Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 May 2012 - 11:05 PM

Е ако ти действащ с лопатата избора си е твой,не ми приписвай подобни заслуги. :ea_103:
Не си затварям очите за нищо свързано с нарушаването на правилата на форума и ти си живото доказателство. :md_064: Боевете с кучета явно са само в твоята глава. :db_046:
Да за съжаление тук хората не можем да ти стъпим и на малкия пръст,просто си компетентен по всички въпроси знам.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 11:13 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 May 2012 - 11:05 PM, написа:

Да за съжаление тук хората не можем да ти стъпим и на малкия пръст,просто си компетентен по всички въпроси знам.

Това, че все пак си знаеш мястото е добре, но никога не го забравяй.

Колкото до компетентността ми - толкова, колкото. Пожелавам ти да я настигнеш.

А колкото до това кой за колко компетентен се приема, достатъчно е да погледнеш в колко и какви теми пиша аз и в колко и какви теми препускаш ти - май кажи речи няма тема, където да не си на принципа "на всяко каче, капаче" и понеже не ми се връща назад и надолу, прекратявам коментара.

В кучкарлъка, след хората, които имат жестоко отношение към кучетата, най-голямо презрение изпитвам към тези, които се надскачат. И ако има такива, на които съм склонен да прескоча с насмешка всезнайковщината, не мога да търпя такива, които заблуждават хората с псевдознанията си.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2012 - 11:18 PM

Каза премъдрия!
Прекланяме се пред знанията ти :ab_041:
И аз приключих с теб.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 06:24 AM

Много ясно, че ще действа бързо. На който и да закачат един кабел за врата и да пускат ток при всяко погрешно движение, ще се научи бързо. "дасе ползва от професионалисти". Тук такива има ли? :ab_041: Който е кадърен и може да работи с кучета го прави и без да ги "пържи" с подобни боклуци.

Не мисля че проблема да пишем за това. Всеки си казва какво мисли, няма нужда да се караме :ab_041: Не трябва подобни обяви да има, точно във форум, в който 90% от хората са против мъчението/насилието над животни. А да пускаш ток на куче( само защото си неспособен), за да го научиш на нещо си и да си начешеш егото е доста извратено, и е равносилно на това да го биеш с бухалка. Може би някои "професионалисти" знаят как се работи, но тук поне не виждам такива..

#25 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:14 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 06:24 AM, написа:

Може би някои "професионалисти" знаят как се работи, но тук поне не виждам такива..

Въпросът е в това, че няма професионалисти (наистина професионалисти !) които да прилагат или поощряват подобни методи за силова корекция на поведението на кучето.

И изведнъж се появява някое "всезнаещо" хлапе, започне да ръси глупости и особено като се скрие зад маската на "професионалистите" започва да заблуждава аудиторията.

Човек, преди да тръгне да пише, трябва да се научи да чете. Ако поне малко се себеуважава!

User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:24 AM

Аз затова съм ги сложил в кавички. Никога не бих си доверил кучето на такъв човек. За мен "професионалисти", които ползват ток, за да дресират кучето си на някакъв номер само доказват, че са по-зле и от най-неопитния кучкар:ab_041: Може някой някъде да е постигнал нещо("ела", "стой", "дай лапа"), но това е за сметка на кучето. Пак казвам и него да го закача за ел. мрежата и той ще ходи на ръце.. :ab_041:

#27 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 07:27 AM

Първо не ме познаваш за да ме наричаш хлапе. :ea_103:
Второ много добре знам как работи това нещо и понякога други методи при дадено куче не работят.
За обявата Модераторите преценяват тук ли и е мястото.
Не се крия зад маската на нищо-аз не съм професионалист,но работя в тази насока,т.е подобрявам знанията и уменията си.Имам да уча още доста не крия.
Ако наричаш полицаите и тренжорите,с които съм работила включително и в чужбина лаици и непрофесионалисти ОК,твоя си работа.
Вълна пак казвам ел.нашийник не е просто ток-той работи с вибрация и звук.Не е задължително да използваш ел.ток.
Много е важно корекцията да се приложи в подходящия момент на нежеланото поведение.
И за 100-тен път казвам че тока се регулира,може да бъде толкова слаб колкото щракване на пиезокристала на запалка.
Като сте се хванали за думата не та не. Ами ок както казах уважавам вашето мнение,но подобни квалификации не желая да търпя!
Атанасов научи ни как действа на психиката на кучето ел.нашийник,моля.Ето виждам,че искаш да се изявиш със знанията си,сега е момента да го направиш!
Вълна точно тук бъркаш ел.нашийник не се ползва за ела или дай лапа.Той се ползва за най-вече това което съм виждала за агресия-не говорим просто за ръмжене,а за наистина агресивно животно,както и за спиране от нападение примерно,гонене на добитък,котка.Понякога корекцията с повод и душач не действа при силен дразнител.
Поздрави
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:32 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 May 2012 - 07:27 AM, написа:

И за 100-тен път казвам че тока се регулира,може да бъде толкова слаб колкото щракване на пиезокристала на запалка.

А колко силен може да бъде?

#29 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 07:38 AM

Регулира се от 1 до 100.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:39 AM

Първо не ме познаваш за да ме наричаш хлапе. :ea_103:
Второ много добре знам как работи това нещо и понякога други методи при дадено куче не работят.
За обявата Модераторите преценяват тук ли и е мястото.
Не се крия зад маската на нищо-аз не съм професионалист,но работя в тази насока,т.е подобрявам знанията и уменията си.Имам да уча още доста не крия.
Ако наричаш полицаите и тренжорите,с които съм работила включително и в чужбина лаици и непрофесионалисти ОК,твоя си работа.
Вълна пак казвам ел.нашийник не е просто ток-той работи с вибрация и звук.Не е задължително да използваш ел.ток.
Много е важно корекцията да се приложи в подходящия момент на нежеланото поведение.
Като сте се хванали за думата не та не. Ами ок както казах уважавам вашето мнение,но подобни квалификации не желая да търпя!
Атанасов научи ни как действа на психиката на кучето ел.нашийник,моля.Ето виждам,че искаш да се изявиш със знанията си,сега е момента да го направиш!
Вълна точно тук бъркаш ел.нашийник не се ползва за ела или дай лапа.Той се ползва за най-вече това което съм виждала за агресия-не говорим просто за ръмжене,а за наистина агресивно животно,както и за спиране от нападение примерно,гонене на добитък,котка.Понякога корекцията с повод и душач не действа при силен дразнител.
Поздрави

Някои и на сто години си остават хлапета. В мисленето! А ти, че си с незряло поведение си личи достатъчно добре, особено от последните ти няколко „обръщения” към мене.

Бих приел съвета ти да науча как електрическия нашийник действа на психиката на кучетата само от човек, който се е доказал в сферата на поведението (не на полицейските методи на дресировка, нито пък на хлапета, които не са наясно с поведението на кучето).

Често тук и там в литературата се срещат (и за жалост, продължават да се срещат) „дълбокомъдри” твърдения, че интелекта на кучето бил колкото на едно 4 годишно дете. Да приемем тази теория за издържана! Хайде сега, вземи един телетакт, сложи го на врата на едно 4 годишно дете и му пусни едно „пиезокристалче”.

После ела да споделиш каква е била реакцията.

User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:45 AM

Той се ползва за най-вече това което съм виждала за агресия-не говорим просто за ръмжене,а за наистина агресивно животно,както и за спиране от нападение примерно,гонене на добитък,котка.Понякога корекцията с повод и душач не действа при силен дразнител.
Поздрави

Спри да ръсиш "мъдрости", а се опитай да мислиш.

Ти даваш ли си сметка дали кучето реагира с разум, че като го перне тока или го задуши нашийника, прави асоциация с това, че е подгонило котката или нещо подобно.

Знаеш ли как действа строгият нашийник със зъби и строгият нашийник, който само души. Знаеш ли в кой случай се въздейства на намаляване на притока на кръв към мозъка (а чрез него – и на кислород) и защо кучето спира и по-важното – защото понякога отказва да спира, след като му е въздействано прекалено много и често с тези съоръжения на обучението отпреди 15-20 години ?!

User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 07:50 AM

Много добре знам разликата между строг и душач.Методи от преди 15 год казваш,но работят.Ти как спираш 60 кг куче тогава хайде обясни не се прави на скромен.Точно,защото има разум кучето знае че веднъж коригирано това действие не бива да повтаря-не говоря само за ел.нашийник.
А и тук става въпрос ако не сте забелязали за антилай нашийник,които в повечето случаи не са с ток,а със спрей с неприятна миризма.
Ако обичаш спри да ми казваш какво да правя и какво да не правя!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:52 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 May 2012 - 07:24 AM, написа:

Може някой някъде да е постигнал нещо("ела", "стой", "дай лапа"), но това е за сметка на кучето.

Преди 30-40 години и мен ме впечатляваше това. Дори имах една книга за вътрешно ползване от МВР (има печат Строго Секретно, както всяка една простотия от времето на комунизма).

В тази книга се обясняваше как се дресира куче с ток. За съжаление все още много "дресьори" са на принципа - Важен е резултата, а не как е постигнат.

User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:59 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 May 2012 - 07:50 AM, написа:

Много добре знам разликата между строг и душач.Методи от преди 15 год казваш,но работят.Ти как спираш 60 кг куче тогава хайде обясни не се прави на скромен.Точно,защото има разум кучето знае че веднъж коригирано това действие не бива да повтаря-не говоря само за ел.нашийник.
А и тук става въпрос ако не сте забелязали за антилай нашийник,които в повечето случаи не са с ток,а със спрей с неприятна миризма.
Ако обичаш спри да ми казваш какво да правя и какво да не правя!

Момиче, прави каквото щеш, но не ръси глупости при условие, че с всяка следваща дума показваш още по-голямо невежество!

Тук влизат и четат хора, които си нямат хал-хабер понятие от много неща и когато попаднат на някои многознайко като теб, започват да вярват без да мислят.

Нямам намерение да ти изнасям лекции. Това го правя само на хора, които доброволно са решили да се научат на нещо, а не да демонострират невежеството си. И това е моята практика от 20 години насам!

Дали е "антилай" или някакъв друг нашийник, кучето няма втора сигнална система, за да направи разсъдъчна асоциация, че въпросното наказание е свързано именно с това действие (лаене или нападение). И не забравяй, че кучето ЛАЕ, а не блее. Така че е много по-важно да се разбере защо лае, а не да му бъде забранено да го прави.

Школата на Скинър и школата на И.П.Павлов отдавна са заменени с по-съвременни теории и методи, адекватни на развитието на науката от края на 20-и и началото на 21-ви век.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2012 - 08:41 AM

Мен трябва ли да ме интересува кой какво щял да си помисли?Питам и отговор не искам.
Както казах всеки си има главата на раменете и си преценява дали и какво ще използва.
Колкото до твърдението че кучето отговаряло на 4 год възраст на дете не виждам защо правиш сравнение между два различни биологични вида.Но и на това отговор не искам,защото ми омръзна да влизам в полемики с теб.
Пък относно това,че кучето не разбира корекцията това са пълни глупости.
Не ми излизай с номера аз сега няма да ти обясня,хайде обясни нали толкова много искаше или се дръпна като ощипана мома.
И спри ако обичаш да ми пишеш на ЛС за щяло и нещяло.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 09:59 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 May 2012 - 08:41 AM, написа:

И спри ако обичаш да ми пишеш на ЛС за щяло и нещяло.

Виж какво, нито на Лични, нито на Обществени бих ти писал, ако не се държиш инфантилно и си изпълняваш функциите на модератор.

Не мога да приема човек, който се пише за принципен, хващайки се буквално за буквата на правилата за форумното извяване, а в същото време да толерира боевете с кучета само за това, защото е невежа и няма представа от това, което пишещите искат да кажат с коментарите си. Това беше за "Личните".

А за "Публичните" - вече го казах, но явно нивото ти на интелигентност не ти е позволило да го схванеш от първия път, та ще ти го повторя пак: Когато нещо не го знаеш и не го разбираш, не се опитват да принизиш другите до собственото си ниво, а се опитай да достигнеш тяхното. И ако се самоуважаваш, ще проумееш, че трябва да си много подготвен, за да даваш съвети и "учиш" хората на това или онова.

User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 01:30 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 May 2012 - 08:41 AM, написа:

Мен трябва ли да ме интересува кой какво щял да си помисли?

Не мислиш ли, че трябва? След като се насърчава подобен род търговия, то последиците за някое куче няма да са хич добри. Дали ще се ползва на макс или не, на кой му пука? Важното е, че някой някъде дресирал успешно с ток.. Не може да се дават съвети на хората за нещо което е меко казано опасно, и това нещо да се предлага точно тук.. :zz_020: Хубаво си пуснала темата на админ, дано я изтрие:zz_020:

#38 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 13 May 2012 - 04:38 PM

Извинявам се, че развалям добре оформилата се дискусия, но искам само да вметна един линк. Sit Means Sit
Това е най - голямата организация за обучение на кучета в САЩ и името й говори повече от колкото аз мога да кажа за тях.
Надявам се хората, писали преди мен да видят сайта на тази организация, а от там нататък нека всеки сам да си направи извод !
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 13 May 2012 - 04:38 PM, написа:

Извинявам се, че развалям добре оформилата се дискусия, но искам само да вметна един линк. Sit Means Sit
Това е най - голямата организация за обучение на кучета в САЩ и името й говори повече от колкото аз мога да кажа за тях.
Надявам се хората, писали преди мен да видят сайта на тази организация, а от там нататък нека всеки сам да си направи извод !

Та какво пише още в представянето на нашийника:

"За прилагане само от топ дресьори" !

И не забравяйте най-важното - не можеш да бъдеш добър дресьор, ако не познаваш поведението на кучето и как различните методи за корекция на поведението влияят на психиката на животното.

И още нещо, което е присъщо за хората с детска, непрофесионална мисъл - смесване на специалната дресировка с дресировка на кучетата в цивилния живот.

П.П. Дискусията (което за мен въобще не е дискусия, поради инфантилността на коментиращата) е напълно излишна, да не кажа - вредна.

Първо, появява се някой, които иска да използва форума за пласиране на някаква си стока.
Второ, появява се адвокат, който не е наясно със себе си, а се опитва да коригира другите.

User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 07:04 PM

"За прилагане само от топ дресьори" ! Arolski9111, кои са тези топ дресьори/инструктори(или както искаш ги наричай) у нас, че даваш такива примери? Утре ще го взема аз(примерно) и подведен по вашите приказки колко е безвреден ще го пусна на макс... Иии ти да си и ти ще схванеш, нали така? Кучето също ще се научи да не хапе, но цената ще е висока за него.. :wb_052: Въпроса е, че този боклук не е за всеки.. А тези, които се наричат дресьори и са постигнали нещо чрез изтезание, човек само може да им се поклони, дето се казва. Как са направили от едно куче "машинка" с помощта на ток. Поклон пред такива "таланти". :ab_041: Медиците в Либия с помощта на тока също се признаха за виновни.. Колко да е бил силен.. :ea_103:

• (18 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни