Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#381 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 11:30 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 04 April 2012 - 11:24 AM, написа:

Какво толкова има за разбиране-цялата досегашна "работеща схема", с всичките му салтанати + масова евтанзия.

Не може едновременно да се кастрира и масово избива. Или искаш да кажеш - първо се кастрират, после масово евтаназират или как? Изчисленията ви ги правя при положение, че целият капацитет се използва за умъртвяване.
Оставам си неразбрала. Да, съгласна съм, не е възможно да се разчита общински ноу-кил приюти да поемат цялата популация, никога не съм спорила и не съм предлагала подобно нещо.

Пак задавам въпроса си: Докато целият капацитет на приютите е зает от кучета, които чакат евтаназия, размножават ли се останалите на улицата?
Или предлагате половината капацитет да се ползва за евтаназии, другата - за кастрации? Или НПО-тата да кастрират, пък екото да ги събират кастрираните от тях за умъртвяване?

#382 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2012 - 11:41 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 11:30 AM, написа:

Не може едновременно да се кастрира и масово избива. Или искаш да кажеш - първо се кастрират, после масово евтаназират или как? Изчисленията ви ги правя при положение, че целият капацитет се използва за умъртвяване.
Оставам си неразбрала. Да, съгласна съм, не е възможно да се разчита общински ноу-кил приюти да поемат цялата популация, никога не съм спорила и не съм предлагала подобно нещо.

Пак задавам въпроса си: Докато целият капацитет на приютите е зает от кучета, които чакат евтаназия, размножават ли се останалите на улицата?
Или предлагате половината капацитет да се ползва за евтаназии, другата - за кастрации?

Или от дървото не виждаме гората, или се правим на 3 + 0,5 - "схема" и "салтанати" е регистрация,чипове,данъци,кастрация на ДОМАШНИ, регистрация и данъци на кучила...Такива работи.А ти си се вторачила само в "к-й и върни".

#383 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 11:45 AM

Не съм се вторачила, напротив, забравям кастрирай и върни и се вторачвам в твоето предложение.
В приютите се евтаназират 3900 кучета за първите 6 месеца.
През този период на улицата се размножават 6000, а по складове и строежи - още към 10 хил. поне. Или предложи своите цифри. Каква е равносметката на края на периода?

#384 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 11:54 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 11:45 AM, написа:

През този период на улицата се размножават 6000, а по складове и строежи - още към 10 хил. поне. Или предложи своите цифри. Каква е равносметката на края на периода?

А до сега кой ги спираше?
И благодаря за високата оценка, но това не съм го разработил аз, че да го обяснявам и на други.Само го подозирам :md_064:.Бездомните ме бъркат до колкото ми пречат. Успех с разбора :re_037:

#385 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 11:56 AM

Мен лично много ме дразнят мненията на Фурия, въздържам се да пиша, въздържам се...и понеже все за тази агресия пише, ще й отговоря -
Когато гражданите забележат,че дадено куче проявява агресия - подава сигнал на любимите ви Община и Екоравновесие и те от своя страна си вдигат задника и си свършват работата, за която им се плаща.
Това е трябвало да стане и ПРЕДИ да се случи последният инцидент с нахапаният, но уви !
Лично мен не може да ме убедите, че за агресията са виновни лелките,които хранят кучетата - това го втълпиха "журналистите"-подлоги за да си измият ръцете и да настройват хората едни срещу други!

За да работи нещо, то трябва да е добре пресметнато, всеки ход да е обмислен и най-вече - да има СТРИКТЕН КОНТРОЛ! Едно нещо да не е като хората - съсипва се цялата система!

А българинът си е свикнал да се пеняви само на беззащитните , а на истинските виновници да свежда глава.

ПП: Дано Фандъкова си намери по-свестни и не толкова кръвожадни съветници, защото след последните й действия и изказвания цялата ми симпатия към нея се изпарява!

#386 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 11:57 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 04 April 2012 - 11:54 AM, написа:

Кой е казал, че някой ги е спирал? То в това е проблемът, че не са спрени.

#387 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 12:05 PM

Показване на мнениетоmil_, в 03 April 2012 - 10:04 PM, написа:

От централната емисия на Нова телевизия:
Поглед навън - как се справят в съседни страни

Към онези, които смятат, че "Кастрирай и върни" е неработеща програма, въпросът ми е следния:

Защо тогава в Турция тази програма е сработила? Информацията за положението в Турция и другите съседни на нас държави получавам от горепосочения линк. За Турция добавям лично какво съм видяла преди около 4 месеца. В град Чорлу за 3 дни видях само едно бездомно куче. Не твърдя, че други е нямало, но в района, в който бях, само това куче видях. За сравнение при нас в един район за 3 дни със сигурност ще видя много повече. В по-малко градче за около 2 часа разходка видях 3 бездомни кучета. Ако някой излезе с номера, че това може да е било така в един град, но в други ситуацията да е съвсем различна, тогава защо при нас дори в един единствен град нямаме подобна ситуация.

Моят отговор и извод от информацията от видео репортажа по ТВ и личните ми наблюдения - всичко опира до 1. манталитет 2. контрол (който пък зависи от манталитета).

Като следствие от този извод, че в основата на решаването на даден проблем е манталитетът на един народ, то каквато и мярка да се приеме, каквато и програма да се избере, докато нашият манталитет си остава непроменен, нито една програма няма да сработи.

Как да си променим манталитета? Трудно, но във всеки случай не и като насъскваме омраза, или като обиждаме и нападаме всеки, който не мисли като нас.

А като обясняваме, като опитваме да разсъждаваме и стигаме до истинските причини за даден проблем и като действаме, всеки от нас в посока на решаване на проблема.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#388 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 12:14 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 09:57 AM, написа:

Показване на мнениетоmikivt, в 04 April 2012 - 11:54 AM, написа:

Кой е казал, че някой ги е спирал? То в това е проблемът, че не са спрени.

Мил, повярвай ми, човек, МНОГО добре те разбирам. И аз страшно дълги години не исках да приемам очевидни неща, и аз дълги години си мислих че защитничките са в други държави, а нашите тук са други, до един са добри, грамотни по отношение на кучетата, безкористни и други тям ала-бала. Не само мен адски ме заболя от реакцията на глутнецезащитниците и около случая със сляпата жена, и с нахапаните деца, и сега със стария човек.
И на мен ми се искаше проклетата К-В да работи и всичките да сме щастливи, алилуя. Но колкото повече четох, учих, контактувах с кинолози (и не говоря за това у нас, а за инструктори и специалисти по корекция на поведение при кучетата) и четох мнението на етолози, толкова повече разбирах че тази програма е абсолютна утопия В условията на свръхпопулацията в милионен град.
Не ми хареса тази мисъл, нали не мислиш че подскачах от кеф. Но колкото повече продължава фазата на отрицанието пред лицето на фактите, толкова повече жертви ще има.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#389 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:18 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 04 April 2012 - 08:22 AM, написа:

..................................................
Фурия,думата "Глутницезащитнички" не съществува в бг.език! Намери друга дума............................

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 12:14 PM, написа:

.....................................
Мил, повярвай ми, човек, МНОГО добре те разбирам. И аз страшно дълги години не исках да приемам очевидни неща, и аз дълги години си мислих че защитничките са в други държави, а нашите тук са други, до един са добри, грамотни по отношение на кучетата, безкористни и други тям ала-бала. Не само мен адски ме заболя от реакцията на глутнецезащитниците и около случая със сляпата жена, и с нахапаните деца, и сега със стария човек.
................................................

намери яКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 12:25 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 12:14 PM, написа:

Но колкото повече четох, учих, контактувах с кинолози (и не говоря за това у нас, а за инструктори и специалисти по корекция на поведение при кучетата) и четох мнението на етолози, толкова повече разбирах че тази програма е абсолютна утопия В условията на свръхпопулацията в милионен град.

Известно е, че много често теория и практика се разминават значително. В повечето случаи, защото теорията не обхваща някои фактори, които съществуват в реалността. Не ги отчита.

Моля за отговор защо тази утопия е сработила в Турция, поне по информация от репортажа.
Ако информацията от репортажа е неточна, моля за източник (цитирани факти и т.н.), който опровергава тази информация.
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:27 PM

ОК, Фурия, най-после нормален тон.
Да, аз също виждам, че има много неграмотни и истерични хора.
Те са и от двете страни, не само от едната.
Кинолозите и етолозите не разбират от екология на кучешката популация, не ги интересува, те не са фактор в разработването на методики, никога не са желали да бъдат.

Аз само казвам, че масовото избиване е утопия. Това вече е доказано дълги години и у нас, и в третия свят (в белите държави не е имало масово избиване, там има поддържане на контрол върху овладяна ситуация)
Дали кастрирай и върни е утопия - възможно е. Възможно е и да не е. Не е минало достатъчно време, за да се разбере.
Уинд, Фурия доколкото разбирам казва, че е утопия тук в България някога да се приложи както трябва, а не че сама по себе си методиката е утопична.

#392 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 12:30 PM

Уинд,
Нищо лично но специално и за Турция и за Гърция и за Португалия и за Испания съм писала вече в тази тема. НЕ работи и саморазправите там са не по-малко жестоки. Това че ти не го знаеш не променя обективната реалност. На мен така ми заявиха веднъж от чужденеция че ние в България тук сме овладели популация, аз чак хлъцнах от изненада - брей, как така сме я овладели и никой не ни е казал?
User's Signature

#393 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:31 PM

Дори да е така. Тогава не е ли редно да измислим нещо работещо, вместо да се връщаме циклично към стари несработили практики?

#394 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:38 PM

Фурия, и аз като Rinusha продължавам да не виждам какво предлагаш като решение на проблема. Ти само повтаряш какво не трябва да се прави, нещо, което повечето пишещи тук знаем.

Някъде пишеше, че ще се сформира кръгла маса по проблема с бездомните кучета, предполагам, че ще е добре да вземеш участие, за да може по-бързо да се излезе от положението.

Не разбирам и защо изобщо намесваш белите държави? Ние какво общо имаме с тях, освен претенциите ни да сме такава. Давам ти за пример Холандия (защото не съм запозната как стои въпроса в другите държави) - има няколко големи организации, под чиято "шапка" са отделни приюти в различни градове. Всяко по-голямо населено място си има приют. За да си изоставиш животното (куче/котка) в приют (щото и на улицата става, ама ако има чип - ще те намерят) трябва да платиш такса. Я ми кажи кой точно в България ще го направи като на улицата е без пари? После при осиновяване пак плащаш такса - ето ти приход за приюта. Храната се дарява, има малко персонал на заплата, разчита се предимно на доброволци. Кажи ми кое според теб е приложимо за българските условия? Можем да взаимстваме техния опит, но нещата трябва да бъдат съобразени и с нашата действителност.
Осиновяванията от приют в БГ са безплатни и пак единици са тези, които го правят! Българина предпочита да си вземе "марково", щото такъв му е манталитета.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#395 Потребителят е офлайн   vaioaudi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 12:39 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 03 April 2012 - 09:32 PM, написа:

http://novinar.bg/ne...iia-ot-kucheta- _Mzg4MzsyMw==.html "Защо се случва така, след като законът, по който се работи, е един и същи за годините, които цитирате? И защо този проблем от близо двайсетина години няма никакво движение?

- Няма движение, защото се прилагат все половинчати мерки на парче, които не дадоха никакъв резултат. Преди този период пък всяка седмица се убиваха по 400-500 кучета и както виждате, в дългосрочен план и това не помогна. Ако беше ефективно, може би днес нямаше да разговаряме с вас. Добре, че беше поискано становище от Световната здравна организация и тук, на място, преди години беше изпратен експерт – д-р Вагнер и негов екип. Тогава те дадоха препоръката, че единственият ефективен метод, който може да даде резултати, но не за 1-2 години, е животните да се кастрират и връщат на място. Става въпрос за кучетата, които са социализирани, не създават проблеми, не са агресивни.
Има ли контрол върху домашните животни?

- Съжалявам, че толкова често споменавам д-р Найденов, но той показа, че когато се работи, има резултати. По негово време направихме кампания за безплатна кастрация на дворните кучета. Оттам всъщност идва големият поток безпризорни животни. Даже да вържеш с 10 вериги една разгонена женска, то мъжките усещат миризмата й от 7 километра и ще направят всичко възможно да я оплодят. Тя ще ражда два пъти в годината между 6-15 кученца, които после ще ви ги тропосат пред вашия блок, вход. Това е липса на контрол. От 2007 година имаме закон, който повелява да се сложат чипове на всички кучета в държавата. Все още обаче това на практика не е направено. И затова ние настояваме този ресор да се поеме от други хора, а не от Бояджийска и „Екоравновесие”, които очевидно не се справят.

- Кажете според вас как този проблем с бездомните кучета може да бъде решен в най-кратки срокове?

- Г-жа Фандъкова правилно пое контрола в свои ръце, сега трябва да си назначи подходящите хора, които заедно с нас, доброволците, да дърпаме колата напред, образно казано. Няма какво да давам рецепти, просто трябва да се работи."

Браво, много добре си го казал! трябва да има повече като теб :)

#396 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:41 PM

Ако човек пита местните хора ще получи изненадващи отговори.
Работя за холандец. Говорим си за кучета, и той си е осиновил. Като му кажа - ами вие сте си добре, щото не си изоставяте кучетата, той казва - нищо подобно, ужас е, знаеш ли по време на лятната ваканция колко изоставени кучета има, тази година имаше бум!
Само че ако го питам какъв е този бум ще излезе, че миналата година са били изоставени 10, а тази - 15 и човекът е потресен.
Така че субективното усещане на хората си е много субективно, трябва да се гледат някакви реални показатели като брой кучета/брой жители. За човек от град с населението на София, където има 150 хил. кучета е напълно възможно да счита, че ние с 10 хил. сме овладели :md_064:

#397 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 12:42 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 10:27 AM, написа:

ОК, Фурия, най-после нормален тон.
Да, аз също виждам, че има много неграмотни и истерични хора.
Те са и от двете страни, не само от едната.
Кинолозите и етолозите не разбират от екология на кучешката популация, не ги интересува, те не са фактор в разработването на методики.

Аз само казвам, че масовото избиване е утопия. Това вече е доказано дълги години и у нас, и в третия свят (в белите държави не е имало масово избиване, там има поддържане на контрол върху овладяна ситуация)
Дали кастрирай и върни е утопия - възможно е. Възможно е и да не е. Не е минало достатъчно време, за да се разбере.
Уинд, Фурия доколкото разбирам казва, че е утопия тук в България някога да се приложи както трябва, а не че сама по себе си методиката е утопична.

Извинявай, ако кинолози с над 20 годишен стаж не разбират от поведението на кучето и от глутници, то кой разбира от поведението им? Ти? Щом етолози не разбират не разбират, то кой? Фъндъкова? Журналя, дето си вее байрака както си иска и умира да интервюира почернените роднини на пореден изпохапан? Кой разбира тогава?
Бре човек, аз ти говоря за кинолози, не киНТолози, и те според теб не разбират. Елементарно на пръсти ли трябва да се обяснява що е то кучето и защо става опасно навън и то на хората които имат кучета? Ненормална работа.
И след като разбрахме че кинолози с дългогодишна практика не разбират, тогава кой разбира? Оная лелка дето вдигна патардия относно глутниците край сляпата Невена, защото щели да й липсват ако ги изтеглят от улиците?
Излиза че точно тя и такива като нея са най-големите разбирачи, щом целите градове им козируват и живеят по правила, наложени от тях.
User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 12:46 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 12:30 PM, написа:

Уинд,
Нищо лично но специално и за Турция и за Гърция и за Португалия и за Испания съм писала вече в тази тема. НЕ работи и саморазправите там са не по-малко жестоки. Това че ти не го знаеш не променя обективната реалност. На мен така ми заявиха веднъж от чужденеция че ние в България тук сме овладели популация, аз чак хлъцнах от изненада - брей, как така сме я овладели и никой не ни е казал?

Furia, радвам се, че тонът ти е нормален.

Аз няма как да знам какво става по света, но предполагам, че хората, които са направили репортажа, са взели данните отнякъде. А и онова, което аз ЛИЧНО видях, по-скоро ме кара да го приемам като вярно.

Не мога да приема за достоверно някой отнякъде е казал нещо и аз по презумпция да го приема за истина.

Нищо лично.

В крайна сметка моята позиция е, че в БЪЛГАРИЯ никаква мярка няма да сработи, докато хората, които живеем тук, само се караме, обвиняваме, сочим с пръст кой е виновен. Вместо това би трябвало да видим къде е ИСТИНСКАТА причина и всеки да прави онова, което е по силите му, за да спомогнем за решаването на проблема - хуманни действия, естествено, иначе всичко друго просто ще ни върне назад към блатото, от което се опитваме да излезем.
User's Signature

#399 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 12:42 PM, написа:

Извинявай, ако кинолози с над 20 годишен стаж не разбират от поведението на кучето и от глутници, то кой разбира от поведението им?

Извинявай, но съвсем не написах това. В моя пост думата поведение отсъства.
Много е уморително да повтарям всяка написана теза по няколко пъти, за да не се цитира превратно.
Аз не съм се хванала да пиша програми и методики, само се опитвам да разяснявам някаква методика, разработена от експерти, която съм изучавала в детайли.

#400 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 01:03 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 10:48 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 12:42 PM, написа:

Извинявай, ако кинолози с над 20 годишен стаж не разбират от поведението на кучето и от глутници, то кой разбира от поведението им?

Извинявай, но съвсем не написах това. В моя пост думата поведение отсъства.
Много е уморително да повтарям всяка написана теза по няколко пъти, за да не се цитира превратно.

Същото мога да кажа и аз, само че за разлика от теб аз наистина разбирам за какво говоря. И то не е за това как видите ли хората не били разбирали от "екология на кучешката популация".
Вместо протестите пред Сеславци и Еко-то истинските защитници самите те трябва да настояват за приюти. Не можем да ги спасим всичките, проумейте го. Реално погледнато дори породоподобни от всякакъв вид са в повече отколкото има Читави стопани за тях. И ми омръзна да слушам как фенките на К-В продължават упорито да отричат очевадните неща.
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема