Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2013 - 07:48 PM

Показване на мнениетоborislavpenchev, в 07 March 2013 - 02:52 PM, написа:

Много компетентни ''разбирачи'' се навъдиха. Не виждам защо не давате съвети на хората които имат подобен проблем и са писали във форума и не успяват да го решат, ами критикувате. Спирам да коментирам по темата понеже всеки си има мнение и не виждам смисъл да споря.
И не не минавам само аз през перипети, далеч съм от тая мисъл mil_ споделям личен опит

Даваме, защо да не даваме, за страх от самота има длъжка тема от сто години във важни.
Само че нашите съвети нямаше да ви харесат, защото изискват усилие, търпение. Може би човек да си вземе седмица-две отпуск или да си жертва един-два уикенда. Не е като просто да си купиш една джаджа.

Очаквам в най-скоро време противолаещите нашийници да бъдат ъпгрейдвани и да станат и противопикаещи. Едно мъничко сензорче да отчита пълнотата на пикочния мехур и щом отчете, че тя опасно намалява, един мъничък точец да казва - къде бе, кучо, я един мъничък джас!, тогава изобщо няма да има нужда от нашата предълга тема за хигиенните навици и всички ще рахатясат, ще настъпи повсеместно стопанско щастие.
Пък що накрая не станат и противоядящи, за кво трябва да ядат онези ми ти кучета, та те си имат задачи да гонят, не да ми ядат, лаят и пикаят, я.

#242 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2013 - 09:19 PM

За пореден път ми става ясно, че имаме различия във вижданията.
Гледането на куче НЕ Е изпълнение на социална функция.
Ако за вас е, добре.
Това, че не ви смятаме за луди, е толеранция към вас.
А вие, моля ви се, го приемате за слабост, и ни обявявате нас за луди :ab_041:

#243 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 March 2013 - 09:29 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 07 March 2013 - 07:19 PM, написа:

За пореден път ми става ясно, че имаме различия във вижданията.
Гледането на куче НЕ Е изпълнение на социална функция.
Ако за вас е, добре.
Това, че не ви смятаме за луди, е толеранция към вас.
А вие, моля ви се, го приемате за слабост, и ни обявявате нас за луди :ab_041:

Гледане на куче си е гледане на куче. В зависимост от задачите му. Като не може един човек да го гледа - да не взима куче, а да се захване с рибки, хамстери или папагали. С нещо, което не излиза навън на разходка сред хора. Да си вземе порче или коте, да му сменя напълнителя в тоалетната, кучето за разлика от гореизброени домашни любимци излиза навън и се намира и сред други хора ( че и кучета) включително.

Показване на мнениетоsergeii, в 07 March 2013 - 05:18 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 March 2013 - 06:02 PM, написа:

Емиле, никой не ти навира в ръцете неподходяща порода, която да я дърмониш с ел-нашийник, защото големите разбирачи ти го пробутват за да изкарат хляба върху неграмотни хора.

Извинете госпожо разбирач ,ще ми дадете ли някои частен урок ама нали са няма да ми вземете много пари

Сергей, нали твърдеше че

Цитат

Моето дете аз когато съм гледал кучета и съм ги обучавал ти се чудеше дали ти се пика или ти се прави нещо друго това ,че сте некадърни тук всичките и не знаете как се използват такива нашийници (за това ги отричате) това е ваш проблем не мои аз моето куче съм си го възпитал свиркам 2 пъти и се прибира ако не се прибере 220V

И искате от некадърниците тук консултация?! Как такъв велик кинолог-дресьор е сбъркал и не знае как да се справи с кучето си? Светилото на родната кинология и дресура преговаря за частни уроци, такъв феномен с дългогодишен багаж (аз съм с кучета близо 30 години, значи ти трябва да си поне двойно толкова за да ми говориш на "моето дете")и търси съвети по форуми? И да иска консултации, че и платени?

Малей... Те ся я втасахме с такива "специалисти".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#244 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 07 March 2013 - 11:32 PM

аз възпитавма кучето си като съм пиян. тогава съм по спокоен, търпелив и чувствителен към неговото поведение и го разбирам много по добре.аз го възпитавам на произволен принцип не съм авторитарен а го оставям да си играе, да си лудее и което не може само казвам НЕ и дотам. това бебенце отначало не искаше да слуша без повод - пусна го то избега.излезохме с 1 пита кашкавал пуснах го да избега обаче като извадих питата секи пат като идва по 1 парченце кашкавалче. и готово. а другите с тия машинки да си ебат майката. вие не сте българи !!!
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 11:34 PM

така че вместо ел.нашийник за 80лв. купуваш си нещо да се отпуснеш 1 кутия цигари и без нерви спокойно и методично с 1 кашкавалче или някоя мръвка каквото искаш показваш му как и го черпиш. това е тия ел.нашийници са мейд ин чайна тука сме на балканите и смея да твърдя умеем да отглеждаме кучета.
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 07:51 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 March 2013 - 09:29 PM, написа:

Сергей, нали твърдеше че

Аз просто като видях твоята компетенция просто не можах да се въздържа такава треньорка като теб сигурно в цял свят няма :flagbg: няма ли да направите някои семинар за да научим и ние нещо за кучетата просто невероятна а бе ти си господ в дресурата :rc_036:

ЩО ЛИ НЕ ХОДИШ ДА СИ ИЗМИЕШ ЧИНИИТЕ ВМЕСТО ДА ДРЪНКАШ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМА

#247 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 March 2013 - 08:19 AM

Показване на мнениетоsergeii, в 08 March 2013 - 05:51 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 March 2013 - 09:29 PM, написа:

Сергей, нали твърдеше че

Аз просто като видях твоята компетенция просто не можах да се въздържа такава треньорка като теб сигурно в цял свят няма :flagbg: няма ли да направите някои семинар за да научим и ние нещо за кучетата просто невероятна а бе ти си господ в дресурата :rc_036:

ЩО ЛИ НЕ ХОДИШ ДА СИ ИЗМИЕШ ЧИНИИТЕ ВМЕСТО ДА ДРЪНКАШ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМА

Къде написах че съм треньор? Я да видя, че ми стана интересно? Това че контактувам с хора, които тренират СТОПАНИ и собствени кучета, е друг въпрос.
Чиниите са ми измити, не се коси, така като те гледам с тези семинари да не си от новообразувал се Пит Бул Клуб? Те там се събраха няколко души на поляната и решиха да провеждат семинари та цял форум им се смее.
Недей се пени така, светило на родната дресура от поне 30 години възпитавал кучета и незнаещ що е малиноа, та го объркал с безпородно куче:-)))) Това че някой не одобрява БЕЗРАЗБОРНО приложение на ел.нашийника - не би трябвало да е твойта болка за умиране, освен ако не си заинтересуван материално, сиреч ако не ги продаваш. Но това вече е съвсем друго.
User's Signature

#248 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 08:31 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 March 2013 - 08:19 AM, написа:

Къде написах че съм треньор? Я да видя, че ми стана интересно? Това че контактувам с хора, които тренират СТОПАНИ и собствени кучета, е друг въпрос.
Чиниите са ми измити, не се коси, така като те гледам с тези семинари да не си от новообразувал се Пит Бул Клуб? Те там се събраха няколко души на поляната и решиха да провеждат семинари та цял форум им се смее.
Недей се пени така, светило на родната дресура от поне 30 години възпитавал кучета и незнаещ що е малиноа, та го объркал с безпородно куче:-)))) Това че някой не одобрява БЕЗРАЗБОРНО приложение на ел.нашийника - не би трябвало да е твойта болка за умиране, освен ако не си заинтересуван материално, сиреч ако не ги продаваш. Но това вече е съвсем друго.

Не знам каде си писала че си треньор ,но определено разбираш от кучета направо ти се възхищавам :rc_036:
ако чиниите са ти измити си погледни прането
а иначе нито имам ел нашийник нито имам пит бул а имам много здрав повод и като го почна кучето с повода през муцуната и всичко е готово слуша и хоро играе даже

#249 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 08:35 AM

Хайде младежо с първото си куче остави покъщината ми на мира, става ли? Аз не ти казвам да ходиш да работиш да изкараш някой лев за прехраната си, нали? Не го прави и ти.

С боя през муцуната с първото си куче го правят повечето стопани. Ако имат досаттъчно акъл - минават към друг модел поведение, без ненужно насилие, шутове, пердах и т.н.
А как така многоопитно светило на дресура не знае че нито повод, нито нашийник, нито намордник не трябва да се асоциират с нещо неприятно за животното? Оборудването не се прилага като предмет за наказание - това е аксиома. Оборудването - намордник, повод, нагръдник, нашийник - трябва да предизвикват само положително усещане. Че после хората се чудят защо не могат да закопчаят животното си та бяга. Ми как няма да бяга като вижда повода и очаква боя?
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 08:54 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 March 2013 - 08:35 AM, написа:

Хайде младежо с първото си куче остави покъщината ми на мира, става ли? Аз не ти казвам да ходиш да работиш да изкараш някой лев за прехраната си, нали? Не го прави и ти.

С боя през муцуната с първото си куче го правят повечето стопани. Ако имат досаттъчно акъл - минават към друг модел поведение, без ненужно насилие, шутове, пердах и т.н.
А как така многоопитно светило на дресура не знае че нито повод, нито нашийник, нито намордник не трябва да се асоциират с нещо неприятно за животното? Оборудването не се прилага като предмет за наказание - това е аксиома. Оборудването - намордник, повод, нагръдник, нашийник - трябва да предизвикват само положително усещане. Че после хората се чудят защо не могат да закопчаят животното си та бяга. Ми как няма да бяга като вижда повода и очаква боя?

Е това исках някой професионалист да ме научи какво да права с моето първо куче еееееее супер най-накрая го намерих толко много търсих :af_089: а някой трик с душач нама ли да ми кажеш подразбрах ,че го използвате

#251 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 08:56 AM

Сергей, нали знаеш всичко и си супер-опитен? Недей да киснеш по форумите стани си изведи кучето на тренировка, аз от 05.30 сутринта поне я свърших тая работа:-)))Айде със здраве, светилото на родната дресура:-)))
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 09:13 AM

не мога да се отдела сега от компа след като намерих кои да ме открехне как да използвам душача

#253 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 08 March 2013 - 10:16 AM

С личните обиди , преизпълнихте планЪ за седмицата . :af_089:
Оо йес ! :af_089:

#254 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 10:34 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 08 March 2013 - 10:16 AM, написа:

какви обиди нека запазим добрият тон !!! аз се възхищавам на лелката и искам да се поуча от нея
30+20 =50

#255 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 10:48 AM

emilvr
Емо, откога да наречеш някого "светило на родната дресура" е обида, че и лична?)))

Сергей,
а какво стана с "моето дете" и т.н., вече съм лелка, я как обърна палачинката))))

Следващия път ако наистина искаш да научиш от някого нещо запази добрия тон от самото начало. Лек и спорен ден, като за начало спри да биеш кучето с повода.
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 01:22 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 08 March 2013 - 10:16 AM, написа:

както винаги - "ти не си по-голям специалист от мен", "аз съм по-грижовен стопанин". не знам какво става с хората, стопанисващи кучета, които пишат тук, но винаги има такива зрелищни драми.
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 01:55 PM

Зрелищни е мн силно казано :ea_103:
Нормалното за всеки скандал е да има съспенс , и карането да прерастне в псуване ( една псувня има инфо колкото 200 думи ) , след което - БОЙ !
Тука всичко замира и угасва на 1 ва фаза :dh_188:

Зрелищно беше при мен - сутринта , като разхождах тигърът той препика една малка грозна лехичка до тротоара .
От прозорецът тутакси се показа неква лелка , ( на моя възраст ) и ме навря на такова тъмно място , където никога няма звезди , и има само космическа тишина ( в комплект с кучето :dog: ) .
Взех един камък от градинката и , и и казах , че не е в позиция , а и трябва поне тройно превъзходство , както и да е... отиде да си търси каска , и не се пови повече :ab_041:
Мисълта ми е , че които сте от София поне може да си устроите бой , не само да се карате по форума . :ab_041:
Както и да е -
ОБеВЯВАМ :ud_009: ТРИДНЕВЕН МИР :ae_085:
Всеки който чете и пише тук , все пак е мн по- информиран , или иска да се информира на тема кучета , така , че заслужава неква толерантност и малко уважение . :ae_085:

#258 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2013 - 09:23 AM

Ура , ура ! Мирът свърши , пиши отново народе :ba_025: :af_089:

Не виждам какво толкова имаха някои против това устройство .
При грамотно използване и меко регулиране , не виждам защо да не се ползва ?
Кучето ще изгради нови навици и рефлекси , може би ще разбере че когато е само може и да не лае примерно , или това за което е коригирано с нашийникът .
Стопаните имат различно свободно време , и ако резултатът с тока е по- бърз защо да не се използва . ?

#259 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 March 2013 - 10:03 AM

Забавляваш се, а ?То верно, че не остана тема не осрана . Току се чуят доводи и започне да се пише и айде....обичайните спамери , воглаве с Емо на когото му е скучно.
Какво грамотно използване ,кви пет лева ?Не можете ли просто да креснете "Тихо!" и край ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#260 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2013 - 10:05 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 March 2013 - 10:48 AM, написа:

emilvr
Емо, откога да наречеш някого "светило на родната дресура" е обида, че и лична?)))

Сергей,
а какво стана с "моето дете" и т.н., вече съм лелка, я как обърна палачинката))))

Следващия път ако наистина искаш да научиш от някого нещо запази добрия тон от самото начало. Лек и спорен ден, като за начало спри да биеш кучето с повода.

ти не ме разбра аз с повода си се оправям чудесно и ми върши страхотна работа ,но с душача не знам как чудя се дали ако го сваля от кучето и си стане синджир и го лупам през муцуната ще проработи както с повода или има и други начини

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни