист, издевателстващ над животните, ще посегне на хората, а хранилките в следствие на своите изместени ориентири ВЕЧЕ дават на обществото ни човешки жертви.
И едните и другите са две страни на един и същ медал. И едните и другите са с кастрирани души.

Не, не си права за омразата. От години задомяваме всичко де що можем, случайни хора ми услужваха с превоз за да закарам кучето за кастрация, случайни хора подпомагаха задомяване на бебета или що годе подходящи улични кучета. Случайни хора ми искаха помощ за кучетата им и я получаваха и аз от случайни хора съм я получавала.
Точно днес хванах пред нас един голдън, бръкнах в Гугъла и търсачките, вързах хайвана за оградата пред кафето, хората идваха да помагат - в един момент падна батерия на телефона ми, един съвсем непознат човек ми даде телефона си:
- Обади се, дано да са неговите хора.
Друг каза:
- Ако не са неговите хора ще му нося храна, но да намерим първо приемен дом.
Трети каза:
- Имам къде да му намеря приемен дом, но как да се свържа с вас ако се намерят стопаните? Имате ли нужда да дойда с вас до клиниката като му четат четеца? С какво да помогна?
Включително и жената, нахапана в един калабълък с въпросния голдън час преди това, каза:
- Не са виновни животните, аз съм виновна.

И моля глутнецезащитничките да не иззлобяват в най-добрите им традиции "Ахааааа, то щото било голдън! породисто, нали!". Защото същата помощ и яко рамо съм получавала и когато ставаше дума за улични безпородни.

Друг отчайващ грозен и отвратителен аспект при фенките на "кастриай-върни" е в това, че там се набъркват тотално неграмотни хора. Ама някакви безумни неща вършат тези хранилки, аз просто се изумявам как някой им позволява да припарват до кучетата въобще.
На спирката сме с кучето ми и лабрадорката, на която бяхме приемно семейство от училище за кучета-водачи. Наближаваме будката с вестници и билетчета, където една жена води със себе си две кучета, те там до будката спят, там им е сложила купите. След като в нашата глутница пристигна нов огромен як мъжкар - той е изгонил по-дребен мъжкар, който ходи и се чуди към кого от себеподобните да се присламчи (не към хората, а към кучета, защото кучетата са социални животни и имат нужда от контакт със себеподобните, обяснението на оформянето на глутниците не просто "разгонване-миграция"). Въпросният изгонен от глутницата пес се е присламчил към тези две на жената в будката, но понеже е новак и трябва да се натяга - облайва и се нахвърля само когато те са там. Инак е хрисим и кротък - мче как, та нали го помня от кутре.
Какво прави милозливата хранилка, когато кучето се натяга пред нея? Праааааавилно, тя го гали по главата и му гука:
- Мъ недей така бе мамо, ма засто си така льосо куценце, ма ти си много доблицко, гуци муци цуци!

И тая жена въобще не разбира че в такъв момент осъществява положително подкрепление на нежелателно поведение. Що да я интересуват последствията? На всеки кучкар са му ясни какви ще са те, въпросните последствия - следващият път в същата ситуация животното ще се настървява двойно пъти повече. И въпросната неграмотна жена, "обичаща кучета", ще има да се чуди:
- Брей че работа, аз го галя да се успокои, а той все повече ги напада. сигурно тези хора са лоши, няма начин.

И не на последно място - повечето фенки на програмата "Кастрирай-Върни" имат породоподобни животни. И някои от кучетата им дори дават потомство.
Дори мога да разскажа къде ще стигнем, ако тръгнем по тоя начин.
- Натравянията ще станят масови. Към разгневени бащи на ухапаните деца ще се присламчват садисти (това неофициално течение вече има в Москва и Петербург, наричат се "догхънтер"). Неизбежно ще пострадат домашните животни, както стана в Зеленоград, където се е натровило куче-водач на сляп човек.
- Ще изникнат още повече НПО-та и платни услуги за временен дом.
- Ще се почне масовата истерия срещу ЧИСТОПОРОДНОТО развъждане и насаждане на клише че трябва да се осиновява само и единствено безпородно куче.
- Фенките на "Кастрирай-Върни" ще загубят тази битка с огромни жертви от човешката и кучешката страна.

Мошенническата схема ще продължи да върти своите далавери, докато не се наситят или докато някой не спре това безумно кранче.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#332 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 06:40 PM

Фурия,какво трябва да се направи в описаната от теб сцена гуци,муци ,цуци?

#333 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 03 April 2012 - 06:43 PM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 06:40 PM, написа:

Гуци,муци ,цуци не трябва да толерира такова поведение у кучето,и всячески да му покаже,че това не е правилно.
User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 April 2012 - 07:38 PM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 04:40 PM, написа:

Нежелателното поведение веднага се прекратява, не го ли знаете? Чрез благ глас, мълчаливо, гласово, тактилно одобрение или караницата с опонента животното получава положително подкрепление за действията си.

Можете да се скарате на водача на вашата глутница, или на "шестак-граничар" - зависи кой точно създава проблеми, защото при всяка глутница всичко това е строго индивидуално. Но в никакъв Случай кучето не се поощрява Чрез ласка или лакомство при нежелателно поведение. Ето за това съм отбелязала и неграмотността кинологическа в редицата на хранилките.
User's Signature

#335 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 07:47 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 April 2012 - 07:38 PM, написа:

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 04:40 PM, написа:

Нежелателното поведение веднага се прекратява, не го ли знаете? Чрез благ глас, мълчаливо, гласово, тактилно одобрение или караницата с опонента животното получава положително подкрепление за действията си.

Можете да се скарате на водача на вашата глутница, или на "шестак-граничар" - зависи кой точно създава проблеми, защото при всяка глутница всичко това е строго индивидуално. Но в никакъв Случай кучето не се поощрява Чрез ласка или лакомство при нежелателно поведение. Ето за това съм отбелязала и неграмотността кинологическа в редицата на хранилките.

Тук,Фурия е напълно права!!И съм съгласна с нея ,че такова поощряване е много грешно! :ba_025:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#336 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 08:04 PM

Аз не съм казала че съм за такива сцени,приемете че не съм била наясно и съм задала съвсем ограмотяващ ме въпрос.

#337 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 08:17 PM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 06:04 PM, написа:

Аз не съм казала че съм за такива сцени,приемете че не съм била наясно и съм задала съвсем ограмотяващ ме въпрос.

Ако подхранвате, то сте длъжна да знаете елементарни неща за поведението на кучето. И за последствията, които са неизбежни.
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 08:30 PM

Подхранваща,хранеща,изхранваща,длъжна,недлъжна и т.н въпрос на тълкуване.Ако някои ми предложи вариант /хуманен/аз лично собственоръчно бих разкарала животинките.Аз предимно храня, кастрирам и обезпаразитявам котките в моя район,а кучетата са две които ядат заедно с котките .Признавам ,че не съм твърде наясно с кучешката психология за това и попитах.А и да подчертая-не храня с попари,помии,кокали ,месо и готвено,а с гранулирана храна.И честно казано се страхувам много повече от кучетата на повод,едри и силни,със самочувствие дадено от стопаните че са боговете на домовете.Не веднъж съм виждала едри кучета на повод,които се изкарват на разходка от стопани които не могат да ги удържат,а се мятат след тях .От такива по -ме е страх,ако въобще мога да кажа че мен въобще ме е страх от животни.Пък и да ви кажа-"ако ти е писано да се удавиш,няма да се обесиш".

#339 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 08:55 PM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 06:30 PM, написа:

Подхранваща,хранеща,изхранваща,длъжна,недлъжна и т.н въпрос на тълкуване.Ако някои ми предложи вариант /хуманен/аз лично собственоръчно бих разкарала животинките.Аз предимно храня, кастрирам и обезпаразитявам котките в моя район,а кучетата са две които ядат заедно с котките .Признавам ,че не съм твърде наясно с кучешката психология за това и попитах.А и да подчертая-не храня с попари,помии,кокали ,месо и готвено,а с гранулирана храна.И честно казано се страхувам много повече от кучетата на повод,едри и силни,със самочувствие дадено от стопаните че са боговете на домовете.Не веднъж съм виждала едри кучета на повод,които се изкарват на разходка от стопани които не могат да ги удържат,а се мятат след тях .От такива по -ме е страх,ако въобще мога да кажа че мен въобще ме е страх от животни.Пък и да ви кажа-"ако ти е писано да се удавиш,няма да се обесиш".

Повечето като вас са точно подхранващи и неграмотни. Повечето от подхранващите и фенките на "Кастрирай-върни" са точно хората, които бъкел не разбират от кучетата и глутниците.
...А дали ви е известно колко жестоко кастрирани кучета разкъсват кастрираните котки? И то пред очите на деца?
User's Signature

#340 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 09:06 PM

Мисля че кучето може да разкъса котката и без да е кастрирано.А по -вероятно е котката да бъде разкъсана от съседското куче,което се пуска на саморазходка,а не ми е чужд случая на коте инвалид хвърлено от дете.Така че айде стига с глупостите,глудници,кучета,подхранващи,пенсионери и деца.Моето мнение е да проблем има,да трябва да се реши,но не като се оставят тези животни на самотек.И не смятам че нахранено куче,е толкова опасно колкото не нахранено.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни